-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Κατάλαβα. Η πλάκα είναι ότι είδα ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ καθημερινή μέρα μεσημέρι στην Ιερά Οδό κάποιες μέρες πριν
Το υπηρεσιακο εκτος απο αυτα που αναφερθηκαν καλυπτει και την μεταφορα του πρωσωπικου σε συγκεντρωσεις που κανουν για συνδικαλιστικους σκοπους ή και να μεταφερουν οσους δηλωσουν πως θα πανε σε καποια πορεια. Το καλοκαιρι το εκαστοτε σωματειο νοικιαζει και οσα οχηματα χρειαστουν για μεταφορα των εργαζομενων και των οικογενειων τους σε κοντινες αποστασεις για τα μπανακια του λαου .
Το βραδυ δεν ειναι αναγκαστικο να λεει Εκτος Υπηρεσιας, για πλακα βαζει ο καθενας οτι θελει (σαν και του λογου μου ) οπως ΣΧΟΛΙΚΟ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ, //////////////////, καποιο ξεκαρφωτο δρομολογιο που εννοειται δεν περναει απο εκεινη την περιοχη, καμια κομμενη γραμμη. Την εορταστικη περιοδο που αντι για ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ βαζω ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και κοιταζει ο κοσμος με αποριατρολλάρεις άγρια ε
τι είναι η biodiesel ?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ο μύκητας καταπολεμάται, αυτό που λέει ο Μπιλλ για τις** διαλυτικές ιδιότητες του biodiesel** ισχύει πάντως.Ντίνο διαφωνώ και κάθετα και οριζόντια!
Τα μεγαλύτερα ποσοστά προβλημάτων στα πετρελαιοκίνητα έχουν προκείψει μετά εποχής βιοντίζελ.
Αυτά δεν τα λέω εγώ, ρωτήστε τους τεχνικούς -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Κατάλαβα. Η πλάκα είναι ότι είδα ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ καθημερινή μέρα μεσημέρι στην Ιερά Οδό κάποιες μέρες πριν
Το υπηρεσιακο εκτος απο αυτα που αναφερθηκαν καλυπτει και την μεταφορα του πρωσωπικου σε συγκεντρωσεις που κανουν για συνδικαλιστικους σκοπους ή και να μεταφερουν οσους δηλωσουν πως θα πανε σε καποια πορεια. Το καλοκαιρι το εκαστοτε σωματειο νοικιαζει και οσα οχηματα χρειαστουν για μεταφορα των εργαζομενων και των οικογενειων τους σε κοντινες αποστασεις για τα μπανακια του λαου .
Το βραδυ δεν ειναι αναγκαστικο να λεει Εκτος Υπηρεσιας, για πλακα βαζει ο καθενας οτι θελει (σαν και του λογου μου ) οπως ΣΧΟΛΙΚΟ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ, //////////////////, καποιο ξεκαρφωτο δρομολογιο που εννοειται δεν περναει απο εκεινη την περιοχη, καμια κομμενη γραμμη. Την εορταστικη περιοδο που αντι για ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ βαζω ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και κοιταζει ο κοσμος με αποριατρολλάρεις άγρια ε
τι είναι η biodiesel ?
Είναι το πετρέλαιο που παράγεται από τεύτλα ή κάτι παρόμοιο. Από φυτά να το πω χοντρικά.
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Ο μύκητας καταπολεμάται, αυτό που λέει ο Μπιλλ για τις** διαλυτικές ιδιότητες του biodiesel** ισχύει πάντως.
Ντίνο διαφωνώ και κάθετα και οριζόντια!
Τα μεγαλύτερα ποσοστά προβλημάτων στα πετρελαιοκίνητα έχουν προκείψει μετά εποχής βιοντίζελ.
Αυτά δεν τα λέω εγώ, ρωτήστε τους τεχνικούςKαι εμενα μηχανικος φορτηγων ,ειναι και ιδιοκτητης 5 τρακτορων διεθνων μεταφορων ,μου εχει πει για την μαυριλα που ξεκολλαει το βιοντιζελ.(το ειχα βρει και στο ιντερνετ αλλα δεν θυμαμαι το λινκ) .
Εσυ τι προβλημα ακριβως ειχες;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στο ΥARIS που εχω στα μόλις 50000 αρχισε σταδιακα να μειωνετε σε μεγαλο βαθμο η αποδοση του ως την μερα που αναψε το λαμπάκι του κινητηρα. διαγνωση: προβλημα στην τροφοδοσια.
Η πρώτη κινηση ήταν να καθαριστεί το τεπόζιτο πραγμα το οποίο μας ανέδειξε και την βάση του προβλήματος γιατι πολύ απλά η μούχλα του μύκητα ήταν αρκετa εκτεταμένη.
Στη συνέχεια σε τρομπατζη έγινε μέρτηση των μπεκ όπου διαπιστώθηκε πτώση στην απόδοση έκχυσης 29%
Μετά από καθαρισμό των ακροφύσιων των μπεκ σε ''μπάνιο υπερήχου'' και αλλαγη φίλτρου η αποδοση απογειώθηκε!
