-
Καλησπέρα είμαι νέο μέλος του forum έχει περάσει αρκετός καιρός από την εγγραφή μου και αποφάσισα να κάνω το πρώτο μου θέμα για να λύσω τις απορίες μου και να μου δώσετε τα φώτα σας!!!Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!!
Μαζεύω κάποια χρήματα και θέλω να αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο όμως δεν είμαι ασφαλισμένος από την δουλεία και έτσι δεν κάνω και φορολογική!!!Από το ψάξιμο και το σκάλισμα στο φορουμ και σε μηχανές αναζήτησης γενικότερα αντί να καταλάβω ποια είναι ή διαδικασία και πως φορολογείσαι(τι πληρώνεις γενικότερα μετά την αγορά στην εφορία) μπερδεύτηκα περισσότερο!!!
Θέλω να πάρω ένα αυτοκίνητο 1400cc μεταχειρισμένο από ότι διάβασα κατάλαβα ότι πρεπει να πάω μνε τον ιδιοκτήτη σε ένα ΚΕΠ της περιοχης μου/του με ταυτοτητα,Α.Φ.Μ(βεβαίωση αποδοσης στην περιπτωση μου),δελτιο τεχνικού ελέγχου κτεο έαν έχουν περάσει πάνω απο 4 χρονια απο την ημερομηνία κυκλοφοριας,άδεια κυκλοφορία και παραστατικό τράπεζας για την καταβολή τέλους και του τέλους άδειας του ι.χ(τι είναι αυτό???το παράβολο το 75€???) και τα κυβικα 90€!!!!Αργότερα τι θα πληρώνω στην εφορία για το αυτοκίνητο...εκτός από το σήμα κυκλοφορίας έχω κάποιο τεκμήριο,παίζει ρολό και η παλαιότητα του ι.χ????
Τέλος μπορώ να το δηλώσω ως δωρεά...πώς γίνεται εφόσον φένεται ότι δεν δουλεύω να έχω αυτοκίνητο???
Όποιος μπορείς ας με βοηθήσει...ευχαριστώ και πάλι!!!! -
Καλησπέρα είμαι νέο μέλος του forum έχει περάσει αρκετός καιρός από την εγγραφή μου και αποφάσισα να κάνω το πρώτο μου θέμα για να λύσω τις απορίες μου και να μου δώσετε τα φώτα σας!!!Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!!
Μαζεύω κάποια χρήματα και θέλω να αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο όμως δεν είμαι ασφαλισμένος από την δουλεία και έτσι δεν κάνω και φορολογική!!!Από το ψάξιμο και το σκάλισμα στο φορουμ και σε μηχανές αναζήτησης γενικότερα αντί να καταλάβω ποια είναι ή διαδικασία και πως φορολογείσαι(τι πληρώνεις γενικότερα μετά την αγορά στην εφορία) μπερδεύτηκα περισσότερο!!!
Θέλω να πάρω ένα αυτοκίνητο 1400cc μεταχειρισμένο από ότι διάβασα κατάλαβα ότι πρεπει να πάω μνε τον ιδιοκτήτη σε ένα ΚΕΠ της περιοχης μου/του με ταυτοτητα,Α.Φ.Μ(βεβαίωση αποδοσης στην περιπτωση μου),δελτιο τεχνικού ελέγχου κτεο έαν έχουν περάσει πάνω απο 4 χρονια απο την ημερομηνία κυκλοφοριας,άδεια κυκλοφορία και παραστατικό τράπεζας για την καταβολή τέλους και του τέλους άδειας του ι.χ(τι είναι αυτό???το παράβολο το 75€???) και τα κυβικα 90€!!!!Αργότερα τι θα πληρώνω στην εφορία για το αυτοκίνητο...εκτός από το σήμα κυκλοφορίας έχω κάποιο τεκμήριο,παίζει ρολό και η παλαιότητα του ι.χ????
Τέλος μπορώ να το δηλώσω ως δωρεά...πώς γίνεται εφόσον φένεται ότι δεν δουλεύω να έχω αυτοκίνητο???
Αν δεν δουλεύεις και άρα δεν έχεις εισόδημα και έχεις αμάξι μπορεί να υπολογίσει κάποιο τεκμαρτό εισόδημα και αν είναι πάνω από το αφορολόγητο (9000€ για τους νέους νομίζω) με βάση αυτό θα φορολογηθείς.
