-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το αντίστοιχο θα ήταν αν εσυ σκεφτόσουν να αγοράσεις το ολοκαίνουργιο BMW 320 και εγώ (και πολύ άλλοι) να μπαίναμε στο topic και γραφαμε δεκαδες μηνύματα για το πόσο κακό value for money είναι και πόσο καλύτερα είναι τα Mercedes.Αν το αντίστοιχο είναι αυτό, τότε... καλά κάνουμε!
Ακριβώς αυτό δεν γίνεται κάθε φορά; Λέει κάποιος πως θα πάρει το τάδε αυτοκίνητο και οι υπόλοιποι του προτείνουν κι άλλα, νομίζω πως γίνεται συνέχεια. Το κλασικό δίλημμα πχ BMW 316 να λέει κάποιος και να πετάγεται ο άλλος και να του λέει πάρε Skoda Octavia 1.8T ABT 'για να τους πατάς όλους κάτω!' δεν το έχουμε δει άπειρες φορές εδώ;Δεν βλέπω γιατί να ισχύει κάτι διαφορετικό για το iPhone. Προφανώς, ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει τα χρήματά του, αλλά και ο σχολιασμός από τους υπόλοιπους είναι ελεύθερος. Αν πχ εσύ ΔΕΝ θέλεις ν' ακούσεις τις απόψεις των υπολοίπων για την αγορά κάποιου gadget, μην το ανακοινώσεις καν: αν το κάνεις, κάποιοι θα έχουν διαφορετική γνώμη και πιθανόν να μην σου αρέσει.
..... Περισσότερο είναι το 'έχω το καινούριο iPhone' παρά οτιδήποτε άλλο.
Αν μου επιτρέπεις η προσέγγιση αυτή είναι υπερβολικά ισοπεδωτική και επιφανειακή (αν και όχι άστοχη, μια και ισχύει σε πολλές περιπτώσεις). Αγνοεί το γεγονός ότι όταν έχεις κάποια χρόνια iphone έχεις κάνει κάποια επένδυση σε εφαρμογές που δεν θες να ξαναπληρώσεις. Ειδικά αν δεν έχεις το χρόνο να ασχολείσαι με τα 'ενδότερα' του τηλεφώνου σου είτε ως sw είτε ως hw.Υπάρχουν πάρα πολλοί εκεί έξω που πραγματικά στα @@ τους ο νέος 16πύρηνος επεγεργαστής και τα 8gb ραμ έχει ή δεν έχει ένα smartphone, να κάνουν ρουτ για να έχουν ένα backup της προκοπής στις εφαρμογές τους (πχ τιτανιουμ προ), και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να πατήσουν ένα restore και να έχουν εφαρμογές, λογαριασμούς μαιλ, όπως τις άφησαν σττο προηγούμενο τηλ.. Και αυτό πολύ εύκολα με ένα κλικ. (στο itunes? ναι σε αυτό! μ@λ@κία, αλλά είναι καλύτερο και σταθερότερο από το κιες και από το nokia suite και από πολλά άλλα που κατά καιρούς έχω δει, μοτορόλα, blackberry κλπ).
Και πάρα πολλοί επίσης που θέλουν - αν αποφασίσουν να δώσουν ένα σκασμό λεφτά για ένα gadget - αυτό να δείχνει καλοφιαγμένο και να είναι απλό και κατανοητό. Και δεν θέλουν να είναι Havajanas σε μέγεθος (γιατί εν τέλει το μέγεθος δεν μετράει ) αλλά μετράει η χρηστικότητα, η εμφάνιση και ίσως και το Logo γιατί όταν δίνεις ένα σκασμό λεφτά μπορεί να το θέλεις και αυτό.Εύκολο restore υπάρχει και στο Android, μέσω του PlayStore και του gmail. Μπήκα πριν λίγο στο gmail μου και είδα πως έχει καταχωρημένες όλες τις εφαρμογές που έχω στο κινητό μου. Ό,τι γίνεται και με το iTunes λοιπόν. Άρα, το restore, αν μου επιτρέπεις δεν είναι ικανή δικαιολογία, αντιλαμβάνομαι βέβαια πως η μετάβαση από iOS σε Android είναι άλλο πράγμα, αφού εκεί το restore δεν υφίσταται με τον ίδιο τρόπο... Άπαξ και το κάνεις όμως, μετά είναι εξίσου απλή διαδικασία.
