-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Οι δυο διακόπτες τι ενεργοποιούν?. Καλά ο ένας μπορεί να είναι για δίπλες κόρνες, ο άλλος?.
Α.Τρομπα βενζινης;
-
βρηκα την ασφαλεια TAIL(LH) καμμενη(η οποια σιγουρα ειναι για το πισω φαναρι που δεν μου αναβε) ... πιστευω ομως να φτιαξει και η μπροστινη ψειρα που τα εφτυσε και αυτη... θα παω να αγορασω ασφαλειες να εχω γιατι εχω ξεμεινει, και μακαρι να φτιαξουν και τα 2...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οι δυο διακόπτες τι ενεργοποιούν?. Καλά ο ένας μπορεί να είναι για δίπλες κόρνες, ο άλλος?.
Α.Τρομπα βενζινης;
Εάν είναι εφεδρική Βασίλη μου, μα σε ΙΧ?.
Α -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Α.Τρομπα βενζινης;
ΑΚοβει το ρευμα στην τρομπα βενζινης,σκεψου το σαν αντικλεπτικο μετρο.
-
Ο χρήστης futureshock έγραψε:
σημερα πηγα να αλλαξω τις ψειρες μου απο το αμαξι, και την αναβω για να βλεπω ποτε λειτουργει(μεγαααλη βλακεια) το ledaki που ηθελα να βαλω, ε βγαζω την μανισια, πανω να δοκιμασω την καινουργια και αναβει και σε κλασματα σβηνει, και τωρα δεν λειτουργει καθολου οπως επισης και το πισω φαναρι της ιδιας μεριας, σαν να καηκε η λαμπα δηλαδη,
εψαξα στις ασφαλειες μπροστα στον κινητηρα αλλα δεν βρηκα κατι καμμενο, τι μπορει να εγινε ρε παιδια? υπαρχει περιπτωση να καηκε τιποτα αλλο εκτος απο ασφαλεια?μάλλον πρόκειται μόνο για καμμένη ασφάλεια
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Α.Τρομπα βενζινης;
ΑΚοβει το ρευμα στην τρομπα βενζινης,σκεψου το σαν αντικλεπτικο μετρο.
ή αν είναι 'τέρμα' καγκουρεμένο και χρειάζεται έξτρα παροχή βενζίνης (+μία παράλληλη τρόμπα/αντλία βενζίνης όταν 'πατάει' με τη 'μεγάλη' πίεση).
-
Ο χρήστης Slowmotion έγραψε:
έχει δοκιμάσει κανείς τις λάμπες της PIAA?καταρχήν είναι πανάκριβες, τουλάχιστον κάνουν αυτά που υπόσχονται?
βρήκα για παράδειγμα σε Ελληνικό eshop αυτές:
Powersports H1 55W - 4000K - Anti Vibrationακούγεται γενικότερα (και αυτό έχω δει και εγώ) ότι οι λάμπες καίγονται σχετικά εύκολα καθότι επηρεάζονται και από τους κραδασμούς
οπότε αυτές θεωρητικά αντέχουν περισσότερο.
κοστίζουν 44 ευρώ και γράφουν συγκεκριμένα '' 55w gives 110w equivalent output''επίσης υπάρχουν και αυτές αλλά είναι ακόμα πιο ακριβές:
Xtreme White Plus bulb H1 55W
κοστίζουν 67,5 ευρώ
και αναφέρουν μεταξύ των άλλων και τα εξής: ''Power - 60/55w gives 135/125w equivalent output Fitment - H1''καμιά γνώμη και εμπειρία κανείς?
τι έγινε βρε παιδιά ουδείς δεν έχει εμπειρία???
-
Είχα βάλει στο polo το 2005 PIAA. Πολλά χρήματα. Νομίζω πως δεν αξίζει να δώσεις τόσο μεγάλο ποσό. Τώρα φοράω osram και είμαι ευχαριστημένος.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
.... Νομίζω πως δεν αξίζει να δώσεις τόσο μεγάλο ποσό...Κι εγώ έχω την εντύπωση ότι δεν αξίζουν τα λεφτά που ζητάνε.
-
έχει δοκιμάσει κανείς τις λάμπες της PIAA?
