-
Αγαπητοί φίλοι μόλις χτες παρέλαβα το ολοκαίνουριο dacia sandero stepway diesel 90hp dci που ονομάζεται και limited edition.
Το πήρα σε κόκκινο χρώμα με κόκκινο εσωτερικό μιλάμε πολύ τούμπανο το αυτοκίνητο. Ξεκινάω με τα θετικά: Καταρχάς όπως μου εξήγησαν στην αντιπροσωπεία ο κινητήρας που φοράει είναι ο γνωστός Κ9Κ που φοράει και το nissan juke αλλά και το clio IV καθώς έχει εκπομπές CO2 μόνο 121γρ και ειναι euro5. Μιλάμε τα τραβήγματα του κινητήρα είναι απίστευτα απλά δεν τον βοηθάει απόλυτα το λίγο παλιακό κιβώτιο ταχυτήτων αλλά δεν πειράζει 12.200 κοστίζει το αμάξι μην ξεχνιόμαστε.
Το bluetooth λειτουργεί άψογα και υπάρχει και μικροφωνάκι στην οροφή. Να τονίσω ότι μου το παρέδωσαν μόνο με 12χμ κοντεράτα άρα πολύ σωστοί και επαγγελματίες στο Σφακιανάκη να τα λέμε κι αυτά. Επίσης λάστιχα έχουν βάλει τα continental eco2 που ειναι ιδιαίτερα ακριβά για να τα φοράει μαμίσια ένα φθηνό αυτοκίνητο.
Στα αρνητικά θα πω μόνο για την απουσία ελέγχου ύψους του τιμονιού αλλά και την απουσία trip computer καθότι υπάρχει μόνο η ambiance εκδοση και η laureate δεν προσφέρεται για αυτό το μοντέλο. Κατα τα άλλα κανένας ήχος απο τον πετρελαιοκινητήρα στην καμπινα επιβατών και η ποιοτητα κύλισης εξαιρετική.
Στη συνέχεια θα δώσω και εντυπώσεις από το πρώτο ταξίδι για άνεση και κατανάλωση. -
Ομορφα πραγματα!!!
Καλα χιλιομετρα!!!Δεν ξερω τι αμαξι ειχες πριν αλλα ειμαι σιγουρος πως θα το χαρεις παρα πολυ!!!
...απο αθηνα εισαι?
-
ναι φιλε απο αθηνα.Σε ευχαιριστώ πολύ για τις ευχές μακάρι να ειμαστε όλοι καλα και να οδηγουμε με ασφάλεια και μυαλό. Εγω κατα βάση οδηγώ καθημερινά ένα honda civic 1.4 βενζινη του 2011 μοντέλο και ειμαι και με αυτο ευχαριστημένος. Το dacia το πήρα για τη γυναίκα μου και τα ταξίδια στην επαρχία.
-
Το Civic ειναι αλλου σε σχεση με το Dacia αλλα ειμαι σιγουρος πως θα εκτιμησεις και το τελευταιο €€€ που εδωσες!!!
Και εγω με το Clio dCi που εχω δεν το εχω μετανιωσει καθολου μετα απο σχεδον 2 χρονια και 53,000χλμ που εχω κανει...!!! -
Οπότε να υποθέσω ότι βάζεις αποκλειστικά λάδι κινητήρα elf 5w30; Το δικό σου φαντάζομαι ότι έχει φίλτρο FAP. Ξέρεις τι γίνεται με το θέμα των αναγεννήσεων του φίλτρου; Έχεις δει να βγαίνει λευκός καπνός απο εξάτμιση και κάθε πότε γίνεται αναγέννηση; Παίζει ρόλο το στυλ οδήγησης και οι συνθήκες κίνησης;
-
Εμενα αν και ειναι 11/2010 το αμαξι επειδη ηταν στοκ ειναι Euro4 και δεν εχω φιλτρο!
Αν και στο λαδι μπορω να βαλω και καποιο αλλο... παρολα αυτα βαζω το ιδιο με εσενα (http://www.lubadmin.com/upload/produit/ ... 1/6963.pdf)
Για ΚΑΝΕΝΑ λογο δεν βαζεις αλλο λαδι... αλλα ακομα και να βαλεις κοιταξε να εχει την προδιαγραφη RN0720.Για την αναγεννηση δεν ξερω.... βασικα αν το αμαξι το πλακωνεις ή το βγαζεις συχνα ταξιδι τοτε δεν θα εχεις θεμα...
