-
Εισαι λαρτζ.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Thanks!Μαλλον θα πεσουν πολυ σε swift πολης,δε θελω σπορτιφ ελαστικο...
Kαλά, μη νομίζεις οτι μιλαμε για τίποτα σκληροπυρηνικό...
Απλά ειναι λίγο πιο σπορτιφ από κάτι ER300, Primacy και PremiumContact.
-
Λοιπόν παιδιά επειδή πριν 2 χρόνια που άλλαξα για πρώτη φορά λάστιχα στο αμάξι,καθώς και όλο το καλοκαίρι που επίσης άλλαξα λάστιχα(τον σεπτέμβρη) εψαχνα παντου σαν τρελός και εκανα τεράστια έρευνα αγοράς.Τελικώς κατέληξα στα ίδια λάστιχα.
Εγω έχω διάσταση 215/45/17 αλλα τα ίδια λάστιχα έχουν φορεθεί και σε 16αρα ζάντα στου πατέρα μου το αμάξι.Αρχηκά είχα τα Continental sport contact 3 τα οποία ήταν σχετικά καλούτσικα χωρις να πω χαλάλι τα λεφτά που έσκασα...Το πρόβλημα τους σε εμένα τουλάχιστον οτι ξεράθηκαν πολύ πολύ γρήγορα.
Μετα απο τεράστια έρευνα κατέληξα πάλι ανάμεσα στα sport contact 3 και τα Uniroyal RainSport 2 με τα δεύτερα να με κερδίζουν όλο και πιο πολύ καθώς τα είχαν κάποιο γνωστοί μου και με εντυπωσίαζε η συμπεριφορά τους,και διάβαζα άπειρες καλλές κριτικές με ΚΑΜΙΑ σχεδον αρνητική (σε αντιθεση με τα continental που ήταν 50-50).
Έτσι λοιπόν όταν ήρθε η ώρα το συζήτησα με τον λαστιχά μου και μου είπε οτι είναι πάνω κάτω τα ίδια (είχε ετοιμοπαράδοτα τα contisport) αλλα αυτός στο mazda rx8 του φόραγε τα uniroyal και δεν τα αλλάζει και επειδή ξέρει οτι θέλω το ΤΕΛΕΙΟ φρενάρισμα,το ΤΕΛΕΙΟ κράτημα (εε αγαπάμε στροφές... ) και επειδή εδω στην θεσσαλονίκη ειδικά όταν βρέχει οι δρόμοι είναι σαν παγοδρόμιο μου πρότεινε τα uniroyal.
Δεν ήθελα πολύ τα φόρεσα! Τα λάστιχα τον πρώτο χρόνο ήταν ΤΕΛΕΙΑ (είχαν πάει και σε χιονι -κανονικό-).Μετα τον πρώτο χρόνο και έπειτα απο πρίζομα φίλων υπέκυψα και έβαλα το Stilo (2.4 abarth) στην πίστα (πίστα καρτ).Ε απο κει και περα φαγαν οτι ζόρι φαγαν μετα δεν ησύχαζα και απο στροφες και χειρόφρενα μετα απο 1 ακομα χρόνο τα άλλαξα.Με όλα αυτά που φάγαν και τις ΤΟΣΕΣ φορες που με σώσαν και σε panic brake και σε κρατήματα, ακόμα και με βγαλμένο esp έχω ΜΟΝΟ υπέροχες εντυπώσεις.
Για να μη σας κουράζω όλο το καλοκαιρι άρχησα να ψαχνω πάλι ελαστικά για τον stilaro φυσικά έχοντας στο μυαλό μου την περίπτωση για τα ίδια λάστιχα. Τελικώς χωρις να μπω πάλι σε λεπτομέριες κατέλειξα στα ίδια λάστιχα....Uniroyal RainSport 2
τα οποία είναι άψογα στο στεγνο αλλα στο βρεγμένο ΚΑΝΕΝΑ μα ΚΑΝΕΝΑ λάστιχο στα 4 αμάξια που έχουμε (μπορείτε να φανταστείτε πόσα λάστιχα έχουμε αλλάξει)δεν έχει τοσο τέλεια συμπεριφορά. Και δεν υπερβάλο καθόλου.Και για να σας δώσω κάποιες πληροφορίες για το λαστιχάκι, για 215/45/17 W που είναι το δικό μου είναι σχετικό μαλακό.Προσοχή!Όχι σε σημείο να τρώγετε.Όσο πρέπει! (ξανα λεω για w είναι οτι καλύτερο έχω δει).
