-
Ο χρήστης Τούβλο έγραψε:
πρώτα απόλα έχω μια απορία. Όσο ανεβαίνουν τα άλογα που αποδίδει ένας κινητήρας για τα ίδια κυβικά, ανεβαίνει και η μέση κατανάλωση του οχήματος?fabia 1400, accent 1300, megane 1400, bora 1400, civic 1400, corolla 1400, thalia 1400, rio 1400 και carisma 1300. Πιστεύω κάποιο απαυτά να σου ταιριάζει. Καλό ψάξιμο...
Και διάφορα άλλα που διάβασα, αλλά αυτή η απάντηση είναι η πιό σωστή ως τώρα. Εριξα μια ματιά και ξεχώρισα εμφανισιακά τουλάχιστον το Fabia το Thalia και το Bora. Το πιό ωραίο απο τα 3 είναι το Fabia αν και με ξενερώνουν λίγο τα καθίσματα με τα σχεδιάκια. Με κάνουν να νιώθω λες και βλέπω καθηγήτρια να οδηγά cinquicento ή όπως γράφεται αυτό το πράγμα...
To Accent πάντα μου άρεσε ( ψέματα , μόνο μετά το 2001 ) αλλά πριν το 2006 φημολογείται πως ήταν απαίσια, ανέμπιστα ,ανασφαλή και κακοφτιαγμένα αμάξια....Σίγουρα είναι αλήθεια, αλλά ποιό έτος σταμάτησαν να είναι Γτπκ? Το οικογενιακό αμάξι των δικών μου είναι ενα ι30 του 2008 και δουλεύει άριστα, αν και ο πατέρας μου κάνει τακτικά σερβις στην αντιπροσωπεία...
Το Baleno που είδα παραπάνω έχει μόνο μια αγγελία στον πλανήτη και είναι σε κακή κατάσταση.
Πριν αρχίσετε να φωνάζετε που δεν ξεχωρίζω την Corolla , απλά είναι εκτός ανταγωνισμού.
Α, edit : Τα Honda Civic έχουν τη φήμη του σκύλου, άλλα τα φοβάμαι γιατι το 98-2005 όλοι οι cool κόπανοι που ήξερα και είχαν ένα το γκάζωναν το σκίζανε και το πέζαν fast and the furius, οπότε δεν τα πολυκοιτάω για μεταχειρισμένα...Είδα ένα σε αγγελία που εσωτερικά έμοιαζε με Ταξί... Τόση φθορά..
Edit2 : Τώρα κοίταζα και απότι φαίνεται το Thalia είναι o σχεδόν νικητής. Αλλα να με πάρει ο διάβολος, φτιάχνεται στην Τουρκία, και αναμενόμενα παγκοσμίως είναι γνωστό για τη κακή συναρμολόγηση του και τα προβλήματα..
H Corolla γιατί είναι εκτός ανταγωνισμού?
Τα Civic Sedan απ'την άλλη ξέρω πως αν δεν είναι πειραγμένα του κερατά, τότε δεν έχουν σχέση με γκάζια και κόντρες.
Για τα Fabia, μπορώ να σου πω ότι είναι αξιόπιστα. Για τα καθίσματα του τώρα τι να σου πω...υπάρχουν πάντως 2-3 σχέδια ανάλογα την έκδοση.
Για το Thalia αν και δε το ξέρω προσωπικά από θέμα αξιοπιστίας, σίγουρα δεν υπερτερεί έναντι του Fabia. Γενικότερα αν και δε με τρελαίνουν τα Sedan ειδικά το Thalia το θεωρώ και λίγο άκομψο πίσω, αλλά γούστα είναι αυτά.
Αλλά..... το corolla γιατί είναι εκτός ανταγωνισμου??? -
Γιατι είναι καλύτερο από όλα τα άλλα , σε θέμα αξιοπιστίας και κατασκευής. Απλά δεν βρίσκω σε αυτά τα λεφτά.
Τα Thalia εψαξα κιάλο και φαίνεται να είναι κουβάδες,. . Απο φωτογραφίες που είδα η κατασκευή του φαίνεται το ίδιο αθλια με του Fiat Albea. Απλά μακριά .
Το Fabia μου αρέσει σαν ιδέα. Θα πάω να δω κανα δυο αυτές τις μέρες. Αν πετύχω Thalia θα το δω κιαυτό απο κοντά.
