-
Σημερα για το μονο που θα δεχομουνα να δωσω καλα λεφτα ειναι για στρωμα κρεβατιου
Ειναι λεφτα που πιανουν τοπο -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
...και 'προίκα' για την κόρη.Να ο σωστός πατέρας. Δίνει την κόρη δίνει ΚΑΙ προίκα.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Και δεν είναι θέμα 'τσιγκουνιάς' , αφού στο σπίτι υπάρχουν σερβίτσια ποιότητας (όχι απο 'κληρονομιά' αλλά πληρωμένα απο εμάς ) σε πιάτα-ποτήρια-μαχαιροπήρουνα, που άνετα ακουμπάνε τα 10.000€.
Και λένε εμένα περίεργο που έχω δώσει καμιά 15.000Ε για ηλεκτρονικά και παιχνίδια.
-
Την Pyramis την εκτιμώ σαν εταιρεία και σαν προϊόντα και τη θεωρώ και value for money αλλά έχει και τα όριά της.... θα ήταν παράλογο πληρώνοντας 100 να νομίζεις ότι έπαιρνες κάτι που άλλοι το δίνουν 500.
Πχ ήμουν πολύ χαρούμενος όταν βρήκα νεροχύτη Pyramis στις σπάνιες διαστάσεις που ήθελα με 75 ευρώ όταν ο αντίστοιχος της franke είχε 450-515. Η διαφορά τιμής σίγουρα επηρεάζεται από την υπερτιμολόγηση και τα έξοδα του καταστήματος στην Κηφισίας με τη θεά πωλήτρια με το μαύρο φορεματάκι (ναι αλήθεια λέω δεν την ξεχνώ...) σε σχέση με το Praktiker αλλά δεν έτρεφα αμφιβολίες για το ποιο είναι καλύτερης ποιότητας.
Φυσικά και έκανα ωραιότατα τη δουλειά μου με 75 ευρώ αλλά η πεθερά μου έχει τη Franke κάμποσα χρόνια παραπάνω και το μέταλλο είναι σαφώς πιο ανεπηρέαστο. -
Το θέμα είναι ότι , με αναγνωρισμένη την υπεροχή της FRΑNKE έναντι της Pyramis, δεν θα έπρεπε η τιμολόγηση της πρώτης να υπερβαίνει το 30-50% της δεύτερης. Οταν αυτή ξεπερνάει το 100% - όπως και για κάθε προϊόν στο οποίο επιζητάς την ποιότητα- τότε σε αναγκάζει να προτιμήσεις το φτηνότερο.
-
Ακριβώς.... ειδικά στην εποχή μας.
...πάντως η κοπελιά ήταν πολύ καλή!!! -
Απο αυριο το lidl εχει τηγανια με γυαλινα καπακια κτλ
Οι τιμες ειναι πολυυυυ χαμηλες -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οι τιμες ειναι πολυυυυ χαμηλεςπολυ θετικο οτι καποιος σκεφτηκε να βγαλει τηγανι με καπακι (πραγματικα πρεπει να ειναι ασύλληπτη εφευρεση γιατι η Tefal δεν πιστευει πως χρειαζονται ) αλλα δυστυχώς ειναι LIDL... και δεν νομιζω να εχουν κανα της προκοπης αντικολλητικο
-
Δυστυχώς το μικρό πλυντήριο πιάτων μάρκας bosch που έχουμε, πέθανε ξαφνικά. Ενώ έκανε κάποιον θόρυβο σα να δουλεύει, δεν έπλενε. Για την ακρίβεια δεν πέταγε καθόλου νερό. Αποφάσισα (κλασσικά ) να το χειρουργήσω (απλή κατασκευή) και ενώ φαίνεται να παίρνει νερό κανονικά, να γεμίζει το εσωτερικό δοχείο κλπ, μια τρομπίτσα που έχει δεν εκτοξέυει νερό ενώ παίρνει ρεύμα. Συνεπώς off, το ανταλλακτικό από bosch κάνει 110ε! Να το πάω έξω να το ελέγξουν μπς κ είναι τπτ άλλο ή να το πάρω απόφαση για το σκάσιμο των 500ε για την αγορά νέου, μεγαλύτερου πλέον? Η αλήθεια είναι ότι δεν μας περισσεύουν.
Επίσης βλέπω στο σκρουτζ ότι στο πλαίσιο των 60cm και των 530-600ε παίζουν πολλά μοντέλα aeg, indesit, bosch, siemens. Kαμιά γνώμη?
-
Αν μπορεσεις να βρεις ανταλλακτικο κινεζιά απο μονος σου...αλλα αυτο το λεω χωρις να εχω ιδεα αν υπαρχει και που υπαρχει.
