-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
διάθεση και ξεκούραστο σώμα (μετά από δυνατή γυμναστική, χλωμό το κόβω να κάτσει κάποιος να μαγειρέψει)
Εγώ πάντως αυτό ακριβώς έκανα μετά από τη γυμναστική.
Είναι και χαλαρωτικό.Και να με πλήρωναν δεν θα ασχολούμουν με μαγειρέματα και κουζίνες μετά το γυμναστήριο.
Μετά από εντατική γυμναστική το μόνο που ζητάει το σώμα μου είναι μπάνιο, ηρεμία και χαλάρωση και όχι να κάθεται πάνω από κατσαρόλες και τηγάνια μέσα στη ζέστη... (μόνο που το γράφω ιδρώνω... )Συνήθως φτιάχνω κάτι πρόχειρο και όσο μπορώ ποιο υγιεινό και με αρκετές φυτικές ίνες...
Ωστόσο αρκετές φορές κάνω ατασθαλίες, αλλά who cares;
Μήπως μου είπε ποτέ κανείς (ή καμιά ) ΜΠΡΑΒΟ που κάνω γυμναστική; ...
Ακόμη και στην υγεία μου αλλά και στη ζωή μου, μάλλον κακό της έχει κάνει η γυμναστική...
Τι μάλλον λέω; Σίγουρα...Ωστόσο έχω κολλήσει πλέον τον ιό, και μου έχει γίνει (κακιά) συνήθεια...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Και πρέπει στο τέλος του τρεξίματος να είσαι μούσκεμα στον ιδρώτα και να νοιώθεις οτι δούλεψαν οι μύς. Αν όχι χρειάζεται πιό έντονος ρυθμός.Και αν είσαι μούσκεμα στον ιδρώτα (π.χ. μετά από 10 με 12 χιλιόμετρα τρέξιμο) σε κοιτάζουν όλοι με μισό μάτι γιατί τους χαλάς το όμορφο περιβάλλον. Το ατσαλάκωτο.
Και ορισμένες πετάνε και τις μπηχτές τους... Οι ατσαλάκωτες...
Ιδρώτας, μούσκεμα τα ρούχα... μπλιαχχχχ... .Το ζω 3 φορές την εβδομάδα... Πρόβλημα ο ιδρώτας...
Πρέπει να βρω τρόπο να μην ιδρώνω...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πρέπει να βρω τρόπο να μην ιδρώνω...Κρεμα σιλικονης
-
Απλά αφήνεις για το τέλος το τρέξιμο που προκαλεί τον περισσότερο ιδρώτα. Κατά τα άλλα σιγά μη νιώθουμε άσχημα που ιδρώνουμε στο γυμναστήριο. Οι ατσαλάκωτοι πρέπει να ντρέπονται
-
Διαβασα το αρθρο .
Θα συμφωνησω οτι η διαιτα ειναι οτι καλυτερο για καποιον να χασει κιλα.Πρεπει ομως να ειναι διαιτα μηνων και οχι ημερων.Η δουλεια η δικη μου ,εμποριο ελαστικων,ειναι μια δουλεια κουραστικη .
Βεβαια τα βαρη δεν ειναι τοσο μεγαλα οπως σε ενα γυμναστηριο αλλα οι πολλες ωρες ταλαιπωρουν το σωμα και μερικες φορες φτανω στο σημειο να κουραζομαι να σηκωσω τον τροχο για να του περασω τα μπουλονια.
Θελω να πω σε οσους πανε στα γυμναστηρια ,να μην περιμενουν να αδυνατισουν επειδη κανανε 3 σετ των 8 επαναληψεων δικεφαλα , ή ελξεις στην τροχαλια αντε και λιγο διαδρομο και τελος.
Αυτο παιδια δεν ειναι γυμναστικη ουτε για αναπτυξη μυων αλλα βασικα ουτε για χασιμο κιλων.
