-
Οκ πάω πάσο και το βουλώνω, η πλειοψηφία νικάει όπως λέγαμε πιτσιρικάδες. Ελάχιστες φορές μπλέκομαι στις κουβέντες που γίνονται εδώ και πάντα το μετανιώνω.
n.k.9. δεν σε κατανόμασα γιατί δεν είσαι μόνο εσύ, οι περισσότεροι βλέπω ότι την ίδια άποψη έχουν με σένα. Τέλος
-
Η ζωη ειναι αδικη, τι να κανουμε δηλαδη? Κι εγω κατεθεσα πινακιδες αλλα προνοησα και βρηκα χωρο να το αφησω, ελεος.
-
NIGA, νομίζω κακώς το βλέπεις έτσι (πλειοψηφία, μετανιώνω κλπ.). Απλώς είσαι πιο 'ρομαντικός' σε σχέση με εμάς με την αλληλεγγύη. Εμένα δεν μου αρέσει η έννοια της 'κοροϊδίας' ότι κάποιος ψεύδεται εν γνώσει του απέναντι στο Κράτος και στους διπλανούς του, ενώ συνήθως δεν είναι κάτι προσωρινό. Με λίγα λόγια, δεν διαλέγω την αλληλεγγύη σαν απάντηση στο ότι ο διπλανός μου με γράφει στα @@ του. Ίσως με έχει ενοχλήσει ότι διάφορα παρατημένα στον δρόμο μου έχουν φυτρώσει βρύα και λειχήνες και ότι ο δρόμος δεν κάνει πια απορροή βροχής, αλλά τέλος πάντων. Ωστόσο, δεν είμαι τόσο ακτιβιστής (ή καθίκι αν θέλεις) για να παίρνω τηλέφωνα στο Δήμο γιατί πραγματικά κάποιος μπορεί να έχει πρόβλημα και εγώ να μην το ξέρω.
Σε περιπτώσεις όμως ασφάλειας, υπάρχει κάποια ευθύνη για την αμέλεια του (πρώην ) ιδιοκτήτη;
-
Τα τέλη κυκλοφορίας είναι για να ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ το αμάξι.
Η στάθμευση είναι θέμα του Δήμου. Για τη θέση στάθμευσης που ήμουν υποχρεωμένος να δημιουργήσω μέσα στο οικόπεδό μου αλλά δεν την έφτιαξα, πλήρωσα στον Δήμο και κανονικά θα έπρεπε να επιτρέπεται να παρκάρω στο δρόμο χωρίς να έχω πληρώσει τέλη κυκλοφορίας.
-
Έχει δίκιο ο funkyreverend.
Βλέπω ένα Rover παρατημένο δύο χρόνια στο ίδιο σημείο. Ειδοποιήθηκε ο δήμος κόλλησε χαρτί άλλα το ξέχασε μετά. Ο ιδιοκτήτης που είναι; Πουθενά απλά το έχει ξεχάσει ή δεν τον νοιάζει πιθανότερα. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις θέλει μάζεμα και παλιότερα. Και μην γελιόμαστε αν κάποιος παραδώσει πινακίδες άλλα τον νοιάζει λογικά θα του ρίχνει μια ματιά, θα το σκεπάζει, θα το βάζει και μια φορά μπρος, θα το ξεσκονίζει. Δεν θα το παρατήσει να το ρημάξει ο χρόνος, να λιώσουν τα λάστιχα, να καλυφθεί από σκόνη, να γραφτεί και γενικά να διαλυθεί. -
Υπάρχει ο κάτοχος 4 αυτοκινήτων, ο οποίος καταθέτει πινακίδες του 4ου και το παρατάει στο δρόμο.
Υπάρχε ο κάτοχος 1 αυτοκινήτου, ο οποίος έχει χάσει τη δουλειά του, δεν έχει στον ήλιο μοίρα και αναγκάζεται να καταθέσει κι αυτός πινακίδες και να το παρατήσει στο δρόμο.
Υπάρχει ο κάτοχος σάπιου παλαιού αυτοκινήτου, το οποίο ήδη βρίσκεται σε ακινησία, και καταθέτει πινακίδες όπως οι παραπάνω αφήνοντάς το επίσης στο δρόμο.