Εγώ την προλαβα σχετικά νωρίς την κατασταση και απέφυγα τα χειρότερα.
Οσο για τον φίλο σου με τα τρακτόρια σκεψου ότι δεν χρησιμοποιεί αμιγώς Ελληνικο βιοντιζελ οποτε και αυτο το αποτελεσμα.
Συμπληρωματικά να πω ότι οι εγχυτήρες υψηλής πίεσης (που διαθέτει ο μεγαλήτερος στόλος των φορτηγών) δεν επιρεάζεται αρκετα από το φαινόμενο.Αυτά που ''πονάνε'' περισσότερα είναι τα common rail στα επιβατικά -
γεια σας ειμαι καινουργιος στην παρεα και σας χαιρετω ολους......εχω ενα προβλημα και θελω να ρωτησω κατι......εχω ενα πεζο 406 ντιζελ αλλαξα ιμαντα χρονισμου και φλαντζα κεφαλης επειδη εχανε λαδια και αυτη του εκεντροφορου.....το αυτοκινητο πηρε μπρος αλλα μετα απο 10 λεπτα εσβησε και δεν επαιρνε παλι μπρος...πειραζαμε τον αιςθητηρα εκεντροφορου και επαιρνε αλλα εσβηνε στην πορεια....τον αλλαξαμε και παλι τα ιδια κανει........δουλευει στο ρελαντι μια ωρα αλλα στην πορεια μετα απο λιγο σβηνει αποτομα......να ειναι απο εγκεφαλo;;;;;;;
ευχαριστω
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Στο ΥARIS που εχω στα μόλις 50000 αρχισε σταδιακα να μειωνετε σε μεγαλο βαθμο η αποδοση του ως την μερα που αναψε το λαμπάκι του κινητηρα. διαγνωση: προβλημα στην τροφοδοσια.
Η πρώτη κινηση ήταν να καθαριστεί το τεπόζιτο πραγμα το οποίο μας ανέδειξε και την βάση του προβλήματος γιατι πολύ απλά η μούχλα του μύκητα ήταν αρκετa εκτεταμένη.
Στη συνέχεια σε τρομπατζη έγινε μέρτηση των μπεκ όπου διαπιστώθηκε πτώση στην απόδοση έκχυσης 29%
Μετά από καθαρισμό των ακροφύσιων των μπεκ σε ''μπάνιο υπερήχου'' και αλλαγη φίλτρου η αποδοση απογειώθηκε!
Εγώ την προλαβα σχετικά νωρίς την κατασταση και απέφυγα τα χειρότερα.
Οσο για τον φίλο σου με τα τρακτόρια σκεψου ότι δεν χρησιμοποιεί αμιγώς Ελληνικο βιοντιζελ οποτε και αυτο το αποτελεσμα.
Συμπληρωματικά να πω ότι οι εγχυτήρες υψηλής πίεσης (που διαθέτει ο μεγαλήτερος στόλος των φορτηγών) δεν επιρεάζεται αρκετα από το φαινόμενο.Αυτά που ''πονάνε'' περισσότερα είναι τα common rail στα επιβατικάΚαι τα αλλα φορτηγα που ανεφοδιαζουμε και δεν βγαινουν εκτος Ελλαδας;Τα δικα μας τα βυτια που δουλευουν παλι εντος Ελλαδας;Αλλα και απο μικροτερα φορτηγακια,ταξι αλλα και ΙΧ δεν εχω ακουσει κατι,ουτε οι δεξαμενες και οι αντλιες ειχαν ποτε προβλημα.Στην περιοχη σου ειχαν και αλλοι προβλημα;
Εβαζες απο ενα πρατηριο συνεχεια;Ειχες ενδειξη νερου στην νεροπαγιδα;
(κατι ειχε αναφερει ο melos86 για προβλημα απο το βιοντιζελ,μηπως εννουσε κατι παρομοιο; ) -
Μπιλ μη ρωτας τόσα πολλα μαζι σε ένα πόστ θα κρασάρει ο σκληρός μου
Λοίπον να το ξαναπω ότι στα μεγαλα οχήματα επιδη η εγχύσεις είναι πολλαπλασιες ενός επιβατικού τα προβλήματα δεν είναι τόσο εμφανη συν το χρονο.Στα μικρά κυβικά όμως τα προβλήματα είναι πολλά.
Δεν ειναι θέμα περιοχής η πρατηρίου (οκ αυτοι που κάνουν νοθείες εξαιρούνται) διότι πολύ απλά όλοι από το ίδιο καζάνι φορτώνουν στα διυλιστήρια, το ζήτημα είναι τι αυστηρούς ελεγχους κάνει η εκάστοτε εταιρία για να διασφαλήσει την ποιότητα απο εκει και έπειτα.
Εγώ βάζω από δυο συγκεκριμένους και διασταυρωμένα αξιόπιστους πρατηριούχους.
Μπιλ για να σου φύγει η απορια κάνε μια ερώτηση σε έναν τρομπατζη για το τι παιζετε γενικα την τελευταία τετραετία με αυτο το ζήτημα και θα καταλάβεις, ακόμα και έναν βενζινά να ρωτήσεις που είναι λίγο ενημερωμένος θα το επιβεβαιώσει.
