-
Παιδιά γεια σας.Θέλω τη βοήθεια σας...Έβαλα μια σόμπα μαντεμένια αθως 2...Ο μάστορας προτεινε και εβάλα μπουρια inox ελικοειδους ραφής γιατί ειπε ότι ειναι πιο γερά και καλυτερα συν οτι βγαινουν 3μετρα και βολέβουν....όμως τώρα ανακάλυψα ότι τα ελικοειδους ραφης δεν ειναι καν πιστοποιημενα για καμιναδα κι ότι ειναι επικινδυνα!!!Γιατί μπορεί να έχουν διαρροή απο τις ραφές κρατάνε λογω μη λειας εσωτερικής επιφανειας καπνα κι ότι οξειδώνονται....Τρελάθηκα!!!Το έψαξα κι είδα ότι οντως τα ελικοειδούς ραφης αναφέρονται ως αεραγωγοι κι όχι καπνοδόχοι!!!Έχει κανείς κάποια εμπειρία???Τι γίνετε???Λέω να κάνω αλλαγή και να βάλω τα κλασικά εμαγιε(τόσα χρόνια μια χαρα ήταν στις σόμπες)...Τι γνώμη έχετε για τα ελικοειδούς ραφης???Και τι λέτε για τα κλασικα εμαγιέ???Είμαι απελπισμένος, ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις σας!!!
-
Ο χρήστης athsak έγραψε:
....όμως τώρα ανακάλυψα ότι τα ελικοειδους ραφης δεν ειναι καν πιστοποιημενα για καμιναδα κι ότι ειναι επικινδυνα!!!Ενώ τα 'κλασικά εμαγιέ' είναι πιστοποιημένα, λες?
Τα ελικοειδούς ραφής είναι φτηνότερα κ έχουν μειωμένη αντοχή σε σχέση με τα λεία. Αυτό κ τέλος. -
Δεν ξερω αν ειναι πιστοποιημενα αλλα ειναι για χρηση σε ξυλοσομπες....αντιθετα τα ελικοειδοθς δεν αναφερονται για ξυλοσομπα αλλα ως αεραγωγοι ασχετα αν τα χρησιμοποιουμε...!!!Παραθέτω κι αυτα....κι όποιος γνωρίζω παραπάνω ας ενημερωσει γιατι είναι πολυ σοβαρο το θεμα...http://www.youtube.com/watch?v=qcPl4SMVogg http://www.xytemporiki.gr/uinfos.php?language=gr
Σας ευχαριστω και παλι...
-
Καλησπερα, διαβασα θα ελεγα ολες τις σελιδες...
θα παρακαλουσα τον Ηλία ή/και όποιον άλλο έχει χρόνο ας ριξει μια ματια να βοηθήσειεχουμε αυτο το χώρο
Σορυ για το προχειρο σχεδιο, με κοκκινο ειναι τα ανοιγματα (παραθυρα, πορτα, μπαλονοπορτες)τα προφανη ειναι Υπνοδ1 και 2, Διαδρομος, Κουζινα, Τουαλετα, Σαλονι ΤΡαπεζαρια Χωλ (ενας χώρος ενιαιος)
2ος οροφος, απο πανω ταρατσα, εντελώς αμόνωτο, περίπου 90-100 τμ. Εχει εγκατασταση καλοριφερ, καυστηρας στην ταρατσα, μοιραζεται καυστηρα με τον 1ο οροφο (ανεξαρτητο διαμερισμα).
Προσοψη 8 μετρα, στην μερια του σαλονιου, ψηλοταβανο γενικα.Λεφτά ΔΕΝ υπαρχουν. Το καλυτερο θα ηταν να γινει πρωτα μόνωση κλπ, ειναι γνωστό, αλλα ΔΕΝ γινεται.
