-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
το τζαμι της σομπας γιατι θολωνει? Πως καθαριζει? Η αεροκουρτινα ή 2η γενης καυση κραταει καθαρο μονο το μισο.
Επισης αλλη απορια, καποιος ευκολος τροπος να αναψει η σομπα μιας και δεν κανει η χρηση πετρελαιοειδων κλπ υπάρχει?Ειχα δει μια εκπομπη στον ΣΚΑΙ (αυτη με τους βρωμιαρηδες βρετανους που τους ξεβρωμιζαν δυο GILfισες ) πως το τζαμι της σομπας καθαριζει με σταχτη πανω σε μια εφημεριδα (εννοειται την βρεχεις λιγο) και τριβεις το γυαλι.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Σπίτι το οποίο φέτος θα θερμαίνεται (?) με κλιματισμό, διαθέτει ανοιχτό τζάκι το οποίο λόγο έτσι και αλλιώς χάλια κατασκευής δεν το λειτουργούμε. Πως μπορώ να το κλείσω ώστε να μην φεύγει ζεστός αέρας μέσο της καπνοδόχου; Τώρα έχω βάλει προσωρινά ένα αφρολέξ αλλά δε το βλέπω να κάνει δουλειά. Μήπως να βάλω κανένα κομμάτι πετροβάμβακα;
Που και που ανάβουμε τίποτα κεριά μέσα στο τζάκι (αν κάψω ξύλα γεμίζει κάπνα όλο το σπίτι) οπότε φοβάμαι μη πάρει και καμιά φωτιά ή λιώσει το υλικό που θα βάλω...Γιατι δεν ξαχνεις εναν καλο μαστορα να σου διορθωσει το προβλημα; Επισης ο μαστορας νομιζω μπορει να σου βαλει πορτακι το οποιο να το ανοιγεις και να το κλεινεις οποτε θελεις
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
ρε παιδια εχουμε ενα τζάκι στο σπιτι απο το 1985 περιπου
εχει ενα καπελο το οποιο το ονόμαζαν 'πουλί' αν θυμαμαι καλα, ενα μαυρο πράγμα σαν το blackbird το αεροπλάνο, που στρεφόταν παντα προς την κατευθυνση του αερα.Μια χαρά δουλευει. Αυτα δεν ειναι καλα για τις σόμπες?
Ξέρεις πόσα κιλά πάει το πουλί?
Αν το βάλεις σε μπουρί σόμπας, δώσε μου διεύθυνση να φροντίσω να μην περάσω ποτέ από κάτω.Μήπως να βάλω κανένα κομμάτι πετροβάμβακα;
Όχι κανένα, πολλά βάλε. Αλλά κλείσε κ από πάνω την καμινάδα, αλλιώς θα είναι πρώτης τάξης φωλιά για νυχτερίδες.
...
Ξερά ξύλα κ η φωτιά όσο μπορείς στο βάθος. Μόνον όταν γίνεται πυρόλυση δεν μαυρίζει το τζάμι.
Υπάρχει το λεγόμενο 'δαδί' κ τα 'οικολογικά' ξανάμματα, αλλά πολύ καλή λύση είναι κ να ξεκινάς την φωτιά με ξερά κ λεπτά ξύλα κ ένα φύλλο εφημερίδας. -
Παιδια θελω τις γνωσεις σας και την εμειρια σας.Πηρα μια μαντεμενια ξυλοσομπα 10 κw ,την οποια δεν εχω εγκαταστησει ακομα. Για λογους αισθητικης θελω να χρησιμοποιησω την πισω εξοδο της σομπας (150 χιλ) κατευθειαν στον τοιχο ωστε με οριζοντιο τμημα 50 -60 εκατοστα να γινει η συνδεση με το εξωτερικο Τ και να ακολουθησει μετα η καθετη διδρομη των 4 μετρων. Καποιος λοιπον μου ειπε οτι ενδεχεται να μην τραβα καλα και να καπνιζει η σομπα.Για να βελτιωθει δε το τραβηγμα πρεπει να βαλω πιο φαρδυ μπουρι (180 χιλ ) σε ολη την διδρομη απο τη σομπα εως το καπελο. Επισης μου ειπε οτι το περιστρεφομενο καπελο βελτιωνει κι αυτο το τραβηγμα. Ολα αυτα βελτιωνουν πραγματι το τραβηγμα και αποφευγουμε το καπνισμα η μηπως ειναι παραμυθια.
