-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΔΕΝ προυπήρξε κανένα χρονικό διάστημα πρίν τό 'μπίγκ-μπάνγκ'.
Ο χρόνος γενήθηκε τήν στιγμή του 'μπίγκ-μπάνγκ' μαζί μέ τόν χώρο.
Τό χρονικό διάστημα πού είχα αναφέρει νωρίτερα,είναι τό μόνο χρονικό διάστημα πού δέν έχει καταφέρει ο ανθρώπινος νούς νά εξερευνήσει,ΜΕΤΑ από τό 'μπίγκ-μπάνγκ'Και φυσικά το bing bang είναι μια θεωρία (όχι 100% βάσιμη πλέον) η οποία δεν αναλύει τι υπήρχε πριν την δημιουργία του σύμπαντος αλλά πως έγινε...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ναι. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι δεν 'πιστεύουν' σε κάτι. Το πιστεύουν το βάζω σε εισαγωγικά γιατί μπορεί να το κάνουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που αντιλαμβανόμαστε εμείς. Εσύ είσαι 100% σίγουρος?Γιά θρησκείες μίλησε παραπάνω ο Σκουλόνε,όχι γιά ''θεό'.
Η θρησκείες είναι 'έκφραση' τής πίστης,όχι η ίδια η πίστη,έτσι δέν είναι; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Φιλτατε sirgus, απο το 'no comment' και απο τα 1,2,3 που γραφεις συμπεραινω οτι δεχεσαι την **πιθανοτητα **να μη βρει ουτε και η επιστημη καποτε ολες τις απαντησεις. Οποτε ερχεσαι στα λογια μου.
]Η πιθανότητα νά μήν τα ανακαλύψει κάποτε όλα η επιστήμη,υπάρχει.
Τό δέχομαι (καί άς μή με λένε Σίργκους),αλλά δέν έρχομαι στά λόγια σου Μισέλ.
Εάν,υπάρξουν ολες οι συνθήκες πού θα τής επιτρέψουν (τής επιστήμης) νά αναπτύσεται γιά πάντα,κάποια στιγμή μάλλον θά τό κάνει.
Δέν είμαι φυσικά 'μάντης' γιά να μιλήσω με σιγουριά,αλλά όπως καί να τό κάνεις,η επιστήμη είναι η μόνη μας ελπίδα.Καί μέχρι στιγμής,τά πάει πολύ καλά!!!
Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;Οκ, πλέον σε θεωρώ εκπρόσωπο μου να απαντάς για μένα γιατί μάλλον έγινα ο μαϊντανός του θέματος (ας γίνεις εσύ τώρα)
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Τό χρονικό διάστημα πού είχα αναφέρει νωρίτερα,είναι τό μόνο χρονικό διάστημα πού δέν έχει καταφέρει ο ανθρώπινος νούς νά εξερευνήσει,ΜΕΤΑ από τό 'μπίγκ-μπάνγκ'Και φυσικά το bing bang είναι μια θεωρία (όχι 100% βάσιμη πλέον) η οποία δεν αναλύει τι υπήρχε πριν την δημιουργία του σύμπαντος αλλά πως έγινε...
Σωστός!!!
Η θεωρεία τού 'μπίγκ-μπάνγκ' έχει μάλλον ατονίσει τελευταία,μέ τήν παλιά τής έννοια (ένα υπέρπυκνο σώμα εξεράγει),αλλά η δημιουργεία του δικού μας σύμπαντος,εξακολουθεί να θεωρείται ταυτόχρονη με τη δημιουργεία τού δικού μας χρόνου. -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Οκ, πλέον σε θεωρώ εκπρόσωπο μου να απαντάς για μένα γιατί μάλλον έγινα ο μαϊντανός του θέματος (ας γίνεις εσύ τώρα)
Καλά ρέ!!!
Θά αφήσεις να εκπροσωπήσει τούς φυσικούς,ένας απλός...μπακάλης; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Σωστός!!!
Η θεωρεία τού 'μπίγκ-μπάνγκ' έχει μάλλον ατονίσει τελευταία,μέ τήν παλιά τής έννοια (ένα υπέρπυκνο σώμα εξεράγει),αλλά η δημιουργεία του δικού μας σύμπαντος,εξακολουθεί να θεωρείται ταυτόχρονη με τη δημιουργεία τού δικού μας χρόνου.Ακριβώς απλά συγκριτικά με τις άλλες θεωρίες είναι η πιο απλή όποτε λογικό να υπάρχει η απορία...και πριν απο το bing bang??
