-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εγω προσωπικα ειμαι υπερ του i5 , αλλα και με τον αλλο δε θα εχεις θεμαγια καρτα στα 300 πας για αυτη χωρις πολλη συζητηση , την εχει φιλος μου και τα σπαει
δεν ακουγεται καθολου και κλοκαρει στο θεο
http://www.skroutz.gr/s/431787/Gigabyte ... 0-3GB.html
διαφωνώ με την επιλογή της 7950 έναντι της 660ti -δεν μιλώ για 670 διότι εκεί απέχουν ακόμα περισσότερο- αφού στα περισσότερα παιχνίδια και αναλύσεις ΜΕΧΡΙ 1080p η nvidia τα καταφέρνει είτε ανάλογα είτε καλύτερα και μάλιστα δίχως τα προβλήματα που έχω ξαναγράψει όπως το frame latency ή τους κάκιστους drivers:
http://www.ragequit.gr/hardware/item/to-frame-latencyΕγώ λοιπόν προτείνω 660ti oc από gigabyte-asus-msi!Η τελευταία υλοποίηση σε power edition είναι στην κατοχή μου εδώ και μήνες με άριστες εντυπώσεις!
Στα περί επεξεργαστή το έψαξα αρκετά τελευταία αφού γλυκοκοιτούσα τον 8350 έναντι του phenom 2 975 που έχω τώρα!
Πρακτικά η διαφορά είναι ελάχιστα frames(μονοψήφιος αριθμός) στα περισσότερα παιχνίδια και η όποια διαφορά ερχόταν μόνο, όταν οβερκλόκαρες στον Θεό τον 8350! Δεκτό αλλά δεν έκανα σύγκριση και με τον φένομ ανεβασμένο όσο πάει! Μιλάμε για βελτίωση 4-6% το πολύ!!!
Εκεί κατάλαβα ότι δεν αξίζει τον κόπο στην παρούσα φάση να κάνω την τράμπα. Άλλωστε πουθενά δεν εκμεταλλεύονται τους παραπάνω πυρήνες ακόμα στα παιχνίδια! Ίσως με τον διάδοχο του 8350 να το σκεφτώ...
Ο i5 είναι ελαφρά καλύτερος σε gaming καταστάσεις και γι' αυτό τον επιλέγουν οι περισσότεροι πέραν φυσικά της λιγοτερο ενεργοβόρας κατασκευής και της λίγο πιο ψυχρής λειτουργίας! Στα παιχνίδια φαντάζει και είναι καλύτερη επιλογή από τους amd!
Το μεγάλο μειονέκτημα του ι5 και των ιντελ γενικά είναι ότι σε κάθε γενιά αλλάζουν σλοτ οπότε ότι πάρεις πάει χαμένο σε μελλοντική αναβάθμιση! Αν λοιπόν επιλέξεις ιντελ πάρε βασικό m/b και μνήμες διότι στο μέλλον θα τα πετάξεις έτσι και αλλιώς! Ρίξτα στο τροφοδοτικό και σε μια καλή ψύκτρα cpu τα παραπάνω χρήματα!
Σε διαρκεια στο χρόνο η amd είναι καλύτερη αφού κρατάει τα slot της συγκριτικά περισσότερα χρόνια και σίγουρα συμβατά με τις επόμενες γενιές επεξεργαστών της! (φαντάσου ότι με am2+ m/b του 2008 είχες για πλάκα την ναυαρχίδα της εταιρείας 3 χρόνια μετά απροβλημάτιστα)! Εγώ με AM3+ πλέον μπορώ να βάλω ότι καλύτερο έχει η εταιρεία και θα έχει τουλάχιστον το 2013!
Αν τελικά επιλέξεις amd και πάρεις το m/b που λες πάρε καλύτερα το gigabyte 990fxa-ud3 που έχω και εγώ και είναι καλύτερο σε όλα. Προσωπικά βέβαια θα σου έλεγα να δώσεις την διαφορά για το καλύτερο gigabyte 990fxa-ud5 αλλά καταλαβαίνω ότι το κόστος ανεβαίνει!
Επίσης μία συμβουλή...μην παίρνεις ένα-ένα τα parts όταν στήνεις νέο μηχάνημα και τα συναρμολογείς σε βάθος χρόνου.
Κάτσε καλύτερα όπως είσαι με το παλιό, μάζεψε το ποσό που σκοπεύεις να επενδύσεις και ρίξτα μαζεμένα στο νέο πουλώντας όσο πιάνει το παλαιό!
