-
οκ,εχεις δικιο.εκανα λαθος κ ζητω συγνωμη.εξαλλου ''οτι να'ναι λεω.-''
-
Είσαι παλαιοημερολογίτης Spartan?
-
Οχι, αυτοί είναι αιρετικοί άλλωστε....
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
spartan
κ παρεπιπτοντως,απο ποτε οι καθολικοι κτλ ειναι αιρετικοι?Από το 1054 , αλλά εδώ και 50 χρόνια η επίσημη εκκλησία τους συγχώρεσε .
Κάποιοι όμως ακόμα μιλούν περί λύκου με εμφάνιση προβάτου και κατηγορούν τους άλλους .
Γιά την ακρίβεια ήταν σχισματικοί .
η ενωση των εκκλησιων εχει γινει , εγω αυτο ξερω
-
Aστειεύομαι ως προς τους παλ/ίτες, αλλα ο καθολικισμός-παπισμός έχει χαρακτηριστεί ως αίρεση κι εκλαμβανεται σήμερα ως τετοια, απο πολλούς ανθρώπους της εκκλησίας κι εκτός των παλ/τών φυσικά. Οπως είπε και ο Δημου αν δεν κάνω λάθος, κατα βάση σχισματικοί είναι και στη συνείδηση των περισσοτέρων Ορθοδόξων παραμένουν, ασχέτως τί κανει η επίσημη εκκλησία. Ομως είμαστε αρκετά Ο.Τ κι επίσης, μη φανταστεις οτι είμαι και κανένας ειδήμων επι του θέματος.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
spartan
κ παρεπιπτοντως,απο ποτε οι καθολικοι κτλ ειναι αιρετικοι?Από το 1054 , αλλά εδώ και 50 χρόνια η επίσημη εκκλησία τους συγχώρεσε .
Κάποιοι όμως ακόμα μιλούν περί λύκου με εμφάνιση προβάτου και κατηγορούν τους άλλους .
Γιά την ακρίβεια ήταν σχισματικοί .
η ενωση των εκκλησιων εχει γινει , εγω αυτο ξερω
Δεν έχει γίνει ακόμα . Αρση των αναθεμάτων έχει γίνει , αλλά ακόμα δεν έχουν μπορέσει να συλλειτουργήσουν .
Μέχρι την χιλιετία του σχίσματος ίσως το καταφέρουν . Είναι πολύ αργοί οι ρυθμοί τους -
η λειτουργια για την ενωση των εκκλησιων εγινε λιγο πριν τη πτωση της βυζαντινης αυτοκρατοριας μετα απο επιμονη του Παλαιολογου μπας και ερθουν οι δυτικοι να βοηθησουν
ασχετα αν μετα οι παπαδες ανθενωτικοι (με αρχηγο το Γενναδιο , τριρακι/πατριαρχη των τουρκων ) εκαναν σα να μη συνεβη (η οποια εκκλησια εκτος απο τον αρχαιο ελληνισμο κατεστρεψε και το βυζαντιο )
η ενωση πρακτικα εχει γινει επισημα στην Αγια Σοφια
-
-
σορρυ
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
η λειτουργια για την ενωση των εκκλησιων εγινε λιγο πριν τη πτωση της βυζαντινης αυτοκρατοριας μετα απο επιμονη του Παλαιολογου μπας και ερθουν οι δυτικοι να βοηθησουνασχετα αν μετα οι παπαδες ανθενωτικοι (με αρχηγο το Γενναδιο , τριρακι/πατριαρχη των τουρκων ) εκαναν σα να μη συνεβη (η οποια εκκλησια εκτος απο τον αρχαιο ελληνισμο κατεστρεψε και το βυζαντιο )
η ενωση πρακτικα εχει γινει επισημα στην Αγια Σοφια
Μόνο που δεν υπήρξε επίσημη εξουσία να την πιστοποιήσει . Αρα είναι σαν να μην έγινε ποτέ . Αυτή είναι και η θέση της επίσημης εκκλησίας και εδώ μιλάμε με ιστορικούς όρους .
Απλά γιά να κλείσει το
-
δηλαδη ποσο πιο επισημος μπορεις να γινεις απο τον αυτοκρατορα τον πατριαρχη και εναν καρδηναλιο του βατικανου απεσταλμενου του ιδιου του παπα ?