Αυτό που περιγράφεις λοιπόν για το iOS, το βρίσκεις και στο Android (και όχι στις Samsung, Motorola κλπ, αλλά στην μαμά του λειτουργικού, την Google).
Δεν έθιξα πάντως στο σχόλιό μου την δική σου περίπτωση... Εγώ μίλησα για τους ανθρώπους που απλώς παίρνουν ένα iPhone για να μιλάνε στο τηλέφωνο, να μπαίνουν σε κάνα Facebook και πολύ συχνά δεν έχουν καν account στο iTunes. E, αυτοί λοιπόν θα ήταν ΜΙΑ ΧΑΡΑ με ένα Android, και θα είχαν πληρώσει το 1/3 των χρημάτων...
Εντελώς εξαιρετικά, κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι και από τους πιστότερους οπαδούς του iPhone! -
με βλεπω για μαυρο 64αρι. Ετσι και αλλιως αλλαζω κινητο πολυ αργα και αυτο σκοπευω να το λιωσω οποτε...
επιστροφη στο οικοσυστημα επομενως.Το Νεξους μου θα σκεφτω αν θα το πουλησω...εβγαλε 11μηνες αξιους χωρις το παραμικροαπλα θα πουλησω το iPad.
μου ειναι εντελως αχρηστο τελικα.
αρκουν τα macbook pro/ air και το iPhoneαπλα μπορει να περιμενω να δω τα νεα Νεξους πριν κανω την κινηση
sent from my Nexus -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το αντίστοιχο θα ήταν αν εσυ σκεφτόσουν να αγοράσεις το ολοκαίνουργιο BMW 320 και εγώ (και πολύ άλλοι) να μπαίναμε στο topic και γραφαμε δεκαδες μηνύματα για το πόσο κακό value for money είναι και πόσο καλύτερα είναι τα Mercedes.
Αν το αντίστοιχο είναι αυτό, τότε... καλά κάνουμε!
Ακριβώς αυτό δεν γίνεται κάθε φορά; Λέει κάποιος πως θα πάρει το τάδε αυτοκίνητο και οι υπόλοιποι του προτείνουν κι άλλα, νομίζω πως γίνεται συνέχεια. Το κλασικό δίλημμα πχ BMW 316 να λέει κάποιος και να πετάγεται ο άλλος και να του λέει πάρε Skoda Octavia 1.8T ABT 'για να τους πατάς όλους κάτω!' δεν το έχουμε δει άπειρες φορές εδώ;Εγώ δεν το έχω δει γιατί δεν ασχολούμαι με τέτοια νήματα. Μια φορά όταν ήταν να πάρω το 325 είχε λυσσάξει κάποιος να πάρω... Brera, εξήγησα ότι δεν μου αρέσει και τελείωσε το θέμα.
Παρόλα αυτά, κανένα πρόβλημα. Ασχοληθείτε μόνο εσείς με το συγκεκριμένο topic.
-
Δεν έθιξα πάντως στο σχόλιό μου την δική σου περίπτωση... Εγώ μίλησα για τους ανθρώπους που απλώς παίρνουν ένα iPhone για να μιλάνε στο τηλέφωνο, να μπαίνουν σε κάνα Facebook και πολύ συχνά δεν έχουν καν account στο iTunes. E, αυτοί λοιπόν θα ήταν ΜΙΑ ΧΑΡΑ με ένα Android, και θα είχαν πληρώσει το 1/3 των χρημάτων...