Εγω εχω pitsos και δεν εχει παθει τιποτα απο το 2005.
Η mizens με τα speedmatic λεει οτι σκιζει και μαμαει αλλα πάει νομιζω κανα χιλιαρικο!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Δυστυχώς το μικρό πλυντήριο πιάτων μάρκας bosch που έχουμε, πέθανε ξαφνικά. Ενώ έκανε κάποιον θόρυβο σα να δουλεύει, δεν έπλενε. Για την ακρίβεια δεν πέταγε καθόλου νερό. Αποφάσισα (κλασσικά ) να το χειρουργήσω (απλή κατασκευή) και ενώ φαίνεται να παίρνει νερό κανονικά, να γεμίζει το εσωτερικό δοχείο κλπ, μια τρομπίτσα που έχει δεν εκτοξέυει νερό ενώ παίρνει ρεύμα. Συνεπώς off, το ανταλλακτικό από bosch κάνει 110ε! Να το πάω έξω να το ελέγξουν μπς κ είναι τπτ άλλο ή να το πάρω απόφαση για το σκάσιμο των 500ε για την αγορά νέου, μεγαλύτερου πλέον? Η αλήθεια είναι ότι δεν μας περισσεύουν.Επίσης βλέπω στο σκρουτζ ότι στο πλαίσιο των 60cm και των 530-600ε παίζουν πολλά μοντέλα aeg, indesit, bosch, siemens. Kαμιά γνώμη?
με τον κωδικο της τρομπας που εχει προβλημα, ψαξε σε κανα ebay, μηπως μπορεσεις να το φερεις απ οξω και να το συναρμολογησεις!
Εγω αυτο θα εκανα.. Υστερα θα το πηγαινα εξω για 'φτιαξιμο'
Αγορα καινουρια θα ηταν τελευταια επιλογη -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Δυστυχώς το μικρό πλυντήριο πιάτων μάρκας bosch που έχουμε, πέθανε ξαφνικά. Ενώ έκανε κάποιον θόρυβο σα να δουλεύει, δεν έπλενε. Για την ακρίβεια δεν πέταγε καθόλου νερό. Αποφάσισα (κλασσικά ) να το χειρουργήσω (απλή κατασκευή) και ενώ φαίνεται να παίρνει νερό κανονικά, να γεμίζει το εσωτερικό δοχείο κλπ, μια τρομπίτσα που έχει δεν εκτοξέυει νερό ενώ παίρνει ρεύμα. Συνεπώς off, το ανταλλακτικό από bosch κάνει 110ε! Να το πάω έξω να το ελέγξουν μπς κ είναι τπτ άλλο ή να το πάρω απόφαση για το σκάσιμο των 500ε για την αγορά νέου, μεγαλύτερου πλέον? Η αλήθεια είναι ότι δεν μας περισσεύουν.
Επίσης βλέπω στο σκρουτζ ότι στο πλαίσιο των 60cm και των 530-600ε παίζουν πολλά μοντέλα aeg, indesit, bosch, siemens. Kαμιά γνώμη?
με τον κωδικο της τρομπας που εχει προβλημα, ψαξε σε κανα ebay, μηπως μπορεσεις να το φερεις απ οξω και να το συναρμολογησεις!
Εγω αυτο θα εκανα.. Υστερα θα το πηγαινα εξω για 'φτιαξιμο'
Αγορα καινουρια θα ηταν τελευταια επιλογη -
Δεν βρίσκω φθηνότερο ανταλλακτικό εδώ. Από Uk μόνο και πιο ακριβό από εδώ.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Οι τιμες ειναι πολυυυυ χαμηλεςπολυ θετικο οτι καποιος σκεφτηκε να βγαλει τηγανι με καπακι (πραγματικα πρεπει να ειναι ασύλληπτη εφευρεση γιατι η Tefal δεν πιστευει πως χρειαζονται ) αλλα δυστυχώς ειναι LIDL... και δεν νομιζω να εχουν κανα της προκοπης αντικολλητικο
Ψορσαίρ σου είπα για το Tefal τηγάνι που αγόρασα ΜΕ γυάλινο καπάκι;
-
Για το πλυντήριο πιάτων:
για να είσαι σίγουρος ότι θα παραγγείλεις το σωστό ανταλλακτικό και ότι με αυτό θα δουλέψει το μηχάνημα, φέρνεις με κανα 30άρι € επισκευαστή από την επίσημη αντιπροσωπεία, σου λέει τι χρειάζεται, σημειώνεις τον κωδικό του ανταλλακτικού και μετά το παραγγέλνεις. Τουλάχιστον γλιτώνεις το ρίσκο.
Την εγκατάσταση μάλλον μπορείς να την κάνεις μόνος σου.