Θα με συγχωρεσετε για την εκφραση αλλα ειναι γυμναστικη του κωλου,ενα απλο ζεσταμα ειναι και τιποτα παραπανω.Αν δεν κατσετε εκει μεσα 2-3 ωρες τουλαχιστον ,μην περιμενετε αποτελεσματα.
Θα διαφωνισω με το αρθρο που λεει οτι η γυμναστικη δεν προσφερει στο χασιμο κιλων.
Προσφερει και παραπροσφερει ,απλα λιγοι ειναι αυτοι που θα κανουν σοβαρη γυμναστικη και ακομα λιγοτεροι αυτοι που μετα την γυμναστικη θα συγκρατηθουν και δεν θα κατεβασουν μια κατσαρολα φαι,οποτε φτου και απτην αρχη. -
xρηστο , κανεις μεγαλο λαθος . 3-4 ΦΟΡΕΣ την εβδομαδα απο μια ωρα με συγκεκριμενο προγραμμα εναλλαγης στο gym , κανουν εντυπωσιακη δουλεια η οποια αρχιζει κ φαινεται στον πρωτο μηνα
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
xρηστο , κανεις μεγαλο λαθος . 3-4 ΦΟΡΕΣ την εβδομαδα απο μια ωρα με συγκεκριμενο προγραμμα εναλλαγης στο gym , κανουν εντυπωσιακη δουλεια η οποια αρχιζει κ φαινεται στον πρωτο μηναΦιλε μου γνωριζω απο γυμναστηρια.
Και δεν αναφερομαι στο να σφιξεις λιγο τα δικεφαλα ,τα τρικεφαλα και το στηθος.Αυτο αλλωστε μπορεις να το επιτυχεις και με πους απς.Προφανως αναφερομαι στο χασιμο κιλων με παραλληλη συσφιξη σωματος.Ε αυτα τα δυο ,με μονο μια ωρα γυμναστικη ,δεν γινεται να τα πετυχεις.
Μα γιαυτο τα γυμναστηρια ειναι αδεια ,διοτι πιστευουν οτι θα ........... αλλα τελικα απογοητευονται. -
Ως συνηθως το θεμα εκφυλιστηκε και ευτελιστηκε...
Ας μιλησουμε γι αυτα που ξερουμε ως σημερα, γιατι θα τα ξεχασουμε και αυτα:1000 θερμιδες -1.100 θερμιδες=αδυνατισμα.Αν ο αριθμος ειναι ιδιος,στασιμοτητα κ.ο.κ.
Το σωμα προσαρμοζεται ωστε για μια τακτική δουλεια να χρειαζεται λιγοτερες θερμιδες,αλλα αυτο δεν μπορει να τεινει στο μηδεν.Η ασκηση ανοιγει την ορεξη για να του πουμε λαϊκα.Ειναι πολυ πιθανον να αρχισετε γυμναστικη και να καταναλωνετε περισσοτερες θερμιδες απο πριν.
Το σωμα σας καταλαβαινει οτι εχουν αυξηθει οι ενεργειακες αναγκες και στελνει μηνυμα γι αυτο που θεωρει πολυτιμο:Την διατηρηση του λιπους που θα σας βοηθησει να επιβιωσετε στην ζουγκλα και στα βουνα οπου διαμενετε (οχι πια ,αλλα ποιος να τολμησει να το πει στο DNA αυτο;).Γυμναστικη με βαρη μεχρι 45 λεπτα περιπου,απο εκει και περα ταλαιπωρειτε το σωμα σας με σχεδον μηδενικα μυικα κερδη ή και απώλειες λογω πτωσης συγκεκριμενων ορμονών.Αν ενεργοποιησετε σωστα το σωμα σας (θελει εμπειρια) και δεν κανετε πχ διαλλειμματα των 10 λεπτων λογω πάρλας και μηχανικη εκτελεση ασκησεων,στα 20 λεπτα μπορειτε να ειστε λες και τρεξατε μαραθωνιο,στα 45λ να ζητατε φορειο.Ουκ ολιγες φορες φευγω απο το gym στην μιση ωρα και κατι ψιλα,δεν εχω τον υπνο και την διατροφη που απαιτουνται για να αντεξω παραπανω και να ειναι αποδοτικο.