Υπάρχουν κάτοχοι που συνεχίζουν να πληρώνουν και να κυκλοφορούν, έχουν όμως ιδιωτική θέση στάθμευσης και δεν προβληματίζονται ιδιαίτερα από τυχόν άλλα παρατημένα αυτοκίνητα. Και υπάρχουν κάτοχοι που δεν έχουν θέση στάθμευσης και αναγκάζονται να κάνουν κύκλους ή να το παρκάρουν 20 τετράγωνα μακρυά από το σπίτι τους, οπότε και τα νεύρα τους έχουν άλλες αντοχές.Οι περιπτώσεις επομένως δεν είναι ίδιες.
Ο καθένας από εσάς έχει και διαφορετική περίπτωση στο νου του. Άλλη ενδεχομένως ο Niga, άλλες οι υπόλοιποι. Έτσι όμως όπως το θέτετε όλοι (προσπαθώντας ο καθένας με βάση τα δικά του βιώματα να φτιάξει γενικό κανόνα που να ισχύει και για τους υπόλοιπους) δεν πρόκειται να βρείτε άκρη. Όλοι έχετε δίκιο και άδικο μαζί.
-
-
Συμφωνώ με τον GTI_ υπάρχουν πολλών ειδών ιδιοκτήτες παρατημένων. Και λυπηρόν ή όχι λίγη σημασία έχει, δυστυχώς είναι όλοι παράνομοι.
Πάντως εμένα δεν ζητήσανε Ε9 ή κάτι άλλο, απλή δήλωση. Αλλά όταν λές ότι θα το έχω σε ιδιωτικό ή ιδιόκτητο χώρο δεν σημαίνει δικής σου ιδιοκτησίας, σημαίνει όχι σε δημόσιο χώρο.
Έτσι αν δεν είναι δικός σου ο χώρος για τον οποίο προφανώς έχεις συμβόλαιο είτε νοικιάζεις οπότε θα πρέπει να έχεις ενοικιαστήριο είτε αν κάποιος στον παραχωρεί παραχωρητήριο. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Αν το παρκαρισμένο χωρίς πινακίδες μπουρδέλο κάποιου εμπλακεί σε ατύχημα τι γίνεται;τον πινει! χωρις πολλα πολλα.
οχι μονο πληρωνει εσενα φταις-δεν φταις, αλλα τρωει και ολες τις κλησεις απο την τροχαια.
εκτος και αν στα σκασει στο χερι (και με το παραπανω!) -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα τέλη κυκλοφορίας είναι για να ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ το αμάξι.Η στάθμευση είναι θέμα του Δήμου. Για τη θέση στάθμευσης που ήμουν υποχρεωμένος να δημιουργήσω μέσα στο οικόπεδό μου αλλά δεν την έφτιαξα, πλήρωσα στον Δήμο και κανονικά θα έπρεπε να επιτρέπεται να παρκάρω στο δρόμο χωρίς να έχω πληρώσει τέλη κυκλοφορίας.
βασικα τα ΤΚ ειναι μεν για να κυκλοφορει το αμαξι, με την διαφορα ομως οτι στην ευρυτερη εννοια της κυκλοφοριας, περιλαμβανεται και η σταθμευση. οταν δηλαδη τελειωσεις την δουλεια που ειχες με το αμαξι σου, τι το κανεις το ρημαδι μετα?
το βαζεις στο σαλονι σου? -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Αν το παρκαρισμένο χωρίς πινακίδες μπουρδέλο κάποιου εμπλακεί σε ατύχημα τι γίνεται;
τον πινει! χωρις πολλα πολλα.
οχι μονο πληρωνει εσενα φταις-δεν φταις, αλλα τρωει και ολες τις κλησεις απο την τροχαια.
εκτος και αν στα σκασει στο χερι (και με το παραπανω!)Πως με πληρώνει και ποιός με πληρώνει;
Ένα παρατημένο μπουρδέλο χωρίς πινακίδες είναι. -
Τα τέλη κυκλοφορίας τα πληρώνεις για να έχεις δικαίωμα να χρησιμοποιείς το δημόσιο δρόμο. Είτε να το κυκλοφορείς είτε να παρκάρεις. Αν δεν πληρώσεις για ένα αμάξι τέλη δεν έχει το δικαίωμα να βρίσκεται πάνω στο δρόμο. Είτε είναι σταματημένο είτε να κινείται.