Δεν το χωράει το μυαλό μας τι σημαίνει
ΠΑΝΤΑ υπήρχε ΚΑΤΙ!
Εξάλλου δεν είναι και θέμα προόδου τεχνολογίας αλλά και προόδου της νοημοσύνης μας....
Πριν 2000 χρόνια καταλάβαινε κανείς πως η μάζα προκαλεί καμπύλωση του χώρου?
-
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ναι. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι δεν 'πιστεύουν' σε κάτι. Το πιστεύουν το βάζω σε εισαγωγικά γιατί μπορεί να το κάνουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που αντιλαμβανόμαστε εμείς. Εσύ είσαι 100% σίγουρος?
Γιά θρησκείες μίλησε παραπάνω ο Σκουλόνε,όχι γιά ''θεό'.
Η θρησκείες είναι 'έκφραση' τής πίστης,όχι η ίδια η πίστη,έτσι δέν είναι;έτσι είναι, σωστός.
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Φιλτατε sirgus, απο το 'no comment' και απο τα 1,2,3 που γραφεις συμπεραινω οτι δεχεσαι την **πιθανοτητα **να μη βρει ουτε και η επιστημη καποτε ολες τις απαντησεις. Οποτε ερχεσαι στα λογια μου.
Ας το πω αλλιώς, γιατί πάλι κατάλαβες λάθος
Κάποτε θα βρεθούν οι απαντήσεις. Μπορεί αύριο μπορεί σε 10000 χρόνια!Φιλτατε sirgus, απο το 'no comment' και απο τα 1,2,3 που γραφεις συμπεραινω οτι δεχεσαι την **πιθανοτητα **να μη βρει ουτε και η επιστημη καποτε ολες τις απαντησεις. Οποτε ερχεσαι στα λογια μου.
Τό δέχομαι (καί άς μή με λένε Σίργκους)Οκ, πλέον σε θεωρώ εκπρόσωπο μου να απαντάς για μένα γιατί μάλλον έγινα ο μαϊντανός του θέματος (ας γίνεις εσύ τώρα)
Μπερδευτηκα!
O ενας απο τους δυο σας λεει οτι υπαρχει πιθανοτητα να **μην **τα ανακαλυψει ολα καποτε η επιστημη, ο αλλος δηλωνει **σιγουρος **οτι καποτε θα βρεθουν ολες οι απαντησεις, αλλα στη συνεχεια βαζει τον πρωτο ως εκπροσωπο του...Τελικα, βρε παιδια, τι απ'ολα πιστευετε? Ξεκαθαριστε το και σε μας τους υπολοιπους να το καταλαβουμε.
Sirgus, το μονο στο οποιο καταλαβαινω πως διαφωνουμε [διοτι γενικοτερα δε βλεπω να εκπεμπω στη συχνοτητα σου, και αλλα σου λεω αλλα μου λες] ειναι αυτο το οποιο ο Αντρεας, πιο πανω, παραδεχεται οτι μπορει να μη γινει και ποτε.
Το 'αν δεν τις δωσει η επιστημη τις απαντησεις, ποιος θα τις δωσει;' δε μου λεει απολυτως τιποτα, ακουγεται περισσοτερο σαν παρηγορια για αυτους που θελουν οπωσδηποτε το ανθρωπινο ειδος ικανο να μπορει να κατανοησει τη δημιουργια του κοσμου. Μπορει τις απαντησεις να μη μας τις δωσει και κανεις.
-
Για τον ΑΡΚΑ:
Αν δεν έχεται διαβάσει το : -Δουλειά δεν είχε ο διάβολος- να το πάρετε οπωσκαιδήποτε. Έχει τρομερό γέλιο.
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Ας το πω αλλιώς, γιατί πάλι κατάλαβες λάθος
Κάποτε θα βρεθούν οι απαντήσεις. Μπορεί αύριο μπορεί σε 10000 χρόνια!Φιλτατε sirgus, απο το 'no comment' και απο τα 1,2,3 που γραφεις συμπεραινω οτι δεχεσαι την **πιθανοτητα **να μη βρει ουτε και η επιστημη καποτε ολες τις απαντησεις. Οποτε ερχεσαι στα λογια μου.
Τό δέχομαι (καί άς μή με λένε Σίργκους)Οκ, πλέον σε θεωρώ εκπρόσωπο μου να απαντάς για μένα γιατί μάλλον έγινα ο μαϊντανός του θέματος (ας γίνεις εσύ τώρα)
Μπερδευτηκα!