-
για ποια μαντεμένια σόμπα μιλάς φιλαράκι?
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Σπίτι το οποίο φέτος θα θερμαίνεται (?) με κλιματισμό, διαθέτει ανοιχτό τζάκι το οποίο λόγο έτσι και αλλιώς χάλια κατασκευής δεν το λειτουργούμε. Πως μπορώ να το κλείσω ώστε να μην φεύγει ζεστός αέρας μέσο της καπνοδόχου; Τώρα έχω βάλει προσωρινά ένα αφρολέξ αλλά δε το βλέπω να κάνει δουλειά. Μήπως να βάλω κανένα κομμάτι πετροβάμβακα;
Που και που ανάβουμε τίποτα κεριά μέσα στο τζάκι (αν κάψω ξύλα γεμίζει κάπνα όλο το σπίτι) οπότε φοβάμαι μη πάρει και καμιά φωτιά ή λιώσει το υλικό που θα βάλω...ρε μπας και φραζει κατι την καπνοδοχο? εστω χρονια τωρα? βαλε ενα φακο και δες
-
Πηρα την SEDAN 10 της INVICTA, αλλα οπως ανεφερα προηγουμενως δεν την εχω εγκαταστησει ακομη. Με προβληματιζει η συνδεση της καμιναδας στην πισω εξοδο, συμφωνα με την προηγουμενη περιγραφη. Περιμενω την βοηθεια σας
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Που και που ανάβουμε τίποτα κεριά μέσα στο τζάκι (αν κάψω ξύλα γεμίζει κάπνα όλο το σπίτι) οπότε φοβάμαι μη πάρει και καμιά φωτιά ή λιώσει το υλικό που θα βάλω...ρε μπας και φραζει κατι την καπνοδοχο? εστω χρονια τωρα? βαλε ενα φακο και δες
Τίποτα δεν φράζει την καπνοδόχο, ο 'μάστορας' τζακάς που μας πέρασε το τζάκι έκανε 4 τρύπες από την έξω πλευρά για να τραβάει αέρα το τζάκι. Από τις 4 τρύπες μόνο η μία βγαίνει στο τζάκι, οι άλλες 3 σταματάν στο τούβλο. Έτσι όποτε ανάβουμε το τζάκι καπνίζει και ντουμανιάζει όλο το σπίτι
-
Ο χρήστης ΝΗΣΙΩΤΗΣ έγραψε:
Παιδια θελω τις γνωσεις σας και την εμειρια σας.Πηρα μια μαντεμενια ξυλοσομπα 10 κw ,την οποια δεν εχω εγκαταστησει ακομα. Για λογους αισθητικης θελω να χρησιμοποιησω την πισω εξοδο της σομπας (150 χιλ) κατευθειαν στον τοιχο ωστε με οριζοντιο τμημα 50 -60 εκατοστα να γινει η συνδεση με το εξωτερικο Τ και να ακολουθησει μετα η καθετη διδρομη των 4 μετρων. Καποιος λοιπον μου ειπε οτι ενδεχεται να μην τραβα καλα και να καπνιζει η σομπα.Για να βελτιωθει δε το τραβηγμα πρεπει να βαλω πιο φαρδυ μπουρι (180 χιλ ) σε ολη την διδρομη απο τη σομπα εως το καπελο. Επισης μου ειπε οτι το περιστρεφομενο καπελο βελτιωνει κι αυτο το τραβηγμα. Ολα αυτα βελτιωνουν πραγματι το τραβηγμα και αποφευγουμε το καπνισμα η μηπως ειναι παραμυθια.Ήθελα να ήξερα τι σας κάνει να ρωτάτε τον κάθε τυχόντα 'ειδήμονα' κ να τρομάζετε με τις αρλούμπες που λέει...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
ρε παιδια εχουμε ενα τζάκι στο σπιτι απο το 1985 περιπου
εχει ενα καπελο το οποιο το ονόμαζαν 'πουλί' αν θυμαμαι καλα, ενα μαυρο πράγμα σαν το blackbird το αεροπλάνο, που στρεφόταν παντα προς την κατευθυνση του αερα.Μια χαρά δουλευει. Αυτα δεν ειναι καλα για τις σόμπες?
