-
Aγαπητέ φίλε cr καλώς ήρθες στην παρέα μας!
Από προσωπική εμπειρία με τα εταιρικά corsa k astra θα σου έλεγα να τα αποφύγεις διότι κάτι το ηλεκτρικό γκάζι κάτι τα αναρύθμιτα ηλεκτρικά προβλήματα που έβγαλαν δεν με ικανοποίησαν (βέβαια κ τα δύο zafira ήταν πολύ καλά αλλα...), χώρια που εμφανησιακά δεν με ξετρελαίνει το νέο astra (παρότι τα παλιά κ ειδικά το πρώτο ήταν άπαιχτα...)
Κατά δεύτερο είμαι Γαλλόφιλος (πως να το κρύψω με δύο clio κ ένα citroen που επί 19 χρόνια φέρεται άψογα) οπότε Citroen δαγκωτό
Τώρα όπως είπαν κ οι φίλοι μας πριν κάνε ότι μπορείς ακόμα κ αν σημαίνει κάποιες υποχωρήσεις κ πάρε 1.600cc κ θα μας θυμηθείς όλους!
Είναι κάτι που το έχουμε συζητήσει πολύ κ με τα μέλη του GreekRenaultClub κ όσοι πήραν 1.6 megane είναι μία χαρά, ενώ οι 1400ριδες το βαρυγκομάνεΦιλικά
Νικόλας -
Εγω παλι προτεινω Opel. Ειχα ενα Corsa (pre-face lift) 3 χρονια και 40000χλμ. και ζητησε μονο λαδια και τακακια. Η αδερφη μου εχει 3,5 χρονια (60.000χλμ.) ενα Astra 1.4 και ο μονος λογος που την εστειλε στο service ηταν ενα μπροστινο φαναρι που εβαζε υγρασια και αλλαχτηκε στην εγγυηση (αλλαχτηκε μαλιστα προληπτικα, χωρις χρεωση εννοειται, και το αλλο φαναρι ) και κατι με τον κομπρεσσορα του air-condition (κοστος 300ευρω, στο συνεργειο μας ειπαν οτι δεν ειναι θεμα Opel, ο προμηθευτης δινει στους μισους κατασκευαστες αυτοκινητων και 1 στα 50 ειναι ελαττωματικο...). Κατα τ' αλλα το εσωτερικο του Astra ειναι σχεδον ανεπαφο και παρα το οτι οδηγαει μεσα στην Αθηνα η αδερφη μου (ο τοπος και η... οδηγος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) δεν ζητησε τιποτα απο κιβωτιο, συμπλεκτη κ.α. και ΤΙΠΟΤΑ ηλεκτρικο. Καποιοι γνωστοι μου (που ενταξει, δεν το σκιζουν το αμαξι αλλα δεν το φυλανε και κλειδωμενο) επισης δεν εχουν κανενα προβλημα. Ο κατασκευαστης μου εμπνεει εμπιστοσυνη και θα τον εχω παντα στις επιλογες μου. Αποκλειεται το Citroen (με βαση οσα εχω δει σε Xsara ) σε 3-4 χρονια να βρισκεται στην κατασταση του Opel. Οι κινητηρες αν δε ζητας πολλα ειναι OK και, κυριως, οικονομικοι
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
[list:28acbbbx]C4 με κλειστα ματια.Αλλη οδικη συμπεριφορα, κι απο κινητηρες η πεζω ειναι κλασεις μπροστα απ την οπελ[/list:u:28acbbbx]
Απο κινητήρες η πεζό είναι κλάσεις μπροστά απο την οπελ! Μάλλον δεν έχεις ακούσει για τα ατελείωτα προβλήματα του 307 που κοντεύει να αλλάξει μοντέλο και δεν μπορεί να τα διορθώσει! Για να μην πώ τα άλλα.
Σχετικά τώρα με την ουσία ένα πράγμα θα σου πρότεινα. Πήγαινε και κάνε ένα τεστ drive ενα μεταχειρισμένο astra του 99 και ένα xsara του 99 απο μια μάντρα. Μετά η επιλογή θα έιναι ξεκάθαρη. Στην βιτρίνα όλα 'γυαλίζουν'!
θα σε παρακαλέσω πριν κάνεις quote σε δικό μου ποστ να διαβάζεις τι γράφω και πιο κάτω, δε μ'αρέσει να παρεξηγούμαι.
Ευχαριστώ.