O ενας απο τους δυο σας λεει οτι υπαρχει πιθανοτητα να **μην **τα ανακαλυψει ολα καποτε η επιστημη, ο αλλος δηλωνει **σιγουρος **οτι καποτε θα βρεθουν ολες οι απαντησεις, αλλα στη συνεχεια βαζει τον πρωτο ως εκπροσωπο του...Τελικα, βρε παιδια, τι απ'ολα πιστευετε? Ξεκαθαριστε το και σε μας τους υπολοιπους να το καταλαβουμε.
Sirgus, το μονο στο οποιο καταλαβαινω πως διαφωνουμε [διοτι γενικοτερα δε βλεπω να εκπεμπω στη συχνοτητα σου, και αλλα σου λεω αλλα μου λες] ειναι αυτο το οποιο ο Αντρεας, πιο πανω, παραδεχεται οτι μπορει να μη γινει και ποτε.
Το 'αν δεν τις δωσει η επιστημη τις απαντησεις, ποιος θα τις δωσει;' δε μου λεει απολυτως τιποτα, ακουγεται περισσοτερο σαν παρηγορια για αυτους που θελουν οπωσδηποτε το ανθρωπινο ειδος ικανο να μπορει να κατανοησει τη δημιουργια του κοσμου. Μπορει τις απαντησεις να μη μας τις δωσει και κανεις.
οκ, δεν το είχα προσέξει.
Άκυρη η εκπροσώπηση Αντρέα!Όπως μάλλον δεν σου λέει κάτι ότι μόνο η επιστήμη έχει δώσει απαντήσεις μέχρι στιγμής.
Πραγματικά όμως δεν καταλαβαίνω την εμμονή για το ενδεχόμενο ότι η επιστήμη ίσως, κάποτε να μην τα καταφέρει.
Οκ .. και?
Αυτός είναι λόγος για να πιστεύουμε από τώρα (που τώρα είμαστε πολύ μακριά από το σημείο που θα πούμε...δεν πάει άλλο ..μέχρι εδώ φτάνει η επιστήμη) σε μια δύναμη ή απλά έτσι το λέμε? -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Νά γράψω καί κάτι τελευταίο,γιά τούς φιλοσόφους.
Η φιλοσοφία ήταν κάποτε (μιά φορά κι΄έναν καιρό) ανώτερη τής επιστήμης.
ο λόγος είναι ότι η επιστήμη εκείνης τής εποχής,δέν είχε τά μέσα γιά να αποδώσει πραγματικά αξιόπιστα αποτελέσματα.
Αυτό όμως,δέν εμπόδισε τούς επιστήμονες να αναπτύξουν τούς τρόπους πού τούς επιτρέπουν νά ελέγξουν τίς θεωρείες τους,ενώ η 'φιλοσοφία' συνέχισε τό αρχαίο λάθος της.Τό νά μήν έχει μετρήσιμα (καί άρα αξιόπιστα) μεγέθη.
Αυτό τό συμβάν,έχει δώσει (εδώ καί αιώνες) τό καθαρό προβάδισμα στίς επιστήμες,πάνω στήν κατανόηση καί τήν ερμηνεία τού φυσικού κόσμου.Διαφωνώ σφόδρα. Τα μαθηματικά είναι και φιλοσοφία και πιστεύω ότι η φιλοσοφία χωρίς επιστήμη υπήρξε, αλλά επιστήμη χωρίς φιλοσοφία είναι αδύνατη.
Σε προβληματίζει καθόλου το γεγονός ότι μόνον ο άνθρωπος, απ'όλα τα ζώα, έχει θρησκείες;
Λένε και ότι μόνον ο άνθρωπος, απ' όλα τα ζώα, έχει συνείδηση...
-
Για τον 037
Το ότι πιστεύουμε σε κάποια ανώτερη δύναμη δεν σημαίνει οτι πιστεύουμε και στην χριστιανική θρησκεία..μην τα μπερδεύουμε.
Τώρα για την αγία γραφή και για την χριστιανική θρησκεία γενικότερα...- Ο Θεός τιμωρεί τα πρωτότοκα των αιγυπτίων. (τα κακόμοιρα)
- Ο Θεός τιμωρεί τον Αυναν επειδή έριξε καταγής το σπέρμα του (πρωτοπόρος στην μ..)
- Η Παναγία μένει έγκυος παρθένα (βραζιλιάνικο σίριαλ?)