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Αν δεν δουλεύεις και άρα δεν έχεις εισόδημα και έχεις αμάξι μπορεί να υπολογίσει κάποιο τεκμαρτό εισόδημα και αν είναι πάνω από το αφορολόγητο (9000€ για τους νέους νομίζω) με βάση αυτό θα φορολογηθείς.δηλαδή με την αγορά αυτοκινήτου θα έχω και τεκμήριο διαβίωσης αλλά και το τεκμήριο αυτοκινήτου με μηδενικό εισόδημα????
Τι θα πληρώνω δηλαδή με 1400cc αυτοκίνητο 10ετίας και ξέρει κανεις???? -
εδώ τα τεκμήρια
http://www.autoblog.gr/2011/12/29/tekmiria-ix-autokiniton-2012/Το πόσο θα πληρώσεις θα το δεις από την φορολογική κλίμακα .
-
Ο χρήστης anbethadon έγραψε:
δηλαδή με την αγορά αυτοκινήτου θα έχω και τεκμήριο διαβίωσης αλλά και το τεκμήριο αυτοκινήτου με μηδενικό εισόδημα????
Τι θα πληρώνω δηλαδή με 1400cc αυτοκίνητο 10ετίας και ξέρει κανεις????Δεν έχεις καταλάβει ότι στην Ελλάδα του 2012 τίποτα δεν είναι τζάμπα? Ειδικά το αυτοκίνητο σε κάνει αυτομάτως έχοντα και κατέχοντα. Άντε να αποδείξεις τώρα το μηδενικό εισόδημα!
-
Καλά , από κατηγορούμενος ας μην βρεθεί κατήγορος ... ας κάνει την πάπια και ας σφυρίζει αδιάφορα
Στην περίπτωση του μια χαρά λειτουργούν τα κατά τα άλλα ηλίθια τεκμήρια .
-
Ο χρήστης Discovolos έγραψε:
δηλαδή με την αγορά αυτοκινήτου θα έχω και τεκμήριο διαβίωσης αλλά και το τεκμήριο αυτοκινήτου με μηδενικό εισόδημα????
Τι θα πληρώνω δηλαδή με 1400cc αυτοκίνητο 10ετίας και ξέρει κανεις????Δεν έχεις καταλάβει ότι στην Ελλάδα του 2012 τίποτα δεν είναι τζάμπα? Ειδικά το αυτοκίνητο σε κάνει αυτομάτως έχοντα και κατέχοντα. Άντε να αποδείξεις τώρα το μηδενικό εισόδημα!
Μη τα παραλέμε...
Ο φίλος δουλεύει μια ανασφάλιστη εργασία. Όχι οτι είναι δική του ευθύνη αυτό (και είναι ένα τεράστιο θέμα), αλλά μια φορά εισόδημα έχει. Φυσικά και θα φορολογηθεί, όπως όλοι μας.
Αλλιώς δηλαδή πώς θα χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο; Θα ισχυριστεί οτι δεν έχει καν εισόδημα;
Για 1400άρι 10ετίας το τεκμήριο είναι 3600 το χρόνο. Ε μη λέμε και τρέλες...Γίνεται να μη βγάζεις ούτε ευρώ και να χεις αυτοκίνητο; να πληρώνεις σέρβις, λάστιχα, βενζίνες, ασφάλειες, τέλη;; Γιατί εμένα το αυτοκίνητο (1400άρι κοντά 20ετίας) μου στοιχίζει πολλά πολλά παραπάνω από τα 3600 για να κινείται...
-
Αφου κινειται .... παλι καλα να λες
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αφου κινειται .... παλι καλα να λεςόχι για πολύ ακόμα! Αργοπεθαίνει το κακόμοιρο...
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Μη τα παραλέμε...
Ο φίλος δουλεύει μια ανασφάλιστη εργασία. Όχι οτι είναι δική του ευθύνη αυτό (και είναι ένα τεράστιο θέμα), αλλά μια φορά εισόδημα έχει. Φυσικά και θα φορολογηθεί, όπως όλοι μας.
Αλλιώς δηλαδή πώς θα χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο; Θα ισχυριστεί οτι δεν έχει καν εισόδημα;
O ίδιος λέει για μηδενικό εισόδημα...άρα αυτά που βγάζει από την ανασφάλιστη εργασία δεν τα δηλώνει. Άλλωστε όσοι βγάζουν μαύρα χρήματα από ανασφάλιστες εργασίες γιατί να τα δηλώσουν? (σαφώς δεν είναι δική του ευθύνη). Άρα πως θα φορολογηθεί?
-
(σαφώς δεν είναι δική του ευθύνη). Άρα πως θα φορολογηθεί? -
Μη τα παραλέμε...
