-
Τα παιδιά το έθεσαν σωστά το θέμα. Άκου και τον popolaro. Τουλάχιστον έχει καλά κρατήματα. Κοίταξε να το ευχαριστηθείς και μην πετάς και πολλά λεφτά(όπως έκανα εγώ), μετά δεν θα έχεις σταματημό αν μπεις στο τρυπάκι και θα προσπαθείς με το ζόρι να το κάνεις πιο δυνατό. Μην ξεχνάμε ότι είναι 14αρι ατμοσφαιρικό και θεωρείται ένα από τα πολύ καλά της αγοράς. Καλές βόλτες
-
Ο χρήστης geko έγραψε:
Οσο αφορά τα ζαντολάστιχα του Top Gun με 16αρες το πρόβλημα είναι μάλλον στο 205/45 που φοράει και διορθώνεται αρκετά με 195/45!Εάν βγάλει τα 205/45/16 (διάμετρος 59,1 εκ.) εκτός του 195/45/16 (διάμετρος 58,2 εκ.) μπορεί να πάει και στο 195/50/16 (60,1 εκ.) για λίγο περισσότερη άνεση.
Δεν ξέρω εάν κυκλοφορεί αυτή η διάσταση... -
Για μένα το μόνο που αξίζει να κάνεις είναι να ψήσεις τελικά τον πατέρα σου για το FR. Δε νομίζω ότι αξίζει κάτι άλλο, θα είναι απλά κοροϊδία, αφού με λίγα λεφτά παραπάνω υπάρχει το FR. Αλλιώς κράτα αυτό όπως είναι για λίγο καιρό να το ευχαριστηθείς κιόλας, και όποτε μπορείς πάρε το FR
-
Μια καλή εξάτμιση (το τελικό είναι σχεδόν άχρηστο, το μεσαίο και το χταπόδι κάνει όλη την δουλειά στα θέματα συντονισμού της ροής και την δημιουργίας των αρμονικών) συνήθως δεν δίνει άλογα, αλλά βελτιώνει την ροπή σε ένα αξιόλογο εύρος στροφών, αφού βελτιώνεται η αναπνοή του κινητήρα (αυξάνεται δηλαδή η ογκομετρική απόδοση του κινητήρα, λόγω ευεργετικών αλλαγών σε αυτά τα φαινόμενα συντονισμού).
Ένα φίλτρο επίσης βελτιώνει την αναπνοή του κινητήρα χωρίς να προκαλεί αλλαγές στα φαινόμενα συντονισμού της ροής, αλλά για να δείς αποτελέσματα, καλύτερα να συνδυαστεί με μια κατάλληλα αλλαγμένη χαρτογράφηση, προκειμένου να μην ξεμένει από καύσιμο ο κινητήρας (ιδίως στα ψηλά)Το τελικό συνήθως είναι μόνο για εμφάνιση, ή ο ρόλος του είναι εντελώς επικουρικός, σε ό,τι αφορά την απόδοση. Εκεί που κάνει δουλειά, είναι στον θόρυβο.
Πάντως το μοτέρ αυτό είναι ένα κλασικό πουσαρισμένο μοτέρ. Την ροπή του την δίνει ψηλά, ενώ χαμηλά δεν νομίζω να τραβάει και πολύ.
Το καλύτερο είναι να έχεις ένα ισορροπημένο μοτέρ, μην εντυπωσιάζεσαι από τα άλογα. Να είναι να έχεις δηλαδή μια ισορροπημένη απόδοση παντού. Αυτό δίνει μια πιο ευχάριστη αίσθηση στον δρόμο.Καλύτερα να έπαιρνες το μοτέρ με τα 101 άλογα. Είναι ένα ισορροπημένο μοτέρ. Το έχει στο αμάξι του (Polo) ένας φίλος μου και το ξέρω.
Με βάση αυτό το μοτέρ, θα μπορούσες να κάνεις κάποιες αλλαγές στα περιφερειακά (Φίτρο Πρόγραμμα Εξάτμιση ή αλλιώς Φ.Π.Ε.), διατηρώντας την ελαστικότητά του. Μπορεί να μην έφτανες τα 115, αλλά το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο κατ' εμέ.Η καμπύλη ροπής μετράει!!!
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Καλύτερα να έπαιρνες το μοτέρ με τα 101 άλογα. Είναι ένα ισορροπημένο μοτέρ. Το έχει στο αμάξι του (Polo) ένας φίλος μου και το ξέρω.
