-
αστα Ηλια οσο μεγαλωνω τοσο δυσκολευει (να γινομαι κατανοητος)
λοιπον η καμιναδα ψηλα στον ουρανο τελειωνει σε θυληκο
περιμενα 1 καπελλο αρσενικο να κουμποσουν και τελος
μου ηρθε 1 καπελλο θυληκο (σωστα για σενα με την φορα που προτεινεις)
θα αναγκαστω να βαλω μουφα αρσενικο-αρσενικο για να κουμπωσει το θυληκο καπελο μου
αλλα παραλληλα απορω για το ανοιγμα του καπελλου 157 mm μου φαινεται πολυ ανοιχτο
τι κανεις στο μαγαζι τετοια ωρα ?
στο σπιτι θα περιμενουν ξυλα ποτε θα τα πας? εκτος αν ταστειλες με τον γυιο.
τωρα θυμηθηκα
για εξωτερικο χωρο , τι μονωτικο μπορουμε να βαλουμε μεταξυ μπουριου και κεραμιδιου?
το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι αερας, δηλαδη να μην ακουμπαει το μπουρι στο κεραμιδι
αλλα αν πρεπει να βαλουμε τι βαζουμε?
πραγματικα δεν πιστευω οτι υπαρχει , μηπως χερακλιθ?
αντε καλο σαβαττοκυριακο -
Εγω πηρα καπελο αντιανεμικο απο τον αγωγο για διπλη καμιναδα 150/200 προ ημερων και ειναι θηλυκο. Στις καμιναδες διπλου τοιχωματος το αρσενικο μερος βλεπει προς τον ουρανο ,ενω στις μονου τοιχωματος , προς τον ουρανο βλεπει η θηλυκη πλευρα.
-
Ο χρήστης ΝΗΣΙΩΤΗΣ έγραψε:
Εγω πηρα καπελο αντιανεμικο απο τον αγωγο για διπλη καμιναδα 150/200 προ ημερων και ειναι θηλυκο. Στις καμιναδες διπλου τοιχωματος το αρσενικο μερος βλεπει προς τον ουρανο ,ενω στις μονου τοιχωματος , προς τον ουρανο βλεπει η θηλυκη πλευρα.σωστα παρελειψα να αναφερω οτι μιλω για μονου τοιχωματος
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
μουφα αρσενικο-αρσενικο'Μούφα' = ένα κομμάτι μπουρί, μια 20αριά εκατοστά μήκος?
Υπάρχει κ ένα εργαλείο που το λέμε 'ψαλίδι μείωσης διαμέτρου', πατάς την άκρη του καπέλου γύρω γύρω κ 'κατσαρώνει' την επιφάνεια, μικραίνοντας την διάμετρο. Δεν ρωτάς σε καναν μάστορα, μπας κ έχει κ σου κάνει ένα πάτημα?για εξωτερικο χωρο , τι μονωτικο μπορουμε να βαλουμε μεταξυ μπουριου και κεραμιδιου?
Τι φοβάσαι, μην παραψηθεί το κεραμίδι?
Οι (καλοί) κατασκευαστές, βάζουν κ ένα βελάκι πάνω στα μπουριά τους, που δείχνει την φορά του καπνού.
-
Ετσι οπως το λες ηλια σχετικα με το βελος.Ο αγωγος παντως στις καμιναδες του εχει τετοιο βελος που δειχνει προς το καπελο.
-
ναι αυτο ειναι μουφα
σιγα μην εχουν ψαλιδι με πενσα τα κατσαρωνουν.
ο αγωγος (κατασκευαστης ινοξ καμιναδων) στις μονου τοιχωματος δινει θυληκο προς τα πανω οπως τα εχω , το διευκρινιζει και ο ΝΗΣΙΩΤΗΣ πιο πανω.
φοβαμαι μην μεταδωσει το κεραμιδι την θερμοκρασια στο ξυλο που παταει.