O ίδιος λέει για μηδενικό εισόδημα...άρα αυτά που βγάζει από την ανασφάλιστη εργασία δεν τα δηλώνει. Άλλωστε όσοι βγάζουν μαύρα χρήματα από ανασφάλιστες εργασίες γιατί να τα δηλώσουν? (σαφώς δεν είναι δική του ευθύνη). Άρα πως θα φορολογηθεί?
Δε με κατάλαβες μάλλον.
Ο άνθρωπος έχει ένα εισόδημα. Μαύρο; Μαύρο. Το θέμα είναι οτι είναι οξύμωρο να έχει στην κατοχή του ένα δαπανηρό (και μάλιστα σημαντικά) μέσο/περιουσιακό στοιχείο, χωρίς να έχει 'τυπικά' στην εφορία καν εισόδημα. Λογικό δεν είναι; Πώς διάολο θα το συντηρεί;
Σημασία έχει τι δηλώνει ή τι παίρνει πραγματικά; Το θέμα λοιπόν δεν είναι το πώς θα φορολογηθεί, αλλά το ΑΝ θα φορολογηθεί. Θεωρώ λοιπόν οτι δικαίως να φορολογηθεί. όπως όλοι μας. Το τεκμήριο είναι ένα μέσο να γίνει αυτό. Το πρόβλημα με την ανασφάλιστη εργασία του παραμένει, αλλά είναι ανεξάρτητο από το θέμα του αυτοκινήτου και επ' ουδενί ανάγεται σε επιχείρημα φοροδιαφυγής. -
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Δε με κατάλαβες μάλλον.
Ο άνθρωπος έχει ένα εισόδημα. Μαύρο; Μαύρο. Το θέμα είναι οτι είναι οξύμωρο να έχει στην κατοχή του ένα δαπανηρό (και μάλιστα σημαντικά) μέσο/περιουσιακό στοιχείο, χωρίς να έχει 'τυπικά' στην εφορία καν εισόδημα. Λογικό δεν είναι; Πώς διάολο θα το συντηρεί;
Σημασία έχει τι δηλώνει ή τι παίρνει πραγματικά; Το θέμα λοιπόν δεν είναι το πώς θα φορολογηθεί, αλλά το ΑΝ θα φορολογηθεί. Θεωρώ λοιπόν οτι δικαίως να φορολογηθεί. όπως όλοι μας. Το τεκμήριο είναι ένα μέσο να γίνει αυτό. Το πρόβλημα με την ανασφάλιστη εργασία του παραμένει, αλλά είναι ανεξάρτητο από το θέμα του αυτοκινήτου και επ' ουδενί ανάγεται σε επιχείρημα φοροδιαφυγής.OK...
-
Ο χρήστης carcaroth έγραψε:
Δηλαδη ο κυριος αμοιβεται χωρις να πληρωνει ουτε ενα cent στην εφορια και μαλιστα εχει τη δυνατοτητα να εξοικονομει χρηματα για να αγορασει και αυτοκινητο...Μαλιστα!Αν αυτο δε σας ενοχλει,εμενα που ως μισθωτος δεν εχω κρυψει ΠΟΤΕ ουτε ενα cent (αντιστοιχα) και τα τελευταια 2,5 χρονια εχω χασει το 45% του εισοδηματος μου (επειδη,μεταξυ πολλων αλλων,υπαρχουν τυποι σαν κιαυτον...) και δεν μπορω οχι αμαξι να παρω αλλα ουτε τους λογαριασμους μου να πληρωσω,με κανει ΕΞΑΛΛΟ.Βοηθειστε τον λοιπον να κλεψει κιαλλο (κιαυτος και ο εργοδοτης του...)Ρε μεγάλε ωραίος είσαι λες και είναι επιλογή μου να δουλεύω ατελείωτες ώρες χωρίς συγκεκριμένο ωράριο,χωρίς να πληρώνομαι στην ώρα μου και χωρίς να είμαι ασφαλισμένος(μόνος μου πληρώνω ιδιωτική ασφάλεια για να είμαι καλυμμένος σε θέματα υγείας)!!!Είμαι 21 χρονών δουλεύω από τα 17 μου έχω κάνει 3 δουλειές έως τώρα όλες του ποδαριού,όλες χωρίς ένσημα και πάντα με το βασικό!!!!Δεν μπορώ να πάρω δάνειο,δεν μπορώ να βοηθήσω την οικογένεια μου είμαστε πολύτεκνοι και είμαι και ο μεγαλύτερος γιος,ο πατέρας μου έχει πρόβλημα υγείας σοβαρό που μπορεί να χρειαστεί άμεση μετακίνηση στο νοσοκομείο και δεν υπάρχει αυτοκίνητο στην οικογένεια αν χρειαστεί κάποιο φάρμακο η συμβεί κάτι επείγον!!!!Μία ερώτηση πόσο χρονών είσαι????