-
Σιβικ
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2797248/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2844620/Αλμερα
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2861763/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2832963/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2840116/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2768935/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2840930/για τέτοιο πόσο και τέτοιας ηλικίας αυτοκίνητο πάρε μόνο ιαπωνικό.
μακρυά από renault & skoda. -
Νομίζω η καλύτερη λύση είναι Megane II 2004. Μπορείς να το βρεις νομίζω γύρω στα 3κ. Οικονομικό, γρήγορο, ασφαλές, με χώρους και άνετο. Μηχανικά εκτός απο πολλαπλασιαστές και γρίλους παραθύρων δεν βγάζει κάτι άλλο. Λογικά από το 2004 ο προκάτοχος πρέπει να τα έχει αλλάξει αυτά οπότε να μην έχεις πρόβλημα. Κακή μεταπωλητική σξία αλλά φαντάζομαι θα πεθάνει στα χέρια σου.
-
To θέμα είναι να μην πεθάνω ουτε εγώ στα χέρια του, ούτε αυτό όταν το χρειάζομαι . Με 3κ βρήκα και κατι corolla τώρα,. Megane II έχει ένας μαντρας κοντά στο σπίτι μου του 2004. Θα πάω να το δω.
-
σε θέμα ασφάλειας το Megane 2 είναι ΑΝΩΤΕΡΟ από κάθε τι έχει ποσταριστεί.
-
καλυτερα κατι πιο αξιοπιστο στις μερες μας παρα τον γκουρου τις ασφαλειας.......
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
για τέτοιο πόσο και τέτοιας ηλικίας αυτοκίνητο πάρε μόνο ιαπωνικό.
μακρυά από renault & skoda.Δε διαφωνώ για Ιαπωνικό, αλλά μάλλον υποτιμάς τα Skoda. Το Fabia κοίτα το χαλαρά!!!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
καλυτερα κατι πιο αξιοπιστο στις μερες μας παρα τον γκουρου τις ασφαλειας.......Μας τα πρηξες.
-
Μετά απο λίγο ψάξιμο ανακάλυψα ένα διάσημο και κοινό κατασκευαστικό πρόβλημα σχετικά με τις μηχανές των corolla το 2000-2002 . Λεει οι κινητήρες 1ZZ-FE που έχουν , είναι σκάρτοι απο το εργοστάσιο και καινε λάδια με το κιλό, και η μόνη λύση είναι η αλλαγή μηχανής. Στην Ελλάδα υπήρχε αυτο το θέμα? Αν πάρω στην Toyota και τους πω τον αριθμό πλαισίου θα μου πουν αν αντιμετωπίστηκε το θέμα και αν άλλαξε μηχανή το κάρο?
-
Ηταν η πρωτη γενια των vvti και οντως ειχε προβλημα με καταναλωση λαδιου
-
Βρήκα γραμμη στην εξυπηρέτηση πελατών. Μια κυρία μου είπε οτι θα πρέπει να τους δώσω αριθμό πλαισίου και θα απαντήσουν, αλλά αρχικά πρότεινε να παω το υποψήφιο όχημα σε μηχανικό να το δει. Όταν καταλήξω θα τα κάνω και τα δύο προφανώς..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
καλυτερα κατι πιο αξιοπιστο στις μερες μας παρα τον γκουρου τις ασφαλειας.......
Μας τα πρηξες.
γιατι;;;;;;;ενοχλει η αληθεια η' του περισσευουν να αλλαζει διαφορα εξαρτηματα;;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Μας τα πρηξες.
γιατι;;;;;;;ενοχλει η αληθεια η' του περισσευουν να αλλαζει διαφορα εξαρτηματα;;;;
Πάντως το συγκεκριμένο Megane είχε (απ ό,τι έχω διαβάσει) μόνο πρόβλημα με την αντλία βενζίνης. Κατά τ άλλα δεν ήταν καθόλου κακό στον τομέα της αξιοπιστίας. Ωστόσο η γνώμη μου είναι οτι η αξιοπιστία στα μεαχειρισμένα είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση σε σχέση με τα καινούργια, αφού ρόλο παίζει η χρήση. Και σκυλί να ναι, αν το χει σκίσει...