Επισης ειναι αληθεια οτι χωρις να εχετε spotter (βοηθο) ειναι σαφως πιο δυσκολο να δουλεψετε στο 100%,χρειαζεται καποιος αξιοπιστος να ειναι εκει να ελεγχει την μπαρα για να μπορεσετε να κανετε πχ 8 αντι για 6 μόνο επαναλήψεις. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ακόμη και στην υγεία μου αλλά και στη ζωή μου, μάλλον κακό της έχει κάνει η γυμναστική...
Τι μάλλον λέω; Σίγουρα....
τι εννοείς με αυτό ρε στορμ ?
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Και πρέπει στο τέλος του τρεξίματος να είσαι μούσκεμα στον ιδρώτα και να νοιώθεις οτι δούλεψαν οι μύς. Αν όχι χρειάζεται πιό έντονος ρυθμός.
Και αν είσαι μούσκεμα στον ιδρώτα (π.χ. μετά από 10 με 12 χιλιόμετρα τρέξιμο) σε κοιτάζουν όλοι με μισό μάτι γιατί τους χαλάς το όμορφο περιβάλλον. Το ατσαλάκωτο.
Και ορισμένες πετάνε και τις μπηχτές τους... Οι ατσαλάκωτες...
Ιδρώτας, μούσκεμα τα ρούχα... μπλιαχχχχ... .Το ζω 3 φορές την εβδομάδα... Πρόβλημα ο ιδρώτας...
Πρέπει να βρω τρόπο να μην ιδρώνω...
άλλαξε γυμναστήριο ή στάση απέναντι στους τρομπες...
αν έχεις την πετσετούλα σου και δεν έχεις να κάνεις μπάνιο 2 μήνες δεν βλέπω το πρόβλημα... αν ιδρώνεις πάει να πει οτι δουλεύει το σώμα σου...
-
@ Storm
προφανώς πας σε λάθος γυμναστήριο ή πιο απλά το αντιμετωπίζεις εσύ πολύ λάθος.Προσωπικά παω στο γυμναστήριο να κάνω τη δουλειά μου και να φύγω.
Το πολύ πολύ να πω δυο γεια και την καναουά (τελείως αντικοινωνικό άτομο).
Συν το ότι παω σαν λέτσος (δεν παω για γαμπρός) σε σημείο που στο παλιό μου γυμναστήριο κάποια στιγμή σκάσαν μύτη κάτι γύφτοι (κυριολεκτικά όχι μεταφορικά) και διαπίστωσα ότι ήμουνα πιο λέτσος και από τους γύφτους που έρχονταν τίγκα στις απομίμες Nike και μοιάζαν με ραπερόνια. True story.Για τον ιδρώτα μπορείς εναλλακτικά να κάνεις ένα ντουσάκι πριν τη γυμναστική. 10' υπόθεση max.
Θα ιδρώνεις αλλά δεν θα βρωμάς.Το ότι η γυμναστική μόνο κακό σου έχει προκαλέσει σημαίνει επίσης ότι κάτι κάνεις λάθος.
Αν πήγαινες για αεροβική άσκηση με ολίγη από κοιλιακούς και 1-2 σετάκια σε μηχανήματα με ελάχιστα κιλά θα ήσουνα υπερτιτανοτεράστιος.Αν πας και καταστρέφεις τους τένοντες σου (παράδειγμα) επειδή θες να παλέψεις με τεράστιους αλτήρες για δικέφαλα δεν σου φταίει η γυμναστική.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Μόνιμα προβλήματα υγείας που αν δεν έκανα (συστηματική) γυμναστική δεν θα τα αποκτούσα.