Το να πάρεις κάτι τώρα και τα υπόλοιπα σε βάθος εξαμήνου είναι ασύμφορο και συνειδητοποιείς με την αγορά του τελευταίου part ότι τα χρήματα που έδωσες συνολικά αγόραζαν την δεδομένη στιγμή καλύτερα πράγματα!
Άλλο αναβάθμιση ενός part και άλλο αλλαγή mb-gpu-cpu-ram... -
το προβλημα με τα frame drops εχει λυθει κατα μεγαλο ποσοστο (δηλαδη σε πολλα νεα παιχνιδια) με τους τελευταιους Drivers
-
Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία αναγνώρισε το πρόβλημα ως υπαρκτό και έσπευσε να το λύσει.
Ελπίζω να έχει βελτιώσει και την σταθερότητα των drivers της διότι αυτό μ' έκανε και πήρα nvidia!
Σε τιμές πάντως πλέον το ίδιο είναι 660ti και 7950! -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία αναγνώρισε το πρόβλημα ως υπαρκτό και έσπευσε να το λύσει.
Ελπίζω να έχει βελτιώσει και την σταθερότητα των drivers της διότι αυτό μ' έκανε και πήρα nvidia!
Σε τιμές πάντως πλέον το ίδιο είναι 660ti και 7950!κανε μια βολτα απο το guru3d γραφουν πολλοι devs της ati εκει
-
θα διαβάσω και εκεί...είναι καλό site!
-
θα διαβάσω και εκεί...είναι καλό site!απο εποχες 3dfx υπαρχει σαφως και ειναι καλο
-
το ξέρω το site...να σου πω την αλήθεια εκεί διάβασα το τεστ της δική μου κάρτας και πείστηκα τότε να γυρίσω στους 'πράσινους'!
-
Επίσης μία συμβουλή...μην παίρνεις ένα-ένα τα parts όταν στήνεις νέο μηχάνημα και τα συναρμολογείς σε βάθος χρόνου.
Κάτσε καλύτερα όπως είσαι με το παλιό, μάζεψε το ποσό που σκοπεύεις να επενδύσεις και ρίξτα μαζεμένα στο νέο πουλώντας όσο πιάνει το παλαιό!
Το να πάρεις κάτι τώρα και τα υπόλοιπα σε βάθος εξαμήνου είναι ασύμφορο και συνειδητοποιείς με την αγορά του τελευταίου part ότι τα χρήματα που έδωσες συνολικά αγόραζαν την δεδομένη στιγμή καλύτερα πράγματα!
Άλλο αναβάθμιση ενός part και άλλο αλλαγή mb-gpu-cpu-ram...γιατι???
παρηγγειλα πριν λιγο cpu-mother-ram, θα τα στησω τη δευτερα με την παλια μου γραφικων και σε ενα μηνα που θα πληρωθω θα παω να παρω γραφικα, δεν ειπα πουθενα για οριζοντα 6μηνου οπως και δεν ειπα πουθενα οτι χρειαζομαι τροφοδοτικο
edit οσο για τον i5, αργησες λιγο, πηρα amd, θα μαθουμε οταν το στησω αν ηταν σωστο
-
για πες τι πηρες τελικα ?
οσο για τις καρτες , αν ειναι απλα θεμα drivers νομιζω οτι αδικα κανουμε τη συζητηση. και η πρασινη εχει κανει αρκετες βλακειες με drivers που εχουν οδηγησει σε σοβαρα προβληματα (εως και πιθανη καταστροφη hw)
οπως και να το κανουμε η 7950 ειναι καλυτερη απο την ti και σε αυτη τη γενια η amd κερδισε την nvidia , στην επομενη βλεπουμε
-
οπως και να το κανουμε η 7950 ειναι καλυτερη απο την ti και σε αυτη τη γενια η amd κερδισε την nvidia , στην επομενη βλεπουμε
σου έχω ξαναπεί ότι στην πράξη δεν υπάρχει διαφορά υπερ της amd και συχνά ισχύει το αντίθετο ίσως λόγω nvidia optimised games! Μην κρίνεις μόνο με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά διότι είναι σαν να επιλέγεις αυτοκίνητο με βάση μόνο την τελική του ταχύτητα!Στο απέδειξα και εμ το λινκ παραπάνω αλλά και τα τεστ τόσων εξειδικευμένων φόρα!