Ξέρεις πόσα κιλά πάει το πουλί?
Αν το βάλεις σε μπουρί σόμπας, δώσε μου διεύθυνση να φροντίσω να μην περάσω ποτέ από κάτω.οκ το επιασα. Το νοημα οχι το πουλι.
-
Καλημέρα στο forum. Μόλις αγόρασα μια ξυλόσομπα και ψάχνομαι για μάστορα για τα μπουριά. Έχετε να μου προτείνετε κάποιον σωστό στη δουλειά του και με λογικές απαιτήσεις?? Περιοχή Νέα Ιωνία - Αθήνα.
Ευχαριστώ πολύ.
-
Πηρα την SEDAN 10 της INVICTA, αλλα οπως ανεφερα προηγουμενως δεν την εχω εγκαταστησει ακομη. Με προβληματιζει η συνδεση της καμιναδας στην πισω εξοδο, συμφωνα με την προηγουμενη περιγραφη. Περιμενω την βοηθεια σαςπόσο την πήρες φιλαράκι???
δεν νομίζω ότι χρειαζεται πιο μεγαλο ...μπουρι από το 15αρι...
ποιος σου ειπε να πας σε σε 18αρι?
και αν ειναι έτσι γιατι να μην βαλεις και 20 ή 25αρι???4 μετρα καθετο μπορει να τραβάει ακόμα και αν απο 150 πας σε 120....
λέω τωρα εγω...τι σωλήνες σκεφτεσαι να χρησιμοποιήσεις?
εκει που τελειωνουν τα 4 μετρα τι ειναι?
σκεπη ?
κορφιατης?
βεραντα του από πάνω??? -
Ο χρήστης gtsit έγραψε:
Καλημέρα στο forum. Μόλις αγόρασα μια ξυλόσομπα και ψάχνομαι για μάστορα για τα μπουριά. Έχετε να μου προτείνετε κάποιον σωστό στη δουλειά του και με λογικές απαιτήσεις?? Περιοχή Νέα Ιωνία - Αθήνα.Ευχαριστώ πολύ.
ποια ξυλόσομπα πήρες φίλος?
πόσο?
σε μονοκατοικία θα την βάλεις?από εκει που την πήρες δεν σου είπαν για την εγκατασταση αν εχουν κανενα να προτεινουν ή αν την κανουν και οι ίδιοι?
σε ποιο σημειο του σπιτιου θα ηθελες να την τοποθετήσεις?
εγω θα πρότεινα αν πιάνουν τα χέρια σου να την τοποθετήσεις εσύ ο ίδιος...'
αν δεν πιάνουν θα σε πουμε εμεις από εδω...και θα δεις ότι πιάνουν... -
Ο χρήστης mimisgioulekas έγραψε:
Καλημέρα στο forum. Μόλις αγόρασα μια ξυλόσομπα και ψάχνομαι για μάστορα για τα μπουριά. Έχετε να μου προτείνετε κάποιον σωστό στη δουλειά του και με λογικές απαιτήσεις?? Περιοχή Νέα Ιωνία - Αθήνα.
Ευχαριστώ πολύ.
πόσο?
σε μονοκατοικία θα την βάλεις?από εκει που την πήρες δεν σου είπαν για την εγκατασταση αν εχουν κανενα να προτεινουν ή αν την κανουν και οι ίδιοι?