- Ο Χριστός απείχε και αυτός βέβαια..(Η Μαγδαληνή τι του ήταν τελικά?)
- Η Αγία τριάς: Θεός - Χριστός - Άγιο πνεύμα (Οι γυναίκες ας φωνάζουν για ισότητα)
- Στο Άγιο όρος απαγορεύονται γυναίκες (το ανέκδοτο με το βαρέλι το ξέρετε?)
- Η Εύα προδίδει τον Αδάμ με το μήλο. (Είπαμε μακριά από γυναίκες)
Τα φίδια είναι κακά ( εε αυτό το ξέραμε) - Ο Καιν καθαρίζει τον Άβελ (Και μετά βρίσκει μια γυναίκα στην μεσοποταμία και διαιωνίζει το είδος ????)
- Ο Χριστόδουλος λέει ψέματα! (μάλλον διάβαζε και δεν ήξερε τίποτα)
κλπ κλπ
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Πού πήγε τό πόστ;
Μολις κρεμασα δυο PC στο γραφειο!
Με βριζουν ολοι εδω!
Θα επανελθω σε λιγο...Aλλουνού τό πόστ χάθηκε.
Εγω παντως το τελευταιο που εστειλα δεν το βλεπω. Και τα ακουσα κι απο πανω επειδη υποτιθεται οτι ως δια μαγειας γρουσουζεψα και το PC του συναδελφου!
Και μετά κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχει ανώτερη δύναμη....
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Λένε και ότι μόνον ο άνθρωπος, απ' όλα τα ζώα, έχει συνείδηση...Ηλία, define συνείδηση!
(θα μπλεχτούμε βέβαια, αλλά...) -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
οκ, δεν το είχα προσέξει.
Άκυρη η εκπροσώπηση Αντρέα!Όπως μάλλον δεν σου λέει κάτι ότι μόνο η επιστήμη έχει δώσει απαντήσεις μέχρι στιγμής.
Παλι με παρεξηγησες, προφανως επειδη δεν εχω εξυψωσει την επιστημη εκει που την εχεις βαλει εσυ και πιστευω οτι ενδεχομενως να μη μπορει να μας φτασει μεχρι 'τελους' οσο χρονο κι αν της δωσουμε.
Πραγματικά όμως δεν καταλαβαίνω την εμμονή για το ενδεχόμενο ότι η επιστήμη ίσως, κάποτε να μην τα καταφέρει. Οκ .. και?
Αυτός είναι λόγος για να πιστεύουμε από τώρα (που τώρα είμαστε πολύ μακριά από το σημείο που θα πούμε...δεν πάει άλλο ..μέχρι εδώ φτάνει η επιστήμη) σε μια δύναμη ή απλά έτσι το λέμε?Ειναι η ιδια εμμονη που εχεις κι εσυ λεγοντας οτι αφου η επιστημη ειναι η μονη που μπορει να δωσει πραγματικες απαντησεις και καλα τα καταφερε μεχρι τωρα, θα μας παει μεχρι το τερμα (αν υπαρχει κατι τετοιο). Εγω σου λεω απλα να μην εισαι και τοσο σιγουρος. Μπορει (λεω μπορει, οχι οτι 'πιστευω πως') να υπαρχουν κοσμοι και διαστασεις περα απο το δικο μας που δεν τα χωραει ο νους μας και θα μου επιτρεψεις να θεωρω ταπεινο οποιον αρνειται αυτη την πιθανοτητα σημερα. Προσωπικα εχω ανοιχτο το μυαλο μου στα παντα, δεν απορριπτω τιποτα και δεν παιρνω τιποτα ως δεδομενο χωρις να εχω στοιχεια, ακομα κι αν ξερω οτι μπορει να μη μαθω ποτε. Ας μη μαθω. Και λοιπον; Σημασια για εμενα εχει το ταξιδι.
-
Να 'μαι κι εγώ!!!!! Καιρό έχω να σας δω,αλλά..........καταλαβαίνετε.ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ-ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ κι όλα αυτά τα ΜΠΛΙΑΧ.
Ανώτερη δύναμη λοιπόν εεεεε? Λεπόοοοοοον αν πάρουμε να συγκρίνουμε θρησκεία και επιστήμη σαφώς η επιστήμη βρίσκεται πολύ πιο ψηλά.Με περισσότερα επιχειρήματα και αποδείξεις.