-
Εγω απλα θα συμφωνησω απολυτως με τον NIGA.. Σ ενα τετοιο φαινομενο το οποιο οφειλεται σε πολυ συγκεκριμενους λογους δε μπορεις ν απαντας 'η ζωη ειναι αδικη τι να κανουμε τωρα...'
Ολα στο ιδιο τσουβαλι...Κι εγω πληρωσα τελη και θα κανω και μια γυρα παραπανω για να παρκαρω και αν δεν ειχα να πληρωσω θα το παραταγα μες το δρομο..Δε θελετε να ξερετε εντωμεταξυ που μενω....
Δεν εχω να πληρωσω τελη αλλα πρεπει να πληρωνω παρκινγκ με το μηνα? -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εγω απλα θα συμφωνησω απολυτως με τον NIGA.. Σ ενα τετοιο φαινομενο το οποιο οφειλεται σε πολυ συγκεκριμενους λογους δε μπορεις ν απαντας 'η ζωη ειναι αδικη τι να κανουμε τωρα...'
Ολα στο ιδιο τσουβαλι...Κι εγω πληρωσα τελη και θα κανω και μια γυρα παραπανω για να παρκαρω και αν δεν ειχα να πληρωσω θα το παραταγα μες το δρομο..Δε θελετε να ξερετε εντωμεταξυ που μενω....
Δεν εχω να πληρωσω τελη αλλα πρεπει να πληρωνω παρκινγκ με το μηνα?Ξέρω που μένεις
-
Εχεις πμ..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εχεις πμ..Η ζωλη μου τίθεται σε κίνδυνο πλέον!
Αλλάζω χώρα ΤΩΡΑ! -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εχεις πμ..Θα τον μαθεις σουμπουτεο;
-
Μακράν η ΠΙΟ (δεν έχει επίθετο, δεν προσδιορίζεται) μορφή στην ελληνική τηλεόραση ο Πρόεδρος!
Με κίνδυνο να επαναλάβουμε όσα έχουν γραφτεί στις προηγούμενες 40 σελίδες, γιατί κολλάτε ρε παιδιά μόνο στο πάρκινγκ; Επειδή είναι μετρήσιμο σε χρήμα και πρέπει να φτάσουμε στο ειδεχθές ερώτημα των αγορών 'πόσο εκτιμάται η ανθρώπινη ζωή';
Όπως γράφτηκε παραπάνω, υπάρχουν και άλλα προβλήματα (υγιεινής, ασφάλειας, αστικής ευθύνης)* και είναι σαφώς πιο σημαντικά από τον ένα γύρο παραπάνω στο ψάξιμο πάρκινγκ. Το οποίο για τον πληρώνοντα τέλη, πάλι συμφωνία εξ αρχής ήταν, οπότε το να καρπωθεί ένα έξτρα μπόνους από την αδυναμία άλλων δεν είναι και απαραίτητο. Αγοράζεις και χρησιμοποιείς αυτοκίνητο; Δεν έχεις δικό σου χώρο; Αν βρίσκεις--->πάρκαρε. Δεν βρίσκεις--->κάνεις γύρους. Η βολή του ουδόλως μας ενδιαφέρει.
*τήρησης νόμων, που όμως είναι θεωρητικό και εκεί σίγουρα υπάρχει το ζήτημα της κοινωνικής αλληλεγγύης
-
Τι είναι κοινωνική αλληλεγγύη;
Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά να πληρώσει τέλη και δεν με ενοχλεί που καταλαμβάνει θέση για ένα αμάξι που δεν κινείται και δεν έχει πινακίδες.
Ή καταλαβαίνω ότι εγώ που δεν πλήρωσα τέλη δεν πρέπει να πιάνω θέσεις σε πόλεις που έχουν πρόβλημα γιατί κάποιοι που πλήρωσαν τέλη θα κάνουν κύκλους πόση ώρα στα στενά για μια ριμάδα θέση. -
Γεμισαν οι Δρομοι Ακινητοποιημενα χωρις Πινακιδες