-
το ιδιο λεμε,για μετα λεω κγω..
τωρα ψαχνω γι αυτο που προτεινες στον κουβα...χμμμ
edit
με αυτο πλενεις το αμαξι μονο με ενα κουβα νερο?
πλενεις κομματι σκουπιζεις τελειωσες?ακομα κ αμα εχεις βρωμικο αρκετα αμαξι?
-
Ναι έτσι,αλλα εγω λέω να βάλεις λίγο στο κούβα ενω πλενεις κανονικά το αμάξι με νερό.
-
ενδιαφερον..επειδη βρηκα αρκετα σχετικα προιοντα,εχεις να προτεινεις καποιο?
πχ βρηκα της εταιρειας klasse...αλλα εχει 3-4 αποτι βλεπω...
-
Quick Detailer προτεινω Zaino Z-6
Το optimum no rinse ειναι αυτο:
Εγω δε θα προτεινα να το χρησιμοποιησεις για πλυσιμο χωρις νερο,αφηνει αραχνη ειδικα στα σκουρα χρωματα.Απλα βαλε λιγο στο κουβα μαζι με το σαμπουαν.Επισης μπορεις να το χρησιμοποιησεις και για λιπαντικο πηλου. -
το πρωτο το αφου εχεις πλυνει το αυτοκινητο,ψεκαζεις με αυτο κ στεγνωνεις με πανια με μικροινες?
καλη φαση,φανταζομαι μπορεις να πλυνεις απλα το αυτοκινητο και μετα να το στεγνωσεις με αυτο σωστα?
σε ελληνικο σαιτ υπαρχει?η μονο εξωτερικο?
τελος,σε υπερευχαριστω για το ενδιαφερον )
-
Ναι ετσι ειναι!
Εγω ψωνιζω απο εδω: www.swell.gr -
οποτε χρειαζομαι αυτο κ μερικα πανακια με μικροινες!!!ευχαριστω!
-
saxon_747':yivhjbuc wrote:
Σημερα το πρωι, αφησα το αμαξι σε καταστημα περιποιησης αυτοκινητων:
To μεσημερι παρελαβα.
Εφυγαν ολα, εγινε οπως πριν.
Για τα αλατα μαλλον χρησιμοποιησε καποια αλοιφη και αλοιφαδορο.- Καθαρισμα αλατων απο το μπρος και πισω τζαμι
- Καλο εξωτερικο πλυσιμο
- Περασμα με υγρο κερι - γυαλιστικο
- Γυαλισμα ολων των εξωτερικων πλαστικων και ελαστικων
- Πλυσιμο, στεγνωμα, γυαλισμα μηχανης
Πληρωσα 45€, πιστευω ειναι πολυ καλα .
Μπορείς να μας πεις το μαγαζί, διότι αντιμετωπίζω κάτι αντίστοιχο?
-
@Pana13 το post που έκανες quote είναι από το 2010.. Αν τα άλατα είναι 'φρέσκα' ίσως μπορείς να δοκιμάσεις να τα αφαιρέσεις μόνος σου. Αν έχουν κάτσει καιρό και έχουνε γίνει ένα με το βερνίκι θα χρειαστείς γυάλισμα.
Τέτοια δουλειά καλό είναι να γίνει σε detailer. Αν γράψεις σε ποιά περιοχή σε βολεύει ίσως έχουμε κάποιες προτάσεις.
-
Τα στίγματα αλατιου φεύγουν πανευκολα με οξύ καθαριστικό ζαντών που θα αφήσω κάτω με λινκ.
Σε στεγνή κρύα επιφάνεια κάνουμε μια ψεκασια σε μαλακό σφουγγαρακι κουζίνας και κάνουμε 2-3 επαλείψεις απαλά , αμέσως ξεπλένουμε με νερό και έχουμε δίπλα μας και ένα κουβά με σαμπουαν αυτοκινήτου (αλκαλικο σαμπουαν ) και με άλλο σφουγγάρι (βουτηγμένο στο σαμπουαν) περνάμε την επιφάνεια ώστε να ουδετεροποιησει το οξύ του καθαριστικού ζαντων και τέλος ξεπλένουμε με σκέτο νερο . Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό χωρίς την παραμικρή ζημιά η φθορά.
Εάν τα άλατα είναι πολυκαιρισμενα και επιμένουν κάνουμε τη διαδικασία από την αρχή και άλλες φορές. Δεν επιμένουμε με έντονο τριψιμο με το οξύ αρκετή ώρα στην επιφάνεια .
Συνήθως τα επιφανειακά άλατα φεύγουν με το πρώτο πέρασμα.
Εγώ έβγαλα με τη διαδικασία 6-7 φορές άλατα, πίσω από τη πινακίδα που είχε πιάσει τουλάχιστον 1 χιλιοστό πάχος άλατα.
https://www.skroutz.gr/s/11797969/Ucare-Καθαριστικό-Ζαντών-00-01-140-500ml.html#reviews
-
Επαθα το ιδιο το καλοκαιρι,που παρκαρα το αμαξι κατω απο μπαλκονι στο χωριο,που ειχε κατι γλαστρες με αυτοματο ποτισμα,και εσταζε πανω στο αμαξι απο τις υδροροες,το νερο που ξεχειλιζε απο τις γλαστρες.
Viakal απο το σουπερμαρκετ,λιγη ωρα να δρασει,και ελαφρυ τριψιμο με ενα βρεγμενο πανακι,και δεν εμεινε τιποτα.