αν δεν πιάνουν θα σε πουμε εμεις από εδω...και θα δεις ότι πιάνουν...Ok ξεκινάω. Το σπίτι μου είναι μικρό. Διαμέρισμα στον 4ο και τελευταίο όροφο (από πάνω ταράτσα). 46 τετραγωνικά σύνολο και ενιαίος χώρος. Κουζίνα και υπνοδωμάτιο έχουν κατευθείαν πόρτα στο σαλόνι χωρίς χωλ ή διάδρομο. Οπότε πήρα σχετικά μικρή σόμπα αφού δεν νομίζω να μου χρειαζότανε κάτι μεγαλύτερο. Η σόμπα είναι 7KW (ξυλόσομπα). Η βεράντα είναι μεγάλη και υπάρχει και χώρος για ξύλα. Δεν θέλω να διατρέχουν μπουριά οριζόντια στο σπίτι. Πιστεύω πως η σόμπα μόνη θα κάνει δουλειά. Ένας φίλος είπε πως θα στο κάνει φούρνο. Ενεργειακή απόδοση 74%. Η σόμπα θα τοποθετηθεί σε γωνία στο σαλόνι και το μπουρί θα σηκώνεται λίγο κάθετα από τη σόμπα και θα βγαίνει έξω. Εκεί θα κάνει κανα μέτρο δεξιά για να βγει στο πλαι τοίχο της πολυκατοικίας και μετά ευθεία πάνω για ταράτσα. Έχω υπολογίσει σύνολο πως πρέπει να είναι κανά 7άρι με 8άρι μέτρα σύνολο (από τη σόμπα ως την κορυφή).
-
Τρύπα στον τοίχο. Πως μπορεί να γίνει χωρίς να κάνω ζημιά (εννοείται πως θα τρυπηθεί τούβλο). Στο σημείο εκείνο ο τοίχος είναι διπλός. Η τρύπα πέρα από τη ροζέτα που θα βάλω για να μην φαίνεται άσχημα δε χρειάζεται και μια στοιχειώδη μόνωση? Αν βάλω τσιμεντάκι ή στοκο πως θα βγάζω το μπουρί μέσα από την τρύπα για καθάρισμα ή για αλλαγή αν τρυπήσει?
-
Μπουριά. Φ 120
a) Χρήμα δεν παίζει αρκετό οπότε σκέφτομαι να προσανατολιστώ σε λύση με απλά μπουριά (όχι inox λόγω κόστους).
b) Έχω προσέξει πως υπάρχουν συγκεκριμένου μήκους μπουριά. 90cm ή μέτρο. Πως ρυθμίζω το μέγεθος τους ώστε να πηγαίνουν ακριβώς εκεί που γουστάρω. Κόβονται?
c) Πως στηρίζονται στον τοίχο? Το κάθετο μπουρί που θα εξέχει πάνω πως θα το κάνω να είναι σταθερό χωρίς να το πάρει ο άερας?
d) Μπορώ να τυλίξω το κάθετο μπουρί με πετροβάμβακα για καλύτερη μόνωση? Όταν θα βρέχει ο πετροβάμβακας δεν θα μουσκεύει? Πως θα τον τυλίξω πάνω στο μπουρί? Θα τον σφήξω με σύρμα η κάτι αντίστοιχο?
e) Είναι αλήθεια πως με 7 άντε 8 μέτρα μπουριά το φαινόμενο υγροποίησης είναι απειροελάχιστο?
g) Το χωνάκι (Τ) που μαζεύει τα υγρά μπαίνει πάντα στο κάθετο τμήμα του μπουριού? Αν ναι πως θα φύγω μετά διαγώνια για την τρύπα αφού αυτά είναι 90μοίρες? Το διαγώνια το λέω γιατί θέλω αν γίνεται να αποφύγω τελείως οριζόντιο τμήμα έστω και αν είναι 1 μέτρο.
h) H μόνωση στα μπουριά γίνεται με αλουμινοταινία? Δεν ξεκολλάει με τις βροχές και τις θερμοκρασίες? Υπάρχουν και σφιγκτήρες για τις ενώσεις? Η απλά θυληκώνουν και μετά αλουμινοταινία?
