-
Εχει, αλλα σημαντικά κατωτερης ποιοτητας. Δες τιμη που εχει το πυρηνελαιο στο σουπερμαρκετ να καταλαβεις. Εχει και νερο και δεν θυμαμαι τι αλλο.
-
έχω ένα φτηνό κλειστό τζάκι, Godin Defi 12.7KW
το μόνο που θέλω να ... είμαι βέβαιος είναι το πόσο μεγάλο θα πρέπει να είναι το άνοιγμα για τον εξωτερικό αέρα, που έχουμε στο κάτω μέρος του θερμοθάλαμου. κοιτάει στη νότια πλευρά του σπιτιού. έχω και το... manual του τζακιού, 4 σελίδες, αλλά είναι σε άπταιστα γαλλικά και δεν χαμπαριάζω. μέχρι και σκανάρισμα και μετάφραση google έκανα αλλά δε με βοήθησε.
αν είναι πολύ μεγάλο το άνοιγμα, λογικά θα μπαίνει πολύ κρύος αέρας και θα καίμε πολύ ξύλο για να το ζεστάνουμε. αν είναι μικρό το άνοιγμα τι πειράζει; υπάρχει εμπειρικός τρόπος για αυτό;
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
έχω ένα φτηνό κλειστό τζάκι, Godin Defi 12.7KWτο μόνο που θέλω να ... είμαι βέβαιος είναι το πόσο μεγάλο θα πρέπει να είναι το άνοιγμα για τον εξωτερικό αέρα, που έχουμε στο κάτω μέρος του θερμοθάλαμου. κοιτάει στη νότια πλευρά του σπιτιού. έχω και το... manual του τζακιού, 4 σελίδες, αλλά είναι σε άπταιστα γαλλικά και δεν χαμπαριάζω. μέχρι και σκανάρισμα και μετάφραση google έκανα αλλά δε με βοήθησε.
αν είναι πολύ μεγάλο το άνοιγμα, λογικά θα μπαίνει πολύ κρύος αέρας και θα καίμε πολύ ξύλο για να το ζεστάνουμε. αν είναι μικρό το άνοιγμα τι πειράζει; υπάρχει εμπειρικός τρόπος για αυτό;
Γιαυτά θέλει κάποιον τζακά να ρωτήσεις από την περιοχή σου , καλύτερα ρώτα 2-3 , θα σου πει ο καθένας τα δικά του και βάζεις και την προσωπική σου γνώμη και πράτεις ανάλογα. Το δικό μου έχει ένα άνοιγμα με διάμετρο 20 πόντους!!!
Το οποίο αυτό είναι μέσα στο σπίτι μου, εχω δει μερικούς που κάτι παρόμοιο κάνουν με άνοιγμα στην πίσω μεριά του τζακιού, απέξω δηλαδή από το σπίτι , αλλά αυτό γινόταν πιό παλιά!!!!! Νομίζω ..... -
Λογικά Φ100-Φ120 είναι παραπάνω από αρκετά, εκτός αν έχεις σκοπό να το καις για πολύ ώρα με ανοιχτή την πόρτα (θα ψήνεις?). Μόνο τότε θέλει την διατομή που ζητάει η εταιρία, περί τα 200mm.
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
...Πόσο καλή μόνωση έχεις?
Και πόσο στεγανά κλείνουν τα κουφώματά σου? -
το σπίτι ειναι καινουργιο. και με καλή μόνωση και από τα κουφώματα δεν περνάει τίποτα. στην κουζίνα πρέπει να ανοίγω παράθυρο για να δουλέψει ο αποροφητήρας...
η τρύπα όπως είπα είναι στον τοιχο του σπιτιού, ο αέρας μπαίνει από έξω όπως και.. πρέπει να γίνεται. απλά μου φαίνεται λίγο μεγάλη η τρύπα και το τζάκι καίει αρκετό ξύλο, νομίζω. απλά να είμαι σίγουρος θέλω. αύριο θα το μετρήσω αλλά από τώρα λέω ότι τα μαστόρια απλώς έσπασαν τον τοίχο, δεν πέρασαν σωλήνα, να το στοκάρουν κτλ. και από έξω βάλανε βέβαια το μεταλλικό πορτάκι που κλείνει κιόλας, αλλά πρέπει να ... βγαίνω έξω για να το κλείσω αν χρειαστεί.