Είναι πολύ όμορφο, ψαροκόκαλο σχέδιο και είναι εξαιρετικά αθόρυβο και ξεκούραστο λάστιχο (+ απο τοτε που το έβαλα απολαμβάνω το τιμόνι το οποίο στο stilo ποτε δεν έλεγες ειναι κατι το τρελό απο άποψη πληροφόρησης)
Επίσης έχω κάτι χρόνια εγγύηση (δεν θυμάμαι πόσα...ή 3 ή 5 και νομίζω το δεύτερο) ή 30.000χλμ (αν δεν κάνω λάθος...)
Να τονίσω πάντως οτι ο πατέρας μου ακόμα τα φοράει στο αμάξι του και είναι Άψογα!
Εγώ πάντως απο την όποια εμπειρία έχω τα προτείνω ανεπιφύλακτα και εδω να σημειώσω οτι όταν πρωτοάκουσα για τα uniroyal είπα ξενερωμένος...τι είναι αυτά? :S ..... Είναι πολύ σωστό λάστιχο παιδιά απο κάθε άποψη και όσοι το έχουν δοκιμάσει μπορούν να με επιβεβαιώσουν...
-Απο την εμπειρία μου γενικά τα bridgestone που είχα ήταν Αν θα μου επιτρέπατε να χρησιμοποιήσω αυτή την λέξη τα χειρότερα..σκληρά και μόλις πάταγες φρένο κρρρρρρρ το abs και σταμάταγες κατι μετρα μακρυά...
-Αν δεν έβαζα uniroyal θα έβαζα είτε hankook (τρωμερά λάστιχα) ή yokohama.Όλα είναι σχετικά όπως και να χει και εγω απλα σας είπα την εμπειρία μου όσο πιο αναλυτικά μπόρεσα...
Ελπίζω να μη σας κούρασα
http://www.uniroyal.de/generator/www/de ... tails.html (για κάποιο λόγο στο Site δεν έχει όλες τις διαστάσεις στις οποίες βγαίνει το λάστιχο...μπορεί και να μην είδα καλά καθώς μπήκα στα γρήγορα για να σας δώσω ένα link)
-
Ο χρήστης ethnikofron471 έγραψε:
Λοιπόν παιδιά επειδή πριν 2 χρόνια που άλλαξα για πρώτη φορά λάστιχα στο αμάξι,καθώς και όλο το καλοκαίρι που επίσης άλλαξα λάστιχα(τον σεπτέμβρη) εψαχνα παντου σαν τρελός και εκανα τεράστια έρευνα αγοράς.Τελικώς κατέληξα στα ίδια λάστιχα.
Εγω έχω διάσταση 215/45/17 αλλα τα ίδια λάστιχα έχουν φορεθεί και σε 16αρα ζάντα στου πατέρα μου το αμάξι.Αρχηκά είχα τα Continental sport contact 3 τα οποία ήταν σχετικά καλούτσικα χωρις να πω χαλάλι τα λεφτά που έσκασα...Το πρόβλημα τους σε εμένα τουλάχιστον οτι ξεράθηκαν πολύ πολύ γρήγορα.
Μετα απο τεράστια έρευνα κατέληξα πάλι ανάμεσα στα sport contact 3 και τα Uniroyal RainSport 2 με τα δεύτερα να με κερδίζουν όλο και πιο πολύ καθώς τα είχαν κάποιο γνωστοί μου και με εντυπωσίαζε η συμπεριφορά τους,και διάβαζα άπειρες καλλές κριτικές με ΚΑΜΙΑ σχεδον αρνητική (σε αντιθεση με τα continental που ήταν 50-50).
Έτσι λοιπόν όταν ήρθε η ώρα το συζήτησα με τον λαστιχά μου και μου είπε οτι είναι πάνω κάτω τα ίδια (είχε ετοιμοπαράδοτα τα contisport) αλλα αυτός στο mazda rx8 του φόραγε τα uniroyal και δεν τα αλλάζει και επειδή ξέρει οτι θέλω το ΤΕΛΕΙΟ φρενάρισμα,το ΤΕΛΕΙΟ κράτημα (εε αγαπάμε στροφές... ) και επειδή εδω στην θεσσαλονίκη ειδικά όταν βρέχει οι δρόμοι είναι σαν παγοδρόμιο μου πρότεινε τα uniroyal.
