-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Για ευνόητους λόγους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η συμμετοχή στον opterios...Προβοκάτσια!!
-
μαλλον θα αγγαρεξω καποιον για να μου δωσει το παιχνιδι σε cd, καθως δε το βρηκα πουθενα ολοκληρο στο νετ.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Για ευνόητους λόγους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η συμμετοχή στον opterios...
Προβοκάτσια!!
Στα χόμπυ σου δεν νομίζω να συμπεριλαμβάνεται και το κλέψιμο εκκλησιών...
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Εκτός από τιμονιέρα (που δεν έχουν όλοι)δεν θα πρέπει να έχουν και όλοι dsl?(εκτός από αυτόν που θα κάνει host)!Αλλιώς δεν θα τους τρέχει καρέ-καρέ το παιχνίδι?
ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ! Θα τρέχει με όσα καρέ αντέχει η κάρτα γραφικών του υπολογιστή σου, ακόμα κι αν έχεις 56k σύνδεση!
Οκ!sorry Αλλά δεν φημίζομαι για τις γνώσεις μου στους υπολογιστές!Απλά εγώ συνέδεσα τον ρυθμό που κάνουμε upload/download με τα καρέ του κάθε παιχνιδιού!Αν δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα είμαι μλεσα με χίλια!!!!!
-
Nαι, προφανώς μπέρδεψες τον τρόπο με τον οποίο ανανεώνει το παιχνίδι τις θέσεις των άλλων αυτοκινήτων στο χώρο κατά τη διάρκεια του session. Προφανώς και ΔΕΝ στέλνει σε real time τα καρέ ένα ένα! Πολύ απλά στέλνει συνεχώς τις συντεταγμένες στο χώρο που βρίσκονται οι αντίπαλοί σου και ο δικός σου υπολογιστής τοποθετεί τα άλλα αυτοκίνητα στο σημείο που λαμβάνει ανά πάσα στιγμή.
-
Τουλάχιστον με τον προηγούμενο αρχαίο PC μου και με σύνδεση 56k έπαιζα άνετα αγώνες 15+ ατόμων...
-
Τελικά θα πείτε κανένα παιχνιδάκι με το οποίο να είναι δυνατό το παιχνίδι μέσω net αλλά με κόπια; Να υπάρχει στο δίκτυο Torrent παρακαλώ (ή πείτε το παιχνίδι να κοιτάξω τις πηγές μου ).
ΥΓ: Έχω τιμονιέρα που προς το παρόν μαζεύει σκόνη. Ευχαρίστως να την ξεσκονίσω.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τελικά θα πείτε κανένα παιχνιδάκι με το οποίο να είναι δυνατό το παιχνίδι μέσω net αλλά με κόπια; Να υπάρχει στο δίκτυο Torrent παρακαλώ (ή πείτε το παιχνίδι να κοιτάξω τις πηγές μου ).ΥΓ: Έχω τιμονιέρα που προς το παρόν μαζεύει σκόνη. Ευχαρίστως να την ξεσκονίσω.
-
opterios ποσο σου πηγε η αγορα+μεταφορικα για το cockpit χωρις το καθισμα???
νιωθω πως αν δεν παιξω GPL(και οχι μονο) σε αυτο το cockpit θα παθω κατι..
θα κανονισουμε να οδηγησω σε αυτο καμια μερα??? -
Και για να επιστρέψουμε στο βασικό θέμα του thread, από τη στιγμή που αντικειμενικά υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στην προσομοίωση (εξηγώ παρακάτω), ο βαθμός προσφοράς της στην βελτίωση της πραγματικής οδήγησης περιορίζεται εξίσου σημαντικά.
Κατ' αρχήν θεωρώ άστοχο το να βάζουμε σε διαδικασία σύγκρισης την προσομοιωμένη οδήγηση ενός μονοθεσίου Φ1 ή ενός GT ή ενός Rallye με την πραγματική οδήγηση ενός συμβατικού IX 1400 - 1800 cc. Όσο για σύγκριση μεταξύ προσομοιωμένης και πραγματικής οδήγησης μιας Φ1, ενός GTR ή ενός Rallye, εικάζω ότι η διαφορές γίνονται ακόμα πιο χαώδεις.
Το βασικό πρόβλημα της προσομοίωσης είναι η τεράστια αδυναμία να προσομοίωσει το γενικότερο περιβάλλον κάτω από το οποίο πραγματοποιείται η πραγματική οδήγηση.
Πρώτον και κύριον, στην προσομοίωση δεν έχεις ούτε το ελάχιστο από το άγχος που έχεις στην πραγματικότητα. Π.χ. στην πραγματική οδήγηση αν 'χάσεις' το αυτοκίνητο, τότε στην καλύτερη περίπτωση θα πληρώσεις από τη τσέπη σου τη ζημιά που θα του προκαλέσεις, και στη χειρότερη θα πεθάνεις. Στην προσομοίωση δεν σου καίγεται καρφί. Στουκάρεις, χαμογελάς (μπορεί αμήχανα ) και ξαναπροσπαθείς σαν αν μην έγινε τίποτα.