Οι φατσούλες πήγαιναν στην επιλογή του G60POWER, που είναι γνωστός για τα γερμανικά του αισθήματα. Για τη σύγκριση ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα δεν πήρα καν θέση!
btw δεν θα έπαιρνα Όπελ ούτε αν μου το χαρίζανε, τα αντιπαθώ εκ γεννετής
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
[list:2ly092tz]C4 με κλειστα ματια.Αλλη οδικη συμπεριφορα, κι απο κινητηρες η πεζω ειναι κλασεις μπροστα απ την οπελ[/list:u:2ly092tz]
Που να τον δεις μέσα στη ΖΧ...
Στο θέμα μας όμως κι εγώ δεν πιστεύω να υπάρχουν τόσο τραγικές διαφορές μεταξύ των δύο αυτοκινήτων, οπότε πάρε C4 ( ), γιατί μ' αρέσει περισσότερο εμφανισιακά...
Αν μπορείς το 1,6 βέβαια...
-
C4 αλλά την 1.6 αν μπορείς γιατί ο 1.4 είναι λίγος και ας είναι 90 άλογα. Βέβαια αν σε ικανοποιεί εσένα κανένα πρόβλημα. Το Astra δεν είναι κακό αυτοκίνητο απλά δεν μου αρέσει τόσο όσο η C4.
Μπορείτε να μου πείτε όμως πώς ακριβώς είναι η Xsara μου μετά από 6 χρόνια γιατί εμένα κάτι μου διαφεύγει μάλλον...
Τι έχω αλλάξει? Λάδια, τακάκια, αμορτισέρ, μπαταρίες και 2 σωληνάκια φρένων ένα ζοάν και εξάτμιση ( γιατί είμαι ψείρας και δεν ηθελα το καζανάκι να είναι έστω και ελάχιστα διαβρωμένο ). Πόσο μου κόστισαν τα σωληνάκια το ζοάν και η εξάτμιση. Όχι πάνω από 100 ευρώ...
Εντελώς αναξιόπιστο μιλάμε -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ο κατασκευαστης μου εμπνεει εμπιστοσυνη και θα τον εχω παντα στις επιλογες μου. Αποκλειεται το Citroen (με βαση οσα εχω δει σε Xsara ) σε 3-4 χρονια να βρισκεται στην κατασταση του Opel. Οι κινητηρες αν δε ζητας πολλα ειναι OK και, κυριως, οικονομικοι....ατράνταχτο επιχείρημα!
Κάτι πιο χειροπιαστό έχεις;...γιατί νομίζω ότι δεν έχεις δει Xsara 4ετίας!
Εχω πάμπολλες Xsara στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον αλλά και από κατόχους εδώ μέσα δεν έχω ακούσει παράπονα!Μην αναμασάμε τα ίδια κ τα ίδια...
cr εάν σου αρέσει η ιδιαίτερη σχεδίαση της C4 τότε C4 αλλά 1,6... ..μην βλαστημάς καθημερινά για να εξοικονομήσεις 2 χιλιάρικα ευρώ.
-
Αν απομονωνεις τη φραση 'μου εμπνεει εμπιστοσυνη' σαφως και ειναι 'ατρανταχτο' το επιχειρημα. Αν βαλεις βεβαια και τα παραπανω οπου εξηγω το 'γιατι' αλλαζουν τα πραγματα (αλλα προφανως ηθελες απλα να μου την 'πεις'. Μπραβο, μου την ειπες ). Κι εδω εχει να κανει με το 'καλο-' ή 'κακο-' προαιρετο του συνομιλητη... Προφανως κατ' εσε δε δικαιουμαι να εχω αλλη αποψη (την οποια μαλιστα εκφραζω χωρις να αναφερομαι στους προηγουμενους οποια κι αν ηταν η τοποθετηση τους επι του θεματος - σε αντιθεση με σενα ). Οσο για το τι εχω 'δει' και τι οχι το αφηνω να μας το πεις εσυ αφου ξερεις και καλυτερα...!
ΥΓ Μια κουβεντα πας να ξεκινησεις εδω μεσα και πεφτουν να σε φανε. Ουτε νομικοι συμβουλοι της καθε εταιρειας να ηταν μερικοι...
-
μια κουβέντα που έχω βαρεθεί να την βλέπω να την αναμασάνε μερικοί...
ΔΕΝ είμαι νομικός σύμβουλος αγαπητέ φίλε, άλλωστε την απάντηση στην δίνει ο φίλος Θανάσης με την 6 ετών Χsara του!
Τώρα περι κακοπροαίρετων σχολίων ....
