-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
By the way για Πληροφορικη μιλαμε...
Οσον αφορα δημοσιο, η διαφορα μισθου το 2003 απο Ιδιωτικο σε δημοσιο σε περιπτωση που ξερω, ήταν 100.000 δρχ το μηνα παραπανω. Ακατεβατα. Παρτυ τρελλο.Πάντως, όσοι πληροφορικάριοι ξέρω, αυτό το δρόμο ακολούθησαν. Ειδικά από Ίντρακομ, μιας και μου τα 'λεγε αυτός ο φίλος μου, σχεδόν όλοι δημόσιο πήγαν, οι υπόλοιποι έξω.
Ο ένας που δεν έκανε τίποτα από τα δύο, είναι απλά άνεργος, και μάλλον θα φύγει έξω.
Πάντως, όλοι αυτοί που πήγαν δημόσιο, μάλλον κάτι λιγότερο ξέρανε από σένα... -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
[...]
Οσον αφορα δημοσιο, η διαφορα μισθου το 2003 απο Ιδιωτικο σε δημοσιο σε περιπτωση που ξερω, ήταν 100.000 δρχ το μηνα παραπανω. Ακατεβατα. Παρτυ τρελλο.
[...]Απο το 2002 και μεχρι σημερα το νομισμα της ελλαδας ειναι το ευρω. Αυτοι στους οποιους αναφερεσαι πληρωνοντουσαν το 2003 σε δρχ ? Ή εκανες τη μετατροπη για να το καταλαβουμε καλυτερα μιας και τωρα εχουμε δρχ ?
-
Ετοιμαστειτε για πολυ κλαμα στη μικρη λιανικη (περιπτερα/ψιλικατζιδικα) στην Αττικη...Σε κανα χρονο απο τωρα. Ο Παπαστρατος αποφασισε οτι δεν θα χρησιμοποιει πρατηρια τσιγαρων για τη διανομη των τσιγαρων του, κ απο 75 (ή 90) πρατηρια, θα κρατησει τα τρια (!) οι οποιοι θα ειναι 'αποκλειστικοι αντιπροσωποι', οπως δηλαδη στην επαρχια. Οι υπολοιποι 70-90 adios, κ εγω μαζι τους.
Κ οπως καταλαβαινετε ο αποκλειστικος αντιπροσωπος θα πουλαει τα τσιγαρα στους λιανεμπορους με οτι ορους γουσταρει, κ αμα θες μη ψωνισεις Marlboro κυριε περιπτερα...
-
Αλλη μιά δουλειά-μικροεπιχείρηση, που θεωρήταν χρυσωρυχείο και τώρα πάπαλα. ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ.
Επεφτε 'ξύλο' για τις άδειες, τώρα στην περιοχή μου έχουν μείνει ακριβώς τα μισά.
Ανά 2 που υπήρχαν κάθε 200μ ή σε μεγάλες πλατείες, το ένα έκλεισε. -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
αυτές τις ιστορίες με τις 'εθελουσίες' τις έκανε από πολύ παλιά πάντως.
Κατά τα άλλα ναι, καλό δημόσιο ήταν κι αυτοίΟι εθελουσιες ξεκινησαν το 2007.
Εδιναν πολυ καλα λεφτα, τοτε. Ουτε υπηρξαν πιεσεις, οσους ηθελαν να τους διωξουν με το ζορι, τους απελυαν. Μιλαω για το 07.Tωρα τι λεφτα δεινουν;
λοιπον, τα πραγματα δεν ειναι ακριβως οπως τα ελεγε η ανακοινωση του σωματειου...
υπαρχουν πιεσεις σε λιγα ατομα για να φυγουν, αλλα η μεγαλη ειδηση ειναι οτι δηλωσαν οικοθελως να αποχωρησουν 700ατομα
το πακετο ειναι αναλογο της προυπηρεσιας, θεσης και παιδιων, περιπου 12-24μισθοι.
επειδη η συμμετοχη ειναι τεραστια, ζητηθηκε οικονομικη ενισχυση απο το group. Δεν ξερω ποσους θα αποφασισουν τελικα να 'διωξουν', αλλα ειναι δεδομενο οτι μιλαμε για πραγματικα τεραστια συρρικωση της εταιριας.