καταρχήν είναι πανάκριβες, τουλάχιστον κάνουν αυτά που υπόσχονται?
βρήκα για παράδειγμα σε Ελληνικό eshop αυτές:
Powersports H1 55W - 4000K - Anti Vibrationακούγεται γενικότερα (και αυτό έχω δει και εγώ) ότι οι λάμπες καίγονται σχετικά εύκολα καθότι επηρεάζονται και από τους κραδασμούς
οπότε αυτές θεωρητικά αντέχουν περισσότερο.
κοστίζουν 44 ευρώ και γράφουν συγκεκριμένα '' 55w gives 110w equivalent output''επίσης υπάρχουν και αυτές αλλά είναι ακόμα πιο ακριβές:
Xtreme White Plus bulb H1 55W
κοστίζουν 67,5 ευρώ
και αναφέρουν μεταξύ των άλλων και τα εξής: ''Power - 60/55w gives 135/125w equivalent output Fitment - H1''καμιά γνώμη και εμπειρία κανείς?
τι έγινε βρε παιδιά ουδείς δεν έχει εμπειρία???
Οι καλύτερες που έχω δοκιμάσει, ακριβές μεν αλλα αξίζουν και με το παραπάνω. Θα σου πρότεινα τις X-treme white και αν βρεις να είναι Ιαπωνικής κατασκευής. Δεν θα χρειαστεί να τις αλλάξεις για πολλά χρονιά, οποτε θα κανεις κατα καποιο τροπο και αποσβεση απο το να αλλαζες συχνα λαμπες.
Επίσης πολυ καλές είναι και της IPF αν και νομίζω πως αυτές ειναι και ακριβότερες
-
εγω ειχα βαλει Narva H4 Range power white με 10 ευρω το σετακι και ειχαν ωραιο ασπρο φως και φωτιζαν πολυ καλυτερα απο τις μανισιες , απλα κρατησαν καμια 6 μηνες με αρκετη χρηση του αμαξιου το βραδυ(για τα λεφτα τους μια χαρα παντως)...
-
Φοράω στο Cordoba τις PIIA Xtreme White. Έχουν πολύ καλή απόδοση, αισθητά καλύτερη από τις Philips που είχα πριν (ενισχυμένες και εκείνες), πολύ λευκό και ομοιόμορφο φωτισμό, δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος όμως από τη διάρκειά τους. Το 1ο ζευγάρι κάηκε μέσα σε περίπου 1,5 χρόνο. Τις ξαναέβαλα γιατί η ασφάλεια που προσφέρουν σε σχέση με τις απλές αξίζει τη διαφορά στο κόστος, θα μπορούσαν να έχουν όμως λίγο μεγαλύτερη διάρκεια ζωής...
-
[quote='Slowmotion'][quote='Slowmotion']έχει δοκιμάσει κανείς τις λάμπες της PIAA?
καταρχήν είναι πανάκριβες, τουλάχιστον κάνουν αυτά που υπόσχονται?
Είχα βάλει αλλά μετά από ένα ταξείδι με βροχή και υγρό γενικά οδόστρωμα το μετάνοιωσα (πολύ, γιατί ήταν και πανάκριβες). Το λευκό τους φως χανόταν στο δρόμο και δεν έβλεπα τίποτε. Τις χάρισα και έβαλα τις osram nightbreaker +90, με τις οποίες ήμουν αρκετά ευχαριστημένος. Άλλαξα κι αυτές με τις philips xtreme power +80 που μου φάνηκαν ακόμη καλύτερες. Τώρα πάω για τις philips xtreme vision +100, ελπίζοντας σε καλύτερα.
-
Μπράβο σε όλους για τις απαντήσεις!
ψάχνω ρε γαμώτο για αυτές τις Narva που γράφει πιο πάνω ο φίλος αλλά κάτι σε Αττική δεν βρίσκω να τις φέρνει κάποιος
μόνο ebay και αυτό λίγα πράγματα
έχει τις 85άρες εκεί αλλά θες και χοντρότερα καλώδια λογικάξέρει κανείς που μπορώ να τις βρώ?