Μια συμβουλή φιλικά πάντα μην τα βάζεις με τα θύματα εναντιώσου στις κυβερνήσεις των περασμένων ετών και προσπάθησε να αλλάξει το σύστημα με τη ψήφο σου πλέον ο λαός έχει ξυπνήσει και σιγά σιγά γίνονται αλλαγές!!!!Με το να κράξεις εμένα σε ένα φόρουμ δεν θα αλλάξει η κατάσταση εγώ θα συνεχίσω να δουελευω με όποιες συνθήκες υπάρχουν για να επιβιώσω δεν θα πω όχι σε μια δουλεία για τα ένσημα γιατί απλά δεν έχω άλλη επιλογή έτσι κι αλλιώς το κράτος μας κόβει επιδόματα,βάζει τεκμήρια,κόβει μισθούς και συντάξεις το λιγότερο που απασχολεί τον κόσμο είναι πολίτες που φοροδιαφεύγουν κατα αυτό το τρόπο!!!! -
Το χειρότερο απ' όλα είναι είναι πως και οι δύο έχετε δίκιο...
-
Τίποτα γονείς-συγγενείς γενικότερα,μπάς και το έβαζες στο όνομα τους;
-
καλησπερα και απο μενα,
δεν ανοιγω νεο τοπικ μιας και απο εδω μπορω να θεσω το ερωτημα προς βοηθεια... λιγο πολυ διαβασα την ερωτηση του φιλου και μ λυθηκαν καποιες αποριες που ειχα για το μετα την αγορα και τα τεκμηρια κλπ.
εγω εχω απορια με το πριν την αγορα. σκεφτομαι να αγορασω αυτοκινητο καινουργιο η μεταχειρισμενο ακομα το ψαχνω για να αποφασισω.. αν παω σε λυση καινουργιου αναγκαστικα θα πρεπει να το κανω με δοσεις χρηματοδοτηση απο τραπεζα κλπ. εγ εργαζομαι σαν εποχικος υπαλληλος ενω το χειμωνα ημουν ταμειο( φετος λογικα λογω νεας νομοθεσιας αυτο τελειωνει). θα μ δωσουν την εγγριση για την χρηματοδοτηση? το συνολικο εισοδημα που δηλωνω εδω και 3 χρονια που ξεκινησα να κανω φορ δηλωσεις ειναι κοντα στα 9500-10000 ευρω..(συμπεριλαμβανομενου του ταμειου ανεργιας).ευχαριστω..
-
Ένα αυτοκίνητο δεν το παίρνεις μόνο για το επείγον του πράματος όταν δεν σου φτάνουν. Έχε το κινητό 2-3 ταξιτζήδων στη γειτονιά σου. Στην ανάγκη και ο γείτονας θα σε πάει.
Η δωρεά αν σου κάνουν φορολογείται με 10% (αν δεν κάνω λάθος ή δεν έχει αλλάξει). Εκτός αν μπορείς να το θεωρήσεις γονική παροχή οπότε δεν πληρώνει φόρο για τα ποσά που μιλάμε. (δεν ξέρω αν χρειάζεται κάποια διαδικασία για αυτό).
Κι εγώ θα έλεγα αν μπορεί το όχημα να είναι σε όνομα άλλου ή να το μοιραστείτε (μπορείτε αν το αγοράσετε από την αρχή έτσι). Όσο αργότερα το αποκτήσεις στο όνομά σου τόσο το καλύτερο.Τεκμήριο διαβίωσης + αυτοκινήτου. Το αν θα πληρώσεις φόρο και πόσο εξαρτάται από το τι κλίμακα θα ισχύσει....
Επίσης ακόμα και να κάθεται το αυτοκίνητο θέλει σήμα και ασφάλεια. Αν το κινείς βάλε βενζίνη, σέρβις και αναλώσιμα. Υπολόγισέ τα ίσως δεις ότι δε σου φτάνουν τα λίγα λεφτά που βγάζεις (έτσι κατάλαβα από αυτά που είπες) για να έχεις αυτοκίνητο.Για τα φορολογικά, κοινωνικά κλπ βγαίνουμε εκτός θέματος και να μην συνεχιστεί.
Αγορά αυτοκίνητου!!!Βοήθεια παρακαλώ!!!