Ενα Tip που δεν το ξερουν πολλοι ειναι πως το λαδι δεν αντεχει 2τερη αναγεννηση... δηλαδη μετα την δευτερη θελει κατευθειαν αλλαγη λαδιου! αλλα μην τρομαζεις... δεν νομιζω να εχεις θεμα! δεν εχει ακουστει τιποτα....Για πετρελαιο εχεις βρει πρατηριο?
-
Ναι πηγαίνω σε ενα φίλο που έχει BP πρατήριο και εφοδιάζει και τα αυτοκίνητα του δήμου με πετρέλαιο αλλά και ιδιώτες είναι λίγο πιο ακριβός αλλά ξέρω ότι το πετρέλαιο του δεν έχει λάσπες και άλλα θέματα. Τώρα με την αναγέννηση δεν έχει ακουστεί κάτι στα euro 5 γιατί έχουν βάλει απο όσο ξέρω ένα σύστημα με 5ο μπεκ στην πολλαπλή εξαγωγής οπότε η αναγέννηση γίνεται αυτόματα είτε είσαι σε μποτιλιάρισμα είτε στην εθνική. Αρα είσαι ευχαριστημένος,εγώ λέω να αλλάζω λάδια κάθε 6 μήνες ή 10.000 χμ παρά το γεγονός ότι η αντιπροσωπεία λέει κάθε 20.000 χμ ή ενα χρόνο. Εσυ τι λες;
-
Και εγω καθε 10.000 τα αλλαζω...
-
Ακόμα και τώρα που το αμάξι δεν έχει καν στρώσει ο κινητήρας renault dci δίνει τα ρέστα του.Τσιμπάει αμέσως και με δευτέρα στις 2.000 στροφές έκανα προσπέρασμα σε focus 1.800αρι...Νομίζω ότι θα γίνουμε καλοί φίλοι όλα τα χρόνια που θα ταξιδεύουμε μαζί αλλά πάνω από όλα ότι και να πάθει σίγουρα δε θα κλαίω τα λεφτά μου
-
Φίλε το καινούριο πήρες;
Το stepway II; -
Οχι το καινούριο φίλε.Το Stepway II δεν έχει κυκλοφορήσει ούτε στη Γαλλία ακόμα όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε. Πήρα τη νεότερη έκδοση του προηγούμενου μοντέλου το οποίο όμως με καλύπτει επαρκώς. Για τη νέα εκδοσή στην Ελλάδα από Σεπτέμβρη του 2013 και βλέπουμε...
-
Πιστεύετε ότι αξίζει να περιμένω να έρθει το καινούριο ή δεν έχει μεγάλη διαφορά στον κινητήρα από το εξελιγμένο προηγούμενο μοντέλο;
-
Στον κινητήρα δεν είναι τραγικές οι διαφορές.
Θα είναι ελάχιστα βελτιωμένος.
Αλλά σε όλους τους υπόλοιπους τομείς πιστεύω ότι αξίζει να περιμένεις το νέο.
Εκτός κι αν αργήσει πάρα πολύ να έρθει. -
Ναι η αλήθεια είναι πως το τωρινό μοντέλο φοράει τελευταίας τεχνολογιας κινητήρα πετρελαίου τον ίδιο με 90 άλογα που αναμένεται να έχει και το επόμενο μοντέλο που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Παρισιού. Συμφωνώ ότι σε όλα τα υπόλοιπα το νέο μοντέλο είναι ανώτερο απο πλευράς εξοπλισμού αλλά σίγουρα θα ξεπερνάει τις 14.000 ευρώ οπότε ανεβαίνουμε σε άλλα βαλάντια...Περισσότερες πληροφορίες για την έκδοση prestige στο www.dacia.fr
-
Ο χρήστης Apollon11 έγραψε:
... αλλά σίγουρα θα ξεπερνάει τις 14.000 ευρώ οπότε ανεβαίνουμε σε άλλα βαλάντια...Σιγουρα αρχικά τουλαχιστον να ειναι καπως ακριβότερο λόγω νέου μοντέλου.
Μια χαρα ειναι και το τωρινό έτσι οπως το προσφερουν σήμερα, αλλιώς υπομονη ως τα μισά του 2013.