το οποίο είναι και ενοχλητικό όταν έχει σβήσει το τζάκι, το έχω αφήσει με τις στάχτες, και έξω αν έχει δυνατό αέρα, νομίζω ότι μπορεί να σηκώσει και λίγο την στάχτη, ίσως και να την σπρώξει από το ... τασάκι προς το σπίτι. ή μου φαίνεται
-
Μάλλον σου φαίνεται, από μπροστά δεν έχει την ρύθμιση εισαγωγής αέρα? Από μέσα, από το σπίτι.
Την μόνωση του θαλάμου να ψάξεις πρώτα θα σου συνιστούσα, μην χάνεις ζέστη από την καμινάδα. -
ναι, το ρυθμίζω από μέσα για το πόσο αέρα καίει.
για τη μόνωση του θερμοθάλαμου δεν έχω ενδοιασμούς, εκεί ήμουν, το έχω και σε φωτορομάντζο τα υλικά εγώ τα έφερα στα μαστόρια.απλά όπως είπα μου φαίνεται ότι τα καίει γρήγορα τα ξύλα. στο manual λέει κατανάλωση στο ελάχιστο (κλειστός ο αέρας από μπροστά) 2,25 κιλά / ώρα και στο... maximum κατανάλωση 5 κιλά / ώρα
σαν νούμερα τι λένε; το λέω, γιατί βλέπω κόσμο να λέει ότι ρίχνει 2 κούτσουρα και κάει για 3 και 4 ώρες
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
ναι, το ρυθμίζω από μέσα για το πόσο αέρα καίει.
για τη μόνωση του θερμοθάλαμου δεν έχω ενδοιασμούς, εκεί ήμουν, το έχω και σε φωτορομάντζο τα υλικά εγώ τα έφερα στα μαστόρια.απλά όπως είπα μου φαίνεται ότι τα καίει γρήγορα τα ξύλα. στο manual λέει κατανάλωση στο ελάχιστο (κλειστός ο αέρας από μπροστά) 2,25 κιλά / ώρα και στο... maximum κατανάλωση 5 κιλά / ώρα
σαν νούμερα τι λένε; το λέω, γιατί βλέπω κόσμο να λέει ότι ρίχνει 2 κούτσουρα και κάει για 3 και 4 ώρες
αμα τα 2 κουτσουρα ειναι 3 κιλα το ενα, 6 κιλα συνολο, θα καιει για 3 ωρες ανετα και σε εσενα. Η λεξη κουτσουρα δεν προσδιοριζει το βαρος.
-
Άφησε το συρτάρι της στάχτης να γεμίσει, για να κόψει ο αέρας της καύσης.
Τάμπερ, έχεις βάλει?
Η κόφτρα είναι σωστά τοποθετημένη?
Κ τα 2 παραπάνω περιορίζουν την κατανάλωση κ αυξάνουν την απόδοση. -
τάμπερ δεν έχει πουθενά, μόνη ρύθμιση είναι στο συρτάρι της στάχτης.
η κόφτρα είναι στη θέση της σωστά, την έχω βγάλει και μια φορά για να δω πως ... βγαίνειωραία η παρατήρηση για τη στάχτη στο συρτάκι αν και πολλές φορές τα κάρβουνα κλείνουν τις τρύπες και δεν πέφτει η στάχτη στο συρτάρι, κόβει και η φλόγα, και πρέπει να ανακατεύω τα κάρβουνα για να ξανανοίξουν οι τρύπες στη βάση της εστίας και να πάρει πάλι μεγάλη φλόγα.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
αμα τα 2 κουτσουρα ειναι 3 κιλα το ενα, 6 κιλα συνολο, θα καιει για 3 ωρες ανετα και σε εσενα. Η λεξη κουτσουρα δεν προσδιοριζει το βαρος.
δίκιο έχεις, αλλά το έχω γεμίσει 3-4 φορές με ξύλο, το έβαλα στον ελάχιστο αέρα αλλά και πάλι κάπου μιάμιση ώρα έκανε και τα έκαψε, μετά ήθελε γέμισμα. γι'αυτό την ψάχνω τη δουλειά.
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
τάμπερ δεν έχει πουθενά, μόνη ρύθμιση είναι στο συρτάρι της στάχτης.