Μπουριά εμαγιέ η γαλβανιζέ? Ποιά είναι καλύτερα και πιο ανθεκτικά? Με μπρικέτες θα έχω λιγότερη κάπνα και υγροποιήση?Ευχαριστώ
-
-
Την πηρα 1180 ευρω. ειμαι σε ισογειο μονοκατοικιας .Η καθετη καμιναδα μεχρι τη ταρατσα θα ειναι τρια μετρα. Θα βαλω επι πλεον αλλο ενα μετρο. Η απορια μου οπως σας ειπα ειναι μηπως δεν τραβα επειδη θα κανω χρηση της πισω εξοδου και οχι της επανω .Δηλ Ηλια ειναι βλακειες οσα μου ειπαν ; Εσυ με την πειρα σου τι λες ; θα εχω προβλημα αν κανω χρηση της πισω εξοδου; Περιμενω απαντησεις απ οσους εχουν αντιμερωπισει παρομοιο προβλημη
-
Την πηρα 1180 ευρω. ειμαι σε ισογειο μονοκατοικιας .Η καθετη καμιναδα μεχρι τη ταρατσα θα ειναι τρια μετρα. Θα βαλω επι πλεον αλλο ενα μετρο. Η απορια μου οπως σας ειπα ειναι μηπως δεν τραβα επειδη θα κανω χρηση της πισω εξοδου και οχι της επανω .Δηλ Ηλια ειναι βλακειες οσα μου ειπαν ; Εσυ με την πειρα σου τι λες ; θα εχω προβλημα αν κανω χρηση της πισω εξοδου; Περιμενω απαντησεις απ οσους εχουν αντιμερωπισει παρομοιο προβλημηγια να υπαρχει η πίσω εισοδος παει να πει πως ειναι φτιαγμενη για να δουλευει και ετσι!
Αρα δεν θα υπαρχει προβλημα. Για το τραβηγμα παιζει ρολο η διαδρομη, οσο το δυνατο λιγοτερο οριζοντιο τμήμα και καθετο καπναγωγο ικανου μηκους 4-5 μετρα καταληλης διατομης για να τραβαει. Μονωμενος καπναγωγος οχι μονο επιθυμητος αλλα και επιβαλεται για να λειτουργησει καλα η υποπιεση και να τραβάει. -
Ο χρήστης gtsit έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ.
πόσο?
αν δεν πιάνουν θα σε πουμε εμεις από εδω...και θα δεις ότι πιάνουν...Ok ξεκινάω. Το σπίτι μου είναι μικρό. Διαμέρισμα στον 4ο και τελευταίο όροφο (από πάνω ταράτσα). 46 τετραγωνικά σύνολο και ενιαίος χώρος. Κουζίνα και υπνοδωμάτιο έχουν κατευθείαν πόρτα στο σαλόνι χωρίς χωλ ή διάδρομο. Οπότε πήρα σχετικά μικρή σόμπα αφού δεν νομίζω να μου χρειαζότανε κάτι μεγαλύτερο. Η σόμπα είναι 7KW (ξυλόσομπα). Η βεράντα είναι μεγάλη και υπάρχει και χώρος για ξύλα. Δεν θέλω να διατρέχουν μπουριά οριζόντια στο σπίτι. Πιστεύω πως η σόμπα μόνη θα κάνει δουλειά. Ένας φίλος είπε πως θα στο κάνει φούρνο. Ενεργειακή απόδοση 74%. Η σόμπα θα τοποθετηθεί σε γωνία στο σαλόνι και το μπουρί θα σηκώνεται λίγο κάθετα από τη σόμπα και θα βγαίνει έξω. Εκεί θα κάνει κανα μέτρο δεξιά για να βγει στο πλαι τοίχο της πολυκατοικίας και μετά ευθεία πάνω για ταράτσα. Έχω υπολογίσει σύνολο πως πρέπει να είναι κανά 7άρι με 8άρι μέτρα σύνολο (από τη σόμπα ως την κορυφή).
ΠΟΙΑ ΣΟΜΠΑ ΠΗΡΕΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ 7 KW ΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΘΑ ΣΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΟΥΡΝΟ. ΜΙΑ ΧΔΑΡΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΟΠΩςΣ ΤΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ- Τρύπα στον τοίχο. Πως μπορεί να γίνει χωρίς να κάνω ζημιά (εννοείται πως θα τρυπηθεί τούβλο). Στο σημείο εκείνο ο τοίχος είναι διπλός. Η τρύπα πέρα από τη ροζέτα που θα βάλω για να μην φαίνεται άσχημα δε χρειάζεται και μια στοιχειώδη μόνωση? Αν βάλω τσιμεντάκι ή στοκο πως θα βγάζω το μπουρί μέσα από την τρύπα για καθάρισμα ή για αλλαγή αν τρυπήσει?