Διαβάζω οτι με σόμπες των 500€ ζεσταινω 60τμ, παιζει τελικα ή ειναι μύθος?-
Μια ξυλοσομπα στο χωλ σαλονι τραπεζαρια θα μπορουσε να καλυψει το σπιτι? (προφανως το σαλόνι χωλ τραπεζαρια καλύπτεται μια χαρα)
-
ειναι εφικτο και πραγματικο να περιμενουμε οτι τα υπνοδωματια θα έχουν καποιου ειδους στοιχειώδη θερμοκρασία? 18-21 Κελσιου? (Υπαρχουν μικρα παιδάκια)
-
τι ισχύ KW θα επρεπε θεωρητικα να παρουμε για να το πετυχουμε?
-
Στο καλοριφερ συνδεεται ? Ναι γινεται, αλλα μπας και χρειαστουμε θερμαστή να ριχνει συνεχεια?
-
Τι καταναλωση θα περπει να περιμενουμε απο ξύλα? (Βρωμια και ροκανιδια θα υπαρχουν εννοειται, τα ανεχόμαστε)
-
αν ηταν σπιτι σας τι θα παιρνατε ως value for money
-
τι κοστη να περιμένουμε?
Για ριχτε καμμια ιδεα ή περεταιρω ερώτηση ρε παιδια...
-
-
Ναι, θα ζεσταίνεσαι. Με μια σόμπα στον ενιαίο χώρο θα έχεις μια πολύ καλή θερμοκρασία σε όλο το σπίτι, αλλά 21 βαθμούς στα υ/δ, δύσκολα. Θα έπρεπε να έχεις στην κουζίνα ... 25.
Από την άλλη 21 βαθμοί δεν είναι 'στοιχειώδης θερμοκρασία' για υπνοδωμάτιο, ρε φίλε! Καύσωνας είναι!
Μια καλή (ΚΑΛΗ) σόμπα των 400 Ε ζεσταίνει άνετα κ με ελάχιστη κατανάλωση πάνω από τα 60 μέτρα που αναφέρεις, χωρίς 'βρωμιά και ροκανίδια'. Υπάρχουν στην αγορά κ σόμπες των 200 - 250 Ε, αλλά την διαφορά της τιμής την καίνε σε ξύλα τον πρώτο χρόνο.@athsak
Για 15 χρόνια, όλοι έβαζαν inox ελικοειδούς ραφής σε ανοιχτά τζάκια. Γι' αυτά μιλάνε τα λινκ που έβαλες.
Όλα όσα λένε στα λινκ είναι αλήθεια, οι λείες είναι καλύτερες, αν μπορείς να τις αλλάξεις κάνε το, τα 'κλασικά εμαγιέ' είναι αντίστοιχης (κακής) ποιότητας (και πολύ λεπτότερα, και χάνουν στις ενώσεις σχεδόν πάντα), αν θέλεις να κάνεις σωστή δουλειά πάρε χοντρά, καλά μπουριά για μέσα στο σπίτι σου κ έξω βάλε χαλαρά αυτά που έχεις. -
Φιλε Trident1971.
Aπ οτι καταλαβα , θελεις να ζεστανεις το σπιτι σου με ξυλοσομπα, αλλα εθεσες το θεμα πολυ λανθασμενα.Ρωτας αν με σομπα 500 ευρω μπορεις να ζεστανεις 60 τμ.Το σωστο ειναι να ρωτησεις τα παιδια που ξερουν ποσα κιλοβατ χρειαζονται για τον δικο σου χωρο. Υπαρχουν σομπες των 4000 ευρω με ωραιο ντιζαιν αλλα χαμηλης ισχυος , και αλλες των 500 ευρω με πολυ μεγαλυτερη ισχυ απο τις προηγουμενες.Μαθε λοιπον ποσα κιλοβατ χρειαζονται για τον χωρο σου, και μετα πηγαινε στα ευρω, αναλογα με την τσεπη σου. Αυτα που ζεσταινουν ειναι τα κιλοβατ και οχι τα ευρω. -
Ευχαριστώ για την απάντηση...Όμως τα ελικοειδούς ραφής έχουν προβλημα με λογω ελίκων από την άλλη τα εμαγιε χρησιμοπουνται 50 χρονια....Γιατί αυτά χάνουν στις ενώσεις???Πάντως όταν λες καλά χοντρά μπουριά μέσα στο σπίτι τι εννοείς???Άκουσα οτι υπάρχουν και πιο χοντρά εμαγιέ...Εσυ τι μπουριά προτείνεις για μέσα στο σπίτι???Ευχαριστω!