Τα προβλήματα αυτά δεν προέρχονται μόνο από την πίεση της γυμναστικής, αλλά και από όλα όσα έχουν να κάνουν με τη λέξη γυμναστήριο.Αυτά οφείλονται σε πολλούς και διαφόρους λόγους.
Παρόλο που κάνω, πάνω από 13 χρόνια συστηματική γυμναστική, δεν έχω εντοπίσει εκείνα τα θετικά ώστε να είμαι ένθερμος υποστηρικτής.
αν έχεις την πετσετούλα σου και δεν έχεις να κάνεις μπάνιο 2 μήνες δεν βλέπω το πρόβλημα... αν ιδρώνεις πάει να πει οτι δουλεύει το σώμα σου...
Πολύ θα το ήθελα να αλλάξω γυμναστήριο, αλλά δυστυχώς 'γυμναστήρια τέλος'.
3 γυμναστήρια όλα και όλα στο Δήμο που μένω (Μαρούσι) και σε αυτά γίνεται πανηγύρι.
Εγώ σκάω 550euro κάθε χρόνο (ετήσιο) εκεί που πάω για να είναι λίγο ποιο ανθρώπινα τα πράγματα.Μόνο πετσέτα και μπάνιο; Μετά το τρέξιμο στο διάδρομο αλλάζω ρούχα, κάλτσες & πετσέτα...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αν πας και καταστρέφεις τους τένοντες σου (παράδειγμα) επειδή θες να παλέψεις με τεράστιους αλτήρες για δικέφαλα δεν σου φταίει η γυμναστική.Μπορεί όμως να φταίνε τα γυμναστήρια.
Ας υποθέσουμε ότι οι διάδρομοι ενός γυμναστηρίου δεν έχουν ανάρτηση και οι ιμάντες έχουν σκληρύνει από τη πολύ χρήση.Και διαπιστώνεις ότι από το πολύ τρέξιμο ξεκινούν προβλήματα στα νύχια των ποδιών. Εσωτερικά αιματώματα. Μαυρίζει το νύχι, πόνοι, δεν μπορείς ούτε να περπατήσεις κλπ...κλπ...
Αλλάζεις παπούτσια, βάζεις μαλακούς πάτους, αλλάζεις και μάρκα κάλτσας και πάλι τίποτα.Το λες στους γυμναστές, το λες στην διεύθυνση, κάνεις και γραπτή αναφορά σε κουτί παραπόνων και σε γράφουν κανονικά (καλοί πελάτες είναι όσοι δεν κάνουν γυμναστική!).
Τους λες επίσης ότι ο χώρος δεν εξαερίζεται καλά και ότι χωρίς οξυγόνο και σωστή θερμοκρασία στο χώρο, σωστή αεροβική δεν γίνεται. Και πάλι σε γράφουν κανονικά.Και αυτό συμβαίνει σε όσα (ελληνικά) γυμναστήρια έχω πάει.
Τι θα έκανες;Δύο παθολόγοι και ένα ορθοπεδικός μου είπαν να σταματήσω την γυμναστική σε αυτά τα γυμναστήρια.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μόνιμα προβλήματα υγείας που αν δεν έκανα (συστηματική) γυμναστική δεν θα τα αποκτούσα.
Τα προβλήματα αυτά δεν προέρχονται μόνο από την πίεση της γυμναστικής, αλλά και από όλα όσα έχουν να κάνουν με τη λέξη γυμναστήριο.Αυτά οφείλονται σε πολλούς και διαφόρους λόγους.
Παρόλο που κάνω, πάνω από 13 χρόνια συστηματική γυμναστική, δεν έχω εντοπίσει εκείνα τα θετικά ώστε να είμαι ένθερμος υποστηρικτής.