Ψυχολογικο ειναι το ζητημα οχι πρακτικο, γι'αυτο εχει δικιο απ'τη μια ο ΧΛ που σνομπαρει τροπον τινα τη συζητηση. Εσυ πχ μπορει να σνομπαρεις ολο το πακετο που παιρνεις με ενα iphone (αισθηση premium σε σχεση με τη μουφα που σου βγαζει το Samsung Galaxy πχ, status κλπ)αλλα για αλλους κανει διαφορα, παρ'ολο που θα εκαναν τη δουλεια τους μια χαρα και με ενα android στα μισα χρηματα. Το Iphone ειναι ευχαριστο κινητο εξαιτιας των παραπανω, και θα ηταν ακομα κι αν εκανε τα μισα που μπορει να κανει ενα android των 200 ευρω. Δεν ειναι ολα ζητημα πρακτικοτητας και value for money στη ζωη, και ευτυχως, αλλιως θα γυρναγαμε ολοι με βαρετα χιουνταϊ αη10.
-
@HiFi
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ ότι υπάρχουν πολλοί χρήστες που παίρνουν ένα ακριβό gadget/αντικείμενο για να πουλήσουν μούρη και να χρησιμοποιούν το 5% αντέ 10% των λειτουργιών του.Πχ.:είχα δει κοπέλα με sg note στο χέρι να περιμένει τραπέζι ένα βράδυ που είχα πάει για φαγητό. Αναρωτιέμαι λοιπόν πόσα από τα features αυτού του - κατά τα άλλα εκπληκτικού gadget - θα χρησιμοποιεί. Και η απάντηση έρχεται αυτόματα για μερικούς - ειδικά για fanboys: Αν είναι android 'τα χρησιμοποιεί όλα (πενάκια, μαιλ, docs to go, widgets κλπ) είναι σούπερ συσκευή, μπράβο της κλπ κλπ'. Αν είναι Apple 'το έχει για να πουλάει μούρη, άντε και να μπαίνει στο FB και το twitter. Το έχει γιατί είναι apple.Τι τις θέλει τις 5 ίντσες κλπ κλπ'.
Για να ξεκαθαρίσω, δεν αναφέρομαι προσωπικά , απλά βρήκα μια αφορμή για θίξω ένα γενικότερο σχολιασμό που βλέπω σε διάφορα φόρα σχετικά με τα μηλόφωνα και τα γκάτζετς της απλ vs οτιδήποτε άλλο. Και αυτό που λέω είναι ότι είναι απλά θέμα του πως αντιλαμβάνεται ο καθένας την όποια κάλυψη των αναγκών του.
Κοστίζει το μηλόφωνο; Ναι. Δεν θα ήθελα να κρίνω όμως - εγώ προσωπικά - την επιλογή του καθένα που θέλει να δώσει 700 ευρώ για να ποστάρει στο FB. Είναι δικαίωμά του. Εγώ δεν θα το έκανα και το θεωρώ μλκια για εμένα και μόνο, ειδικά για τους καιρούς που ζούμε. Ο δίπλα μπορεί να το θεωρεί must για να είναι trendy. Ok. Δεν τα παίρνει από την τσέπη μου οπότε δεν με νοιάζει. Αν τώρα γίνεται fanboy για το λόγο αυτό, αυτό δείχνει το χαρακτήρα του και τις αξίες που έχει και το χρόνο να ασχολείται. Άλλωστε πάντα υπάρχουν αυτοί και είναι απλά διασκεδαστικοί.
-
Δεν βλέπω να διαφωνούμε κάπου.
Κι εγώ, δεν έχω κανένα ζήτημα τι θα κάνει κάποιος με τα λεφτά του. Θεωρώ κιόλας εξαιρετική επένδυση των χρημάτων, αν αγοράσεις κάτι για να πουλάς μούρη, εν τέλει αυτό που πουλάς το ωραίο γκομενάκι να το... αγοράσει για παράδειγμα!
Αυτό δείχνει πως έπιασαν τόπο τα λεφτά σου (άσχετο βέβαια αν μάλλον δεν πολυσυμβαίνει το παραπάνω εκεί έξω, αλλιώς σιγά μην κυκλοφορούσε οτιδήποτε άλλο από iPhone... ).
Εγώ απλώς τονίζω πως μια τεράστια μάζα των αγοραστών iPhone είναι αυτοί που περιγράφω: ανίδεοι άνθρωποι που το μόνο που τους νοιάζει είναι να έχουν το νέο iPhone. Αυτό, ΔΕΝ συμβαίνει αλλού, το iPhone είναι μοναδικό γι' αυτό το πράγμα.
Δεν το λέω για να κατακρίνω κάποιον, το λέω σαν κοινωνικό / καταναλωτικό φαινόμενο.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν βλέπω να διαφωνούμε κάπου.Κι εγώ, δεν έχω κανένα ζήτημα τι θα κάνει κάποιος με τα λεφτά του. Θεωρώ κιόλας εξαιρετική επένδυση των χρημάτων, αν αγοράσεις κάτι για να πουλάς μούρη, εν τέλει αυτό που πουλάς το ωραίο γκομενάκι να το... αγοράσει για παράδειγμα!
Αυτό δείχνει πως έπιασαν τόπο τα λεφτά σου (άσχετο βέβαια αν μάλλον δεν πολυσυμβαίνει το παραπάνω εκεί έξω, αλλιώς σιγά μην κυκλοφορούσε οτιδήποτε άλλο από iPhone... ).
Εγώ απλώς τονίζω πως μια τεράστια μάζα των αγοραστών iPhone είναι αυτοί που περιγράφω: ανίδεοι άνθρωποι που το μόνο που τους νοιάζει είναι να έχουν το νέο iPhone. Αυτό, ΔΕΝ συμβαίνει αλλού, το iPhone είναι μοναδικό γι' αυτό το πράγμα.
Δεν το λέω για να κατακρίνω κάποιον, το λέω σαν κοινωνικό / καταναλωτικό φαινόμενο.
Αν είναι να πηδήξει κανείς επειδή έχει iphone τι να πω!!
Μου θύμισες το αμίμητο του Χάρυ Κλύνν σχολιάζοντας (εικονικό) ταξίδι στη Βουλγαρία του πάλαι ποτέ Ανατολικού Μπλοκ: 'Με μια Κολυνός και ένα καλσόν βγάζεις γκόμενα!' -
o πεθερος μου σημερα, ο οποιος εννοειται οτι δεν εχει ιδεα απο τηλεφωνα...
- Σπυρο, εβγαλαν καινουργιο τηλεφωνο
- καθε μερα βγαζουν...
- α δεν ξερω, εγω στην τηλεοραση το ακουσα, 600τοσα € ειπαν
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
o πεθερος μου σημερα, ο οποιος εννοειται οτι δεν εχει ιδεα απο τηλεφωνα...- Σπυρο, εβγαλαν καινουργιο τηλεφωνο
- καθε μερα βγαζουν...
- α δεν ξερω, εγω στην τηλεοραση το ακουσα, 600τοσα € ειπαν
Πές του να στο κάνει δώρο.
-
-
παιζει να ειμαι ο μονος εδω μεσα που εχει χρησιμοποιησει meego,
webos,windows phone mango,android απο 1.5->4.1 ,ios απο 1.0.1 εως 6beta,badaπιστευω οτι ο καθενας μπορει να βρει αυτο που ζηταει σε καθε τηλεφωνο αρκει να ξερει τι θελει
Η αδερφη μου εχει 4s 32gb και δεν εχει κανει ποτε συγχρονισμο ενω εχει δεκαπεντε επιπλεον εφαρμογες κατεβασμενες μονο.
Σιχαινεται τα itunes αλλα το κινητο την ευχαριστει για αυτα που κανει.Ειχε τα χρηματα,το αγορασε και δεν ασχολειται αλλο.φιλος μου εχει 4s64
δεν εχει μεσα τιποτα...δικαιωμα του.
Εννοειται οτι οι περισσκτεροι που εχουν Αιφον ειναι ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ασχετοι ανιδεοι με κινητα κ το πηραν για πουλμουρομως αυτο δεν σημαινει οτι εγω που σε 3.1.3 ειχα widgets,notifications,themes,tweeks δεν πρεπει να το παρω.
ειναι πιο δυσκολο να κανεις τις αλλαγες που ξερω εγω σε ios παρα να αλλαξεις rom σε ενα Νεξουςοποτε ηρεμιστε λιγο οσοι το παιζεται geeks με ενα ανδροιδ και αντε ενα παλιο Αιφον.
εμενα επισης με βοηθαει πολυ το οτι εχω Μακ και τα itunes+iphoto+icloud+safari τα δουλευω
λυπαμαι μονο που θα σκοτωσω το iPad 3,32gb .γιατι μου ειναι αχρηστο.
sent from my Nexus
-
πως είναι μονοδρομος απο τη στιγμή που μέχρι πρόσφατα κανένα μηλοπροιον δεν υποστήριζε ραδιο?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
πως είναι μονοδρομος απο τη στιγμή που μέχρι πρόσφατα κανένα μηλοπροιον δεν υποστήριζε ραδιο?αυτο που εγραψα και μετα εβγαλα αφορουσε τα itunes.
Για μενα δεν υπαρχει καλυτερο προγραμμα διαχειρησης μουσικων αρχειων απο τα itunes.
απλα ολοι οι αλλοι τα βλεπουν σαν player ενω βασικα ειναι προγραμμα διαχειρησης.εγω εχω δυσκολευτει πολυ να κανω τελειο συνκ το Μακ και τα Νεξους μου.
αυτο βασικα με χαλασε λιγο.
Κατα τα αλλα το android ειδικα στην 4.1 ειναι πληρες και γρηγορο
Οταν βγαλει Νεξους η Σονυ θα γινει χαμος μια και εκει θα μιλαμe και για ποιοτητα τυπου xperia psent from my Nexus
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
webos,windows phone mango,android απο 1.5->4.1 ,ios απο 1.0.1 εως 6beta,badaπιστευω οτι ο καθενας μπορει να βρει αυτο που ζηταει σε καθε τηλεφωνο αρκει να ξερει τι θελει
Η αδερφη μου εχει 4s 32gb και δεν εχει κανει ποτε συγχρονισμο ενω εχει δεκαπεντε επιπλεον εφαρμογες κατεβασμενες μονο.
Σιχαινεται τα itunes αλλα το κινητο την ευχαριστει για αυτα που κανει.Ειχε τα χρηματα,το αγορασε και δεν ασχολειται αλλο.φιλος μου εχει 4s64
δεν εχει μεσα τιποτα...δικαιωμα του.
Εννοειται οτι οι περισσκτεροι που εχουν Αιφον ειναι ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ασχετοι ανιδεοι με κινητα κ το πηραν για πουλμουρομως αυτο δεν σημαινει οτι εγω που σε 3.1.3 ειχα widgets,notifications,themes,tweeks δεν πρεπει να το παρω.
ειναι πιο δυσκολο να κανεις τις αλλαγες που ξερω εγω σε ios παρα να αλλαξεις rom σε ενα Νεξουςοποτε ηρεμιστε λιγο οσοι το παιζεται geeks με ενα ανδροιδ και αντε ενα παλιο Αιφον.
εμενα επισης με βοηθαει πολυ το οτι εχω Μακ και τα itunes+iphoto+icloud+safari τα δουλευω
λυπαμαι μονο που θα σκοτωσω το iPad 3,32gb .γιατι μου ειναι αχρηστο.
sent from my Nexus
εγω δε καταλαβαινω γιατι καποιος να το παιζει powa usa που λεει και ο Λαππας ή geek
το θεμα ειναι να κανεις ωραια και απλα τη δουλεια σου τωρα αν θες να τη κανεις με 600-700 ή και με 150 ειναι δικαιωμα σου φυσικα, απλα κουβεντα να γινεται
εγω παντως επανειλημμενα εχω δηλωσει οτι ειμαι κατα των modifications και γενικα ολης αυτης της ανουσια ενασχολησης με τετοια πραγματα για αυτο και προτιμω κατι που δουλευει απλα (για τα γουστα μου παντα) out of the box και απο κει και περα να μπορω να ασχολουμαι με καμια ενδιαφερουσα εφαρμογη και οχι να προσπαθω να κανω το κινητο μου να κανει τα αυτονοητα
και το ios δε το κανει αυτο (οσο και αν επικρατει η αντιθετη αποψη) , ακομα και αν χωσεις βαθια το χερι στη τσεπη και αγορασεις την ακριβη συσκευη και τις εφαρμογες απο το appstore και δεν ασχοληθεις καθολου με cydia ,jb και τα ρεστα
το itunes οσο ευχρηστο και να ειναι για μερικους, αλλο τοσο σπαστικο ειναι για τους υπολοιπους που απλα θελουν να συνδεουν το usb στον υπολογιστη τους
-
Εχμμ.. διακόπτω λίγο την όμορφη συζήτηση για μια πρακτικής φύσεως απορία:
(Σχεδόν) αποφάσισα να κάνω φορμάτ στο PC γιατί δεν βλέπω να βγάζει τη χρονιά χωρίς να τρώει μπουνιά. Έχει αρχίσει να γίνεται υπερβολικά αργό για τα κριτήρια μου. Στο δια ταύτα:
Επειδή συγχρονίζω το iphone με το PC κι αν το φορμάρω θα χαθούν τα πάντα, έχει κάποιος ένα reference με οδηγίες για το τι θα πρέπει να κρατήσω, ν' αντιγράψω κλπ ώστε να μου γίνει η ζωή εύκολη μετά την φρέσκια εγκατάσταση των windows;
Το τηλέφωνο είναι 'μαμά', δεν έχει πειραχτεί καθόλου. (Και να λείπουν παρακαλώ σχόλια του τύπου: 'Ορίστε ο φιγουρατζής που λέγαμε, που δεν εκμεταλλεύεται τις πραγματικές δυνατότητες' κλπ κλπ )
Ευχαριστώωωω
-
κοιτα παντως αν εχει αρχισει να στα φτυνει καποιος σκληρος με καποιο διαγνωστικο, γιατι το 'υπερβολικα αργος' φαινεται παραξενο
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
ομως αυτο δεν σημαινει οτι εγω που σε 3.1.3 ειχα widgets,notifications,themes,tweeks δεν πρεπει να το παρω.
+1
Πχ για να εγκαταστήσεις εφαρμογή απο κατεβασμένο ipa (όχι μέσω instalous) είναι ολόκληρη μανούρα, πρέπει να μπείς μεσω ssh στο (οπωσδήποτε jailbroken) κινητό, να βάλεις το ipa σε συγκεκριμένο φάκελο και μετά να το εγκαταστήσεις μέσω instalous
Στα android ούτε κάν root δέν θέλει για να βάλεις ένα apk
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
ομως αυτο δεν σημαινει οτι εγω που σε 3.1.3 ειχα widgets,notifications,themes,tweeks δεν πρεπει να το παρω.
+1
Πχ για να εγκαταστήσεις εφαρμογή απο κατεβασμένο ipa (όχι μέσω instalous) είναι ολόκληρη μανούρα, πρέπει να μπείς μεσω ssh στο (οπωσδήποτε jailbroken) κινητό, να βάλεις το ipa σε συγκεκριμένο φάκελο και μετά να το εγκαταστήσεις μέσω instalous
Στα android ούτε κάν root δέν θέλει για να βάλεις ένα apk
Αν δεν έχω καταλάβει καλά τι συζητάτε ζητάω συγνώμη εκ των προτέρω, αλλά...
για να εγκαταστήσεις εφαρμογή από κατεβασμένο ipa σε jb iphone δεν κάνεις απολύτως από αυτά που λες.
Πετάς το ipa στο itunes συγχρονίζεις και εντάξει.
Λέμε το ίδιο; -
Ο χρήστης pik. έγραψε:
webos,windows phone mango,android απο 1.5->4.1 ,ios απο 1.0.1 εως 6beta,badaΜόνο WebOS δεν είχα ποτέ αλλά έχω διαβάσει καλά λόγια(και από εσένα) και σκέφτομαι κάποια στιγμή για ένα Pre για δεύτερο.
-
Έχουμε ιδέα πόσο μπορεί να πιάσει το 3Gs μου αν το πουλήσω; Είναι σε καλή κατάσταση, αλλά μετά από 3,5 χρόνια όπως και να το κάνουμε δεν δείχνει καινούργιο.
Α, έχει και καινούργια μπαταρία.
Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...