ΠΟΤΗΡΟΚΟΡΩΝΑ ΚΑΡΟΤΙΕΡΑΣ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΕ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΜΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΤΟ, ΔΟΚΑΡΙ, ΚΟΛΩΝΑ Η ΚΑΙ ΚΑΛΩΔΙΑ, ΛΟΙΠΕΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ. ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑΣ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ. - Μπουριά. Φ 120
ΑΝ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ ΕΙΝΑΙ Φ120 Ο ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΣ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΤΟΜΗΣ.
a) Χρήμα δεν παίζει αρκετό οπότε σκέφτομαι να προσανατολιστώ σε λύση με απλά μπουριά (όχι inox λόγω κόστους).
ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΤΟ ΦΤΗΝΟ ΘΑ ΣΟΥ ΡΘΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΚΡΙΒΟ. ΛΕΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΟΔΕΥΣΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙb) Έχω προσέξει πως υπάρχουν συγκεκριμένου μήκους μπουριά. 90cm ή μέτρο. Πως ρυθμίζω το μέγεθος τους ώστε να πηγαίνουν ακριβώς εκεί που γουστάρω. Κόβονται? ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΑ, ΕΧΩ ΕΧΩ ΚΟΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΩ ΑΝΑΛΟΓΑ
c) Πως στηρίζονται στον τοίχο? Το κάθετο μπουρί που θα εξέχει πάνω πως θα το κάνω να είναι σταθερό χωρίς να το πάρει ο άερας? ΕΧΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΡΗΔΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ
d) Μπορώ να τυλίξω το κάθετο μπουρί με πετροβάμβακα για καλύτερη μόνωση? Όταν θα βρέχει ο πετροβάμβακας δεν θα μουσκεύει? Πως θα τον τυλίξω πάνω στο μπουρί? Θα τον σφήξω με σύρμα η κάτι αντίστοιχο?
ΕΙΠΩΙΘΗΚΕe) Είναι αλήθεια πως με 7 άντε 8 μέτρα μπουριά το φαινόμενο υγροποίησης είναι απειροελάχιστο?
ΟΧΙ, Η ΜΟΝΩΣΗ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΓΡΟΠΠΟΟΙΗΣΗg) Το χωνάκι (Τ) που μαζεύει τα υγρά μπαίνει πάντα στο κάθετο τμήμα του μπουριού? Αν ναι πως θα φύγω μετά διαγώνια για την τρύπα αφού αυτά είναι 90μοίρες? Το διαγώνια το λέω γιατί θέλω αν γίνεται να αποφύγω τελείως οριζόντιο τμήμα έστω και αν είναι 1 μέτρο.
ΕΧΕΙ ΚΑΙ (Τ) ΜΕ 45 ΜΟΙΡΕΣ.h) H μόνωση στα μπουριά γίνεται με αλουμινοταινία? Δεν ξεκολλάει με τις βροχές και τις θερμοκρασίες? Υπάρχουν και σφιγκτήρες για τις ενώσεις? Η απλά θυληκώνουν και μετά αλουμινοταινία?
ΕΧΕΙ ΣΦΙΚΤΗΡΕΣ, ΚΟΥΜΠΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΟΤΑΙΝΙΑ, ΣΥΝΗΘΩς ΣΕ ΚΑΛΑ ΜΠΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΤΑΙ.
Μπουριά εμαγιέ η γαλβανιζέ? Ποιά είναι καλύτερα και πιο ανθεκτικά? Με μπρικέτες θα έχω λιγότερη κάπνα και υγροποιήση?ΕΜΑΓΙΕ Η ΙΝΟΧ, ΟΤΙ ΒΟΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟΥ ΤΟΙΧΩΜΑΤΟΣ. ΜΠΡΙΚΕΤΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΥΣΗ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΞΥΛΑ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Η ΤΙΜΗ ΞΕΦΕΥΓΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ.
