Ο χρήστης sotirakis έγραψε:
με αυτη την εντυπωση εμεινα κ εγω, παρολο που οι περισσοτερες δε με δεχονται χωρις διπλωμα. ευτυχως υπαρχουν κ οι υπολοιπες που μου ειπαν, 'κανενα προβλημα, αλλα εσεις δε θα μπορειτε να το οδηγησετε. για να γινει αυτο θα μας φερετε το διπλωμα, μολις το αποκτησετε, να το προσθεσουμε στο συμβολαιο σας μαζι με το επασφαλιστρο, ωστε να μπορειτε να κινηθειτε νομιμα.'
Αυτό λέω κι εγώ, ότι για κάποιο λόγο οι ασφαλιστικές στο σύνολό τους, ζητούν υποχρεωτικά δίπλωμα.
αυτο δεν ειναι λογικο.
δηλαδη αν θελησω να παω καπου με το αυτοκινητο πχ του αδερφου μου ή της γυναικας μου και με σταματησουν θα με ρωτησουν γιατι δεν ειναι το ονομα (διπλωμα) μου στην ασφαλεια;
Επι χρονια ειχαμε ασφαλισμενο ενα αυτοκινητο που ανηκε στη μητερα μου η οποια δεν ειχε διπλωμα (τοτε δεν μας ζητουσαν ουτε το διπλωμα).
επισης πιο προσφατο παραδειγμα, ενα Βιταρα που ανηκει τυπικα στην πεθερα μου, μεχρι τωρα χρησιμοποιουσαμε το διπλωμα του πεθερου και στην τελευταια ανανεωση εβαλα το δικο μου γιατι το προηγουμενο ειχε ληξει.
Αυτο το να δηλωνεται οδηγος εχει μια λογικη να ισχυει σε περιπτωση υπαρξης λογου για επασφαλιστρο (νεος οδηγός ή πολυ μεγαλος σε ηλικια).
Νομίζω ότι ο ασφαλιστής που γράφει στο φόρουμ μπορεί να το πιστοποιήσει. Όσοι οδηγούν ένα αυτοκίνητο πρέπει να αναγράφονται στην ασφάλεια, ασχέτως αν στην Ελλάδα δεν τηρείται επειδή και η τροχαία με τη σειρά της δεν το ρωτάει. Είναι πολλοί οι νόμοι που στην Ελλάδα δεν τηρούνται και οι αρχές κάνουν τα στραβά μάτια, ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και αυτός.