-
ναι αλλα αυτο σημαινει και κοστος για τη τσεπη του φανταρου
πρεπει να εχεις γερη καβατζα για να πας στρατο, αλλιως εχεις μεγαλο προβλημαΥΓ το ταισμα το γλιτωνουν αλλιως
σε κρατανε μεσα και σου δινουν να φας λιγο
και αν νομιζεις οτι υπερβαλλω, πες μου στα χρονια σου ποσες φορες το βραδυνο σου ηταν μιση πιτσα ΜΟΝΟ (χωρις τις πατατες, σαλατες , τυρια , αντε κανα αχλαδι )
ποσες φορες δε σου εδωσαν πρωινο και προγευμα (εμενα παρα πολλες)
το οτι δεν εχουν να τους ταισουν δε σημαινει κατι και δε σημαινει οτι θα καθονταιειτε μεσα λοιπον ειτε εξω τα λεφτα θα φευγουν..
-
Καλά προκειμένου να γλιτώσεις έστω και 10 λεπτά πίσω από τα κάγκελα ξέρεις πολύ καλά ότι το κόστος είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται κανείς. Καλύτερα με μπύρα Αλφα και στο πλησιέστερο παγκάκι παρά να τριγυρνάς στο στρατόπεδο σαν την άδικη κατάρα.
-
εννοειται , απλα το τσαμπα φαι κτλ ειναι λιγο ουτοπικο
εγω πιο πολλα χαλουσα εκει μεσα τελικα , παρα εξω στη πολιτικη μου ζωη
μονο στο κεντρο χαλασα ελαχιστα και μεχρι ενα σημειο χαλουσα λιγααπο ενα σημειο και μετα εγινε χαμος..
(και δεν ηταν μια μπυρα, ηταν πολλες μπυρες κοντευαμε να γινουμε αλκοολικοι εκει μεσα οσοι δε τη πιναμε , καθε σχεδον βραδυ ολοι γινομασταν ) -
qsis
μαλιστα..με καλυψε πιστευω η αναλυση σου!κ επειδη θελω να μπορω να παιξω μπασκετ μεχρι τα 50 μου(το εννοω) κ οχι να σταματησω στα 30 απο προβληματα στα ποδια,κατα 99% θα επιλεξω κατι αλλο εκτος ειδικων δυναμεων..φιλοσοφια οπως την αναφερεις,οχι δεν εχω,ευτυχως η δυστυχως!μου αρεσει η γυμναστικη κ ο αθλητισμος γενικοτερα.
κ παλι ευχαριστω για την απαντηση σου,οπως κ των υπολοιπων παιδιων!!(σπαρταν,θωμας,μπαγιερν,δεν ξερω αν ξεχνω καποιον )
ευχαριστω στεφανε!!βυσμα δεν εχω,αν κ να ειχα,δεν ξερω κατα ποσο θα το χρησιμοποιουσα..
δουλεια θα αρχισει μολις τελειωσω,οποτε κ σε αυτο το θεμα ειμαι ανετος..υ.γ.
σταματηστε να λετε ολοι για προχωρημενη ηλικια ρε,28 ειμαι,οχι 70φευγα!!κ ο γιατρος μου τα ιδια μου ελεγε για το ποδι..να μαθω να αθλουμαι σαν 28ρης κ οχι σαν 24ρης! -
Ντάξει μιλάμε για το μέσο φαντάρο και όχι περιπτώσεις σαν τις δικές μας με Q5 και S3 και μαντραπήδες (για μένα τουλάχιστον) και μπουκάλια Cardhu. Έχω ξαναγράψει τα απίστευτα ποσά που μου κόστισε ο ΕΣ.
Κατά τα άλλα επειδή πήγαινα για τα ΟΝΝΥΑ (με ένα ή δύο Ν, δεν θυμάμαι) ξέρω ότι στα μέσα της θητείας μου πήγαινα με το Steyr και στο τέλος με την καναδέζα. Ο υπεύθυνος μου είχε πει ξεκάθαρα ότι κατα κεφαλή ποσότητα δεν μπορούν να κόψουν, μπορούν όμως να κόψουν γεύματα=να σε διώχνουν (είτε έξοδο, είτε άδεια) σε κάθε ευκαιρία.