Δεν ήθελα πολύ τα φόρεσα! Τα λάστιχα τον πρώτο χρόνο ήταν ΤΕΛΕΙΑ (είχαν πάει και σε χιονι -κανονικό-).Μετα τον πρώτο χρόνο και έπειτα απο πρίζομα φίλων υπέκυψα και έβαλα το Stilo (2.4 abarth) στην πίστα (πίστα καρτ).Ε απο κει και περα φαγαν οτι ζόρι φαγαν μετα δεν ησύχαζα και απο στροφες και χειρόφρενα μετα απο 1 ακομα χρόνο τα άλλαξα.Με όλα αυτά που φάγαν και τις ΤΟΣΕΣ φορες που με σώσαν και σε panic brake και σε κρατήματα, ακόμα και με βγαλμένο esp έχω ΜΟΝΟ υπέροχες εντυπώσεις.
Για να μη σας κουράζω όλο το καλοκαιρι άρχησα να ψαχνω πάλι ελαστικά για τον stilaro φυσικά έχοντας στο μυαλό μου την περίπτωση για τα ίδια λάστιχα. Τελικώς χωρις να μπω πάλι σε λεπτομέριες κατέλειξα στα ίδια λάστιχα....Uniroyal RainSport 2
τα οποία είναι άψογα στο στεγνο αλλα στο βρεγμένο ΚΑΝΕΝΑ μα ΚΑΝΕΝΑ λάστιχο στα 4 αμάξια που έχουμε (μπορείτε να φανταστείτε πόσα λάστιχα έχουμε αλλάξει)δεν έχει τοσο τέλεια συμπεριφορά. Και δεν υπερβάλο καθόλου.Και για να σας δώσω κάποιες πληροφορίες για το λαστιχάκι, για 215/45/17 W που είναι το δικό μου είναι σχετικό μαλακό.Προσοχή!Όχι σε σημείο να τρώγετε.Όσο πρέπει! (ξανα λεω για w είναι οτι καλύτερο έχω δει).
Είναι πολύ όμορφο, ψαροκόκαλο σχέδιο και είναι εξαιρετικά αθόρυβο και ξεκούραστο λάστιχο (+ απο τοτε που το έβαλα απολαμβάνω το τιμόνι το οποίο στο stilo ποτε δεν έλεγες ειναι κατι το τρελό απο άποψη πληροφόρησης)
Επίσης έχω κάτι χρόνια εγγύηση (δεν θυμάμαι πόσα...ή 3 ή 5 και νομίζω το δεύτερο) ή 30.000χλμ (αν δεν κάνω λάθος...)
Να τονίσω πάντως οτι ο πατέρας μου ακόμα τα φοράει στο αμάξι του και είναι Άψογα!
Εγώ πάντως απο την όποια εμπειρία έχω τα προτείνω ανεπιφύλακτα και εδω να σημειώσω οτι όταν πρωτοάκουσα για τα uniroyal είπα ξενερωμένος...τι είναι αυτά? :S ..... Είναι πολύ σωστό λάστιχο παιδιά απο κάθε άποψη και όσοι το έχουν δοκιμάσει μπορούν να με επιβεβαιώσουν...
-Απο την εμπειρία μου γενικά τα bridgestone που είχα ήταν Αν θα μου επιτρέπατε να χρησιμοποιήσω αυτή την λέξη τα χειρότερα..σκληρά και μόλις πάταγες φρένο κρρρρρρρ το abs και σταμάταγες κατι μετρα μακρυά...
-Αν δεν έβαζα uniroyal θα έβαζα είτε hankook (τρωμερά λάστιχα) ή yokohama.Όλα είναι σχετικά όπως και να χει και εγω απλα σας είπα την εμπειρία μου όσο πιο αναλυτικά μπόρεσα...
Ελπίζω να μη σας κούρασα
http://www.uniroyal.de/generator/www/de ... tails.html (για κάποιο λόγο στο Site δεν έχει όλες τις διαστάσεις στις οποίες βγαίνει το λάστιχο...μπορεί και να μην είδα καλά καθώς μπήκα στα γρήγορα για να σας δώσω ένα link)
Δε μας κούρασες καθόλου, αλλά μας ανάλυσες έναν καλό συλλογισμό!
Σίγουρα τον 'πολυ κόσμο' μας παραπλανεί η διαφήμιση και από εκεί γνωρίζουμε κάποιο ελαστικό ,ή από τις πολλές ταμπέλες..