η κόφτρα είναι στη θέση της σωστά, την έχω βγάλει και μια φορά για να δω πως ... βγαίνειωραία η παρατήρηση για τη στάχτη στο συρτάκι αν και πολλές φορές τα κάρβουνα κλείνουν τις τρύπες και δεν πέφτει η στάχτη στο συρτάρι, κόβει και η φλόγα, και πρέπει να ανακατεύω τα κάρβουνα για να ξανανοίξουν οι τρύπες στη βάση της εστίας και να πάρει πάλι μεγάλη φλόγα.
Αφού θέλεις να καίει τα ξύλα πιο αργά, γιατί δεν αφήνεις τις τρύπες κλειστές? Μεγάλη φλόγα => πιο σύντομη καύση των ξύλων.
(ΑΝ ποτέ το ανοίξεις από πάνω, βάλε του ένα τάμπερ)
-
το τάμπερ στην αρχή της καμινάδας, από όσο είδα σε άλλο φορουμ εξυπηρετεί όταν θες να.. ψήσεις σε ενεργειακό τζάκι.
σε ένα απλο foyer σαν το δικό μου, τι θα προσφέρει; θα μπορώ να κόψω κι άλλο το ρυθμό που ρουφάει αέρα; τελικός στόχος είναι να μπορεί να κρατήσει θράκα μέχρι το.. πρωι αν το γεμίσω, στην ελάχιστη ρύθμιση.
το θέλω μόνο για τις έξτρα κρύες, άντε 20 -30 μέρες το χρόνο σαν υποβοήθηση στη θέρμανση του σπιτιού. και το βράδυ να είναι μόνο στη συντήρηση, αφού τα υπνοδωμάτια δεν τα πιάνει.
θα μου πεις, άστο να... σβήσει το βράδυ, καθαρισε το πρωι και ξανάναψε το...
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
το τάμπερ στην αρχή της καμινάδας, από όσο είδα σε άλλο φορουμ εξυπηρετεί όταν θες να.. ψήσεις σε ενεργειακό τζάκι. Λάθος. Το τάμπερ κρατάει τον καπνό περισσότερη ώρα στο 'καμίνι' και επιβραδύνει την καύση.σε ένα απλο foyer σαν το δικό μου, τι θα προσφέρει; θα μπορώ να κόψω κι άλλο το ρυθμό που ρουφάει αέρα; τελικός στόχος είναι να μπορεί να κρατήσει θράκα μέχρι το.. πρωι αν το γεμίσω, στην ελάχιστη ρύθμιση. Είπαμε, για να κόψεις τον ρυθμό που ρουφάει αέρα άφησε την σχάρα να μπουκώσει.
-
Mόνο τα ακριβά ενεργειακά έχουν υγραντήρα; Σκέφτομαι να αγοράσω ενεργειακό τζάκι ,αλλά φυσικά δεν εχω 4000ε για jolly mec. Μεχρι 2500ε διαθέτω για 93τμ σπίτι(με τοποθέτηση στο σαλόνι και στα άλλα δωμάτια). Καλό το κλιματιστικό ,αλλά ξηραίνεται η ατμόσφαιρα , οπότε χρειάζομαι ενεργειακό τζάκι με υγραντήρα
Καμιά πρόταση; Εχω ακούσει καλά λόγια για τα Νορβηγικά dovre
-
κανα πατεντεξ υγραντηρα να βαζουμε στις σομπες εχετε δει?
Διοτι παλια βαζαν είτε ενα τσαγερο είτε κανα γκιουμ ή κανα καφελικ.
Τωρα με τις μοντερνες τι μπορουμε να κανουμε? -
Το ίδιο.
-
μα δεν εχουν ολες επιφανεια για να μπει το ιδιο. Πχ η δικια μου ειναι σαν αψιδα απο πανω.
Εχει αξια να βαλω ενα θερμομετρο στο μπουρι να βλεπω θερμοκρασια καυσαεριων? -
Βάλε το δίπλα κ μη σε νοιάζει, το νερό θα εξατμιστεί.
Πάνω δεν είναι πάντα σωστό να μπαίνει, μπορεί να γίνει ζημιά (ειδικά στις μαντεμένιες σόμπες, λόγω διαφορά θερμοκρασίας).
Τι σκέπτεσαι να την κάνεις την θερμοκρασία καυσαερίων?
Ξυλόσομπα