-
Το πρώτο που λες είναι λίγο σχετικό.
Και αν λάβεις υπόψιν και την εκμηχάνιση της παραγωγής, φτάνει στο σημείο να με σπρώχνει να καταναλώσω ακόμη και με δάνεια με αποτελέσματα που τα βλέπουμε γύρω μας και πάνω μας.
Αυτό πάλι δεν το πιάνω.
Πώς η εκμηχάνιση της παραγωγής σε σπρώχνει να καταναλώσεις ακόμη και με δάνεια;Δηλαδή αν η Apple βρει ένα κόλπο και βελτιώσει την παραγωγικότητα των εργοστασίων της του χρόνου, εγώ θα θέλω να πάρω iphone;
Όχι...
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Τόσοι λίγοι άνθρωποι σε μια αχανή χώρα με αντίπαλο σχεδόν όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Πως να τελειώσουν οι δουλειές;Μάλλον τότε κάνανε λάθος δουλειές ή δεν τις κάνανε καλά. Διότι οι ελλείψεις σε βασικές ανάγκες δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά ή με το σχεδιασμό ή με την παραγωγικότητα ή και με τα δύο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τόσοι λίγοι άνθρωποι σε μια αχανή χώρα με αντίπαλο σχεδόν όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Πως να τελειώσουν οι δουλειές;
Μάλλον τότε κάνανε λάθος δουλειές ή δεν τις κάνανε καλά. Διότι οι ελλείψεις σε βασικές ανάγκες δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά ή με το σχεδιασμό ή με την παραγωγικότητα ή και με τα δύο.
Συμφωνώ. Έχω την εντύπωση ότι αυτά τα λάθη τους έριξαν. Και μάλιστα, αν σκεφτείς την τρελή παραγωγικότητα που επέδειξαν στον Β ΠΠ (βλέπε πχ το άρμα Τ34), μάλλον ήταν θέμα σχεδιασμού.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τόσοι λίγοι άνθρωποι σε μια αχανή χώρα με αντίπαλο σχεδόν όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Πως να τελειώσουν οι δουλειές;
Μάλλον τότε κάνανε λάθος δουλειές ή δεν τις κάνανε καλά. Διότι οι ελλείψεις σε βασικές ανάγκες δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά ή με το σχεδιασμό ή με την παραγωγικότητα ή και με τα δύο.
Ή απλά με τις προτεραιότητες οι οποίες ήταν άλλες (αεροδιαστημική, άμυνα κλπ).
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ή απλά με τις προτεραιότητες οι οποίες ήταν άλλες (αεροδιαστημική, άμυνα κλπ).
σωστος!
μπορει να πειναγες αλλα ηξερες οτι η χωρα εχει αεροσκαφη. Αυτο, μαζι με την γνωση του τι σημαινει να μην επιδοκιμαζεις τυφλα οτι μαλακια σου λεγανε, ηταν υπερ αρκετα για την καθημερινη διατροφικη ισορροπιατο βασικο δεν ειναι να μην πεινας αλλα να ξερεις τι σημαινει να το πεις
-
Μπορούσες να τα σκεφτείς αυτά...
- την ώρα που περίμενες στην ουρά για παγωτό (περί τα 100 άτομα, Ανατολική Γερμανία)
- την ώρα που σκουπιζόσουν στον καμπινέ με λαδόκολλα
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το βασικο δεν ειναι να μην πεινας αλλα να ξερεις τι σημαινει να το πεις
Όπως σήμερα στην Ελλάδα ε; Η Δανεία του νότου. Από λόγια όμως, άλλο τίποτα!!!
Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι οι δύο υπαρκτοί (καπιταλισμός και σοσιαλισμός) έκαναν μάρκετινγκ στους λαούς τους και ο ένας στον άλλο (αεροπλάνα, διαστημόπλοια,όπλα, πολεμικές νίκες κλπ). Το έκαναν για να γίνουν πιστευτοί (πολύ βασικό στοιχείο). Μόνο που ο καπιταλισμός έδωσε καρότο (αμερικάνικο όνειρο κλπ), ενώ ο σοσιαλισμός κάποια στιγμή απέτυχε και έμεινε μόνο το μαστίγιο. Και εκεί που υπήρχε ανταγωνισμός και ο πελάτης (λαοί) έβγαινε κερδισμένος, τώρα υπάρχει μονοπώλιο και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε
-
Όσο υπήρχε και ανταγωνισμός , υπήρχε και η απειλή πυρηνικού πολέμου..
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το βασικο δεν ειναι να μην πεινας αλλα να ξερεις τι σημαινει να το πειςΠήγες και είδες πείνα; Γιατί εγώ δεν είδα (σαν τουρίστας πάντα, δε θέλω να παρεξηγηθώ). Ο iant όμως, τον οποίο γνωρίζω προσωπικά, και έζησε εκεί 20-25 χρόνια μου έχει πει σε ανύποπτη στιγμή (1-2 χρόνια πριν) ότι πείνα δεν υπήρχε. Προτιμώ να πιστέψω αυτόν παρά τους αστεϊσμούς στο forum.