Πολύ θα το ήθελα να αλλάξω γυμναστήριο, αλλά δυστυχώς 'γυμναστήρια τέλος'.
3 γυμναστήρια όλα και όλα στο Δήμο που μένω (Μαρούσι) και σε αυτά γίνεται πανηγύρι.
Εγώ σκάω 550euro κάθε χρόνο (ετήσιο) εκεί που πάω για να είναι λίγο ποιο ανθρώπινα τα πράγματα.Μόνο πετσέτα και μπάνιο; Μετά το τρέξιμο στο διάδρομο αλλάζω ρούχα, κάλτσες & πετσέτα...
τα γυμναστήρια του δήμου έχουν μηνιαία συνδρομη τα 10 και δεν πατάει ψυχη... έχεις τα οργανάκια σου (όχι πολλά αλλά τουλάχιστον είναι όλα διαθέσιμα ανα πάσα στιγμή ) και την ησχυχία σου...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αν πας και καταστρέφεις τους τένοντες σου (παράδειγμα) επειδή θες να παλέψεις με τεράστιους αλτήρες για δικέφαλα δεν σου φταίει η γυμναστική.
Μπορεί όμως να φταίνε τα γυμναστήρια.
Ας υποθέσουμε ότι οι διάδρομοι ενός γυμναστηρίου δεν έχουν ανάρτηση και οι ιμάντες έχουν σκληρύνει από τη πολύ χρήση.Και διαπιστώνεις ότι από το πολύ τρέξιμο ξεκινούν προβλήματα στα νύχια των ποδιών. Εσωτερικά αιματώματα. Μαυρίζει το νύχι, πόνοι, δεν μπορείς ούτε να περπατήσεις κλπ...κλπ...
Αλλάζεις παπούτσια, βάζεις μαλακούς πάτους, αλλάζεις και μάρκα κάλτσας και πάλι τίποτα.Το λες στους γυμναστές, το λες στην διεύθυνση, κάνεις και γραπτή αναφορά σε κουτί παραπόνων και σε γράφουν κανονικά (καλοί πελάτες είναι όσοι δεν κάνουν γυμναστική!).
Τους λες επίσης ότι ο χώρος δεν εξαερίζεται καλά και ότι χωρίς οξυγόνο και σωστή θερμοκρασία στο χώρο, σωστή αεροβική δεν γίνεται. Και πάλι σε γράφουν κανονικά.Και αυτό συμβαίνει σε όσα (ελληνικά) γυμναστήρια έχω πάει.
Τι θα έκανες;Δύο παθολόγοι και ένα ορθοπεδικός μου είπαν να σταματήσω την γυμναστική σε αυτά τα γυμναστήρια.
σορυ που στο λέω έτσι αλλά πρώτα δεν σέβεσαι εσύ τον εαυτό σου και μετά αυτοί εσένα ... αν σε γραφουν απλά αλλαξε χώρο ....
είναι δυνατόν να δίνεις 550 ευρα (45/μήνα για 12 συνδρομη ) και να μην έχεις τουλάχιστον επαρκή εξαερισμό?
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αν πας και καταστρέφεις τους τένοντες σου (παράδειγμα) επειδή θες να παλέψεις με τεράστιους αλτήρες για δικέφαλα δεν σου φταίει η γυμναστική.
Μπορεί όμως να φταίνε τα γυμναστήρια.
Πας στο κοντινότερο άλσος ή γήπεδο με έστω χωμάτινο στίβο, κάνεις την αεροβική σου μερικά πους απς, βαθιά καθίσματα, βυθίσεις για τρικέφαλους σε κανένα σκαλί ή έλξεις αν έχει κανέναν σκουριασμένο μονόζυγο και είσαι έτοιμος και το κυριότερο δωρεάν και σε ανοιχτό περιβάλλον, άσε που τον χειμώνα η αίσθηση του να τρέχεις στο κρύο είναι καλύτερη.