Ευχαριστώ
- Τρύπα στον τοίχο. Πως μπορεί να γίνει χωρίς να κάνω ζημιά (εννοείται πως θα τρυπηθεί τούβλο). Στο σημείο εκείνο ο τοίχος είναι διπλός. Η τρύπα πέρα από τη ροζέτα που θα βάλω για να μην φαίνεται άσχημα δε χρειάζεται και μια στοιχειώδη μόνωση? Αν βάλω τσιμεντάκι ή στοκο πως θα βγάζω το μπουρί μέσα από την τρύπα για καθάρισμα ή για αλλαγή αν τρυπήσει?
-
- Τρύπα στον τοίχο. Πως μπορεί να γίνει χωρίς να κάνω ζημιά (εννοείται πως θα τρυπηθεί τούβλο). Στο σημείο εκείνο ο τοίχος είναι διπλός. Η τρύπα πέρα από τη ροζέτα που θα βάλω για να μην φαίνεται άσχημα δε χρειάζεται και μια στοιχειώδη μόνωση? Αν βάλω τσιμεντάκι ή στοκο πως θα βγάζω το μπουρί μέσα από την τρύπα για καθάρισμα ή για αλλαγή αν τρυπήσει?
**Ειναι δικό σου το σπίτι ή νοικιάζεις?
τι εννοεις να μην κανεις ζημια?
φαντάζομαι με τρυπάνι θα γινει η τρύπα...
Θασου πρότεινα να τυλίξεις το μπουρι που θα ειναι μεσα στον τοιχο με πετροβάμβακα **- Μπουριά. Φ 120
Ποια σόμπα εχεις αγορασει?
θα σου πρότεινα γαλβανιζε μπουρια...b) Έχω προσέξει πως υπάρχουν συγκεκριμένου μήκους μπουριά. 90cm ή μέτρο. Πως ρυθμίζω το μέγεθος τους ώστε να πηγαίνουν ακριβώς εκεί που γουστάρω. Κόβονται?
Κόβονται ...αλλα για μενα δεν χρειάζεται να τα κόψεις...σκέψου ότι η σόμπα δεν θα κολλησει στον τοίχο...και θες και λίγο αβαντζο και εκτος σπιτιου...c) Πως στηρίζονται στον τοίχο? Το κάθετο μπουρί που θα εξέχει πάνω πως θα το κάνω να είναι σταθερό χωρίς να το πάρει ο άερας?
κοιτα εδω να πάρεις μια ιδεα...
http://prntscr.com/htw1vειναι απο παλιότερο post στο θέμα μας: [i]από otso » 29/09/11 14:24[/i]
Δεν νομιζω να καταφέρεις κάτι τετοιο...αστο όπως η φωτό πιο πριν...e) Είναι αλήθεια πως με 7 άντε 8 μέτρα μπουριά το φαινόμενο υγροποίησης είναι απειροελάχιστο?
**φανταζομαι ναι αλλα θα σου πουν και οι άλλοι πιο σίγουρα...
**
g) Το χωνάκι (Τ) που μαζεύει τα υγρά μπαίνει πάντα στο κάθετο τμήμα του μπουριού? Αν ναι πως θα φύγω μετά διαγώνια για την τρύπα αφού αυτά είναι 90μοίρες? Το διαγώνια το λέω γιατί θέλω αν γίνεται να αποφύγω τελείως οριζόντιο τμήμα έστω και αν είναι 1 μέτρο.
**Αν κατάλαβα καλα θες να δωσεις μια κλιση στο οριζόντιο μπουρι της σόμπας...Μην το κανεις γιατί είναι ό,τι χειρότερο για τις υγρασιες...αστο οριζοντιο..1 μετρο οριζόντιο κατευθειαν από τη σόμπα δεν εχεις θεμα...
**
h) H μόνωση στα μπουριά γίνεται με αλουμινοταινία? Δεν ξεκολλάει με τις βροχές και τις θερμοκρασίες? Υπάρχουν και σφιγκτήρες για τις ενώσεις? Η απλά θυληκώνουν και μετά αλουμινοταινία?
Μπουριά εμαγιέ η γαλβανιζέ? Ποιά είναι καλύτερα και πιο ανθεκτικά? Με μπρικέτες θα έχω λιγότερη κάπνα και υγροποιήση?