Αν πάρουμε όμως την ανάγκη του ανθρώπου να έχει κάποιον ηγέτη και να βρει απαντήσεις σε ερωτήματα που δεν μπορει να απαντήσει,......αυτή η ανώτερη δύναμη (Θεός,Αλάχ.Βούδας ή όπως αλλιώς θέλετε) έρχετε κουτί.
Ας μην σχολιάσω κάποια έξυπνα μυαλά που βρήκαν ότι για να ελέγξουν μάζες ανθρώπων πρέπει να τους δημιουργήσουν κοινή γλώσσα,κοινή κουλτούρα και φυσικά κοινή θρησκεία.Επομένως μήμπως όλες αυτές οι ''ανωτερες'' δυνάμεις είναι απλά δημιουργήματα?
Αν όχι όλες, ο χριστιανισμός μάλλον ναι. Πολλές ασάφειες και προχειρότητες εχει.
Εγώ ένα ξέρω ότι για το δωδεκάθεο έμαθα μόνο στην 6 δημιοτικού ενώ θρησκεύτικά κάνω 12 χρόνια τώρα και πάλλι δεν με έχουν πείσει.
Έχω παππά θεολόγο και λέει τον δωδεκαθεϊσμό,βανδαλισμό.Τον στήνω στον τοίχο ορισμένες φορές και πάντα μου απαντά ότι δεν καταλαβαίνω τι θέλει να μου πει και δεν έχουμε χρόνο.
Επίσης ξέρω ότι αυτή η ''ανώτερη'' δύναμη ελεγχει τα πάντα και είναι παντοδύναμη ενώ καθημερινά πεθαίνουν παιδάκια από την πείνα.
Ξέρω ότι δεν είναι εκδικητική αλλά υποστηρίζει ότι αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα.
Μπορεί να ξέφυγα λίγο από την ερώτηση αλλά για να επανέλθω απαντώ πως ΟΧΙ δεν πιστε'υω σε τίποτα πλαστό που μου πασάρουν για να σταματήσω να ψάχνω.Δεν πιστεύω κανένα που μου λέει πίστευε κα μη ερεύνα.ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΩ.
Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι για τον δικό μας Θεό.
Αν είναι τόσο καλός,φιλεύθερος,και τα σχετικά.Γιατί έδωσε 10 εντολές και δεν έδωσε 10 προτάσεις προς συζήτηση? -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ηλία, define συνείδηση!
(θα μπλεχτούμε βέβαια, αλλά...)Με έμπλεξες άσχημα σε προηγούμενη σελίδα κάτι είχαμε αναφέρει, αλλά μαζεύτηκαν πολλές και δεν κατάφερα να το βρω.
Οπότε, συνείδηση: η αντίληψη του έξω κόσμου σε σχέση με το εγώ Ι το κέντρο των ψυχικών φαινομένων, το εγώ Ι η κρίση του ατόμου για τον ηθικό χαρακτήρα των πράξεών του, ο αυτοέλεγχος. (Τεγόπουλος - Φυτράκης)
ΥΓ Γιατί θα μπλεχτούμε;;; -
Διευκρίνηση:
Η Αγία Γραφή και όλα τα υπόλοιπα γράφτηκαν από ανθρώπους!
Οπότε αφορούν πράγματα που εκείνοι ήθελαν να προωθήσουν!
Γι' αυτό και η εξαφάνιση της γυναίκας,γι' αυτό και όλα τα άλλα ευτράπελα!Εδω όμως συζητάμε για την ύπαρξη μιας ανώτερης δύναμης,όχι για την κάθε θρησκεία!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ηλία, define συνείδηση!
(θα μπλεχτούμε βέβαια, αλλά...)Με έμπλεξες άσχημα σε προηγούμενη σελίδα κάτι είχαμε αναφέρει, αλλά μαζεύτηκαν πολλές και δεν κατάφερα να το βρω.
Οπότε, συνείδηση: η αντίληψη του έξω κόσμου σε σχέση με το εγώ Ι το κέντρο των ψυχικών φαινομένων, το εγώ Ι η κρίση του ατόμου για τον ηθικό χαρακτήρα των πράξεών του, ο αυτοέλεγχος. (Τεγόπουλος - Φυτράκης)
ΥΓ Γιατί θα μπλεχτούμε;;;νομίζω ότι συνείδηση μπορεί να είναι πολύ περισσότερα πράγματα από τον ορισμό ενός καλού λεξικού, γι'αυτό
Πιστεύετε σε κάποια ανώτερη δύναμη?