-
Για καταναλωση 8 λ/100:
Bενζ.: 81,64= 13,12 €/100
Υγρ.: 81,25*1,02= 10,20 €/100
Διαφορά: 13,12-10,20= 2,92 € / 100 χλμ
Οικονομία: 1-(10,20/13,12)= 0,22%
Αν προσθέσουμε το επιπλέον κόστος συντήρησης τότε το ποσοστό σχεδόν εκμηδενίζεται.
Υ.Γ.
Στα εργοστασιακά lpg οχήματα η αύξηση της κατανάλωσης δίδεται +30%. Εδώ υπολογίστηκε με +25%.
Οι εδώ μάγοι εγκαταστάτες μιλούν για +10 % το πολύ.Προτείνω κίνητρα για τις νέες τοποθετήσεις (από δω και πέρα), όπως απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας.
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Ναι, πιστεύω ότι είσαι λάθος στους υπολογισμούς σου και θα το εξηγήσω με μαθηματικά. Προ φόρου το υγραέριο ήταν στη μισή τιμή της αμόλυβδης (οκ, όχι τον τελευταίο ένα μήνα που συνεχώς ανέβαινε, ας πούμε για 4 μήνες πριν). Άρα είχατε οικονομία 50%. Καλά ως εδώ; 50% όμως με δεδομένο ότι θα είχατε την ίδια ακριβώς κατανάλωση που είχατε και στην βενζίνη. Κάτι που κατά κοινή δικιά σας παραδοχή, δεν ισχύει. Πάμε λοιπόν στην πρώτη μείωση του 50%. Κάποιοι είπαν ότι η κατανάλωσή τους ανέβηκε 15%. 50-15=35%. Αυτή ήταν η εξοικονόμηση προ φόρου.
μαλλον εχεις ενα προβλημα με τους υπολογισμους.
Να το κοιταξειςνα παραθεσω τον συλογισμο-υπολογισμο σου με νουμερα:
πχ. καταναλωση 10 λιτ/100, τιμη LPG 1€ και βενζινης 2€/λιτ (για την απλουστευση των υπολογισμων)
α) γραφεις οτι αν η τιμη του αεριου ειναι η μιση της βενζινης η οικονομια ειναι 50% ΟΚ
β) γραφεις οτι αν η καταναλωση με αεριο ειναι κατα 15% αυξημενη η οικονομια θα ειναι 50-15 = 35%
Αριθμητικα παραδείγματα για 100 χιλιομετρα:
α) 10 λιτρα καυσιμου και στις δυο περιπτωσεις, = 20 € με βενζινη και 10€ με αεριο (50% οικονομια)
β) 10 λιτρα καυσιμου με βενζινη ---> 20€
11,5 λιτρα καυσιμου με αεριο ---> 11,5€ (42,5% οικονομια)αυτο το 42,5% μειωνεται λιγο ακομα λογω μιας μικρης καταναλωσης βενζινης κατα τις εκκινησεις κλπ, και ετσι εβγαινε το 'μαγικο' και ακαταλαβιστικο για πολλους 40% οικονομιας (οταν το αεριο ηταν στη μιση τιμη απο τη βενζινη γιατι ειχε πεσει και χαμηλοτερα)
Το παραδειγμα ειναι με υποθετικα νουμερα και αφορα μονο στον συλλογισμο σου που παρεθεσα πιο πανω για να καταλαβεις οτι καπου κανεις λαθος στους υπολογισμους σου.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
πχ. καταναλωση 10 λιτ/100, τιμη LPG 1€ και** βενζινης 2€/λιτ** (για την απλουστευση των υπολογισμων)
[/u]συμφωνω με το σκεπτικο σου αλλα τοσο καιρο λαμβαναμε υποψη μας λαθος δεδομενα για την τιμη της βενζινης οτι θα εχει ανοδική ταση....το αντιθετο εχει πτωτικη αφου δεν γεμιζει κανενας πλεον!....γιαυτο και εξαληφωντε τα 'ωφελεί'απο το υγραεριο...χωρις να λαμβανω υποψην μου την ανωδικη ταση του lpg...