με μπριγκέτες θα έχεις σίγουρα λιγοτερη υγρασία ναι αλλα ειναι αρκετά πιο ακριβες...
μόνωση στα μπουρια όταν λες τι εννοεις??? -
ερωτηση για ειδικους:
σε ενεργειακη σομπα-τζακι ποτε εχουμε μεγιστη θερμοκρασια θαλαμου καυσης, με κλειστους ή ανοιχτους τους αεριδες? Δηλαδη με παρουσια φλόγας ή με τριτογενη καύση?
Αντιστοιχα ποτε υπάρχει μεγιστη αποδοση θερμοκρασιας στο περιβάλλον χώρο? -
Ο χρήστης mimisgioulekas έγραψε:
**Ειναι δικό σου το σπίτι ή νοικιάζεις?
τι εννοεις να μην κανεις ζημια?
φαντάζομαι με τρυπάνι θα γινει η τρύπα...
Θασου πρότεινα να τυλίξεις το μπουρι που θα ειναι μεσα στον τοιχο με πετροβάμβακα **- Μπουριά. Φ 120
Ποια σόμπα εχεις αγορασει?
θα σου πρότεινα γαλβανιζε μπουρια...b) Έχω προσέξει πως υπάρχουν συγκεκριμένου μήκους μπουριά. 90cm ή μέτρο. Πως ρυθμίζω το μέγεθος τους ώστε να πηγαίνουν ακριβώς εκεί που γουστάρω. Κόβονται?
Κόβονται ...αλλα για μενα δεν χρειάζεται να τα κόψεις...σκέψου ότι η σόμπα δεν θα κολλησει στον τοίχο...και θες και λίγο αβαντζο και εκτος σπιτιου...c) Πως στηρίζονται στον τοίχο? Το κάθετο μπουρί που θα εξέχει πάνω πως θα το κάνω να είναι σταθερό χωρίς να το πάρει ο άερας?
κοιτα εδω να πάρεις μια ιδεα...
http://prntscr.com/htw1vειναι απο παλιότερο post στο θέμα μας: [i]από otso » 29/09/11 14:24[/i]
Δεν νομιζω να καταφέρεις κάτι τετοιο...αστο όπως η φωτό πιο πριν...e) Είναι αλήθεια πως με 7 άντε 8 μέτρα μπουριά το φαινόμενο υγροποίησης είναι απειροελάχιστο?
**φανταζομαι ναι αλλα θα σου πουν και οι άλλοι πιο σίγουρα...
**
**Αν κατάλαβα καλα θες να δωσεις μια κλιση στο οριζόντιο μπουρι της σόμπας...Μην το κανεις γιατί είναι ό,τι χειρότερο για τις υγρασιες...αστο οριζοντιο..1 μετρο οριζόντιο κατευθειαν από τη σόμπα δεν εχεις θεμα...
**
Μπουριά εμαγιέ η γαλβανιζέ? Ποιά είναι καλύτερα και πιο ανθεκτικά? Με μπρικέτες θα έχω λιγότερη κάπνα και υγροποιήση?
με μπριγκέτες θα έχεις σίγουρα λιγοτερη υγρασία ναι αλλα ειναι αρκετά πιο ακριβες...
μόνωση στα μπουρια όταν λες τι εννοεις???Το σπίτι είναι δικό μου. Απλά ο εξωτερικός τοίχος που θα φεύγει το κάθετο προς τη ταράτσα είναι ουσιαστικά κοινόχρηστος. Το πλαινό της πολυκατοικίας. Μόνωση στα μπουριά εννοώ εκεί που γίνονται οι ενώσεις. Με αλουμινοταινία δεν τα μονώνεις? Καθάρισμα μια φορά το χρόνο? Στο τέλος της σεζόν? Με μπρικέτες το ίδιο ισχύει? Άκουσα από φίλο ότι τα καθάριζε κάθε 20 μέρες γιατί του κάπνιζε αλλιώς η σόμπα και τρελλάθηκα. Είναι δυνατόν??? Άμα κάθε 20 μέρες κάνουμε αυτή τη δουλειά άστα να πάνε. Ο καθαρισμός απαιτεί οπωσδήποτε βγάλσιμο?
Ξυλόσομπα