@clab
η ηλικία προφανώς δεν είναι προχωρημένη, κι εγώ 28 είμαι και ο Κιούσης το ίδιο. Απλά στο στρατό θα είσαι πάνω από το μέσο όρο και αυτό θα κάνει διαφορά με την καλή ή την κακή έννοια. Είναι θέμα τύχης και χαρακτήρα. Προσωπικά πήγα στα 25 προς 26 και η ηλικία μου ήταν καθοριστικός παράγοντας στο να περάσω γαμάτη θητεία άνευ βύσματος.
-
τη γυμναστικη μη την αφησεις , εννοειται, απλα στη προκειμενη περιπτωση μιλαμε περισσοτερο για σκληραγωγηση παρα γυμναστικη
εγω που δεν ειμαι καποιος fit τυπος , συνηθισα να περπαταω πολλα χλμ , να κουβαλαω , να αντεχω το κρυο , να ξυπναω και σε 2 λεπτα να ειμαι ετοιμος για μαχη , αλλα ολα αυτα ειναι ουσιαστικα ταλαιπωρια δεν ειναι αθλητισμος γιατι συνοδευονται απο αλλα κακα
δε λεω , καλο ειναι και αυτο (σε κανει αντρα ) , αλλα καλυτερα να μη το περνουσαμε
εσυ που εισαι γυμνασμενος/πρωην αθλητης απλα θα 'πεσεις' (και πιθανοτατα θα βαλεις κιλα απο τα απειρα πιτογυρα)
τη σκληραγωγια ομως θα την αποκτησεις κι εσυ και απλα θα γινεις αλλου ειδους σκυλι απο αυτο που εισαι τωρα
ο ειδικοδυναμιτης παει αυτη τη κατασταση καποια -αρκετα- βηματα παραπερα, δεν κανει body building , ουτε fitness
μαθαινει να αντεχει τις σκληρες συνθηκες (αλλο μπορω να περπατησω γρηγορα 15 χλμ , αλλο να μπορω να το κανω με οπλο/κρανος/εξαρτυση/αρβυλα/n71 στα κατσαβραχα με χιονια ή καυτο ηλιο και αυτο το παραδειγμα ειναι κατι που μπορει να κληθει να κανεις και ενας απλος στρατιωτης ) , το πώς και γιατι ομως ειναι δικο του προβλημα , δε θα κατσουν να τον νταντεψουν
αν αντεξει καλως, αλλιως κοβεται -
ωρε δεν ειπα να γινω σφιχτης η κατι τετοιο.απλως νομιζα οτι οντως γυμναζεσαι..
με λιγα λογια,οπως το κοβω θα παω 9 μηνες διακοπες!
κ θα εχω κ παιδακια να μου τα σπανε κ να γελαω!! -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Κατά τα άλλα επειδή πήγαινα για τα ΟΝΝΥΑ (με ένα ή δύο Ν, δεν θυμάμαι) ξέρω ότι στα μέσα της θητείας μου πήγαινα με το Steyr και στο τέλος με την καναδέζα. Ο υπεύθυνος μου είχε πει ξεκάθαρα ότι κατα κεφαλή ποσότητα δεν μπορούν να κόψουν, μπορούν όμως να κόψουν γεύματα=να σε διώχνουν (είτε έξοδο, είτε άδεια) σε κάθε ευκαιρία.
στεφανε υπαρχουν τροποι ολα αυτα να τα 'μαγειρεψουν' και κανοντας παρεα με το σιτιστη νομιζω οτι το εχεις παρει χαμπαρι
οπως και να χει εγω πηγα σε μια περιοδο (που συνεχιζεται και σημερα) , στην οποια λεφτα δεν υπαρχουν και κοβονται εξοδα απο παντου
παρολα αυτα πηγα και σε μια περιοδο οπου αν και ηταν τετοια η κατασταση , μας κρατουσαν μεσα σε επιφυλακη (για να μη βγαινουμε, χωρις λογο ) οταν δεν μπορουσαν να μας ανοιξουν υπηρεσιες και οταν μπορουσαν μας εβαζαν να φυλαμε μεχρι και νηπιαγωγεια (ναι εβαζα υπογραφη σε περιπολο σε νηπιαγωγιο ) παραλληλα με σκυλους , τζιπακια, ΑΥΔΜ μονο και μονο για να μη μας πηγαινει καλα
σωστη η λογικη που λες, αλλα δυστυχως ισχυει μονο για τα κεντρα τελικα και οχι στις μοναδες
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
κ θα εχω κ παιδακια να μου τα σπανε κ να γελαω!!