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
πχ. καταναλωση 10 λιτ/100, τιμη LPG 1€ και** βενζινης 2€/λιτ** (για την απλουστευση των υπολογισμων)
[/u]συμφωνω με το σκεπτικο σου αλλα τοσο καιρο λαμβαναμε υποψη μας λαθος δεδομενα για την τιμη της βενζινης οτι θα εχει ανοδική ταση....το αντιθετο εχει πτωτικη αφου δεν γεμιζει κανενας πλεον!....γιαυτο και εξαληφωντε τα 'ωφελεί'απο το υγραεριο...χωρις να λαμβανω υποψην μου την ανωδικη ταση του lpg...
Η βενζινη τσιμπαει παλι προς τα πανω.Μονο υποθεσεις μπορεις να κανεις για το ποια θα ειναι η τιμη στο μελλον.Οποτε υπολογιζεις με το 'τωρα' .
-
και παλι να τσιμπισει και στο 1.70 να παει bill ,μια ζημιά να σου βγάλει στις βαλβιδες δεν θες αλλο!.... κανείς δεν το εγγυάτε οτι δεν θα βγαλει ζημια και εδω ειναι που συμφωνω με τους απο πανω γιατι πρεπει να δωθουν κίνητρα για νεες τοποθετήσεις!
κατορθωσαν κατι που συμφερε οικονομικα πριν ενα εξαμηνο χοντρικα σε κατι το οποιο στην τελικη μονο οφελος δεν εχεις...hμουν ετοιμος να βαλω στο πασσατ μου (20vt)
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Ναι, πιστεύω ότι είσαι λάθος στους υπολογισμούς σου και θα το εξηγήσω με μαθηματικά. Προ φόρου το υγραέριο ήταν στη μισή τιμή της αμόλυβδης (οκ, όχι τον τελευταίο ένα μήνα που συνεχώς ανέβαινε, ας πούμε για 4 μήνες πριν). Άρα είχατε οικονομία 50%. Καλά ως εδώ; 50% όμως με δεδομένο ότι θα είχατε την ίδια ακριβώς κατανάλωση που είχατε και στην βενζίνη. Κάτι που κατά κοινή δικιά σας παραδοχή, δεν ισχύει. Πάμε λοιπόν στην πρώτη μείωση του 50%. Κάποιοι είπαν ότι η κατανάλωσή τους ανέβηκε 15%. 50-15=35%.
Φίλε τα μαθηματικά σου είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣ λάθος. το ίδιο λάθος είναι κ τα υπόλοιπα που κάνεις
μιλάμε για ποσοστά κ σε καμία περίπτωση δεν αφαιρείς έτσι το 15% από το 50% οικονομία κτλ
κ για να το καταλάβεις ας κανουμε για 100χλμ κίνησης το παραδειγμα που λες με βενζίνη ας πουμε 1,6, lpg 0,8 για ένα αμάξι με κατανάλωση βενζίνης 8λ/100 κ αυξηση αυτής με το υγραεριο 15%βενζίνη=1,6(€/λ)*8(λ/100χλμ)=12,8€
lpg=0,8(€/λ)81,15(λ/100χλμ)=7,36€7,36/12,8=0,58 δηλαδή 42% οικονομία κ όχι 35 που λες
τέτοια λάθη με ξερές προσθοαφαιρέσεις ποσοστών έχουν κάνει κ άλλοι εδώ μεσα οι οποίοι μας πρήζουν τα παπαρια (όχι εσύ) μετά ότι λέμε ψέματα, τα παίρνουμε γιατί είμαστε εγκαταστάτες κτλ κ εχω βαρεθεί να απαντήσω, αλλά με αφορμή το δικό σου ποστ είπα να μιλήσω
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
και παλι να τσιμπισει και στο 1.70 να παει bill ,μια ζημιά να σου βγάλει στις βαλβιδες δεν θες αλλο!.... κανείς δεν το εγγυάτε οτι δεν θα βγαλει ζημια και εδω ειναι που συμφωνω με τους απο πανω γιατι πρεπει να δωθουν κίνητρα για νεες τοποθετήσεις!κατορθωσαν κατι που συμφερε οικονομικα πριν ενα εξαμηνο χοντρικα σε κατι το οποιο στην τελικη μονο οφελος δεν εχεις...hμουν ετοιμος να βαλω στο πασσατ μου (20vt)
Με τα αν δεν γινεται προγραμματισμός. Αν πάθει ζημιά, αν τρακάρεις, αν παρκαρισμένο σου σπάσει τον πανακριβο ηλεκτρονικο καθρέπτη αξιας 600 € διερχόμενο αγνωστο αυτοκίνητο, αν βάλω μάπα βενζίνη μου βουλώσουν τα μπεκ και κάψω τα πάντα....αν αν αν................