-
Πάντως, δεν ήξερα κανένα, με batchelor, ή μεταπτυχιακά ή οτιδήποτε, που πρωτοδιοριζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, να 'παιρνε τα 1000-1200 καθαρά.
Οι φίλοι σου φαίνεται δεν συμπαθούν τις πωλήσεις.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
λοιπον, τα πραγματα δεν ειναι ακριβως οπως τα ελεγε η ανακοινωση του σωματειου...
Απιστευτο!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Απιστευτο!
Tωρα θα βγαλουν νεα ανακοινωση οπου θα στηλιτεύουν την εταιρια γιατι δεν επιτρεπει σε ολους να φυγουν!!
-
«Άρα εκεί στα ξένα δεν είναι θέμα νοοτροπίας, αλλά προσφοράς – ζήτησης».
Με το 100%
Να μην σου πω πόσοι ήταν που θα παρακαλούσαν για τα μισά...
Η σημερινή κατάντια.
«εχω δει βιογραφικο που ο αλλος εβαζε στην προυπηρεσια οτι ηταν ΚΨΜτζής ή δοκιμος....»
Τέλος εδώ και χρόνια…..
«Αλλη μιά δουλειά-μικροεπιχείρηση, που θεωρήταν χρυσωρυχείο και τώρα πάπαλα. ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ».
Από 6 στην περιοχή μου 1!. Μα από ένα τυροπιτάδικο 4!. Και υπάρχει και Everest.
«λοιπον, τα πραγματα δεν ειναι ακριβως οπως τα ελεγε η ανακοινωση του σωματειου...»
Καλά ποιος δεν είναι πεπεισμένος ότι τα πιάνουν από τους εργοδότες?.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«Αλλη μιά δουλειά-μικροεπιχείρηση, που θεωρήταν χρυσωρυχείο και τώρα πάπαλα. ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ».
Από 6 στην περιοχή μου 1!. Μα από ένα τυροπιτάδικο 4!. Και υπάρχει και Everest.
Α.Λογικο ειναι, αλλα ασχετο με αυτο που ανεφερα πιο πανω*. Λογικο γιατι δεν γινεται να εχεις σε μια γειτονια Χ ιδια μαγαζια που πουλανε το ακριβως ιδιο προιον, κ να βγαζουν αρκετα ολοι για να ζησουν. Οταν εχεις σε καθε γωνια ενα ψιλικατζιδικο κ στη μεση τους κ περιπτερο, τι περιμενετε να γινει οταν σφιξουν τα πραγματα?
Το αντιθετο συμβαινει με τα τυροπιταδικα (κ καθε λογης φαγαδικα), γιατι σε αυτο το ειδος προιοντος υπαρχει περιθωριο για διαφοροποιηση (πιτσα ή σουβλακι ή burger ή κρεπα ή ή ή) οπως επισης κ περιθωριο ο ενας να εχει καλυτερα προιοντα απο τον αλλο. Το περιπτερο πουλαει ακριβως το ιδιο τυποποιημενο πραγμα με τον διπλα.