Σε ενα αμαξι σαν το Sandero πάντως περισσοτερο θα με ενδιεφερε η προσφορά και η χρηστικότητα σε σχέση με την τιμή του παρά οι οποιες βελτιώσεις του επομενου μοντέλου με αναμονή και άγνωστη τιμή. -
Ακριβώς αν και η βελτίωση που φαίνεται χαώδης στο νέο μοντέλο δεν μπορεί να μην κεντράρει το ενδιαφέρον κάποιου που ενδιαφέρεται
Πριν είχαμε ένα αμαξάκι με όλη τη δευτεράτζα της Renault (βασικά όλα τα Dacia) και ξαφνικά με αρχη το Duster και τον 1.5 diesel που μπήκε εκεί και έπειτα το Lodgy υπάρχει μιά σαφής πρόοδος.Φτάσαμε να λανσαρεται το Sandero-Logan με το μοτερ του νέου Clio το ίδιο σύστημα Satnav κι ίσως και πολλά άλλα κοινά τμήματα ίσως και για λόγους περιορισμου κόστους, πιο προσεγμένο και συγχρονο σχεδιασμό απ' όσο πριν και ποιοτικά χωρίς να ξέρω φαίνονται όσο να ναι καλυτερα απο αυτο το πραγμα που βλέπουμε μέχρι τώρα
BTW για μένα πολυ καλύτερα τα καινουρια Dacia απο τα ήδη υπαρχοντα σε όλους τους τομείς κι ελπίζω να μείνουν τα χαμηλού κοστους αμαξάκια που ξέραμε σε πιο συγχρονη μορφή όμως -
Το θέμα είναι ότι το αμαξάκι τα σπάει ειλικρινά.Χτες του πέρασα φώτα ξένον philips canbus και είδα το φως το αληθινό...έτοιμος για επαρχιακές εξορμήσεις. Α επίσης δε με χαλάει η έκδοση ambiance που έχω γιατί δεν έχει λαμπάκι στο ντουλαπάκι συνοδηγού εγώ πέρασα ένα μόνος μου τραβώντας ρεύμα απο την πλαφονιέρα σχετικά εύκολα.Επίσης έχω ήδη παραγγείλει οθόνη πολλαπλών χρήσεων με ενσωματωμένο GPS ειδικά για sandero stepway από κινέζικο site. Νομίζω ότι με λίγα ακόμα χρήματα το αυτοκίνητο θα γίνει τουμπανάκι...
-
Ο χρήστης Apollon11 έγραψε:
Το θέμα είναι ότι το αμαξάκι τα σπάει ειλικρινά.Χτες του πέρασα φώτα ξένον philips canbus και είδα το φως το αληθινό...έτοιμος για επαρχιακές εξορμήσεις. Α επίσης δε με χαλάει η έκδοση ambiance που έχω γιατί δεν έχει λαμπάκι στο ντουλαπάκι συνοδηγού εγώ πέρασα ένα μόνος μου τραβώντας ρεύμα απο την πλαφονιέρα σχετικά εύκολα.Επίσης έχω ήδη παραγγείλει οθόνη πολλαπλών χρήσεων με ενσωματωμένο GPS ειδικά για sandero stepway από κινέζικο site. Νομίζω ότι με λίγα ακόμα χρήματα το αυτοκίνητο θα γίνει τουμπανάκι...Βγαζει η philips after market kit ξενον φωτα ;
-
Ναι φίλε μου βγάζει τέτοια φώτα να πάω αύριο να δω το κουτί τους και να στο γράψω να το έχεις κι εσύ.Τα έβαλα σε ένα καλό φίλο που ξέρει από αυτά στη Στρ.Καλλάρη στα Κ.Πατήσια έναντι Αγίου Δημητρίου και πολύ οικονομικά μάλιστα.
-
Μην εισαι σιγουρος.Πριν μερικα χρονια διαφημιζονταν ως ΒOSCH ,ωσπου εβγαλε ανακοινωση η εταιρια οτι δεν παραγει τετοια κιτ. viewtopic.php?f=6&t=14140&p=1870769&hilit=bosch#p1870769
Στο λινκ της φιλιπς που σου εβαλα εχει μονο ανταλλακτικες λαμπες και οχι κιτ.
Μαλλον εχεις γινει αλλος ενας απο αυτους που απλα τυφλωνουν τους αλλους οδηγους.
Διαβασε το viewtopic.php?f=6&t=14140&hilit=%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BD ,πιστευω θα το βρεις ενδιαφερων.
Renault/Dacia Sandero Stepway