εχουν το χαβαλε τους και αυτα μωρε
απλα ειναι μες στη τρελη χαρα συνεχειαθυμηθηκα ενα που μου ζηταγε να ανεβουμε σε μια υπερυψωμενη σκοπια (ενω απαγορευοταν) να μας χαιρετουν τα περαστικα αυτοκινητα (γκομενακια ονειρευοταν αυτος )
ε δε μπορεις να του χαλασεις χατηρι , ειναι σα να σου ζηταει χαρη ο γιος σου
μετα μου ελεγε να του βγαλω φωτο να βαλει στο facebook οπου επαιρνε στασεις 'matrix' φορωντας τη καπα που ειχαμε για το πολυ κρυο και γυαλια ηλιου -
-
Ντάξει θα κάνει τα κουμάντα του να τον χώνουν περιπολάκια και θα μείνει fit. Εγώ μόνο και μόνο από αυτό το λίγο περπάτημα και το καθημερινό πρόγραμμα έχασα 9 κιλά σε 4 μήνες τρώγοντας βρωμιές σχεδόν καθημερινά συν το φαί του στρατού.
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
παρολα αυτα πηγα και σε μια περιοδο οπου αν και ηταν τετοια η κατασταση , μας κρατουσαν μεσα σε επιφυλακη (για να μη βγαινουμε, χωρις λογο ) οταν δεν μπορουσαν να μας ανοιξουν υπηρεσιες και οταν μπορουσαν μας εβαζαν να φυλαμε μεχρι και νηπιαγωγεια (ναι εβαζα υπογραφη σε περιπολο σε νηπιαγωγιο ) παραλληλα με σκυλους , τζιπακια, ΑΥΔΜ μονο και μονο για να μη μας πηγαινει καλα
σωστη η λογικη που λες, αλλα δυστυχως ισχυει μονο για τα κεντρα τελικα και οχι στις μοναδες
Α ρε 567ΤΠ Σιδηροκάστρου Σερρών που σας χρειάζεται! Να ναι καλά η διοικητάρα μου όπου κι αν είναι!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ντάξει θα κάνει τα κουμάντα του να τον χώνουν περιπολάκια και θα μείνει fit. Εγώ μόνο και μόνο από αυτό το λίγο περπάτημα και το καθημερινό πρόγραμμα έχασα 9 κιλά σε 4 μήνες τρώγοντας βρωμιές σχεδόν καθημερινά συν το φαί του στρατού.-12
αλλα τα πηρα ΟΛΑ πισω
-
τι λετε ρε?87κγ ζυγιζω,αν χασω 9 κ 12 κγ,την εβαψα!!με βλεπω να τρωω τωρα τα χριστουγεννα σαν γουρουνι,για να εχω αποθεμα!!
-
Κι εγώ φυσικά και με το ΦΠΑ! Σε 3 μηνάκια!
-
εμενα μου επεφταν τα τζην εφτασα σε κιλα λυκειου
βεβαια εγω και ο Στεφανος ειμαστε 'καλοπερασακηδες' , αν εισαι πιο αθλητικος τυπος το πιο πιθανο ειναι να βαλεις κιλα οπως παρα πολυς κοσμος
-
Σε αρκετά στρατόπεδα πάντως έχει και γυμναστήρια και μάλιστα καλά εξοπλισμένα. Πρέπει όμως να έχεις πραγματικό 'ψώνιο' με τη γυμναστική για να ασχοληθείς.
Σπάνια τα χρησιμοποιούσαν οι φαντάροι γιατί όταν είχες υπηρεσία και ήσουν μέσα είτε θα σε τρέχαν σε αγκαρίες είτε θα προσπαθούσες να ξεκλέψεις λίγες παραπάνω ώρες ύπνο. Και όταν είχες έξοδο ήταν αδιανόητο να μη βγεις έξω και να κάθεσαι να τρως στην μάπα τα χακί. -
κ αν εισαι καπου απομακρυσμενα,να βγεις να πας που??
-
Το κακό είναι ότι μπορεί να πέσεις και σε τίποτα πανηλίθιους και να έχεις καμιά γηπεδάρα μέσα στο στρατόπεδο και να μη σε αφήνουν να παίξεις με το φόβο ότι θα χτυπήσεις!