*Το προβλημα στο παραπανω, ειναι οτι απο εκει που τωρα που εχουν σφιξει οι κωλοι ο ψιλικατζης ηξερε οτι θα του παω 2 φορες την ημερα (εκ των οποιων η μια θα ειναι οσο πρωι γινεται γιατι εχει ξεμεινει απο στοκ) απο μια μικρη παραγγελια κ θα πληρωσει ισως κ αυριο/μεθαυριο, οταν αγοραζεις τα μεγαλυτερα σε κυκλοφορια σηματα τσιγαρων αποκλειστικα απο εναν, αυτος θα σου πει 'μονο κουτα το καθε σημα, για να σου δωσω Marlboro θα παρεις κ το Χατζηπαπαρογλου lights, θα με προπληρωσεις με καταθεση στη τραπεζα κ θα ερθω οποτε βγει δρομολογιο για Καμινια'. Που σημαινει οτι τουλαχιστον τα μισα απο τα εναπομειναντα σημεια μικρης λιανικης θα κλεισουν. Κ φυσικα κ εγω μαζι τους.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
*Το προβλημα στο παραπανω, ειναι οτι απο εκει που τωρα που εχουν σφιξει οι κωλοι ο ψιλικατζης ηξερε οτι θα του παω 2 φορες την ημερα (εκ των οποιων η μια θα ειναι οσο πρωι γινεται γιατι εχει ξεμεινει απο στοκ) απο μια μικρη παραγγελια κ θα πληρωσει ισως κ αυριο/μεθαυριο, οταν αγοραζεις τα μεγαλυτερα σε κυκλοφορια σηματα τσιγαρων αποκλειστικα απο εναν, αυτος θα σου πει 'μονο κουτα το καθε σημα, για να σου δωσω Marlboro θα παρεις κ το Χατζηπαπαρογλου lights, θα με προπληρωσεις με καταθεση στη τραπεζα κ θα ερθω οποτε βγει δρομολογιο για Καμινια'. Που σημαινει οτι τουλαχιστον τα μισα απο τα εναπομειναντα σημεια μικρης λιανικης θα κλεισουν. Κ φυσικα κ εγω μαζι τους.
Κοιτα, αυτο το πραγμα με τα ψιλικα που υποχρεωνουν 500 φορτηγα να πηγαινουν πανω-κατω στην Αθηνα (παντα σε εργασιμες ωρες φυσικα) για μια κουτα γαριδακια και μισο τελαρο μπαμιες,ειναι κατι που ολοι θα χαρουμε να εκλείψει
Απο εκει και περα.φανταζομαι οτι παιχνιδι για την τιμη κανει η αγορα,το κρατος με τους τεραστιους φορους και ο παραγωγος,δεν νομιζω οτι ο αντιπροσωπος εχει περιθωρια σε αυτο το κομματι,κανω λαθος;
Και επισης φανταζομαι οτι κανενας αντιπροσωπος δεν εχει συμφερον να κλεισουν υγιεις οικονομικα πελατες του,κατι ψιλικά που ειναι τελειωμενα οικονομικα προφανως θα τα κανει ξου,αλλα αν καποιος ειναι συνεπης στις υποχρεωσεις του θα τον κρατησει οχι μονο για να εχει κερδος,αλλα και για να μην σπρωξει καποιον σε αλλους δρομους,λαθραια-μαυρα κτλ
Το μεγαλο παιχνιδι φανταζομαι θα παιχτει στα supermarket,αν μπουν εκει μεσα τσιγαρα,εφημεριδες,τοτε ναι,θα εχουμε εκατόμβη.
-
ψηφιστηκε η αρση περιορισμων στην πωληση τσιγαρων;
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Αλλη μιά δουλειά-μικροεπιχείρηση, που θεωρήταν χρυσωρυχείο και τώρα πάπαλα. ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ.
Επεφτε 'ξύλο' για τις άδειες, τώρα στην περιοχή μου έχουν μείνει ακριβώς τα μισά.
Ανά 2 που υπήρχαν κάθε 200μ ή σε μεγάλες πλατείες, το ένα έκλεισε.Να πάνε στο καλό! Ήταν πάρα πολλά, πιάνανε πάρα πολύ δημόσιο χώρο και οι περισσότεροι είχαν αποθρασυνθεί με δεκάδες ψυγεία και σταντ περιοδικών. Μπορούμε παρακαλώ να τα κατεδαφίσουμε και να πάρουμε πίσω τα πεζοδρόμιά μας;
Kacey λυπάμαι που είναι δυσοίωνα τα πράγματα στον τομέα σου! Ελπίζω να βρεις κάτι και να προσαρμοστείς κατάλληλα...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ψηφιστηκε η αρση περιορισμων στην πωληση τσιγαρων;Τυπικα ο οποιοσδηποτε μπορει να πουλαει τσιγαρα, τεχνητα οι καπνοβιομηχανιες καθυστερουν καποιες καταστασεις (πχ πωληση στα σουπερμαρκετ) μεχρι να οργανωθουν βασει νεων δεδομενων. Το θεμα ειναι οτι απο τη μια απελευθερωνεται η (λιανικη) πωληση των παντων, απο την αλλη η μεγαλυτερη εταιρια του χωρου αποφασιζει να κανει αποκλειστικοτητες κ ως εκ τουτου να σταματησει να συνεργαζεται με 75-90 διανομεις της που επι δεκαετιες προωθουσαν τα προιοντα της με προσωπικη επενδυση κ ρισκο.