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
...ΥΓ Μια κουβεντα πας να ξεκινησεις εδω μεσα και πεφτουν να σε φανε. Ουτε νομικοι συμβουλοι της καθε εταιρειας να ηταν μερικοι...
Αγαπητέ μου φίλε εγώ απλά την εμπειρία μου κατέθεσα και επειδή από την (ευρύτερη) οικογένεια έχουν περάσει από Citroen ότι κυκλοφορούσε από Dyane k 2CV έως και CX 2.400GTi κ από τα τελευταία Citroen ZX, Saxo k Xsara, αλλά κ από τα άλλα Γαλλικά, 205 cabriolet, 306, 406 αλλά κ οι άλλες μου μεγάλες αγάπες τα 3 οικογενειακά clio (έχουν μείνει τα 2) και το 21, χωρίς να έχουμε προβλήματα..... κατέθεσα ότι κατέθεσα!
αντίθετα 6 corsa εταιρικά είχαμε κ μόνο το ένα δεν είχε βγάλει προβλήματα και τα δύο astra όλο κ κάτι έβγαλαν οπότε είμαι προκατειλημένος αν κ δήλωσα ότι από τα zafira (1.6 k 1.8 auto) κανένα πρόβλημα!!! κ δήλωσα ότι παλαιότερα είχα ψάξει και για μεταχείρο astra GT με σκοπό να γίνει astrocalibra (xexe ή ακόμα καλύτερα να φορέσει ένα lotus omega ίσως..... )
Με βάση τα παραπάνω εξέφρασα την γνώμη μου και χωρίς να θέλω να θίξω τις προτιμήσεις των άλλων κ χωρίς να θέλω να επιτεθώ σε κανέναν!
Σεβαστές οι απόψεις όλων!Φιλικά
Νικόλας -
Προς θεου. Προφανως και δεν αναφερθηκα σε σενα!!!
Φιλικα, Χρηστος
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Προς θεου. Προφανως και δεν αναφερθηκα σε σενα!!!Φιλικα, Χρηστος
Ναι σε μένα αναφέρθηκε, τον κακοπροαίρετο νομικό σύμβουλο...καληνύχτα!
-
Καλα, δεν εχει νοημα...
-
cr είναι το πρώτο σου αυτοκίνητο;
Εχεις μήπως πρότερη πείρα από κάποια από τις προαναφερθείσες φίρμες;Πάντως και τα δύο θεωρούνται value4money αυτοκίνητα απλά προτίμησε τα σε 1600 μοτέρ εφόσον δεν ξεφεύγουν και τόσο σε κόστος!
Ο 1400άρης απλά κινεί τα αυτοκίνητα.
Θα εκτιμήσεις το 1,6 μοτέρ περισσότερο το καλοκαίρι με το κλίμα και τις διάφορες αποσκευές των διακοπών.
@Αsimov, είσαι βασιλικότερος του βασιλέως νομίζεις;Σχόλια όπως τα δικά σου δηλ δεν πρέπει να τα σχολιάζουμε;...ή πρέπει σώνει και καλά να τα επικροτούμε;
Οπως είπες υπάρχει και η άλλη άποψη είτε σου αρέσει είτε όχι.Και δεν μιλάω στο βρόντο στην συγκεκριμένη περίπτωση, ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ ΕΞ ΙΔΙΩΝ!
Εάν μιλούσαμε για το Focus ή το Astra δεν θα απαντούσα επειδή απλά δεν έχω οδηγήσει τα συγκεκριμένα!
Το ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ που ανέφερες δείχνει πόσο πολύ απόλυτος είσαι.Οπότε το αν έχει νόημα ή όχι είσαι πολύ λίγος για να το κρίνεις...
/οφτόπικ
-
RE elteo oxi alimono re file den einai to prwto mou autokinhto,30aris eimai exw allaksei arketa autokinhta(ena ek twn opoiwn citroen zx,pou emeina arketa euxaristhmenos asxeta pou ton teleutaio xrono prin to allaskw me eskise stis blabes!!!! )twra exw ena skoda fabia k odhgaw epaggelmatika forthgakia apo ta 18 mou..to teleutaio pou odhgaw einai ena ford connect.to problima mou estiazetai stis epidoseis twn 2 autokinhtwn(kuriws)opws k sthn anesh...to autokinhto pou 8a agorasw den 8a to krathsw panw apo 5xronia(mallon)ara me endiaferei k h metapwlhsh...twra katalabes giati eimai mperdemenos???
ps)8elw na zhthsw sugnwmi gia ta aggloellinika apo tous host tou forum k ths sthlhs,alla re paidia kata diolemeno tropo anakalupsa molis prin ligo oti den exw ellhnika fonts ston ypologisth ,sorrrryyyyyy!!!