Δες για παράδειγμα το battlefield 3...γιατί η 7950 ακόμα και με μπουστ μένει πίσω από την απλή 660ti πόσο μάλλον από υλοποιήσεις σαν την δική μου; Να κρίνεις με βαση όσα βλέπεις στην πραξη!Ξέρεις που αποδεικνύεται καλύτερη η 7950; Σε gaming 1440p! Αν συνδέεις 2 μόνιτορ η τρία και παίζεις σε αναλύσεις 2640 x 1440!
Αν κάνεις κάτι τέτοιο συμφωνώ αφού η περισσότερη μνήμη και το 384 bandwitch κάνουν την διαφορά! Ποιος όμως το κάνει; Ακόμα και αν το κάνει χρειάζεται συνδυασμούς sli ισχυρότερων καρτών για να παίξει ικανοποιητικά σε τέτοιες αναλύσεις!!!
Τώρα πως κέρδισε η amd συνολικά τις 670&680 δεν το καταλαβαίνω! Για μένα έχασε στην κορυφή, είναι στα ίσα στην μέση και κέρδισε στα μικρομεσαία μοντέλα!
Εκεί που πραγματικά 'όργωσε' η amd ήταν με την 7870 που είναι η καλύτερη μακράν επιλογή στα λεφτά της!
Εν κατακλείδι σε αυτό το επίπεδο σημασία έχει η υλοποίηση ανεξαρτητου μάρκας. Με άλλα λόγια να μην ανεβάζει θερμοκρασίες και να είναι αθόρυβη! (gigabyte-asus-msi στις καλές εκδόσεις δεν θα δυσαρεστήσουν κανέναν σε όποιο 'στρατόπεδο' και αν καταλήξει) -
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
Άλλο αναβάθμιση ενός part και άλλο αλλαγή mb-gpu-cpu-ram...γιατι???
παρηγγειλα πριν λιγο cpu-mother-ram, θα τα στησω τη δευτερα με την παλια μου γραφικων και σε ενα μηνα που θα πληρωθω θα παω να παρω γραφικα, δεν ειπα πουθενα για οριζοντα 6μηνου οπως και δεν ειπα πουθενα οτι χρειαζομαι τροφοδοτικο
edit οσο για τον i5, αργησες λιγο, πηρα amd, θα μαθουμε οταν το στησω αν ηταν σωστο
για ένα μήνα δεν γίνεται κουβέντα ούτε αλλάζουν δραστικά οι τιμές...απλά βλέπω πολλούς που στήνουν συστήματα κομμάτι κομμάτι και την πατάνε όπως περιέγραψα! Ελπίζω να έχεις καλό τροφοδοτικό και να παίξουν άνετα τα καλούδια που επέλεξες! Θέλω αυστηρή δοκιμή και κριτική για τον επεξεργαστή amd που επέλεξες καθώς και να μας πεις τι έβαλες τελικά!
Όπως και να έχει καλοδούλευτα! -
επιτελους ενα παιχνιδι που δινει σημασια στα καλα αυτοκινητα
περα απο τη πλακα το wrc 3 ειναι ενα πολυ καλο παιχνιδι που το εθαψαν οι αχρηστοι reviewers που δεν εχουν ιδεα απο ραλλυ και τους αρεσει η μαλακια το dirt
ειναι αρκετα 'καθαροαιμο' , φερνει περισσοτερο σε εξομοιωτη και λιγοτερο σε arcade (και ειναι σαφως πιο δυσκολο απο αλλα πιο arcade παιχνιδια με συμπεριφορα ο,τι να ναι) , φανταζομαι οτι με τιμονιερα θα ειναι πολυ καλυτερο
σε οποιον αρεσουν τα ραλλυ το προτεινω ανεπιφυλακτα
σκεφτομουν να το παιξω πριν βγει ομως εβρισκα τα review αποκαρδιωτικα μεχρι που αποφασισα να το παιξω ο ιδιος και να κρινω ο ιδιος
-
ωραίο...βέβαια με φοβίζει το γεγονός ότι δεν είναι καθόλου arcade...το έπαιξες με πληκτρολόγιο ή με pad;
-
Πολυ μετριο θα ελεγα εγω. Καλυτερο βεβαια απο Dirt.