μας εκοψες το αιμα πιο πανω οταν συνιστας σε διπλου τοιχωματος επιπλεον μονωτικο.
με την κριση , ο νους μου ολο στο κακο παει
δεν ειδες που ρωτησα μην πεσει κεραυνος στην καμιναδα?
θα μου περναγε ποτε απο το μυαλο παλια?
αντε καληνυχτα
τωρα που ξαναειδα το μανιουαλ πολυ καλες φαινονται οι αmesti Ηλια -
Κ είναι.
Δεν νομίζω να είναι τόσο καλός αγωγός της θερμότητας το κεραμίδι, αλλά θα ρωτήσω κ θα σου πω. Πόσο μακριά από την καμινάδα είναι το ξύλο και, κυρίως, πόσο είναι το μήκος της καμινάδας από την σόμπα μέχρι τα κεραμίδια?(Δεν είναι μούφα αυτό, είναι μαστός. Μούφα είναι το θηλυκό - θηλυκό.)
-
Ηλια. Μου ειπες προ ημερων οτι για προστασια του τοιχου απο υπερθερμανση πρεπει να βαλω μεταξυ σομπας και τοιχου μονωτικες πλακες isol η promaτ. Επειδη αυτα τα υλικα δεν νομιζω οτι μπορω να τα βρω στη περιοχη μου, η απορια μου ειναι αν μπορω να χρησιμοποιησω πυραντοχη γυψοσανιδα
-
Δεν είναι μονωτική, εκτός κ βρεις τρόπο (δεν είναι δύσκολο) ν' αφήσεις 1 εκατοστό κενό ανάμεσα σ' αυτήν κ τον τοίχο.
Αντ΄ αυτής, μπορείς να βάλεις κ ένα κομμάτι λαμαρίνα - πάντα σε απόσταση από τον τοίχο.Edit
Ή να παρεμβάλλεις μεταξύ γυψοσανίδας κ τοίχου ένα κομμάτι πετροβάμβακα. -
ΝΗΣΙΩΤΗΣ δες στην σελιδα 155 τις φωτο μου. και μεις για σκετη λαμαρινα το ξεκινησαμε αλλα τελικα προσθεσαμε κ υαλοβαμβακα. Το αποτελεσμα ο τοιχος δροσερος.
-
επειδή μερακλώθηκα και το ψάχνω λίγο ακόμη το θέμα με το τζάκι μου (godin defi)
είδα ότι βγάζοντας το συρταράκι δεν βλέπω από κάτω κάποια είσοδο αέρα, αλλά στο πάτωμα κάτω από το συρταράκι μοιάζει να έχει 3 τρύπες στο μαντέμι, όχι ανοιγμένες, αλλά ίσως έτοιμες για τρύπημα. το ρωτάω γιατί είδα σε άλλο φορουμ να λέει κάποιος ότι από την.. εταιρία του άνοιξαν στην εστία και τις τρύπες για τον εξωτερικό αέρα
υπάρχει τέτοια.... option ;
επάνω από τη μια 'τρύπα' (που επαναλαμβάνω δεν είναι ανοιγμένη, δεν περνάει αέρας) έχει και ένα ταμπελάκι που λέει
'ne pas raccorder sur un conduit desservant un autre apparait'
που η μετάφραση στο google λέει
'δεν συνδέεται με έναν αγωγό που εξυπηρετούν μια άλλη εμφανίζεται'όπως το βλέπω τώρα, το τζάκι έχει άνοιγμα στα πλάγια μεγάλο που επικοινωνεί με το θερμοθάλαμο και γλύφει το τζάκι αλλά δε βλέπω να παίρνει αέρα η εστία από εκεί και φυσικά το τασάκι που έχει τα ανοιγματά του και το ρυθμίζω από εκεί.