-
Τα στίγματα αλατιου φεύγουν πανευκολα με οξύ καθαριστικό ζαντών που θα αφήσω κάτω με λινκ.
Σε στεγνή κρύα επιφάνεια κάνουμε μια ψεκασια σε μαλακό σφουγγαρακι κουζίνας και κάνουμε 2-3 επαλείψεις απαλά , αμέσως ξεπλένουμε με νερό και έχουμε δίπλα μας και ένα κουβά με σαμπουαν αυτοκινήτου (αλκαλικο σαμπουαν ) και με άλλο σφουγγάρι (βουτηγμένο στο σαμπουαν) περνάμε την επιφάνεια ώστε να ουδετεροποιησει το οξύ του καθαριστικού ζαντων και τέλος ξεπλένουμε με σκέτο νερο . Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό χωρίς την παραμικρή ζημιά η φθορά.
Εάν τα άλατα είναι πολυκαιρισμενα και επιμένουν κάνουμε τη διαδικασία από την αρχή και άλλες φορές. Δεν επιμένουμε με έντονο τριψιμο με το οξύ αρκετή ώρα στην επιφάνεια .
Συνήθως τα επιφανειακά άλατα φεύγουν με το πρώτο πέρασμα.
Εγώ έβγαλα με τη διαδικασία 6-7 φορές άλατα, πίσω από τη πινακίδα που είχε πιάσει τουλάχιστον 1 χιλιοστό πάχος άλατα.
Τα στίγματα είναι στα τζάμια μόνο μετά από πλύση με ακατάλληλο νερό αρχές Αυγούστου.
-
@Pana13 το post που έκανες quote είναι από το 2010.. Αν τα άλατα είναι 'φρέσκα' ίσως μπορείς να δοκιμάσεις να τα αφαιρέσεις μόνος σου. Αν έχουν κάτσει καιρό και έχουνε γίνει ένα με το βερνίκι θα χρειαστείς γυάλισμα.
Τέτοια δουλειά καλό είναι να γίνει σε detailer. Αν γράψεις σε ποιά περιοχή σε βολεύει ίσως έχουμε κάποιες προτάσεις.
Είναι για τζάμια μόνο που έχουν μείνει αρκετούς μήνες. Μένω Καισαριανή.
-
Mastoras78 wrote:
Είναι για τζάμια μόνο που έχουν μείνει αρκετούς μήνες. Μένω Καισαριανή.
Λοιπόν, εφόσον έχουνε μείνει τόσο καιρό και φαντάζομαι θα έχει φάει και αρκετό ήλιο το αυτοκίνητο (εκτός αν έχεις πάρκινγκ) είναι πιθανό να χρειαστεί να το δεί επαγγελματίας και να μη τα καταφέρεις μόνος σου.
Στην θέση σου όμως θεωρώ ότι αξίζει να το παλέψεις λίγο. Αν και έχω πολλά προιόντα εξειδικευμένα για την περιποίηση του αυτοκινήτου κάποιες φορές είναι τα απλά πράγματα που δουλεύουν καλύτερα απο όλα. Πρόσφατα αφαίρεσα και εγώ άλατα από το προφυλακτήρα μου εξαιτίας αλάτων από πιεστικά κήπου.
Δες αυτό το link :
Χρειάζεσαι λευκό ξύδι και νερό (απιονισμένο κατα προτίμηση) σε αναλογία 1:1 σε ένα ψεκαστικό (της πλάκας ότι νάναι). Καλό είναι να έχεις πρόσβαση σε νερό και να μπορείς να ξεβγάλεις/στεγνώσεις.
Ψεκάζεις τα στίγματα και περιμένεις 5-10 λεπτά να δουλέψει το μίγμα. Πρόσεχε μη στεγνώσει και να είσαι σε σκιά. Επίσης έχε πετσέτες να το σκουπίζεις και να δουλέψεις τοπικά γιατί δεν είναι καλό να 'τρέχει' σε πλαστικά/τσιμούχες κτλ.
Προτού στεγνώσει το μίγμα πάρε ένα σφουγγαράκι μαγική γόμα-magic eraser αυτό που έχει λευκή πλευρά. Αυτό είναι σα γυαλόχαρτο αλλά επειδή είναι τζάμι σε παίρνει να το χρησιμοποιήσεις με λίγη/μέτρια δύναμη. Σε βερνίκι/λαμαρίνα μη το επιχειρήσεις. Το σφουγγαράκι το βρέχεις με νερό και σαπούνι και με την λευκή πλευρά τρίβεις τα στίγματα. Αν δείς διαφορά και ότι φεύγουνε επανέλαβε άλλη μια γύρα μέχρι να εξαφανιστούν.
Αν χρειαστείς detailer Καισαριανή που μένεις δεν μου έρχεται κάποιος στο μυαλό. Κάνε όμως μια αναζήτηση στο google maps και δές ποιοι σε βολεύουν. Αν μπορείς πήγαινε σε κάποιο γνωστό και όχι στον πιο κοντινό σου. Ενημέρωσε μας σχετικά με την εξέλιξη αν θέλεις.
ΥΓ Λευκό ξύδι,μαγική γόμα κτλ αν δεν σου είναι οικία ρώτα τη γυναίκα σου. Αυτή ξέρει !
Άλατα στο χρώμα!