Η προσωπική εμπειρία και τα τεστ ενός σωστού-μη διαφημιστικού περιοδικού- είναι αναντικατάστατη..
Με την προσωπική σου εμπειρία κερδίζουμε χρόνο και αποφεύγουμε παγίδες-όπως και με τις προσωπικές ειλικρινείς εμπειρίες όλων.
Τώρα πολύ πρόχειρα, δουλεύοντας 'νοερά' στο μυαλό μου ένα λάστιχο με πέλμα αυλακιών σχήματος V, πιστεύω εντέλη ότι είναι καλύτερο από θέμα μηχανικής αντοχής στην παραμόρφωση σε σχέση με 'ίσια λούκια'.
Ας φανταστούμε σε μια στροφή τα ίσια λούκια πώς σε μια στροφή τείνουν να ανοίξουν ,ενώ το V έχοντας ενα κοινό σημείο στη βάση του συμπεριφέρεται σαν ποιο συμπαγή κατασκευή..
:hmmm
Ολα αυτά τουλάχιστον εως ότου βγάλουμε κάποιο ελληνικό λάστιχο( χιμάτε όλοι τώρα με την απαισιοδοξία της εποχής..), μιας και ο Γερμανός και ο κάθε γερμανός κάνει λάστιχα σύμφωνα με τις δικές του συνθήκες θερμοκρασίας αλλά και ποιότητας οδοποιίας.. Προσαρμόζουμε καλύτερα εμείς τη συνταγή στη δική μας πραγματικότητα -
Καλησπέρα σε όλους!
Εχω μια απορία σχετικά με τη διάσταση των ελαστικών και συγκεκριμένα με το προφιλ.
Η διασταση που έχω τωρα ειναι 205/60/16 και θέλω να την αλλάξω σε** 205/55/16**.
Ο λόγος που θέλω να το κάνω ειναι περισσοτερο οικονομικός αφού με λιγο ψαξιμο βρήκα ότι με χαμηλότερο προφίλ γλιτώνω καποια χρήματα.
Ποια ειναι η γνώμη σας ή διασταση που σκεφτομαι ειναι σωστη ή θα πρέπει να αλλάξω και το πλάτος?
Επίσης θα έχω διαφορά στην καταναλλωση-συμπεριφορά αυτοκινήτου? Να το κανω ή γενικά με το χρόνο θα βγώ χαμένος?
Στην ανεση πιστευω θα χάσω λίγο
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλώς σας βρήκα -
H διαφορα ειναι μικρη, οποτε θα παιξει ρολο και το τι λαστιχο θα βαλεις. Αν υποθεσουμε οτι βαζεις λαστιχο με τα ιδια χαρακτηριστικα, περιμενε λιγο πιο αμεση αισθηση στο τιμονι, λιγο καλυτερες επιδοσεις, ειδικα με χαμηλοτερες ταχυτητες, και περιπου την ιδια καταναλωση σε μεσα επιπεδα, με λιγο ανεβασμενη στο ταξιδι. Ανεση λιγο ριγμενη.
Εγω θα εβαζα 55, καποιο μοντελο με οχι πολυ σκληρα πλαινα. -
Ο χρήστης ave9205 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους!
Εχω μια απορία σχετικά με τη διάσταση των ελαστικών και συγκεκριμένα με το προφιλ.
Η διασταση που έχω τωρα ειναι 205/60/16 και θέλω να την αλλάξω σε** 205/55/16**.
Ο λόγος που θέλω να το κάνω ειναι περισσοτερο οικονομικός αφού με λιγο ψαξιμο βρήκα ότι με χαμηλότερο προφίλ γλιτώνω καποια χρήματα.
Ποια ειναι η γνώμη σας ή διασταση που σκεφτομαι ειναι σωστη ή θα πρέπει να αλλάξω και το πλάτος?
Επίσης θα έχω διαφορά στην καταναλλωση-συμπεριφορά αυτοκινήτου? Να το κανω ή γενικά με το χρόνο θα βγώ χαμένος?
Στην ανεση πιστευω θα χάσω λίγο
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλώς σας βρήκαοπως ειπε και ο φιλος προηγουμενος θα βελτιωθει λιγο η αισθηση του τιμονιου αλλα θα χασεις -ελαχιστα- σε ανεση. αν τα λαστιχα με το 60αρι προφιλ ειναι με μαλακα πλαινα το τελικο αποτελεσμα θα ειναι καλυτερο.