από εκεί και πέρα δε μπορώ να καταλάβω από που παίρνει αέρα από την τρύπα που έχουμε στη βάση του θερμοθάλαμου στο κάτω μέρος για εξωτερικό αέρα. δε βλέπω κάποια είσοδο αέρα στο κάτω μέρος της εστίας δηλαδή.
όπως το βλέπω, ο αέρας από το κάτω μέρος του θερμοθάλαμου βγαίνει από δίπλα από το τζάκι μέσα στο σαλόνι, θερμαίνεται αφού 'γλύφει' εκεί την εστία στο κάτω μέρος και στη συνέχεια όλος ο αέρας της εστίας μπαίνει από το συρτάρι της στάχτης!
και αυτό το σενάριο με φαίνεται λάθος. μήπως λοιπόν πρέπει να ανοίξω τις 3 αυτές τρύπες στη βάση κάτω από το συρτάρι, ώστε να παίρνει απευθείας κρύο αέρα από το κάτω μέρος του θερμοθάλαμου;
(στο θερμοθάλαμο δεν βάλανε κάποιο σωλήνα που να οδηγεί τον κρύο αέρα στη βάση του τζακιού, όπως έχω δει σε μερικές περιπτώσεις)
-
γεια σας κ παλι,η τοποθετηση της σομπας(ΝΟΡΜΑ FT 11KW) ολοκληρωθηκε,μπηκε 3,30 οριζοντιο με το αρσενικο πανω ωστε να τρεχουν οι υγροποιησεις στη σομπα κ κατα την εξοδο του σπιτιου, δοθηκε στο κομματι που ενωνει το ταφ της εξωτερικης καμιναδας με τα οριζοντια μια ελαφρια κλιση προς τα εξω ωστε για αυτο το κομματι οι υγροποιησεις να κατευθυνονται στο ταφ.(το κομματι ειναι περιπου οσο ειναι ο εξωτερικος τοιχος συν 5-10 cm). τελος τοποθετηθηκε καμιναδα ''αγωγος'' μονου τοιχωματος εξω με τι φορα που δειχνουν τα βελακια κ στο τελος καπελο.στις εσωτερικες ενωσεις χρησιμοποιηθηκε πυραντοχη (1200 c) κολλα, αλουμινοταινια κ σκοπευω να παρω σπρευ να βαψω την ταινια.
Τελος στο οριζοντιο (το οποιο δεν φαινεται γιατι ειναι εντος αποθηκης) τοποθετηθηκε περιμετρικα ευκαμπτος αεραγωγος φ250 κ ο οποιος ενωνεται με αεραγωγο φ150 δημιουργωντας ΤΑΦ κ το ακρο του καταληγει στον τοιχο του υπνοδωματιου(γυψοσανιδα,η οποια θα ανοιχτει) κ θα τοποθετησω ενα βεντιλατερ να σπρωχνει αερα στο δωματιο.ποιες οι παρατηρησεις σας κ ποιες οι προτασεις σας για βεντιλατερ το οποιο δεν εχει ακομη αγοραστει. ευχαριστω. -
Ο χρήστης glf έγραψε:
επειδή μερακλώθηκα και το ψάχνω λίγο ακόμη το θέμα με το τζάκι μου (godin defi)είδα ότι βγάζοντας το συρταράκι δεν βλέπω από κάτω κάποια είσοδο αέρα, αλλά στο πάτωμα κάτω από το συρταράκι μοιάζει να έχει 3 τρύπες στο μαντέμι, όχι ανοιγμένες, αλλά ίσως έτοιμες για τρύπημα. το ρωτάω γιατί είδα σε άλλο φορουμ να λέει κάποιος ότι από την.. εταιρία του άνοιξαν στην εστία και τις τρύπες για τον εξωτερικό αέρα
υπάρχει τέτοια.... option ;
επάνω από τη μια 'τρύπα' (που επαναλαμβάνω δεν είναι ανοιγμένη, δεν περνάει αέρας) έχει και ένα ταμπελάκι που λέει
'ne pas raccorder sur un conduit desservant un autre apparait'
που η μετάφραση στο google λέει
'δεν συνδέεται με έναν αγωγό που εξυπηρετούν μια άλλη εμφανίζεται'όπως το βλέπω τώρα, το τζάκι έχει άνοιγμα στα πλάγια μεγάλο που επικοινωνεί με το θερμοθάλαμο και γλύφει το τζάκι αλλά δε βλέπω να παίρνει αέρα η εστία από εκεί και φυσικά το τασάκι που έχει τα ανοιγματά του και το ρυθμίζω από εκεί.