-
http://www.autospark.gr/agora.html?page=shop.browse&category_id=207
απο εδω τις ειχα παραγγειλει εγω, διαθεσιμοτητα θα εχουν μεσα στην επομενη βδομαδα...ps. μεταφορικα 5 ευρω με καταθεση
και 7 ευρω με αντικαταβολη αν θυμαμε καλα..τα μεταφορικα ρε γαμωτο βγαινουν σχεδον οσο και το σετακι με τις λαμπες...
-
thanks για την απάντηση
βρήκα και αυτές σε H1 σε 68watt:
http://www.autospark.gr/agora.html?page ... ory_id=207άραγε τα 13 παραπάνω watt (απο τις κανονικές που είναι 55w) να καθιστούν απαραίτητη την αλλαγή της καλωδίωσης, ενισχυτής όπως διαβάζω ότι ονομάζεται?
πόσο δύσκολη είναι για έναν ηλεκτρολόγο αυτή η δουλειά?
τι αλλάξει ακριβώς?
σορυ αν έχει ξαναειπωθεί αλλά υπάρχει κάποιο post ή κάποιο link να διαβάσουμε εμείς οι αμόρφωτοι? -
Άλλο ο ενισχυτής (που δεν είναι παρά ένα ρελέ για να μην περνάει πολύ ρεύμα από τον διακόπτη και για να είναι πιο κοντά τα καλώδια) και άλλο τα καλώδια. Η ύπαρξη ρελέ δεν αλλάζει την ανάγκη για κατάλληλα καλώδια, δεν τα κάνει να αντέχουν περισσότερο. Για τέτοια αλλαγή, τόσων λίγων watt δεν νομίζω να χρειάζεται να επέμβεις. Και όσο για το ρελέ τα περισσότερα αυτοκίνητα πια το έχουν (εκτός αν είναι παλιό). Αν όμως έχεις πτώση τάσης που καλό είναι να ελέγξεις ίσως αξίζει να τσεκάρεις τις γειώσεις. Και ίσως ανακαλύψεις τότε ότι μια χαρά φωτίζουν τα φώτα σου!
-
ααα ΟΚ
το αμάξι μου είναι η alfaromeo 145 ts του 2000 οπότε να θεωρήσω ότι υπάρχει το ρελεδάκι αυτό αν και δεν είναι καινούργιο το αμάξι αυτό
την τάση την έχω μετρήσει είναι σχεδόν η ίδια που μετράω και στους πόλους της μπαταρίας γύρω στα 14Vάρα μόνο για τα καλώδια αξίζει να ασχοληθω και μόνο για δυνατότερες λάμπες από αυτές των 68watt
τι αλλάζει ακριβώς, την αναλαμβάνουν τα ηλεκτρολογεία? ή θα τους το πω και θα με κοιτάνε περίεργα?
πόσο θα μου κοστίσει πάνω-κάτω ταξη μεγέθους? -
ααα ΟΚ
το αμάξι μου είναι η alfaromeo 145 ts του 2000 οπότε να θεωρήσω ότι υπάρχει το ρελεδάκι αυτό αν και δεν είναι καινούργιο το αμάξι αυτό
την τάση την έχω μετρήσει είναι σχεδόν η ίδια που μετράω και στους πόλους της μπαταρίας γύρω στα 14Vάρα μόνο για τα καλώδια αξίζει να ασχοληθω και μόνο για δυνατότερες λάμπες από αυτές των 68watt
τι αλλάζει ακριβώς, την αναλαμβάνουν τα ηλεκτρολογεία? ή θα τους το πω και θα με κοιτάνε περίεργα?
πόσο θα μου κοστίσει πάνω-κάτω ταξη μεγέθους?Μηπως λιωσεις τα φαναρια με πολυ δυνατες λαμπες;
-
σκέφτομαι για 80άρες ή το πολύ 100άρες με σωστή ρύθμιση για να μην τυφλώνω κιόλας
ειναι τζαμένια και όχι πλαστικά αλλά θα μου πεις τι θα γίνει και από μέσα...
έχω H1 στα πορείας και στα μεγάλα και H3 στα ομίχλης
η αλλαγή της καλωδίωσης έχει να κάνει με όλες τις λάμπες?
Βελτίωση στα φώτα;