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:235d6cjx]C4 με κλειστα ματια.Αλλη οδικη συμπεριφορα, κι απο κινητηρες η πεζω ειναι κλασεις μπροστα απ την οπελ[/list:u:235d6cjx]
Απο κινητήρες η πεζό είναι κλάσεις μπροστά απο την οπελ! Μάλλον δεν έχεις ακούσει για τα ατελείωτα προβλήματα του 307 που κοντεύει να αλλάξει μοντέλο και δεν μπορεί να τα διορθώσει! Για να μην πώ τα άλλα.
Σχετικά τώρα με την ουσία ένα πράγμα θα σου πρότεινα. Πήγαινε και κάνε ένα τεστ drive ενα μεταχειρισμένο astra του 99 και ένα xsara του 99 απο μια μάντρα. Μετά η επιλογή θα έιναι ξεκάθαρη. Στην βιτρίνα όλα 'γυαλίζουν'!
[list:235d6cjx]Απορω γιατι μερικοι εχετε ετοιμο το μαχαιρι της διαφωνιας?[/list:u:235d6cjx][list:235d6cjx]Οι προσωπικες μου αποψεις (το τονιζω, προσωπικες) εχουν να κανουν με οτι βιωνω επαγγελματικα εδω και μια εικοσαετια.Απο κει και περα το τι γνωμη εχει ο καθενας απ το ενα και μοναδικο αμαξι που οδηγει, δε με αφορα.Αρα το να ρωτησει καποιος ενδιαφερομενος αγοραστης τον Χ οδηγο οπελ η Α οδηγο φιατ ειναι επομενο ολοι να του πουν θετικες γνωμες και τελικα να ειλεξει με γνομωνα το........χρωμα![/list:u:235d6cjx][list:235d6cjx]Και μιας και ειπες για προβληματα, γιατι εδω ειναι η ουσια, εχεις ακουσει μηπως για κομενους ιμαντες χρονισμου, χτυπημενα στροφαλα, και ραγισμενες κεφαλες?Αν δεν εχεις ακουσει τιποτα, για κανε μια βολτα απο ενα ρεκτιφιε.Τα μεταλλα επισης των εκοτεκ στα μπλοκ κυριως, καμια σχεση δεν εχουν με τα αντιστοιχα οχταβαλβιδα που εβγαζε η οπελ πριν μια δεκαετια, αν και σχεδιαστικα ειναι ιδια.Κι οσο αναφορα την αποδοση τους, παρα τα 90 αλογα που δηλωνει η οπελ, η αποκριση τους μεχρι τις 3000 στροφες (τουλαχιστον) ειναι επιεικως αθλια.Αντιθετα ρωτα και μαθε για την αξιοπιστια, ειδικα των μοτερ της σειρας ΤU.Τα προβληματα που εσυ αναφερεσαι εστιαζονται κυριως στα ηλεκτρικα, μη ξεχνας ομως οτι τετοια προβληματα εχουν πλεον ολα τα αυτοκινητα ημερα.Ο ορος αξιοπιστια (με την απολυτη εννοια του ορου και συγκρινομενη με παλιοτερες γενιες) στα ηλεκτρικα εχει ισοπεδωθει (εκτος απο ακραιες περιπτωσεις οπως τα ιταλικα και ροβερ που βγαζουν της παναγιας τα ματια, απο κιβωτια μεχρι οτι μπορεις να φανταστεις).Και προφανως οι περισσοτεροι παραβλεπετε χοντρες ζημιες οι οποιες βγαινουν μετα απο 3/4 χρονια και κολατε σε καμενες ασφαλειες, γρυλους παραθυρων (εκτος απ το γκολφ και τα φοκους παθαινουν γρυλους αλλα δε βλεπω να αντιδραει κανεις, γιατι αραγε?) τριξιματα απο εξατμισεις κλπ.[/list:u:235d6cjx]
Φίλε μου δεν έχω έτοιμο το μαχαίρι της διαφωνίας απλώς εκφέρω την γνώμη μου που τυχαίνει να είναι διαφορετική με την δική σου.
Μην αυτοαναιρείς τον λόγο σου με ακραίες εκφράσεις γιατί χάνεις το δίκιο σου, και να το έχεις.