εντιτ : Νεροπαγιδα δεν διαθέτουν απο κατασκευής τους αυτό είναι κατι που επιλέγεις να βάλεις εξτρα -
Ρωτησα για την περιοχη σου γιατι σε ενα site βρηκα οτι η υγρασια ευθυνεται για την εμφανιση του μυκητα.Εδω δεν ξερω κανενα μηχανικο,στην Τριπολη που ειχα επαφες σου εγραψα τι μου ειχε πει.Σε βενζιναδικο ειμαι
-
Εχω μια απορια μιας και ψιλοεπειγει και δεν ηξερα που να την γραψω . Ποια διαδρομη να ακολουθησω απο Αγρινιο για Τριπολη και συγκεκριμμενα για την 124 ΠΒΕ?? Ψιλοεπειγει γιατι η διαδρομη θα γινει αυριο πρωι πρωι .
Ευχαριστω εκ των προτερων -
Εχω μια απορια μιας και ψιλοεπειγει και δεν ηξερα που να την γραψω . Ποια διαδρομη να ακολουθησω απο Αγρινιο για Τριπολη και συγκεκριμμενα για την 124 ΠΒΕ?? Ψιλοεπειγει γιατι η διαδρομη θα γινει αυριο πρωι πρωι .
Ευχαριστω εκ των προτερωνAγρινιο-Πατρα-Κορινθο-Τριπολη;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ευχαριστω εκ των προτερωνAγρινιο-Πατρα-Κορινθο-Τριπολη;
Eχω δυο υποψηφιες διαδρομες μια ειναι Αγρινιο-Πατρα-Τριπολη και η δευτερη ειναι αυτη που ανεφερες που μου φαινεται και ποιο απλη .
-
Από Κόρινθο θα πας πιο αέρα, αν πας όμως αρκετά νωρίς, ώστε να μην έχει κίνηση το Πάτρα-Κόρινθος.
Αλλιώς old good 111... Λάμπεια, Δίβρη, κτλ...
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Από Κόρινθο θα πας πιο αέρα, αν πας όμως αρκετά νωρίς, ώστε να μην έχει κίνηση το Πάτρα-Κόρινθος.Αλλιώς old good 111... Λάμπεια, Δίβρη, κτλ...
Με επεισες θα παω απο Κορινθο για Τριπολη και επιστροφη επειδη θα οδηγω εγω αναλογα τα κεφια
Σας ευχαριστω κυριοι -
Από Κόρινθο θα πας πιο αέρα, αν πας όμως αρκετά νωρίς, ώστε να μην έχει κίνηση το Πάτρα-Κόρινθος.
Με επεισες θα παω απο Κορινθο για Τριπολη και επιστροφη επειδη θα οδηγω εγω αναλογα τα κεφια
Σας ευχαριστω κυριοιΚριμα που δεν ειμαι Τριπολη να τα λεγαμε!
Καλο δρομο!! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Καλο δρομο!!Μπορούμε να το κανονίσουμε να σε καλέσουν επίστρατο αν το θες τόσο πολύ να βρεθείς στην Τρίπολη.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλο δρομο!!Μπορούμε να το κανονίσουμε να σε καλέσουν επίστρατο αν το θες τόσο πολύ να βρεθείς στην Τρίπολη.
Δεν με καλεσαν 16 χρονια ,τωρα θα με καλεσουν; Εχω και λευκο φυλλο πορειας απο την αρχη
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Καλο δρομο!!Εχμ! Δεν σ'αρεσε ηθελες θαλασσα και πηγες Ναυπλιο
Ποσο μακρυα ειναι η 124 ΠΒΕ απο την Τριπολη?? Εχω να κατεβω εκει κατω 2.5 χρονια και οσες φορες μπηκα Τριπολη χανομουν
Λευκο ΦΠ εχω και εγω , το πρασινο ειναι για πουστονεους -
Όλα τα χρωματάκια αλλάζουν...
-
Καλο δρομο!!Εχμ! Δεν σ'αρεσε ηθελες θαλασσα και πηγες Ναυπλιο
Ποσο μακρυα ειναι η 124 ΠΒΕ απο την Τριπολη?? Εχω να κατεβω εκει κατω 2.5 χρονια και οσες φορες μπηκα Τριπολη χανομουν
Λευκο ΦΠ εχω και εγω , το πρασινο ειναι για πουστονεουςhttps://maps.google.gr/maps?hl=el&ll=37 ... 5&t=h&z=15
Χοντρικα:Βγαινεις απο τον κομβο,ακολουθεις τον δρομο και στα φαναρια του ΑΒ στριβεις δεξια.Ακολουθεις τον δρομο μεχρι το τερμα,θα βρεθεις στον τοιχο του γηπεδου του Παναρκαδικου .Θα στριψεις δεξια και ακολουθεις αυτον τον δρομο μεχρι την πυλη της 124.Εχει παντου ταμπελες .
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο