-
να μην ξεχναμε οτι οι ναζιδες ειχαν ξεκινησει να μας αποπληρωνουν το κατοχικο δανειο(εστω και αν το πηραν με το ζορι) , σε αντιθεση με τους δημοκρατες συνεχιστες τους
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Μιλάς σοβαρά; Από που και ως που δεν καλεί προς την βία; Όταν μας λέει τι καλά θα ήταν αν είχε επικρατήσει ο ναζισμός, είναι δυνατόν να ξεχνάμε το τι έκανε ο Ναζισμός σε όλους τους λαούς που κατέκτησε;
O κουμμουνισμος τι εκανε Χρηστο? Τους μοιραζε λουλουδια?
Προσαπαθω τοσο καιρο να σας καταλαβω. Μου εξηγουνε τα παιδια απο την μια, μου εξηγουνε τα παιδια απο την αλλη, αλλα το μονο που βλεπω ειναι οτι και τα δυο ακρα τα ΙΔΙΑ σκατα ειναι. Σαν ιδεες μπορει να ακουγοντε ομορφα και ωραια και απο τις δυο πλευρες... Το πως η ιδεα θα πετυχει ομως και τι καταληξη θα εχει δεν μας λεει κανεις... Ουτε και περνει κανεις παραδειγματα εκτως απο την ηττα των Ναζι. Τους κουμμουνιστας δεν τους ακουμπαει κανεις και μολις γινει κατι τετοιο αμεσως μετατρεπεσαι σε φασιστα, τσιρακι της Χ.Α. και νοσταλγος του τριμαλακα με το μισο μουστακι (και δεν εννοω τον Τσαρλυ Τσαπλιν)....
Και τα δυο άκρα σκ@τά είναι, συμφωνούμε. Όμως εδώ έχουμε τον παραλογισμό του να δικαιολογούνται οι ακραίοι εκ δεξιών με το επιχείρημα 'κοίτα τι κάνουν οι ακραίοι εξ αριστερών'
Τις προάλλες, συγγενής μου που ψήφισε ΧΑ μου έδειχνε βίντεο στο youtube με τον Γλέζο να χαιρετά φασιστικά στον τάφο του Χότζα. SO FUCKING WHAT? Επειδή αυτός μπορεί να είναι κόκκινος φασίστας, προδότης, (δεν ξέρω καν τι σημαίνει ο συγκεκριμένος συμβολισμός και δεν με ενδιαφέρει), εγώ πρέπει να δώσω την ψήφο μου και την ανοχή μου στους μαύρους φασίστες με τις σβάστικες; Έλεος.
Η λογική του αν κάνω ένα δεύτερο, ακόμα μεγαλύτερο λάθος θα διορθωθεί ως διά μαγείας το πρώτο δεν είναι λύση στα προβλήματα μας, ούτε κατά διάνοια.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
να μην ξεχναμε οτι οι ναζιδες ειχαν ξεκινησει να μας αποπληρωνουν το κατοχικο δανειο(εστω και αν το πηραν με το ζορι) , σε αντιθεση με τους δημοκρατες συνεχιστες τουςΔεν νομίζω να είχαν άλλη επιλογή τότε οι Γερμανοί, εν αντιστοιχία με εμάς σήμερα βέβαια, που δεν έχουμε ελπίδα να πάρουμε δεκάρα τσακιστή από πολεμικές αποζημιώσεις πλέον.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Οσο για το τι εκανε ο ναζισμος στις κατεκτημενες χωρες, ειναι διαφορετικη και μεγαλη συζητηση.
Σε οσες δεν αντισταθηκαν, δεν εκανε τιποτα.Ελπίζω αν -χτύπα ξύλο- βιάσουν καμία γνωστή σου, να μην αντισταθεί.
Τι σχεση εχει τωρα αυτο...η μπαλα στην εξεδρα..
-
Αν δυσκολεύεσαι να δεις την σχέση, επέτρεψε μου να εξηγήσω.
Το 'δεν έκαναν τίποτα στις χώρες που δεν αντιστάθηκαν' είναι εκτός από φαιδρό ως επιχείρημα ουσιαστικά το ίδιο πράγμα με το 'άσε με να σου κάνω έρωτα και δεν θα σε χτυπήσω'.
-
Οσο κατηγορείται η ΧΑ χωρίς να γίνεται το ίδιο γιά την αριστερά που έκανε και κάνει χρήση βίας κατά το δοκούν , τότε απλά πέφτει και άλλο νερό στον μύλο της ΧΑ .
Σαν τον καθηγητή της αμαρτωλής Παντείου με τους κλεφτες καταδικασμένους καθηγητές που τους υποστήριζαν στο δικαστήριο οι αριστεροπασόκοι , ο οποίος δεν ξέρει την φράση 'Επανάσταση επικρατήσασα δημιουργεί δίκαιο' . Την λέει λειψή είτε γιατί έχει λειψή γνώση , είτε γιατί θέλει να δημιουργήσει λειψές εντυπώσεις .
Η δεύτερη λέξη είναι η ουσία . Αν επικρατήσει δημιουργεί δίκαιο . Αν δεν επικρατήσει δημιουργεί τουφεκισμένους επαναστάτες .
Και μετά οι νικητές γράφουν την ιστορία ως συνήθως . -
Ο χρήστης diplomat έγραψε:
να μην ξεχναμε οτι οι ναζιδες ειχαν ξεκινησει να μας αποπληρωνουν το κατοχικο δανειο(εστω και αν το πηραν με το ζορι) , σε αντιθεση με τους δημοκρατες συνεχιστες τους
Δεν νομίζω να είχαν άλλη επιλογή τότε οι Γερμανοί, εν αντιστοιχία με εμάς σήμερα βέβαια, που δεν έχουμε ελπίδα να πάρουμε δεκάρα τσακιστή από πολεμικές αποζημιώσεις πλέον.
δεν ειχαν επιλογη οι ναζι κατακτητες να μη μας δωσουν δεκαρα τσακιστη?
σιγουρα ειχαν , αλλα ειχαν επιλεξει να αρχισουν να μας πληρωνουν ενω διαρκουσε ακομα ο πολεμος
οι διαδοχοι τους ειναι αυτοι δε μας πληρωσαν ποτε τιποταο 'σωτηρας' της ευρωπης Τσωρτσιλ ηταν αυτος που μας εβαλε μετα να σφαχτουμε μεταξυ μας μαλιστα ειχε ερθει να επιβλεψει και απο κοντα
-
ο 'σωτηρας' της ευρωπης Τσωρτσιλ ηταν αυτος που μας εβαλε μετα να σφαχτουμε μεταξυ μας μαλιστα ειχε ερθει να επιβλεψει και απο κοντα
Στο ότι από το 1942 οι διάφορες αντιστασιακές οργανώσεις σφαζόντουσαν μεταξύ τους και πουλούσαν εκατέρωθεν στους Γερμανούς τους αντιπάλους τους μα φταίει ο Τσώρτσιλ;;;
Συγνώμη αλλά αυτό θυμίζει ακριβώς την συμπεριφορά που μας έφερε στα σκατά. Δεν φταίω εγώ... Φταίνε όλοι οι άλλοι.
-
δεν ειχαν επιλογη οι ναζι κατακτητες να μη μας δωσουν δεκαρα τσακιστη?
σιγουρα ειχαν , αλλα ειχαν επιλεξει να αρχισουν να μας πληρωνουν ενω διαρκουσε ακομα ο πολεμος
οι διαδοχοι τους ειναι αυτοι δε μας πληρωσαν ποτε τιποταΚοίταξε, ενώ οι αποζημιώσεις ανέρχονταν τότε σε αρκετά δις δολλάρια (εκτίμηση της ελληνικής πλευράς) εκ των οποίων εισέπραξε το Ελληνικό Κράτος 25 εκ. και βιομηχανικό εξοπλισμό αν δεν κάνω λάθος. Είναι πολύ πιθανόν εν όψει της επερχόμενης ήττας οι Γερμανοί να επέστρεψαν κάποια ποσά πριν το πέρας των εχθροπραξιών, αν και πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο.
Εν τέλει, οι Γερμανοί διατήρησαν μια πάγια τακτική εξάλειψης του 'πολεμικού παρελθόντος' με την Ελλάδα, αμέσως μετά τη λήξη του πολέμου, πράγμα πολύ λογικό. Καθόλου λογικό, αντίθετα, μου φαίνεται να επέστρεψαν χρήματα στην Ελλάδα για καταστροφές ζωών και περιουσιών που οι ίδιοι διέπραξαν χωρίς κάποια εξωτερική πίεση.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Οσο κατηγορείται η ΧΑ χωρίς να γίνεται το ίδιο γιά την αριστερά που έκανε και κάνει χρήση βίας κατά το δοκούν , τότε απλά πέφτει και άλλο νερό στον μύλο της ΧΑΑν βγάζατε ορισμένοι τις ιδεολογικές σας παρωπίδες, θα βλέπατε μια χαρά ότι πολλοί εδώ μέσα τουλάχιστον κράζουμε διαχρονικά και την αριστερή βία.
Υπάρχουν κάποιοι εκεί έξω που όντως έχουν τσουχτεί που έχασαν το μονοπώλιο του να ρίχνουν ιδεολογικό ξύλο. Αντίστοιχα όμως υπάρχουν και αυτοί που το μόνο που ενδιαφέρονται και τους χαροποιοεί είναι ότι έχασε η ακροαριστερά το μονοπώλιο ιδεολογικού ξύλου. Χεστήκανε κατά βάθος για το γεγονός ότι τώρα έχουμε περισσότερη βία, αρκεί αυτή να είναι ...ισορροπημένη ιδεολογικά or something!
-
Ρε ΧΛ, ήμαρτον δλδ, δεν υπάρχει περίπτωση να δεις τον Χίτλερ πρωθυπουργό του Ελ, μη φοβάσαι άλλο!
-
Αν το 2009 σου έλεγα ότι υπάρχει περίπτωση να δεις πρωθυπουργό τον Τσίπρα τι θα μου έλεγες;
-
Ό, τι θα σου έλεγα και σήμερα.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αν βγάζατε ορισμένοι τις ιδεολογικές σας παρωπίδες, θα βλέπατε μια χαρά ότι πολλοί εδώ μέσα τουλάχιστον κράζουμε διαχρονικά και την αριστερή βία.
Αν και θέλω να πιστεύω οτι δε με συμπεριλαμβάνεις στο πρώτο μέρος της πρότασής σου, (δεν έχω καμμιά μύγα, απλώς θέλω να απαντήσω χωρίς να αφεθεί να εννοηθεί οτι δεχομαι οτι ανηκω σ΄αυτήν την κατηγορία ανθρώπων....) οφείλω να πω πως αν και διαφωνούμε σε πολλά, είναι πασιφανές οτι εσυ ανήκεις στην κατηγορία που λες....Παρ΄όλα αυτά, ανηκεις επίσης στην τραγική μειοψηφία αριστερών που το κάνουν αυτό (μην είσαι και μοναδικός....?). Οπότε το 'πολλοί εδω μέσα' που επικαλείσαι, δεν ισχύει...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ό, τι θα σου έλεγα και σήμερα.Το οποίο είναι;
-
'Ρε ΧΛ, ήμαρτον δλδ, δεν υπάρχει περίπτωση να δεις τον Τσίπρα πρωθυπουργό του Ελ, μη φοβάσαι άλλο!'
Αυτό εννοεί Χρήστο ο Ηλίας, αλλα περα απο την πλάκα θα διαφωνήσω μαζί του.
-
Θέλω να σιγουρευτώ πρώτα ότι όντως αυτό εννοεί και θα τοποθετηθώ.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Αν και θέλω να πιστεύω οτι δε με συμπεριλαμβάνεις στο πρώτο μέρος της πρότασής σου, (δεν έχω καμμιά μύγα, απλώς θέλω να απαντήσω χωρίς να αφεθεί να εννοηθεί οτι δεχομαι οτι ανηκω σ΄αυτήν την κατηγορία ανθρώπων....)Δεν εννοώ εσένα.
οφείλω να πω πως αν και διαφωνούμε σε πολλά, είναι πασιφανές οτι εσυ ανήκεις στην κατηγορία που λες....Παρ΄όλα αυτά, ανηκεις επίσης στην τραγική μειοψηφία αριστερών που το κάνουν αυτό (μην είσαι και μοναδικός....?). Οπότε το 'πολλοί εδω μέσα' που επικαλείσαι, δεν ισχύει...
Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς εννοείς εδώ, οπότε προς αποφυγή παρεξηγήσεων επιφυλάσσομαι να απαντήσω. Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι με είπες αριστερό!
Αφήνοντας αυτό κατά μέρους, δες λχ. την απάντηση του Hannibal στο Λάππα πιο πάνω:
Μιλάς σοβαρά; Από που και ως που δεν καλεί προς την βία; Όταν μας λέει τι καλά θα ήταν αν είχε επικρατήσει ο ναζισμός, είναι δυνατόν να ξεχνάμε το τι έκανε ο Ναζισμός σε όλους τους λαούς που κατέκτησε;
**O κουμμουνισμος τι εκανε Χρηστο? **Τους μοιραζε λουλουδια?
Μοιάζει ο Λάππας για απολογητή του κομμουνισμού; Τότε, τι νόημα έχει αυτή η απάντηση; Πέρα από το παιδιάστικο
*- Κωστάκη μη μιλάς στη τάξη!- Κυρία, κυριά, γιατί λέτε μόνο εμένα; Αφού και ο Γιωργάκης μιλάει!*
-
Θα σου έλεγα ότι δεν θα δεις τον συριζα του 2009 αυτοδύναμη κυβέρνηση του Ελ ποτέ.
Αν ο συριζα αλλάξει (γίνει δλδ κάτι σαν πασόκ του '80) ίσως, αλλά τότε δεν θα είναι το ίδιο πράγμα, δεν θα έχει τα ίδια στελέχη κλπ. Ακόμα κ ο Τσίπρας, δεν θα είναι ο ίδιος Τσίπρας. Όσο ο Τσίπρας είναι Τσίπρας κ ο συριζα συριζα, πρωθυπουργός ο Τσίπρας του Ελ σε αυτοδύναμη κυβέρνηση συριζα δεν θα γίνει.
Η χα δεν θα αλλάξει ποτέ τόσο, ώστε να βγάλει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Κ ο Μιχαλολιάκος δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός σε αυτοδύναμη κυβέρνηση χα στο Ελ.
Τοποθετήθηκα, τοποθετήσου. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Μοιάζει ο Λάππας για απολογητή του κομμουνισμού; Τότε, τι νόημα έχει αυτή η απάντηση;Έρχεται κ δένει με την απάντηση του Λάππα στο 'δεν πρόκειται να γίνει ο Μιχαλολιάκος Πρωθυπουργός του ΕΛ':
Αν το 2009 σου έλεγα ότι υπάρχει περίπτωση να δεις πρωθυπουργό τον Τσίπρα τι θα μου έλεγες;
Περί ανόδου της Χ.Α. [Διάσπαση]