Έπειτα, στην προσομοίωση δεν νιώθεις G, δεν πονάς, επηρεάζεσαι μόνο από ότι βλέπεις μπροστά σου (στο PC δεν έχεις πανοραμική θέα του περιβάλλοντος στο οποίο κινείσαι ή όταν την έχεις -με τη χρήση κάποιων κουμπιών- απέχει παρασάγγας από το απλό γύρισμα του κεφαλιού ή ακόμα και των ματιών σου), δεν... δεν.. δεν... you got my point.
Επομένως, η εικονική οδήγηση είναι καλή στο να σου μάθει 5 βασικά πράγματα θεωρητικής φύσεως, (γραμμές, υπερστροφή/υποστροφή, σημεία φρεναρίσματος, ιδανικές αλλαγές ταχυτήτων κλπ, κλπ) εύκολα κι ανώδυνα μέσα σε ένα ουσιαστικά αποστειρωμένο περιβάλλον, στην άνεση του σπιτιού σου και με ελάχιστο κόστος, τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε ψυχολογικό, αλλά και σε επίπεδο αλληλεπίδρασης με το φυσικό περιβάλλον.
Ελπίζω να είναι αποδεκτό από την πλειοψηφία ότι λίγες ώρες φοίτησης σε μια πραγματική σχολή ασφαλούς οδήγησης, με πραγματικά αυτοκίνητα, σε πραγματικές πίστες (ή δρόμους, έστω κι ελεγχόμενους) είναι μακράν πιο χρήσιμες κι εποικοδομητικές από υπερπολλαπλάσιες ώρες ενασχόλησης με οποιοδήποτε προσομοιωτή.
-
mig f1 συμφωνω μαζι σου αλλα με αυτο το προτζεκτ ειναι σε πειραματικο σταδιο ακομα τα δεδομενα αλαζουν
κατεβαστε το βιντεο! παιζει το richard burns rally!! θελω και εγω ρε γαμωτο!
-
ΕΥχαριστώ για το link φίλε fabiawrc. Δεν κατέβασα τα βίντεο, αλλά διάβασα το κείμενο και πήρα μια ιδέα περί του τίνος περίπου πρόκειται.
Δεν νομίζω όμως ότι ακόμα και αυτό το πρότζεκτ καταφέρνει (ή θα καταφέρει) να υπερκεράσει τις αντικειμενικές ελλείψεις της προσομοίωσης που ανέλυσα στο προηγούμενο μήνυμά μου.
ΥΓ. Χώρια ότι με τα λεφτά που θα κάνει (κρίνοντας από τα λεφτά που έδωσε ο Θέμης για υποδεέστερο σύστημα), μπορείς να πας σε τουλάχιστον 6-7 οδηγικά 'σχολεία'. Κι άντε μετά να συναντηθείς στο δρόμο με τον τύπο που θα έχει αγοράσει το σύστημα του link και να πασχίζει να σε πείσει ότι έχει βελτιωθεί οδηγικά περισσότερο από σένα
-
νταξει δεν ειπα οτι ειναι σχολειο ενοειται και θα ειναι πανακριβο αλλα σε φερνει ενα βημα μπροστα οσον αφορα της δυναμεις επιταχυνης επιβραδυνσης κλισης κλπ θεωρω πως το συστημα του οπτεριους φοβερο αλλα δεν δικαιολογειται απο το πανακριβο αυτο ποσο.
τιμονιερα 150 ευρω
καθισμα 250 ευρω
λιγη δουλιτσα σε ενα σιδερα και εχεις το ιδιο αποτελεσμα
τωρα για την πεταλιερα δεν ξερω.αντε να σου κοστισουν ολα αυτα μαζι με το πλαισιο 800-900 γιατι τοσα λεφτα ρε οπτεριους? -
Ο χρήστης cliov6 έγραψε:
opterios ποσο σου πηγε η αγορα+μεταφορικα για το cockpit χωρις το καθισμα???νιωθω πως αν δεν παιξω GPL(και οχι μονο) σε αυτο το cockpit θα παθω κατι..
θα κανονισουμε να οδηγησω σε αυτο καμια μερα???τουλαχιστον κανενα link του κατασκευαστη για να δω τι και πως???
-
http://www.frex.com/gp/ πηγαινε εκει και θα τα δεις ολα τα αξεσουαρ πανακριβα ομως
-
το βρηκα μονος μου αλλα σε ευχαριστω πολλυ που με βοηθησες. δεν εβγαλα ακρη με τις τιμες
-
βασικα αυτο που βλεπω απο το κοπτικ του οπτεριου κορυφαια πρεπει να ειναι η αισθηση τις πεταλιερας αλλα και παλι πολα τα λεφτα
-
Ο χρήστης fabiawrc έγραψε:
βασικα αυτο που βλεπω απο το κοπτικ του οπτεριου κορυφαια πρεπει να ειναι η αισθηση τις πεταλιερας αλλα και παλι πολα τα λεφταθελω να το δοκιμασω αλλιως θα πεθανω opterios, Θεμη, θα αφησεις ενα νεο παιδι να πεθανει??
-
Η ΤΙΜΟΝΙΕΡΑ LOGITECH DRIVING FORCE PRO ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ PC ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΙ ΘΥΡΑ USB.
ΕΠΕΙΔΗ ΤΙΝ ΕΧΟ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΧΒΟΧ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ -
οπτεριος που εισαι????
«Εικονική» και πραγματική οδήγηση.