Στα 2 κέντρα που πέρασα και ενώ είχα πάντα μπαλα μπάσκετ στο πορτ μπαγκάζ μας το διέλυαν στο 5λεπτο έτσι και έπαιρναν χαμπάρι ότι παίζουμε!
-
'Γερος' εδω.
Δεν ξερω ακριβως πως ειναι σημερα, η αληθεια ειναι πως αυτα που διαβαζω μου ακουγονται όπως θα ακουγοταν το χεβυ μεταλ στην τσοπανα γιαγια μου... οποτε θα το ριξω στη γενικοτητα.
Σκεψου το σα δουλεια... Εχεις ανωτερους που λενε να κανεις διάφορα, εχεις και συναδελφους που ειναι απο φανταστικοι μεχρι ντιπ για ντιπ ηλιθιοι. Μικρογραφια κοινωνιας, εχει τυπους με ντοκτορα, εχει και αγραμματους, εχει πλουσιους και φτωχους.
Κανεις αυτο που σου λενε, με τον τροπο που σου ειπαν να το κανεις και μονο, και τελος. Οτι και να ειναι αυτό. Ειναι η τελευταια περιοδος στη ζωη σου που δεν εισαι υπεθυνος για ΤΙΠΟΤΑ, παρα μονο για αυτο που σου λενε να κανεις.
Αν πας μεσα με το κεφαλι γεματο απο 'εγώ ειμαι', σε γαμησανε ορθιο, αν θελουν. Δεν εισαι διφορετικος ή καλυτερος η χειροτερος, εισαι ιδιος με ολους. Αν πεισεις τον εαυτο σου για αυτό, ουτε θα καταλαβεις πως περασε ο καιρος. Αν το 'σκεφτεσαι' πολυ, θα το καψεις. Τρεχτε, τρεχουμε, καθαριστε τουαλετες, καθαριζουμε, κοιμηθητε, κοιμομαστε. Πιο ευκολο δεν υπαρχει.Αν θες να τρεξεις λιγακι παραπανω και να κανεις πλακα, πηγαινε Ειδικες δυναμεις, εχει παραπανω εθνικοφροσυνη και λογω ηλικιας θελει περισσοτερη προσπαθεια να μη σου φαινεται χαζο, αλλα μια χαρα θα τα καταφερεις εφοσον εισαι αθλητης, περιπατος θα ειναι, δεν ειναι υπερανθρωποι. Αν δεν πας Ειδικες δυναμεις, τοτε μπορεις αν θελεις να γινεις ο γκριζος ανθρωπος. Χανεσαι αναμεσα στους αλλους και η μερα περασε. Για υπνο τωρα και αυριο τα ιδια, όπως σου τα εμαθαν να τα κανεις, και ξανα και ξανα.
Ελεος, ΜΟΝΟ 9 μηνες ειναι ρε παιδια. Μχρι να γραψω το κειμενο, παει, περασε η μιση σκοπια.
Σας κλεινω γιατι τωρα θα σκασει το περιπολο, και μετα εχει προγραμμα σκυλαδικα το τοπικο ραδιοφωνο. Και μετα υπνος.ΥΓ Σιγα τη μαλακια με τα αρβυλα. Μπαλαρινες εισαστε? Δεν το παιζω αντρας, βαζεις πατους καλους, πλυσιμο ποδαρια καλο, καλτσες ΜΑΛΛΙΝΕΣ (δεν δινουν τετοιες τωρα) και παω οπου θελετε. Τα εχω ακομα το 2ο ζευγαρι, και το φοραω αμα παω σε βουνιλες η paintball, και εχουν περασει 17 χρόνια.
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
κ αν εισαι καπου απομακρυσμενα,να βγεις να πας που??Στα φανταροστέκια της εκάστοτε περιοχής.
Οι φαντάροι των απομακρυσμένων μονάδων του Έβρου συνήθως κατέβαιναν με ταξί στη κοντινότερη πόλη/κεφαλοχώρι. Ταξί στα 4 για να μοιραστεί το κόστος και τα σχετικά.
Τσακίρ κέφι. Αλλά από το να είσαι μέσα και να βλέπεις τον παραλογισμό και τις ίδιες μαλακίες συνέχεια....
Περί Θητείας [#3]