-
η τελευταία ανάλυση είναι με γκάζι (λαδι Castrol 5-30 ACEA A5)
αυτοκίνητο Volvo v50 1.8
vialle lpfi -
Καλό. Ευχαριστώ.
-
Συμπληρώνεις καθόλου λάδι ή πας με το αρχικό γέμισμα;
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Καλό χειμώνα η καλό υπόλοιπο…… καλοκαιριού. Μια ερώτηση. Ήρθε ο καιρός να αλλάξω μπούζι έως τώρα έβαζα αυτά που πρότεινε ο κατασκευαστής. Σκέπτομαι για τα «ειδικά» ιριδίου lpg τη λέτε αξίζει? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Θα έχεις το κεφάλι σου ποιο ήσυχο.
ΑΣτο δικο μου επισημα η ngk δινει ως αναβαθμιση για μπουζι τα ιριδιου BKR6EIX-11 ενω καθαρα για υγραεριο παλι ιριδιου τα LPG 1 ποια ειναι σωστο να βαλω για το υγραεριοκινητο αυτοκινητο μου;
Τωρα φοραω τα εργοστασιακα τριακιδα BKUR6ET-10 υπαρχει περιπτωση να καψει πολλαπλασιαστη αν επιλεγει ενα απο τα παραπανω; -
Στο παλιό σιβίκ μου για ιρίδιο και βενζίνη συνιστά ένα νούμερο πιο ζεστά (5 βάζω σε ιρίδιο) αλλά για υγραέριο βάλε ίδιο νουμερο ή πιο κρύο όχι πιο ζεστό μπουζί.
Οι πολλαπλασιαστές ζορίζονται περισσότερο με το υγραέριο σε μεγάλο φορτίο κινητήρα.
Αν δεν καίγονται ποτέ με βενζίνη θα αντέξουν με ίδια μπουζί και σε υγραέριο. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στο παλιό σιβίκ μου για ιρίδιο και βενζίνη συνιστά ένα νούμερο πιο ζεστά (5 βάζω σε ιρίδιο) αλλά για υγραέριο βάλε ίδιο νουμερο ή πιο κρύο όχι πιο ζεστό μπουζί.Οι πολλαπλασιαστές ζορίζονται περισσότερο με το υγραέριο σε μεγάλο φορτίο κινητήρα.
Αν δεν καίγονται ποτέ με βενζίνη θα αντέξουν με ίδια μπουζί και σε υγραέριο.Συμφωνώ με το τελικό σου συμπέρασμα, ότι δουλεύει οκ με βενζίνη θα δουλέψει και με το γκάζι
μην πετάτε λεφτά σε ειδικά αναλώσιμα 'κατάλληλα' για υγραέριο.
Σε εμένα τα μπουζί και οι πολλαπλασιαστές είναι μιά χαρά, μόνο ένας ρελές τά παιξε πρόσφατα και σταμάτησε να δουλέυει το ένα από τα 8 μπεκ υγραερίου (το αμάξι ρέταρε) αλλά ο μπίρμπος μου τον άλλαξε σε 5 λεπτά και χωρίς χρέωση (εγγύηση).
Εχω περίπου 20.000χλμ με ICOM JTG HP 5ης γενιάς, και το αμάξι αν και του πίνω το αίμα πάει ρολόι.
ειλικρινά δεν νομίζω οτι άλλο αμάξι στην Ελλαδα με υγραέριο τρώει τόσο ξύλο όσο το δικό μου, οπότε αν μου βγάλει κάτι το υγραέριο θα το ποστάρω αμέσως:-)NFS
-
Στην εισοδο του Parking του Mall ,εχουν βαλει πινακιδες πουλενε οτι απαγορευεται η ειδοδος σε οχηματα με LPG!
Υπαρχει καποια λογικη σε αυτο? -
Όχι.
Το γυρνάς σε βενζίνη και μπαίνεις. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Στην εισοδο του Parking του Mall ,εχουν βαλει πινακιδες πουλενε οτι απαγορευεται η ειδοδος σε οχηματα με LPG!
Υπαρχει καποια λογικη σε αυτο?Αμέ βεβαίως υπάρχει!
είναι η λογική της δεκαετίας του 80 που τα συστήματα υγραερίου δεν είχαν τα σημερινά συστήματα ασφαλείας και θεωρητικά υπήρχε κίνδυνος έκρηξης. ...οπότε σου λέει το mall επειδή είμαστε σε υπόγειο βγάλε μία απαγορευτική ένδειξη.