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Φίλε μου δεν έχω έτοιμο το μαχαίρι της διαφωνίας απλώς εκφέρω την γνώμη μου που τυχαίνει να είναι διαφορετική με την δική σου.
Μην αυτοαναιρείς τον λόγο σου με ακραίες εκφράσεις γιατί χάνεις το δίκιο σου, και να το έχεις.
[list:3qsr8uyl]Μηπως πρεπει να δουμε την ουσια πισω απ το παιχνιδι του διαλογου?[/list:u:3qsr8uyl][list:3qsr8uyl]Δε νομιζω να προτεινα το Α η Β μοντελο μω ακραιους χαρακτηρισμους.Αυτοι ηρθαν μετεπειτα[/list:u:3qsr8uyl]
-
Ο χρήστης cr έγραψε:
RE elteo oxi alimono re file den einai to prwto mou autokinhto,30aris eimai exw allaksei arketa autokinhta(ena ek twn opoiwn citroen zx,pou emeina arketa euxaristhmenos asxeta pou ton teleutaio xrono prin to allaskw me eskise stis blabes!!!! )twra exw ena skoda fabia k odhgaw epaggelmatika forthgakia apo ta 18 mou..to teleutaio pou odhgaw einai ena ford connect.to problima mou estiazetai stis epidoseis twn 2 autokinhtwn(kuriws)opws k sthn anesh...to autokinhto pou 8a agorasw den 8a to krathsw panw apo 5xronia(mallon)ara me endiaferei k h metapwlhsh...twra katalabes giati eimai mperdemenos???ps)8elw na zhthsw sugnwmi gia ta aggloellinika apo tous host tou forum k ths sthlhs,alla re paidia kata diolemeno tropo anakalupsa molis prin ligo oti den exw ellhnika fonts ston ypologisth ,sorrrryyyyyy!!!
Φίλε μου δεν το ήξερα για αυτό ρώτησα... ..πάντως να ξέρεις εάν έχεις μείνεις στο ΖΧ η Citroen έχει βελτιωθεί πολύ, δεν είναι η τέλεια (άλλωστε ποιός είναι σήμερα) αλλά από τα ΖΧ στα C4 υπάρχει χαώδη διαφορά..(λογικό)
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
RE elteo oxi alimono re file den einai to prwto mou autokinhto,30aris eimai exw allaksei arketa autokinhta(ena ek twn opoiwn citroen zx,pou emeina arketa euxaristhmenos asxeta pou ton teleutaio xrono prin to allaskw me eskise stis blabes!!!! )twra exw ena skoda fabia k odhgaw epaggelmatika forthgakia apo ta 18 mou..to teleutaio pou odhgaw einai ena ford connect.to problima mou estiazetai stis epidoseis twn 2 autokinhtwn(kuriws)opws k sthn anesh...to autokinhto pou 8a agorasw den 8a to krathsw panw apo 5xronia(mallon)ara me endiaferei k h metapwlhsh...twra katalabes giati eimai mperdemenos???
ps)8elw na zhthsw sugnwmi gia ta aggloellinika apo tous host tou forum k ths sthlhs,alla re paidia kata diolemeno tropo anakalupsa molis prin ligo oti den exw ellhnika fonts ston ypologisth ,sorrrryyyyyy!!!
Φίλε μου δεν το ήξερα για αυτό ρώτησα... ..πάντως να ξέρεις εάν έχεις μείνεις στο ΖΧ η Citroen έχει βελτιωθεί πολύ, δεν είναι η τέλεια (άλλωστε ποιός είναι σήμερα) αλλά από τα ΖΧ στα C4 υπάρχει χαώδη διαφορά..(λογικό)
Άλλωστε και η διαφορά που έχουν τα μοντέλα πάνω από μια δεκαετία (ΖΧ το 92 και C4 το 2004), θα πρέπει να υποδηλώνει διαφορά κάτι παραπάνω απο αισθητή σε όλους τους τομείς.
Πάντως και εγώ προτιμώ την C4
-
Nα μιλήσω ή να μη μιλήσω?
Ασε, με κάλυψε ο Μάκης και οι συνάδελφοι από το citforum.
-
Proteinw to Astra anepifylakta apo prwsopikh peira. Ektos oti einai pio omorfo kai 'normal' sxediastika, einai poiotiko kai oikonomikotato. Mporei na mhn exei treles repriz, alla einai dynato autokinhto. Kai o exoplismos tou einai koryfh.
-
Τελικά φίλε μου αποφάσισες;
Citroen C4 1.4 5d vs. Opel Astra 1.4 5d