Επίσης γλιτώνεις τα εργατικά, που μπορεί να είναι 40+ ευρώ. Ρώτα όμως.
Tip: πριν αποσυναρμολογήσεις οτιδήποτε, παίρνεις φωτογραφίες με τις αρχικές συνδέσεις καλωδίων κλπ. Μπορεί να σε σώσει από λάθη και απελπισία και σίγουρα θα βοηθήσει στη συναρμολόγηση. -
Λέω ένα βήμα πριν το σουτάρισμα να το πάω έξω για τσεκ. Τουλάχιστον να μου επιβεβαιώσει ότι είναι αυτό πριν φάει το σουτ. Πόσα να μου πάρει?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Λέω ένα βήμα πριν το σουτάρισμα να το πάω έξω για τσεκ. Τουλάχιστον να μου επιβεβαιώσει ότι είναι αυτό πριν φάει το σουτ. Πόσα να μου πάρει?Επειδή παρατηρώ εδώ και ημέρες ότι μέσα σου 'παλεύεις' και θέλεις να το φτιάξεις, τα μαστόρια ξέρουν που θα βρούν 'κατάλληλο' ιμιτασιόν ανταλλακτικό. Πλυντήριο Bosch που χάλασε η αντλία νερού, φτιάχτηκε απο μάστορα με 80 €, άρα υπολόγισε 100€ σύνολο και δώστα να ... ησυχάσεις !!!
Αν η συσκευή δουλεύει συχνά και έκλεισε την 20ετία βγάζοντας 'τα λεφτά ' της, τότε μόνο αξίζει να σκεφτείς για την αντικατάσταση της . -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Λέω ένα βήμα πριν το σουτάρισμα να το πάω έξω για τσεκ. Τουλάχιστον να μου επιβεβαιώσει ότι είναι αυτό πριν φάει το σουτ. Πόσα να μου πάρει?
Επειδή παρατηρώ εδώ και ημέρες ότι μέσα σου 'παλεύεις' και θέλεις να το φτιάξεις, τα μαστόρια ξέρουν που θα βρούν 'κατάλληλο' ιμιτασιόν ανταλλακτικό. Πλυντήριο Bosch που χάλασε η αντλία νερού, φτιάχτηκε απο μάστορα με 80 €, άρα υπολόγισε 100€ σύνολο και δώστα να ... ησυχάσεις !!!
Αν η συσκευή δουλεύει συχνά και έκλεισε την 20ετία βγάζοντας 'τα λεφτά ' της, τότε μόνο αξίζει να σκεφτείς για την αντικατάσταση της .Είναι μικρό πλυντήριο και όχι καινούριο και δεν ξέρω αν αξίζει ακόμα κ τα 100ε.
-
Είμαστε στο ψάξιμο για πλυντήριο, με τιμή γύρω στα 350 Ευρώ.
Από μια μικρή έρευνα αγοράς είμαστε ανάμεσα στα:
AEG L70470 (http://www.skroutz.gr/s/1565119/AEG-L70470.html?keyphrase=L70470) και
Korting KWA 82125 (http://www.skroutz.gr/s/324522/Korting-KWA-82125.html?keyphrase=KWA+82125)Έχουμε κουζίνα Korting και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και θεωρώ πως είναι τίμια πρόταση που έχει βγάλει τα λεφτά της. Επίσης, αντιπρόσωπος είναι ο Φουρλής που σημαίνει πως είμαστε ΟΚ από αντιπροσωπεία και υποστήριξη. Χώρα προέλευσης είναι η Σλοβενία από όσο ξέρω.
Από την άλλη, είδα χθες το πλυντήριο από κοντά και δεν μου φάνηκε τόσο καλό ποιοτικά. Ο γάντζος για παράδειγμα με τον οποίο σφραγίζει η πόρτα του πλυντηρίου είναι πλαστικός, την στιγμή που τα περισσότερα έχουν μεταλλικό γάντζο.Με την AEG δεν μείναμε καθόλου ικανοποιημένοι από την ηλεκτρική σκούπα (πρακτικά χρειάστηκε να αγοράσουμε άλλη), αλλά έχω την εικόνα πως η AEG είναι 'καλύτερη' μάρκα από την Korting. Για αντιπροσωπείες κλπ δεν γνωρίζω τίποτα, όπως και χώρα προέλευσης.
Εσείς ποιο από τα δύο θα επιλέγατε;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
Στα συγχρονα πλυντηρια το πληρες φορτωμα δεν ειναι αναγκαιο,καθως ζυγιζουν τον καδο και αναλογα ρυθμιζουν την λειτουργια τους(δοση νερου,δοση απορρυπαντκου) κλπ.Μπορεις αφοβα να πλυνεις πχ μια φορμα μονο χωρις προβλημα.
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....