Στην ουσία κανείς δεν σε ελέγχει όταν μπαίνεις, οπότε λογικά θα θέλουν να αποποιηθούν ευθύνη αποζημίωσης στην απίθανη περίπτωση ατυχήματος (πχ από τρακάρισμα) στο υπόγειο.
Βέβαια με τα σημερινά συστήματα υγραερίου αυτή η λογική είναι παρωχημένη. προσωπικά παρκάρω σε αρκετά υπόγεια παρκινγ και κανένα δεν έχει τέτοια σήμανση
απλά γράφτους στα αρχεία σου
-
Αν δεν κανω λαθος και το Eurotunnel εχει αυτο τον περιορισμό.
κι ειναι λογικό.
σε διαρροη υγραεριου αυτο παει και καθεται 'κατω'
Αν δεν υπαρχουν οι καταλληλες διαδικασίες απαγωγής του απο πες τον κατω κατω οροφο σε μια διαρροη.....
το eurotunnel πχ εχει μορφη που μοιαζει με V υψομετρικά. -
geia sas! eimai kainourios sto forum auto...k ithela na sas rotiso gia ena thema p exo sxetika me to igraerio. loipon exo ena kia picanto 1.1i k thelo na valo sistima igraeriou tis lovato. kseroume kata poso tha epireasei auto ton kinitira k ti fthores mporei na exei???
-
Φιλε η αδερφη μου εχει το ιδιο αυτοκινητο και εχει κανει πανω απο 25,000χλμ χωρις κανενα προβλημα. Το συστημα και εκει ειναι lovato. To ιταλικα οχι το βουλγαρικο.
Βεβαια δε το σκιζει αλλα μεχρι τωρα ουτε κιχ...
Αν μενεις Αθηνα μπορω να σου πω που το βαλε. -
malista! oxi file ektos athinas eimai.alla apo thema tou 'patimatos' to pao os 140 me 150 se taksidi...den pisteuo na exei provlime etsi?enoo me aerio otan to pao
-
Ε αυτο λογικα εξαρταται απο το μαστορα.....Αν εμενες κοντα στην Αθηνα θα σου ξεγνιαστος
-
Ε αυτο λογικα εξαρταται απο το μαστορα.....Αν εμενες κοντα στην Αθηνα θα σου ξεγνιαστος
-
kserei kanenas to eksis thema otan douleuei to autokinito se polles strofes (dld se ipsiles taxitites) me aerio exei proivlima??
oso giauto p eipes yamaha13 exeis dikio apolito dikio! -
Και είπα πάλη, ότι το γκαράζ δεν επέχει θέση ΚΤΕΟ. Κατά συνέπια ο φόβος φιλάει τα έρημα. Και βεβαίως αυτό αναγράφετε ευανάγνωστα για την νομική υπόσταση του θέματος.
Α. -
Ο χρήστης giorgos_pot έγραψε:
geia sas! eimai kainourios sto forum auto...k ithela na sas rotiso gia ena thema p exo sxetika me to igraerio. loipon exo ena kia picanto 1.1i k thelo na valo sistima igraeriou tis lovato. kseroume kata poso tha epireasei auto ton kinitira k ti fthores mporei na exei???
Ρε συ Γιώργο το ότι είσαι ανορθόγραφος όπως και εγώ, δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας στραβώνεις με το τρόπο που γράφεις….
Α. -
kserei kanenas to eksis thema otan douleuei to autokinito se polles strofes (dld se ipsiles taxitites) me aerio exei proivlima??
oso giauto p eipes yamaha13 exeis dikio apolito dikio!Γνώμη μου είναι ότι οι πολλές στροφές με μεγάλα φορτία (ψηλές ταχύτητες ταξιδιού δηλαδή ή μεγάλες ανηφόρες που τις ανεβαίνουμε πλακωμένοι) καλό θα ήταν να αποφεύγονται σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο που έγινε μετατροπή και δεν είναι υγραεριοκίνητο από το εργοστάσιο. Ο λόγος είναι το λάθος αβανς. Ξαναλέω ότι αυτή είναι η γνώμη μου και μόνο.
-
oso giauto p eipes yamaha13 exeis dikio apolito dikio!Γραφε με ελληνικους χαρακτηρες και οχι με greeklish[mod]
Υγραεριοκίνηση!