Εσυ όταν πήρες το διλιτρο ηξερες ότι θα πληρωνεις φόρο- τέλη κυκλοφορίας κάθε χρόνο επιπλέον όσο κοστίζει ένα κιτ υγραερίου και δεν θα πάρεις ''επίδομα θερμανσης'' λόγω των κυβικών του αυτοκινητου σου;;;;;;;;;; -
Ο χρήστης iROC έγραψε:
[/u]συμφωνω με το σκεπτικο σου αλλα τοσο καιρο λαμβαναμε υποψη μας λαθος δεδομενα για την τιμη της βενζινης
τα 2€ που εβαλα στο πστ μου ηταν καθαρα για θεμα ευκολιας των υπολογισμων.
Ολο το ποστ ηταν για να εξηγησω στον συνφορουμιτη k_kb312 οτι το 50-15=35 με το οποιο ξεκινα τους υπολογισμους του δεν ισχυει αφου δεν ειναι ολοι οι παραγοντες της πραξης ισοι.
για τις τιμες και τη διαφορα τους θα δουμε στο μελλον πως θα διαμορθοθούν.
στο κατω κατω της γραφης ο καθενας κρινει τι τον συμφερει προσωπικα και αναλογως πρατει -
0,920
σήμερα
PETROIL3216
ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ 27 (3 ΧΛΜ. ΛΑΡΙΣΑΣ-ΑΘΗΝΑΣ)
ΓΙΑΝΔΙΚΙΔΗΣ ΑΚΗΣΛΑΡΙΣΑΣ
ΛΑΡΙΣΑ
http://www.gasprice.gr/main/searchforst ... =8&letter=θα παω να βαλω εκει σημερα, να δω αν ισχυει
-
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
και παλι να τσιμπισει και στο 1.70 να παει bill ,μια ζημιά να σου βγάλει στις βαλβιδες δεν θες αλλο!.... κανείς δεν το εγγυάτε οτι δεν θα βγαλει ζημια και εδω ειναι που συμφωνω με τους απο πανω γιατι πρεπει να δωθουν κίνητρα για νεες τοποθετήσεις!
κατορθωσαν κατι που συμφερε οικονομικα πριν ενα εξαμηνο χοντρικα σε κατι το οποιο στην τελικη μονο οφελος δεν εχεις...hμουν ετοιμος να βαλω στο πασσατ μου (20vt)
Με τα αν δεν γινεται προγραμματισμός. Αν πάθει ζημιά, αν τρακάρεις, αν παρκαρισμένο σου σπάσει τον πανακριβο ηλεκτρονικο καθρέπτη αξιας 600 € διερχόμενο αγνωστο αυτοκίνητο, αν βάλω μάπα βενζίνη μου βουλώσουν τα μπεκ και κάψω τα πάντα....αν αν αν................