Όσο για το τι είναι το σημαντικό, ο καθένας έχει τον δικό του ορισμό.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
- την ώρα που περίμενες στην ουρά για παγωτό (περί τα 100 άτομα, Ανατολική Γερμανία)
Στην Eurodisney στο Παρίσι ή στο Soho βέβαια δεν μας πειράζει να περιμένουμε 50-100 άτομα ουρά για παγωτό!
ΥΓ: Στο Λονδίνο Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ περιμένεις τουλάχιστον 20 άτομα ουρά στα ATM ή στα McDonalds.
-
Πήγες και είδες πείνα; Γιατί εγώ δεν είδα (σαν τουρίστας πάντα, δε θέλω να παρεξηγηθώ). Ο iant όμως, τον οποίο γνωρίζω προσωπικά, και έζησε εκεί 20-25 χρόνια μου έχει πει σε ανύποπτη στιγμή (1-2 χρόνια πριν) ότι πείνα δεν υπήρχε. Προτιμώ να πιστέψω αυτόν παρά τους αστεϊσμούς στο forum.
-
Στην Eurodisney στο Παρίσι ή στο Soho βέβαια δεν μας πειράζει να περιμένουμε 50-100 άτομα ουρά για παγωτό!
ΥΓ: Στο Λονδίνο Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ περιμένεις τουλάχιστον 20 άτομα ουρά στα ATM ή στα McDonalds.
'στοοοοοοοοος!!
-
Πήγες και είδες πείνα; Γιατί εγώ δεν είδα (σαν τουρίστας πάντα, δε θέλω να παρεξηγηθώ). Ο iant όμως, τον οποίο γνωρίζω προσωπικά, και έζησε εκεί 20-25 χρόνια μου έχει πει σε ανύποπτη στιγμή (1-2 χρόνια πριν) ότι πείνα δεν υπήρχε. Προτιμώ να πιστέψω αυτόν παρά τους αστεϊσμούς στο forum.
εχεις δικιο, στα Γκουλαγκ τους ταιζαν χιονι και πετρες. Μπορουσες να φας οσο ηθελες μεχρι να σκασεις. Αν ηθελες κατι διαφορετικο, μια 45αρα στο κεφαλι σου ελυνε δια παντος το προβλημα διατροφης
στα σοβαρα τωρα. Εξαρταται για ποιον μιλας. Για το κομματικο στελεχος, για τον αγροτη 3000χλμ μακρια απο τη Μοσχα, για τους Εβραιους των κατακτημενων κρατων, για τους 'αντιφρονουντες', για τους εξοριστους;
τωρα τι ειδες εσυ σαν τουριστας...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Όσο υπήρχε και ανταγωνισμός , υπήρχε και η απειλή πυρηνικού πολέμου..Θεωρείς ότι τα πυρηνικά του Ιράν πχ είναι αθώα; Ή μήπως σκέφτεσαι ότι οι ΗΠΑ (ή οποιαδήποτε άλλη πυρηνική δύναμη) δεν κινδυνεύουν να αποκτήσουν κανένα τρελό στο τιμόνι; Δεν έχει να κάνει με καπιταλισμό vs κομμουνισμού αυτό.
-
Την ουρά στο vila mercedes ξεχάσατε.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τωρα τι ειδες εσυ σαν τουριστας...Αυτά που θα δεις κι εσύ σαν τουρίστας στο Λονδίνο.
-
Πώς δεν έχει να κάνει ?
Εκείνα τα χρόνια γινόταν χαμός με τα πυρηνικά και όταν έγινε η κρίση στη Κουβα, πλησιάσαμε περισσότερο από ποτέ στη πυρηνική καταστροφή
(Η οποία σχεδόν από τύχη δε συνέβη )Για τη σημερινή κατάσταση φταίνε πολλές μεριές (Κίνα ,Γαλλία κυρίως και Ρωσία λιγότερο, η οποία βέβαια στο παρελθόν εξόπλισε τον ψυχάκια Μάο και μόλις τον πήρε χαμπάρι ήταν ήδη αργά )
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Την ουρά στο vila mercedes ξεχάσατε.Και την ουρά στη ΔΕΗ, στην εφορία, στην τράπεζα, στα μαγαζιά της άπλ, τη σαρδελοποίηση στα ΜΜΜ, τα μποτιλιαρίσματα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Πώς δεν έχει να κάνει ?
Εκείνα τα χρόνια γινόταν χαμός με τα πυρηνικά και όταν έγινε η κρίση στη Κουβα, πλησιάσαμε περισσότερο από ποτέ στη πυρηνική καταστροφή
(Η οποία σχεδόν από τύχη δε συνέβη )Για τη σημερινή κατάσταση φταίνε πολλές μεριές (Κίνα ,Γαλλία κυρίως και Ρωσία λιγότερο )
Άρα δεν έχει να κάνει το σύστημα!
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Και την ουρά στη ΔΕΗ, στην εφορία, στην τράπεζα, στα μαγαζιά της άπλ, τη σαρδελοποίηση στα ΜΜΜ, τα μποτιλιαρίσματαΕδώ που τα λέμε για αυτά δεν φταίει ο καπιταλισμός. Α η αλήθεια να λέγεται! Στην Αγγλία κάθεσαι άνετα στο λεωφορείο. Το tube είναι λίγο ζόρικο αλλά παλεύεται.
Capitalism vs Communism Mother of all topics