Με βάση αυτό το μοτέρ, θα μπορούσες να κάνεις κάποιες αλλαγές στα περιφερειακά (Φίτρο Πρόγραμμα Εξάτμιση ή αλλιώς Φ.Π.Ε.), διατηρώντας την ελαστικότητά του. Μπορεί να μην έφτανες τα 115, αλλά το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο κατ' εμέ.
Η καμπύλη ροπής μετράει!!!Mα, αυτό πήρε!
Με βάση αυτό το μοτέρ, θα μπορούσες να κάνεις κάποιες αλλαγές στα περιφερειακά (Φίτρο Πρόγραμμα Εξάτμιση ή αλλιώς Φ.Π.Ε.), διατηρώντας την ελαστικότητά του. Μπορεί να μην έφτανες τα 115, αλλά το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο κατ' εμέ.
Η καμπύλη ροπής μετράει!!!και αυτό το έκανε η Seat σε αυτό το μοντέλο.
elteo το 195/50/16 είναι αρκετά σπάνιο και αυξάνει την διάμετρο σε σχεση με το 205/45/16 που φοράει τώρα το αυτοκίνητο, οπότε είναι μάλλον ακατάληλλη επιλογή.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ïóï áöïñÜ ôá æáíôïëÜóôé÷á ôïõ Top Gun ìå 16áñåò ôï ðñüâëçìá åßíáé ìÜëëïí óôï 205/45 ðïõ öïñÜåé êáé äéïñèþíåôáé áñêåôÜ ìå 195/45!
ÅÜí âãÜëåé ôá 205/45/16 (äéÜìåôñïò 59,1 åê.) åêôüò ôïõ 195/45/16 (äéÜìåôñïò 58,2 åê.) ìðïñåß íá ðÜåé êáé óôï 195/50/16 (60,1 åê.) ãéá ëßãï ðåñéóóüôåñç Üíåóç.
Äåí îÝñù åÜí êõêëïöïñåß áõôÞ ç äéÜóôáóç...Äýóêïëç äéÜóôáóç ìå ðïëý ëßãåò åðéëïãÝò ,ôï Ýøá÷íá êáé åãþ ..áëëá ìðááá
-
Greek Army äåí ôï æåßò ëßãï ôï áõôïêßíçôï íá äåßò ðïõ ðñáãìáôéêÜ Ý÷åé êåíÜ êáé ìåôÜ óéãÜ óéãÜ íá äåßò ôé ðñáãìáôéêÜ èá èÝëåéò íá ôïõ áëëÜîåéò ?
ºóùò áíáêáëýøåéò ðñÜãìáôá ðïõ èá ìðïñåß íá Ýéíáé ðéï åíï÷ëçôéêÜ êáé íá ÷ñÞæïõí ðéï Üìåóçò áëëáãÞò -
παιδια συγγνωμη που αργησα λιγο να απαντησω!! οσον αφορα τα ελαστικα, πρεπει να σας πω οτι 205/45/16 φοραει το Top Gun Ice και οχι το απλο Top Gun που εχω εγω,το οποιο φοραει 195/50/15!