Εσυ όταν πήρες το διλιτρο ηξερες ότι θα πληρωνεις φόρο- τέλη κυκλοφορίας κάθε χρόνο επιπλέον όσο κοστίζει ένα κιτ υγραερίου και δεν θα πάρεις ''επίδομα θερμανσης'' λόγω των κυβικών του αυτοκινητου σου;;;;;;;;;;πρωτα απο ολα Δεν εχω 2λιτρο,οποτε Χεστικ@. καποια στιγμη σκεφτομουν πριν παρω το γκολφακι για σιρροκο 2λιτρο αλλα στραβωσε το θεμα γιατι δεν μου εκαναν τοτε μια παχυλη εκπτωση!και ΕΥΤυΧΩΣ γτ τωρα θα ηταν πουλημενο!.
μου φενετε οτι ειδες την ταινια του ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗ εγω το μονο αν που ειπα ειναι για τις βαλβιδες, και μην μου πεις οτι οσο σκυλί να ειναι ο 20βαλβιδος της φαουβε οτι με 145000χλμ δεν υπάρχει περίπτωση αφου θα γινετε πιο 'καλη'καυση να στεγνώσουν και να παραδώσουν πνεύμα!.-
πες οτι βγάζει πρόβλημα που ουκ ολίγα εχουν τετοια θεματα.πες οτι δεν ειμαι τυχερος, ουσιαστικα τοτε δεν προκειτε να κανω ποτε αποσβεση το κιτακι και μιλαω για το προσωπικό μου παράδειγμα.- δεν με συμφερει αφου για ταξιδια παω μονο να βαλω υγραεριο ουτε καν δεν συμφερει καποιον που κανει 15000χλμ το χρονο....(εγω κανω μαξ 10000)
Υποψην ημουν ετοιμος πριν τα μετρα για να παω για τοποθετηση,τωρα δεν το σκέφτομαι καν. -
Ο χρήστης iROC έγραψε:
Εσυ όταν πήρες το διλιτρο ηξερες ότι θα πληρωνεις φόρο- τέλη κυκλοφορίας κάθε χρόνο επιπλέον όσο κοστίζει ένα κιτ υγραερίου και δεν θα πάρεις ''επίδομα θερμανσης'' λόγω των κυβικών του αυτοκινητου σου;;;;;;;;;;πρωτα απο ολα Δεν εχω 2λιτρο,οποτε Χεστικ@. καποια στιγμη σκεφτομουν πριν παρω το γκολφακι για σιρροκο 2λιτρο αλλα στραβωσε το θεμα γιατι δεν μου εκαναν τοτε μια παχυλη εκπτωση!και ΕΥΤυΧΩΣ γτ τωρα θα ηταν πουλημενο!.
μου φενετε οτι ειδες την ταινια του ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗ εγω το μονο αν που ειπα ειναι για τις βαλβιδες, και μην μου πεις οτι οσο σκυλί να ειναι ο 20βαλβιδος της φαουβε οτι με 145000χλμ δεν υπάρχει περίπτωση αφου θα γινετε πιο 'καλη'καυση να στεγνώσουν και να παραδώσουν πνεύμα!.-
πες οτι βγάζει πρόβλημα που ουκ ολίγα εχουν τετοια θεματα.πες οτι δεν ειμαι τυχερος, ουσιαστικα τοτε δεν προκειτε να κανω ποτε αποσβεση το κιτακι και μιλαω για το προσωπικό μου παράδειγμα.- δεν με συμφερει αφου για ταξιδια παω μονο να βαλω υγραεριο ουτε καν δεν συμφερει καποιον που κανει 15000χλμ το χρονο....(εγω κανω μαξ 10000)
Υποψην ημουν ετοιμος πριν τα μετρα για να παω για τοποθετηση,τωρα δεν το σκέφτομαι καν.Αν λοιπον εβαζες θα σε ενοιαζε......ωραια μην βαζεις αφου με τα χλμ που κανεις δεν θα σε συμφερε ουτε προ αυξησης. Οπως ειπα και πριν αυτα τα πραγματα ειναι υποκειμενικα.
-
Φαρμάκης Γιάννενα 22-11-2012 0,92ευρώ.