τελοσπαντων
-
Εγινε η σύνοδος της Φερράρας , αλλά υποτίθεται ότι η συμφωνία προέβλεπε και την έναρξη σταυροφορίας κατά των Τούρκων . Από την στιγμή που αυτό δεν έγινε , ήταν λογικό να επικρατήσουν οι ανθενωτικοί .
Σαν να μην μας έδιναν χτές την δόση . Τι θα συνέβαινε ? Θα εκτοξευόταν ο ευρωσκεπτικισμός .Ολα τα ίδια αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν . Οπότε πλέον δεν είμαστε
-
ναι η περιπτωση ειναι αρκετα αναλογη τη δοση δε την εδωσαν , αλλα τυπικα και με ολες τις τιμες μπηκαμε στο 'μνημονιο'
μπορεις να πεις οτι μετα το ακυρωσε η επομενη αρχη αφου πλεον το προηγουμενο κρατος ειχε παψει να υπαρχει
τελικα τρομαζω που μου εβαλες στο μυαλο αυτο το παραλληλισμο
(φανταζεσαι να ερθουν οι τουρκοι ή καποιοι αλλοι για να βγουμε απο το μνημονιο ή μηπως εχουν ερθει ηδη ? ) -

-
Πήρε τ' αφτί μου απ' το ροδιόφωνο - δεν είμαι και σίγουρος ότι άκουσα καλά - ότι ο Βενιζέλος θα ηγηθεί εκστρατείας για να κηρυχθεί η Χ.Α. εκτός νόμου!.. μπορεί να αληθεύει?
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Πήρε τ' αφτί μου απ' το ροδιόφωνο - δεν είμαι και σίγουρος ότι άκουσα καλά - ότι ο Βενιζέλος θα ηγηθεί εκστρατείας για να κηρυχθεί η Χ.Α. εκτός νόμου!.. μπορεί να αληθεύει?το ακουσα κ γω χτες.
ενα μυριο ελληνες εκτος νομου.
κ το λεει το 5.7%
ο γαμπρος του μπακατσελου που με φορτηγα βγαζαν χρηματα εξω.
κ μετα θα κανουν κ κομμα αλβανοι κ λαθρο κ θα μπουμε ολοι σε μια ταξη επιτελους.
κατα δενδια ευαγγελιο.
καλα ρε οτι ναναι γινεται.εντελως για τον μπιπ ειμαστε. -
Ο Βενιζέλος θα βγάλει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή. Ο Βενιζέλος που μόνο καλό έχει κάνει στον τόπο αυτό. Ρε τι γελοιότητες είναι αυτές; Ο Βενιζέλος; Τι αίσχη είναι αυτά; Μισό εκατομμύριο Έλληνες εκτός νόμου; Άλλα μιας και το ζήτησε ο Μπαρόζο να του κάνουμε τι χάρη.
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Ο Βενιζέλος θα βγάλει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή. Ο Βενιζέλος που μόνο καλό έχει κάνει στον τόπο αυτό. Ρε τι γελοιότητες είναι αυτές; Ο Βενιζέλος; Τι αίσχη είναι αυτά; Μισό εκατομμύριο Έλληνες εκτός νόμου; Άλλα μιας και το ζήτησε ο Μπαρόζο να του κάνουμε τι χάρη.Ωραία λογική! Αν 1 εκ. Έλληνες γίνουν βιαστές θα τους νομιμοποιήσουμε;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο Βενιζέλος θα βγάλει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή. Ο Βενιζέλος που μόνο καλό έχει κάνει στον τόπο αυτό. Ρε τι γελοιότητες είναι αυτές; Ο Βενιζέλος; Τι αίσχη είναι αυτά; Μισό εκατομμύριο Έλληνες εκτός νόμου; Άλλα μιας και το ζήτησε ο Μπαρόζο να του κάνουμε τι χάρη.
Ωραία λογική! Αν 1 εκ. Έλληνες γίνουν βιαστές θα τους νομιμοποιήσουμε;
Είδες κάνα βιασμό; Μιλάμε για κόμμα κοινοβουλίου που εκφράζει μισό εκατομμύριο Έλληνες. Η ποινικοποίηση του σημαίνει πως φιμώνεις μισό εκατομμύριο κόσμο.
-
Και το Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα, κοινοβουλευτικό ήταν. Your point?
Περί ανόδου της Χ.Α. [Διάσπαση]