gskarmou το εχω ψαξει αρκετα το αμαξι... μου αρεσει πολυ γενικα! πιστευω εχει πολυ καλα κρατηματα και καλο τιμονι, ποιοτητα κυλησης κτλ κτλ! δεν εχει ομως τοσο καλα φρενα και ο κινητηρας δεν ειναι και πολυ ζωντανος. βεβαια εδω μπαινει και ο παραγοντας των 1400κυβικων, που ορθως λετε οτι 'τι περιμενω απο εναν κινητηρα 1400κυβικων;'
τελικα μαλλον δε θα το 'πειραξω' και θα συμβιβαστω με την πραγματικοτητα τι να κανουμε; ελπιζω να μου δωθει η ευκαιρια στο μελλον να οδηγησω ενα καλο και γρηγορο αμαξι και γιατι οχι να αποκτησω ενα τετοιο κι ολας
-
Ο χρήστης GreekArmy έγραψε:
παιδια συγγνωμη που αργησα λιγο να απαντησω!! οσον αφορα τα ελαστικα, πρεπει να σας πω οτι 205/45/16 φοραει το Top Gun Ice και οχι το απλο Top Gun που εχω εγω,το οποιο φοραει 195/50/15!gskarmou το εχω ψαξει αρκετα το αμαξι... μου αρεσει πολυ γενικα! πιστευω εχει πολυ καλα κρατηματα και καλο τιμονι, ποιοτητα κυλησης κτλ κτλ! δεν εχει ομως τοσο καλα φρενα και ο κινητηρας δεν ειναι και πολυ ζωντανος. βεβαια εδω μπαινει και ο παραγοντας των 1400κυβικων, που ορθως λετε οτι 'τι περιμενω απο εναν κινητηρα 1400κυβικων;'
τελικα μαλλον δε θα το 'πειραξω' και θα συμβιβαστω με την πραγματικοτητα τι να κανουμε; ελπιζω να μου δωθει η ευκαιρια στο μελλον να οδηγησω ενα καλο και γρηγορο αμαξι και γιατι οχι να αποκτησω ενα τετοιο κι ολας
την καλυτερη δουλεια θα κανεις
-
Ο χρήστης GreekArmy έγραψε:
δεν εχει ομως τοσο καλα φρεναγιατι το λες αυτο? Εχει τα καλυτερα φρενα στην κατηγορια του! Με μονη εξαιρεση οτι μερικες φορες το ABS ειναι λιγο πιο ευαισθητο απο οτι πρεπει!
-
Êáé åãþ ìå ôç óåéñÜ ìïõ èá óå ðñïôñÝøù íá ìçí ðñïâåßò óå êáìßá áëëáãÞ. ÐñïóðÜèçóå íá åõ÷áñéóôçèåßò ôï áõôïêßíçôï üóï ðåñéóóüôåñï ìðïñåßò êáé ìçí óðáôáëÜò ÷ñÞìáôá êáé êüðï óå áðüëõôá áìöéâüëïõ áðïôåëÝóìáôïò ìåôáôñïðÝò...Åðßóçò, íá Ý÷åéò õðüøç óïõ üôé áêüìá êáé ç ðéï áðëÞ ìåôáôñïðÞ (ð÷ áëëáãÞ åîÜôìéóçò) ìðïñåß íá óå âÜëåé óå ìðåëÜäåò êáé ôñÝîéìï... ÐñïóùðéêÜ Ýêáíá ðïëëÝò åðéóêÝøåéò óå ãíùóôü 'åîáôìéóÜ' ìÝ÷ñé íá ðÜøåé ç åîÜôìéóç íá êÜíåé ìéêñïèïñýâïõò óå áíþìáëï ïäüóôñùìá...Ùñáßá, ôï áõôïêßíçôï ìáæß ìå åëåýèåñá ößëôñá, êÝñäéóå 4 Üëïãá óôï ôÝëïò ôïõ óôñïöüìåôñïõ...Ôé êáôÜëáâá? Ôßðïôá, áí ìå ñùôïýóåò ðåñéóóüôåñï èá êÝñäéæá áí ðÞãáéíá áðü 195-50-15 óå 185-55-15. Ôï îÝñù ãéáôß áêïëïýèçóá ôçí áíôßóôñïöç ðïñåßá êáé åßäá ôçí åðéäåßíùóç óôá ðïëëÜ ÷éëéüìåôñá ëüãù áåñáíôéóôÜóåùí...ÅðéðëÝïí, üôáí êÜðïôå èá èåëÞóåéò íá ðïõëÞóåéò ôï áõôïêßíçôü óïõ èá åßíáé ðïëëïß ðåñéóóüôåñïé åêåßíïé ðïõ èá åíäéáèåñèïýí ãéá áõôü áí åßíáé 'áðåßñá÷ôï'. Ãíùñßæù ðÜñá ðïëëÜ ðáñáäåßãìáôá áãïñáóôþí ðïõ ìüëéò âëÝðïõí 'êáíéâáëéóìÝíï' ìåôá÷åéñéóìÝíï ôï ðñïóðåñíïýí ÷ùñßò äåýôåñç êïõâÝíôá...
-
Τα ιδια που ειπε ο εκατσαρος, και κυριως αυτο για την πωληση...
Επισης, σιγα πια το αργο αυτοκινητο που περιμενεις πως και τι να πας σε ενα γρηγορο... Μια χαρα ειναι το αμαξακι... τι να πουμε και εμεις με τα 60 αλογα!
Ibiza Top Gun