-
Τα εμαγιέ χρησιμοποιούνται 50 χρόνια μόνον στην Ελλάδα κ σχεδόν αποκλειστικά σε σπίτια σε χωριά. Τα inox ελικοειδούς καμιά 20αριά.
Οι σόμπες γέμιζαν πάντοτε κάπνα τα σπίτια, άλλο αν δεν 'πείραζε'. Κάθε 2 - 3 χρόνια σάπιζαν κ τα άλλαζαν, αλλά τους φαινόταν φυσιολογικό.
Για μέσα στο σπίτι inox ή χοντρή (τουλάχιστον 0,6 - 0,7 mm) λαμαρίνα. Υπάρχουν κ με πάχος 2 mm, αν μπορείς να βάλεις τέτοια ακόμα καλύτερα. Οι τιμές παίζουν, τα inox είναι αρκετά οικονομικότερα. -
Εγω έχω ελικοειδους ραφης ινοχ...ομως φοβηθηκα επειδη λενε οτι καποια στιγμη χανουν απο τις ραφες...και φοβαμαι το μονοξειδιο...λέω να τα αλλάξω?Να βάλω inox μονης ραφής???ή εμαγιε ενισχυμενα...σε παρακαλω δώσε περισσότερες πληροφορίες και τιμές αν μπορεις...Τα ινοχ οχι τα ελικοειδη τα κανονικα με προβληματιζουν στις γωνιες...εχουν γωνιες με ραφεσ...και το ταφ τους παλι ειναι με ραφη...τι λες εσυ?Τα λαμαρινενια εμαγιε ειναι αλλις νομιζω...σε παρακαλω πες μου τι ειναι καλυτερο και σε τι τιμες θα το βρω....τα inox τα απλα έχουν 15 ευρω το μετρο...τα ενισχυμενα τα εμαγιε δεν ξερω...Σε ευχαριστω παρα πολυ!
-
Το αν ειναι ραμμενα στις ραφες ή οχι αυτό εξαρταται απο την εταιρια κατασκευης. Εχω δει ινοχ που δεν εχει καμια ραφη. Το θέμα ειναι οτι για εσωτερικο χώρο νομιζω πως το ινοχ δεν 'παει'. Πρεπει να βρεθει μπουρί-καπναγωγος βαμενος σε καποιο χρωμα.
-
το χρωμα δε με πειραζει...οι ραφες με προβληματιζουν...πως γινεται να μην εχουν ραφες οι γωνιες και τα ταφ?αν εχεις καμια πληροφορια?
-
Δεν σε πειραζει, αλλα κανω μια προταση γενικοτερη (κ για τους υπολοιπους): οταν δεν μπορουμε να αποφυγουμε κατι ξεμπαρκο-παραταιρο μεσα στο χωρο μας, καλυτερα να το χρησιμοποιουμε σαν στοιχειο διακοσμησης. Δηλαδη, μια κολωνα σε κουλο σημειο, ή εν προκειμενω το μπουρι της σομπας, αντι να προσπαθεις να το κρυψει ή να το ταιριαξεις, ειναι καλη ιδεα να το βαψεις καποιο (σωστο σε σχεση με τον υπολοιπο χωρο+χρωματισμο) χρωμα κ να το κανεις να ξεχωριζει.
-
Παιδιά έχει υπόψιν του κανεις για μπουρια εμαγιε ενισχυμενα δηλ με μεγαλυτερο παχος ή μπουρί που εχει βαλει κάποιος και εμεινε ευχαριστημενοσ σε εσωτερικο χωρο???Ας αναφερει κι ας μας πει και τιμη...Ευχαριστω!