-
Storm απο ότι θυμάμαι, πηγαίνουμε στο ίδιο γυμναστήριο. Η αλήθεια είναι ότι με τον εξαερισμό/air con έχουν ένα θέμα, είναι ή του ύψους ή του βάθους, πχ στο μονόζυγο όταν πάω πολύ ιδρωμένος είναι θαύμα που δε φεύγω με ψύξη, γιατί σκάει ακριβώς εκεί όλος ο -παγωμένος- αέρας Εμένα πάντως με έχει βολέψει το γήπεδο έξω (κυρίως για το μπάσκετ, όπου βγαίνω και παίζω συχνά) αλλά που και που χρησιμοποιώ και τον στίβο αντί για διάδρομο ( που ορισμένοι έχουν μόνιμο πρόβλημα, και θα πάρουμε τον χιαστό στο χέρι στο τέλος)
-
τα γυμναστήρια του δήμου έχουν μηνιαία συνδρομη τα 10 και δεν πατάει ψυχη... έχεις τα οργανάκια σου (όχι πολλά αλλά τουλάχιστον είναι όλα διαθέσιμα ανα πάσα στιγμή ) και την ησχυχία σου...
Τα γυμναστήρια του Δήμου; Τι είναι πάλι τούτο;
Τα γυμναστήρια στο δήμο μας είναι των σχολείων και αφορούν μόνο τα σχολεία και μετά το πέρας των μαθημάτων τα αθλητικά σωματεία που πληρώνουν για να χρησιμοποιούν τους χώρους για εσωτερική προπόνηση. Δεν αφορούν τους ενήλικες δημότες και φυσικά δεν είναι εξοπλισμένα με όργανα και μηχανήματα γυμναστηρίων.
-
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
Storm απο ότι θυμάμαι, πηγαίνουμε στο ίδιο γυμναστήριο. Η αλήθεια είναι ότι με τον εξαερισμό/air con έχουν ένα θέμα, είναι ή του ύψους ή του βάθους, πχ στο μονόζυγο όταν πάω πολύ ιδρωμένος είναι θαύμα που δε φεύγω με ψύξη, γιατί σκάει ακριβώς εκεί η ψύξη Εμένα πάντως με έχει βολέψει το γήπεδο έξω (κυρίως για το μπάσκετ, όπου βγαίνω και παίζω συχνά) αλλά που και που χρησιμοποιώ και τον στίβο αντί για διάδρομο ( που ορισμένοι έχουν μόνιμο πρόβλημα, και θα πάρουμε τον χιαστό στο χέρι στο τέλος)Στη παιδική χαρά και εσύ;
Έχασες το κορυφαίο. Την ώρα που έτρεχα με 11km/h πάνω στο διάδρομο, ήρθε από πίσω μου, ένα πιτσιρίκι (περίπου 7 χρονών) και μου έριξε τη σχολική του τσάντα στα πόδια από πίσω. Μπορείς να φανταστείς τι έγινε;
-
σορυ που στο λέω έτσι αλλά πρώτα δεν σέβεσαι εσύ τον εαυτό σου και μετά αυτοί εσένα ... αν σε γραφουν απλά αλλαξε χώρο ....
είναι δυνατόν να δίνεις 550 ευρα (45/μήνα για 12 συνδρομη ) και να μην έχεις τουλάχιστον επαρκή εξαερισμό?
Να είσαι σίγουρος ότι αν βρω άλλο χώρο που να καλύπτει τα λίγα που θέλω θα αλλάξω γυμναστήριο.
Σε αυτό που πήγα πριν μία βδομάδα: http://www.yava.gr/gym/yava-for-all-fit ... risou.html
ήταν πανηγύρι εντελώς...
Με χαρτάκι προτεραιότητας η γυμναστική...
Λογικό. 150euro το χρόνο...Δυστυχώς 'γυμναστήρια τέλος' ...
Γυμναστήρια και άλλα