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
Υποψην ημουν ετοιμος πριν τα μετρα για να παω για τοποθετηση,τωρα δεν το σκέφτομαι καν.
Φίλε μου είναι παράδοξο το όλο σκεπτικό σου, πάρτω καλοπροαίρετα και πιστεύω ότι έτσι θα σε βοηθήσω σε ποιο ορθολογιστικές σκέψεις από μεριά σου.
Ορθά μας γράφεις, για το ότι δεν είναι μεγάλο σε κυβικά το αυτοκίνητο σου.
Ορθά μιλάς για βαλβίδες, μα σου λέω και για έδρες οδηγούς και το πρώτο ελατήριο πιστονιού. Σίγουρα το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε για άλλο καύσιμο.
Κάνεις 10000κμ το χρόνο, που θεωρητικά είναι λίγα, διότι εάν αποκτήσεις ελαφρύτερο πόδι, μπορείς να μυώσεις το κόστος της μετακίνησης σου και 25%.
Και το παράδοξο για έμενα, όταν εσύ έγραψες τα πάρα πάνω είναι : «Υπόψη ήμουν έτοιμος πριν τα μέτρα για να πάω για τοποθέτηση, τώρα δεν το σκέφτομαι καν». Και τα μέτρα όξυναν τα ορθά που έγραψες πάρα πάνω?. Δηλαδή εάν δεν σου πετσόκοβαν τα έσοδα σου, θα τα έδινες για αποκατάσταση του κόστους όλων αυτών που περιέγραψες?. Και εάν σήμερα δεν τα έχεις για να αποκαταστήσεις τα πιθανά προβλήματα, και τότε θα τα είχες, αυτά τα χρήματα δεν θα ήταν κουταμάρα να αποδοθούν?.
Τελευταία βλέπω πανάκριβες διαφημίσεις στην TV, από μεγάλο εργολάβους έμπορους – εγκαταστάτες του κιτ!. μιλάνε για κέρδος και μέχρι 60%. Αυτό είναι να ζεις σε χώρα μπανανία του βαλκανικού νότου. Στην Αμερική θα είχε επέμβει ο εισαγγελέας……
Α. -
Εδώ κάποιοι πουλούσαν μαγνητάκια και δεν επενέβη ο εισαγγελέας. Τι να λέμε τώρα.
Υ.Γ. Φυσικά ούτε στην Αμερική θα είχε επέμβει ο εισσαγελέας
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εδώ κάποιοι πουλούσαν μαγνητάκια και δεν επενέβη ο εισαγγελέας. Τι να λέμε τώρα.Υ.Γ. Φυσικά ούτε στην Αμερική θα είχε επέμβει ο εισσαγελέας
μαγνητακια ακομα πουλανε και το διαφημιζουν στην τηλεοραση.
-
οταν... καποια ψυχη ελεγε 'ναι μεν αλλα' για την τοποθετηση υγραειου τον κραζαμε....
δεν εινα πανακεια
δεν ειναι για ολα τα αυτοκινητα
δεν ειναι για ολους τους οδηγουςτωρα αν εγινε της μοδας για καποιους και εβαζαν ακομα και σε... 'αναπτηρες'....
ή 'το νεο gatzet' να παιζουμε για καποιους αλλους
ή ακομα ακομα η ευκαιρία μας να το παιξουμε 'βελτιωτες' σε εναν εγκεφαλο που μας εδινε περιθορια για κατι τετοιο σε καποιο βαθμο....
τι να πω - ο καθης κρινει με βαση την τσεπη του.καπου οσοι ρισκαραμε πριν 1 χρονο( 15 δεκεμβριου για την ακιβεια) καλως κακως 'μας βγηκε', στις μεγαλες διαφορές αποσβεσαμε τα λογικου κοστους συστηματα, και τωρα συντηρουμε ενα αξιοπρεπες ποσοστο στην τσεπη. και για αυτο οσο και οσοι και να 'χτυπιεστε' ειναι αναμφησβητητο.....