Avel, κατι θα βρουμε να κανουμε, σιγα μη τα βαψουμε κ μαυρα. Ετσι κ αλλιως τοσα χρονια αφορμη εψαχνα να φυγω απο το χωρο για να κυνηγησω μερικες ιδεες που ειχα.
Αλλα ρε φιλε, στα Καμινια συγκεκριμενα μονο ενα περιπτερο ενοχλουσε κ αυτο γιατι ειναι μλκια το πεζοδρομιο (πολυ στενο).
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
[...]
Οσον αφορα δημοσιο, η διαφορα μισθου το 2003 απο Ιδιωτικο σε δημοσιο σε περιπτωση που ξερω, ήταν 100.000 δρχ το μηνα παραπανω. Ακατεβατα. Παρτυ τρελλο.
[...]Απο το 2002 και μεχρι σημερα το νομισμα της ελλαδας ειναι το ευρω. Αυτοι στους οποιους αναφερεσαι πληρωνοντουσαν το 2003 σε δρχ ? Ή εκανες τη μετατροπη για να το καταλαβουμε καλυτερα μιας και τωρα εχουμε δρχ ?
Η αλλαγη εργασιας εγινε ανοιξη του 2003 και η προηγουμενη εργασια ειχε γινει προσληψη με δρχ οποτε και εγινε η συγκριση με δρχ μετα απο προχειρη μετατροπη.
Λογω ηλικιας, ακομα τα υπολογιζα με δρχ, γινοταν η πραξη αυτοματα στο μυαλο, τα € ηταν ακομα σα χρηματα μονοπολης για εμενα. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Πάντως, όλοι αυτοί που πήγαν δημόσιο, μάλλον κάτι λιγότερο ξέρανε από σένα...
Πολυ καλυτερα ηξεραν, εγω δεν θα μπορουσα ετσι και αλλιως να μπω δημοσιο.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Πάντως, δεν ήξερα κανένα, με batchelor, ή μεταπτυχιακά ή οτιδήποτε, που πρωτοδιοριζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, να 'παιρνε τα 1000-1200 καθαρά.
Nail in the head!
Οντως, αυτοι που ηταν πισω απο την κουρτινα και δεν φαινονταν, πληρωνονταν λιγοτερο. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Oι απεργοι της forthnet δηλωνουν οτι εργαζονται σε κερδοφορα εταιρεια...μιλαμε τωρα για μια εταιρεια που αν θυμαμαι καλα ποτέ μα ποτε στην ιστορια της δεν εμφανισε κερδηΜια εταιρια τετοιου μεγεθους στην ελλαδα ειναι αδυνατο να εχει κερδη you know....και που επιζει πολυ ειναι..you know.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο Αβραάμ πάντως σταθερή αξία. Πρώτη μέρα στο πρώτο έτος μας τον εδίδαξαν.
στη ΣΣΕ?
Όχι αν και αναφέρθηκε κι εκεί. Έχω και δύο άλλα πτυχιάκια.
Θα σας ξενερώσω άσχημα, αλλά εμείς το κάναμε στη 2α Λυκείου...
Κοιτα, αυτο το πραγμα με τα ψιλικα που υποχρεωνουν 500 φορτηγα να πηγαινουν πανω-κατω στην Αθηνα (παντα σε εργασιμες ωρες φυσικα) για μια κουτα γαριδακια και μισο τελαρο μπαμιες,ειναι κατι που ολοι θα χαρουμε να εκλείψει
[αντίkacey]'Ένα λεπτάκι ρε αδερφέ, τη δουλειά μου κάνω!'[/αντίkacey]
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Τι σημασία έχει τι συμπαθούσαν; Αυτοί επέλεγαν;
Δεν ξέρω τι εννοείς πωλήσεις; IT είν' οι άνθρωποι, τι σχέση μπορούν να 'χουν με πωλήσεις;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....