Από μένα Megane. Είναι ασφαλές (πολύ ασφαλές), άνετο, έχει χώρους και σύγχρονη τεχνολογία. Δε νιώθεις οτι οδηγείς αυτοκίνητο του προηγούμενου αιώνα. Και το 1400 με τα 98 άλογα είναι επαρκές. Και τα σέρβις τίποτα το απαγορευτικό.
Εναλλακτικά εξίσου καλή επιλογή θεωρώ το civic.
-
Skoda Fabian sedan.
-
οπως λεμε Φαμπιαν Εστα'ι';;;;;
-
Φθηνότερες και πιο αξιόπιστες επιλογές αποτελούν το corolla, το almera και το civic. To corolla μπορείς να το βρεις είτε 1.3 είτε 1.4 vvti (f/l). Το θέμα είναι να βρεις κάποιο καλοδιατηρημένο, καθώς ακόμα και αν ψάξεις για παλιότερο μοντέλο (πχ του '93-'94) με βιβλίο σέρβις και σωστή συντήρηση, θα είναι καλή επιλογή. Δεν μας είπες όμως για πόσο καιρό προορίζεις να κρατήσεις το αυτοκίνητο.
Το megane 1.4 και το xsara 1.4 μου φαίνονται επίσης μια χαρά επιλογές και είναι μέσα στα λεφτά σου. Ίσως έχουν μικρότερη αξιοπιστία από τα προαναφερθέντα, αλλά είναι (ειδικά το megane) υπερέχουν στον τομέα της ασφάλειας. Η octavia σε τέτοιο κυβισμό πάντως είναι ψόφια, όπως και τα αντίστοιχα ξαδελφοαδέλφια της από τη VW, καλύτερα να την αποφύγεις (κρατάω μία επιφύλαξη για την fabia).
Η γνώμη μου είναι να διαλέξεις κυρίως με βάση την κατάσταση του αυτοκινήτου. Σαφώς και όλα είναι σχετικά όταν μιλάμε για μεταχειρισμένα μοντέλα 10ετίας και 15ετίας, γι αυτό κοίτα όλες τις επιλογές σου ψύχραιμα και θα βρεις μια χαρά αυτοκίνητο για να κάνεις την δουλειά σου.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Ωστόσο η γνώμη μου είναι οτι η αξιοπιστία στα μεταχειρισμένα είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση σε σχέση με τα καινούργια, αφού ρόλο παίζει η χρήση. Και σκυλί να ναι, αν το χει σκίσει...Το υπογραμμίζω, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο: κάθε μεταχειρισμένο έχει τη δική του ιστορία. Το αν είναι αξιόπιστο από το εργοστάσιο, έχει τη σημασία του, αλλά επισκιάζεται από τη χρήση imho.
Επίσης, υπολόγισε μέσες-άκρες 1000 ευρώ σε service, με αυξητικές τάσεις αν θέλεις να είσαι τελείως καλυμμένος. Εξαίρεση αν βρεις αυτοκίνητο πρόσφατα serviced, αλλά ποιες οι πιθανότητες;
-
Χεχ. Θα απαντούσα νωρίτερα αλλά το thread τα χε φάει και δεν άνοιγε. Τελικά αγόρασα αυτοκίνητο .
Toyota corolla 2001 , 1400cc 98bhp , έλεγξα με την Toyota και δεν ήταν απο τα προβληματικά, 116000 χιλιόμετρα, service γενικό στα 115000 ,και όλα τα σέρβις σε αντιπροσωπείες toyota (γελάνε τα μουστάκια μου),και τα βιβλία άψογα τηρημένα και καθόλου ύποπτα. Όλα καθαρά , όλα λειτουργούν, άψογη μηχανή, ελάχιστες γρατσουνιές , όλα τα ανταλλακτικά επίσημα καινούρια της Toyota, ακόμα και τα καλύματα. Το σαλόνι είναι σε καλύτερη κατάσταση απο το i30 του 2008 που διατηρούμε σαν οικογένεια , και το αμάξωμα επίσης. Και έδωσα και λιγότερα απόσα postara στην αρχή του thread ( πάλι καλά δηλαδή γιατί δε μου περίσσευαν).Από ιδιώτη. Τελικά με υπομονή και τύχη βρίσκεις και καλά αμάξια στις αγγελίες...
-
Μια χαρά. Για τα θέλω σου αυτό το αυτοκίνητο είναι ταμάμ. Άντε και καλά χιλιόμετρα.
Αναζήτηση Sedan 10ετιας