επειδη φοραω ακριβως αυτη την διασταση ενα pirelli cinturato p7 ειναι οτι πρεπει. εγω εχω μεινει απολυτα ευχαριστημενος -
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!
-
Μετά την περιπέτεια που είχα (κλοπή αριστερών ζαντολάστιχων) προβληματίζομαι ως προς τη λογική αντικατάστασης των ελαστικών. Ειδικότερα μου κλέψαν τα αριστερά μπροστά και αριστερά πίσω. Τα λάστιχα που μείνανε στη δεξιά πλευρά είναι Bridgestone Potenza S001 225/45/17 κι έχουν 13 μήνες και 19.000 χλμ στην πλάτη τους από καινούρια. Αν δεν κάνω λάθος, η λύση του να πάρω πχ 2 όμοια καινούρια και να τα βάλω mixed μπρος-πίσω με τα υπάρχοντα δεν παίζει για προφανείς λόγους (ανομοιόμορφη πρόσφυση). Επίσης η λύση να βάλω πχ το μπροστά δεξιά πίσω αριστερά για να έχει την ίδια φθορά με το υπάρχον πίσω δεξί και να τοποθετήσω 2 καινούρια μπροστά πάλι δεν παίζει λόγω ασύμμετρου πέλματος..ή μήπως κάνω κάποιο λάθος; Τέλος θα μπορούσα θεωρητικά να βρω 2 όμοια μεταχειρισμένα για μπρος πίσω, αλλά είναι λύση εμπιστοσύνης αυτή; (χώρια που δε ξέρω αν το συγκεκριμένο μοντέλο έχει γενικά αλλαχθεί από ιδιοκτήτες, ώστε να υπάρχει ως μεταχειρισμένο, μιας που έχει δεν έχει 1,5 χρόνο στην αγορά).
Εσείς στη θέση μου τι θα κάνατε; -
Μπαίνουν και τα δεξιά αριστερά... Αλλά είναι θέμα και του πόση φθορά έχουν. Τα 19.000 χλμ δε λένε κάτι. Εννοώ μπορεί να 'ναι και σαν καινούργια, μπορεί και φιτίλια.
-
Τετράδα....
-
Για ρίξε μια ματιά, είναι τα πιο φθηνά που βρήκα. Το ένα σε Y και το άλλο σε W
http://www.fokas-tyres.gr/index.php?rou ... t_id=10193 480e
http://www.panousakis.gr/elastika-bridg ... 7-91w.html 484e
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Εσείς στη θέση μου τι θα κάνατε;
Aν τα 2 που σου έχουν μείνει δεν έχουν μεγάλη διαφορά σε φθορά μεταξύ τους λόγω του ότι ήταν τοποθετημένα εμπρός - πίσω: το πίσω δεξί --> μπροστά αριστερά, και δύο καινούργια πίσω.
-
αν πας ομως ενα ασυμετρο λαστιχο απο αριστερα->δεξια και τουμπαλιν,δεν του αλλαζεις φορα κυλισης;;;;;;
οποτε μαλλον παει για 4αδα -
Αν είναι ασύμμετρο κανένα πρόβλημα.
Αν έχει φορά απλά το ζαντάρεις αλλιώς.
Αν όμως είναι και ασύμμετρο και με φορά τότε δεν γίνεται, το δεξί λάστιχο θα πρέπει να είναι πάντα δεξί. -
αν ειναι ασυμετρο........και φορα να μην εχει,δεν γινεται γιατι αναγκαστικα το βαζεις αναποδα
-
αν ειναι ασυμετρο........και φορα να μην εχει,δεν γινεται γιατι αναγκαστικα το βαζεις αναποδα
-
Αν είναι ασύμμετρο έχει ένδειξη μόνο εξωτερικής πλευράς. Μπορείς να το βάλεις σε όποια πλευρά του αυτοκινήτου θες.
-
Μιλάμε για s001 συγκεκριμένα που είναι ασσύμετρο, και όχι μονής κατεύθυνσης.
Αυτό που έγραψα πριν ήταν με την προυπόθεση ότι είναι δεν είναι πολύ ταλαιπωρημένο. -
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Αν είναι ασύμμετρο έχει ένδειξη μόνο εξωτερικής πλευράς. Μπορείς να το βάλεις σε όποια πλευρά του αυτοκινήτου θες.αυτο .....στην αρχικη τοποθετηση,μετα ομως;;;;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]