Συνεχιζω να πιστευω οτι το RBR (με τα πολλα mod του επισης) ειναι κλασεις ανωτερο απο αποψη αληθοφανειας και χειρισμου. -
περα απο τη πλακα το wrc 3 ειναι ενα πολυ καλο παιχνιδι που το εθαψαν οι αχρηστοι reviewers που δεν εχουν ιδεα απο ραλλυ και τους αρεσει η μαλακια το dirt
ειναι αρκετα 'καθαροαιμο' , φερνει περισσοτερο σε εξομοιωτη και λιγοτερο σε arcade (και ειναι σαφως πιο δυσκολο απο αλλα πιο arcade παιχνιδια με συμπεριφορα ο,τι να ναι) , φανταζομαι οτι με τιμονιερα θα ειναι πολυ καλυτερο
σε οποιον αρεσουν τα ραλλυ το προτεινω ανεπιφυλακτα
σκεφτομουν να το παιξω πριν βγει ομως εβρισκα τα review αποκαρδιωτικα μεχρι που αποφασισα να το παιξω ο ιδιος και να κρινω ο ιδιος
+1! Και εγώ δεν το είχα δοκιμάσει λόγω των όσων είχα διαβάσει στα διάφορα reviews αλλά και λόγω του ότι η κάμερα που δείχνει από μέσα είναι λίγο τραγική.Το εγκατέστησα όμως πριν μερικές μέρες και έχω παίξει κάμποσες ώρες και μου αρέσει πολύ.Να σημειώσω εδώ πως έχω παίξει για πολλές ώρες dirt 2/3 και συμφωνώ ότι είναι πιο ρεαλιστικό το wrc.Πάντως το dirt συνεχίζει να μου αρέσει περισσότερο .Κάπου εδώ να πω ότι χθες είδα ένα βίντεο για το grid 2 που αποφάσισαν επιτέλους να το βγάλουν και κατευθείαν μόλις άκουσα ότι δε θα έχει cockpit view σκέφτηκα τί που είναι.....Άλλος ένας πολύ καλός τίτλος πάει για πέταμα .
-
το dirt στο 2 το αντεξα και μαλιστα μου αρεσε στο 3 το πεταξα στο 3ωρο με το τοσο υποχρεωτικο νρτιφτ και καγουρισμο
εγω θελω ειδικες , ησυχια και να ακουω συνοδηγο
@bill
το rbr θεωρειται ακομα το πιο ρεαλιστικο , ομως και το συγκεκριμενο δεν ειναι καθολου κακομε χειριστηριο, καλα μη φανταστεις οτι ειναι και αδυνατο.. δεν παυει να ειναι παιχνιδι
απλα δεν ειναι για το πολυ κοσμο (ειδικα μικροτερες ηλικιες) , πλεον ειναι της μοδας το drift και το ο,τι να ναι..
-
το rbr για ραλυ ειναι ο απολυτος ρεαλισμος με τα get real mods το 3 ειναι λιγακι shift 2 απλα με πιο tail happy ιστορια
-
Significantly improve latency performance in skyrim borderlands , guild wars 2..
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pa ... river.aspx
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
Αυτό έλεγα άρα το θέμα ήταν πράγματι υπαρκτό...η εταιρεία είδε ότι υστερούσε από τον ανταγωνισμό στην πράξη και έσπευσε να το αλλάξει! Τώρα το αν κατάφερε ή όχι να το πετύχει στην πράξη δεν το ξέρω.
Αυτό που ξέρω είναι ότι έλεγαν πολλοί ότι η 7950 ήταν τούμπανο και καλύτερη από την 660ti ενώ τα εξειδικευμένα site αποδείκνυαν μόνιμα το αντίθετο!Εξαιρώ το tomshardware: αυτοί στο ...βωμό της ενημέρωσης μας έπρηξαν για το υποτιθέμενο πρόβλημα της 660ti με το bandwitch που μόνο αυτοί είδαν και συμπεριφορές όπως εκείνη που αντερκλόκαραν τον 8150 τότε από 3600 στα 3000 για να βγει χειρότερο και απο απλό πέντιουμ...γελούσαν και οι πέτρες.
http://media.bestofmicro.com/J/K/348032 ... 0Cores.png
-
Για gamepad για PC, ειχε πει νομιζω ο qsis να παρω ενα του XBOX.
Βλεπω στο skroutz πολλα ομως. Ποιο να επιλεξω;
Games (PC,PS,XBOX,Wii,κλπ)