-
Καλησπέρα κ από μένα. Έχω διαβάσει όλο το θέμα μιας κ ψάχνω ξυλόσομπα. Είχα καταλήξει στη http://www.dovre.gr/dovre_760cb.php όμως κάποιος γνωστός μου είπε να κοιτάξω κ την http://www.xanthakos.gr/gr/energeiaki-sompa-xyloy-xylosompa-la-nordica-isotta-9kw-p240.html (η σελίδες είναι ενδεικτικές).
Ξέρεται κάτι γ αυτές τις σόμπες? Είναι αρκετά μεγάλος ο χώρος που θέλω να ζεστάνω. μακρόστενος μπορώ βέβαια να απομονώσω ενα μέρος. -
Τα inox βγαίνουν και σε μαύρο ματ χρώμα που είναι πολύ ωραίο. Μετά για άλλα χρώματα νομίζω η μόνη σωστή λύση είναι η ηλεκτροστατική βαφή αλλά κοστίζει. Για τα εμαγιέ ίσως να μπορείς να τα βάψεις αλλά εγώ ούτε θα τα έβαζα ούτε θα τα έβαφα .
Τα inox μονής ραφής (μονού ή διπλού τοιχώματος) είναι η πιο ενδεδειγμένη επιλογη νομίζω. Όσο μεγαλύτερο πάχος τόσο το καλύτερο. Να προσέξεις μόνο να έχουν φλάντζες για να μην χάνουν από τις ενώσεις. Οι γωνίες έχουν 2-3 ραφές. Πιστεύω ότι πρώτα θα χαλάσει η σόμπα και μετά η ραφή αν το μπουρί έχει επαρκές πάχος. Αν έχεις τόσο μέγάλο θέμα με το μονοξείδιο μπορείς να τοποθετήσεις έναν μετρητή μονοξειδίου. Προσωπικά θα ανησυχούσα πολύ περισσότερο για όλα τα υπόλοιπα σωματίδια κατα τον καθαρισμό της σόμπας ή που πιθανόν να διαφεύγουν παρά για την πιθανότητα να σαπίσει η ραφή και να υπάρξει απώλεια καυσαερίων.
@ letta Προσωπικά μου αρέσουν πολύ οι Dovre. Και εγώ είχα καταλήξει σε αυτές αλλά λόγω προβλημάτων με την καπνοδόχο πήγα σε pellet. Η συγκεκριμένη σειρά, αν είναι αυτή που νομίζω, έχει πολύ καλής ποιότητας μαντέμι και μπορείς να συνδέσεις και εξωτερική παροχή αέρα. Και οι δυο πάντως καλές φαίνονται. Η dovre νομίζω είναι λίγο πιο δυνατή (11 vs 9 kw) αλλά η la nordica δηλώνει μεγαλύτερο ποσοστό απόδοσης (83% vs 75%) που σημαίνει μεγαλύτερη οικονομία ξύλου.
-
Τι πάχος πρέπει να έχει το inox?Γιατι δε θα έβαζες εμαγιέ?ειναι επικίνδυνα?Τώρα εχω ελικοειδης ραφης ινοχ λες να χαλασουν οι ραφές και να εχουν διαροή καυσαερίων?
-
Για δες εδω για Inox αγωγους κλπ. Ποιοτικα και ελληνικα.
Αν μπορω παντως να το παραγγειλω σε χρωμα ή να το βάψω με ποιοτικα χαρακτηριστικα αυτη ειναι μια λύση. Για μπουρι 1-2-3 χιλοστα δεν εχω δει πουθενα, οπως προανεφερε ο Ηλιας.
-
Η ηλεκτροστατική βαφή στα πρώτα μέτρα καίγεται. Και μυρίζει, και είναι αντιαισθητική.
-
Περι inox ελικοειδους ραφης:
-
Ναι ρε παιδια...αυτην την ακαταλληλολητα ειδα και τρομαξα στην προηγουμενη σελιδα εχω και το βιντεακι...γι'αυτο λεω να στραφω στα εμαγιε ακομη και στα απλα....αλλά ψάχνω και τα ενισχυμενα...αν μπορει καποιος να βοηθησει...
Ξυλόσομπα