με τα αν και τα οταν χτιζωνται ανωγια και κατωγια...
αν μπορουσα να αλλαξω αυτοκινητο
αν δεν εκαιγε πολυ
αν καθομουν και το σκεφτομουν 'και το συζηταγα εδω κι εκει' κανεναν αιωνα ακομα.....ε ναι ισως και να μην ειχα αεριο τωρα...
αλλα για τα δεδομενα μου εξακολουθει να με συμφαιρει....
-
Και η τιμη πεφτει http://oil.gge.gov.gr/?p=2962
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και η τιμη πεφτει http://oil.gge.gov.gr/?p=2962επιτελους να παρει λιγο την κατηφορα η καμπυλη
η τιμες αυτες ειναι οσο ηταν στις 14/11 (απο τοτε ανεβαινε συνεχως και γρηγορα)
χθες που εβαλα, το αεριο ειχε 0,95€
'πεθανε' το 0.92-0.93ας επλισουμε σε μια ταχεια αποκλιμακωση των τιμων...
-
@ antonis team
εχεις δίκιο σε αυτό που μου λες για το οτι και καλά πριν δεν με ένοιαζε.. απλα να αναφερω οτι ως καταναλωτής και συνάμα οικονομολογος (τωρα θα παρω πτυχιο!) μεσα σε ενα 2μηνο αλλάξαν αρδην οι καταναλωτικές μου προτιμήσεις ,οποτε ξεχνάμε εν μερη το τι ηταν ορθολογικό πριν αλλα το τι ειναι ορθολογικό τωρα! γιαυτο και λεω οτι τωρα δεν με συμφέρει καθολου! ενω πριν ενα 2μηνο εγω εβαζα μεσα και τυχόν πρόβλημά που μπορούσε να προκύψει οτι θα αποσβενόταν στον χρονο αφου το 2ρο αμαξι που εχω(και πιο νεο θα εκανε μαξ 2000-3000χλμ το χρόνο) δλδ ολο το περα δώθε θα γινοταν με το 'υγραεριοκηνιτο'αφου θα εκανε περι τα 20000χλμ τοτε....προσωπικά τωρα ειμαι σε φαση που εχω αποθηκεύσει το μεγαλο (πασσατ )στο γκαράζ μου και αν και πολύτεκνη οικογένεια, μετακινούμαστε για τα απολύτως βασικά με το μικρο! μάλιστα αφού και ο αδερφός μου σπουδάζει πρωτοετής στην κρητη (εξτρα έξοδα) να καταθέσω και πινακίδες ακόμη στο μεγάλο και ολο το λουκι να το τρώει το γκολφ.....σορρυ για το οφφ τοπικ αλλα δεν θελω να παρεξηγηθούν τα πράγματα που ανάφερα πριν ως ενας εν δύναμή καταναλωτής αποτυπώνοντας το σκεπτικό μου.
Υ.Γ. παρόμοια αλλαγή στης προτιμήσεις μου έγινε και με το πετρέλαιο θέρμανσης οπου κατά 85% θα προβώ σε αγορα ξυλοσομπας που θα ζεστενει το νερο του καλοριφερ....δοξα το θεο κτηματα με ξυλα εχουμε..
λεφτα δεν εχουμεαλλα προφανώς δεν θα την χρυσοπληρώσω ελλαδα την σόμπα αφού έχω τα κώνε! και θα αφήσω να ψάχνονται! -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
τωρα αν εγινε της μοδας για καποιους και εβαζαν ακομα και σε... 'αναπτηρες'....
-Ο αναπτήρας μου πάντως συνεχίζει να κάνει πολλά και φτηνά χιλιόμετρα
-έχει αποσβεστεί το κόστος του συστήματος και πάμε για αυτό του αυτοκινήτου...
-βλάβες δεν έχω- ακόμα και να εξισωθεί η τιμή βενζίνης και υγραερίου εγώ θα μπορώ να κινηθώ.
Αυτά!
Υγραεριοκίνηση!