από εκεί και πέρα δε μπορώ να καταλάβω από που παίρνει αέρα από την τρύπα που έχουμε στη βάση του θερμοθάλαμου στο κάτω μέρος για εξωτερικό αέρα. δε βλέπω κάποια είσοδο αέρα στο κάτω μέρος της εστίας δηλαδή.
όπως το βλέπω, ο αέρας από το κάτω μέρος του θερμοθάλαμου βγαίνει από δίπλα από το τζάκι μέσα στο σαλόνι, θερμαίνεται αφού 'γλύφει' εκεί την εστία στο κάτω μέρος και στη συνέχεια όλος ο αέρας της εστίας μπαίνει από το συρτάρι της στάχτης!
και αυτό το σενάριο με φαίνεται λάθος. μήπως λοιπόν πρέπει να ανοίξω τις 3 αυτές τρύπες στη βάση κάτω από το συρτάρι, ώστε να παίρνει απευθείας κρύο αέρα από το κάτω μέρος του θερμοθάλαμου;
(στο θερμοθάλαμο δεν βάλανε κάποιο σωλήνα που να οδηγεί τον κρύο αέρα στη βάση του τζακιού, όπως έχω δει σε μερικές περιπτώσεις)
Δοκιμαζε να κανεις μεταφρασεις στο google απο οποιαδηποτε γλωσσα στα Αγγλικα. Βγαινει συνηθως περισσοτερο νοημα απο οτι στις μεταφρασεις στα Ελληνικα. Υπαρχουν επισης εδω καμποσοι Γαλλομαθεις, ακομα και ατομα που μενουν Γαλλια, ισως μπορουν να σε βοηθησουν.
-
Κατ' αρχήν είναι γραμμένο λάθος στο Google για αυτό και βγάζει κακή μετάφραση. Αντικαθιστώντας το apparait με appareil
Η μετάφραση: να μην συνδεθεί σε αγωγό που χρησιμοποιείται από άλλη συσκεύη -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Κατ' αρχήν είναι γραμμένο λάθος στο Google για αυτό και βγάζει κακή μετάφραση.
Η μετάφραση: να μην συνδεθεί σε αγωγό που χρησιμοποιείται από άλλη συσκεύηΞερει καλα γαλλικα ή θα παρεις τον ανθρωπο στον λαιμο σου;
-
Ξέρω και καλό πιάνο
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ξέρω και καλό πιάνοΡε βοηθήστε τον ανθρωπο να ζεσταθει το κοκκαλακι του, πως θα παιξει πιάνο με παγωμενα χερια?
-
To μπαλέτο είναι η λύση για ζέσταμα
Και πάει και με τα γαλλικά και το πιάνο -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
To μπαλέτο είναι η λύση για ζέσταμα
Και πάει και με τα γαλλικά και το πιάνοολοι γυρω απο το τζάκι με tutu!
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Κατ' αρχήν είναι γραμμένο λάθος στο Google για αυτό και βγάζει κακή μετάφραση. Αντικαθιστώντας το apparait με appareil
Η μετάφραση: να μην συνδεθεί σε αγωγό που χρησιμοποιείται από άλλη συσκεύηolala!! ε καθάρισα το ταμπελάκι από την... κάπνα και μου ξέφυγε ευχαριστώ. άρα λέει απλά για την καμινάδα..
Ξυλόσομπα