-
Σειρα μου λοιπον; Ενα απλο, αλλα θελω αιτιολογηση:
Σε κλειστο μονωμενο δωματιο υπαρχει μονο μια μπριζα. Στην μπριζα ειναι συνδεδεμενο ενα ψυγειο με ανοιχτη την πορτα. Πως θα μεταβληθει η θερμοκρασια του δωματιου και γιατι;
ΥΓ Δεν εχω δει ολο το θρεντ οποτε αν εχεθ ξαναμπει μου λετε
-
Απλά απλά θα αυξηθεί.
Θα έμενε αναλλοίωτη αν το ψυγείο είχε απόδοση 50 τις εκατό ενώ θα μειωνόταν αν είχε απόδοση πάνω από 50 τις εκατό κάτι όμως που δεν συμβαίνει μια και οι αποδώσεις είναι μικρότερες. -
To δωμάτιο θα ζεσταθεί, λόγω της θερμότητας που θα βγάζει το μοτέρ του ψυγείου προσπαθώντας να ψύξει το εσωτερικό.
Αν καταφέρουμε να φτιάξουμε ψυγείο που θα κρυώνει το δωμάτιο, θα κερδίσουμε το Νόμπελ φυσικής.
Πρόλαβα;
edit: Δεν πρόλαβα. Το περίμενα. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εμμανουήλ και γω έτσι νόμισα στην αρχή, μετά όμως παρατήρησα την εγκυκλοπαίδεια και έκανε 'κλικ'. Είναι λίγο πονηρός ο γρίφος. Κι αυτό γιατί στην βιβλιοθήκη οι τόμοι (όπως όλα τα βιβλία και οι 4Τροχοί ) είναι τοποθετημένοι ανάποδα. Δηλαδή ως εξής:
Πρώτος τόμος-->|σελίδα100--σελίδα1||τόμος 2 μέχρι τόμος 9||σελίδα100--σελίδα1|>>Από τον πρώτο και τον τελευταίο τόμο τρώει δηλαδή μόνο τα εξώφυλλα (2 εκατοστά).Σωστός!!!
Ο Φίλτατος cmarin απάντησε πρώτος αλλά χωρίς εξήγηση.Όσον αφορά το quiz του barout σωστό μου φαίνεται αυτό του DimitrisDS. Το άλλο είναι ταύτιση και όχι ισότητα.
χμ... θα επιμείνω ότι είναι 82,16 τα εκατοστά. Έγραψες από την 1η του πρώτου μέχρι ΚΑΙ την τελευταία του τελευταίου.
Μια εγκυκλοπαίδεια είναι τοποθετημένη στη βιβλιοθήκη. Ένα σκουλίκι αρχίζει να τρώει την εγκυκλοπαίδεια ξεκινώντας από την 1η σελίδα του πρώτου τόμου έως και την τελευταία σελίδα του τελευταίου τόμου. Το σκουλίκι κινείται σε ευθεία και οριζόντια γραμμή αυστηρά. Αν υποθέσουμε ότι η βιβλιοθήκη αποτελείται από 10 τόμους, ο κάθε τόμος συνολικά (σελίδες και εξώφυλλα) είναι 10 εκ., ενώ το κάθε εξώφυλλο είναι 1 εκ., τότε πόσο απόσταση διένυσε το σκουλίκι τρώγοντας;
Το ,16 από πού προκύπτει Σπύρο; Δεν ανάφερα καθόλου αριθμούς σελίδων. Όλες οι σελίδες ενός τόμου είναι 8 εκ. Τρώει 8 ολόκληρους τόμους = 80 εκ + 2 εξώφυλλα (2 εκ) = 82 εκ.
ΥΓ: Μανώλη, θέλω να δω τη βιβλιοθήκη σου
EDIT
Εκτός αν εννοείς ότι πρέπει να υπολογίσουμε την πρώτη σελίδα του πρώτου τόμου. Δηλαδή η σωστή απάντηση είναι 82 εκ. + 1 σελίδα.
Το νόημα του γρίφου όμως ήταν ο τρόπος σκέψης και γι αυτό δε δίνονται αριθμοί σελίδων ανά τόμο -
Δε μας είπες πόσα εκατοστά είναι τα τοιχώματα του ψυγείου και αν υπάρχουν σκουλήκια στο δωμάτιο.
-
Τι το λες και δεν το κάνεις. Τηλέφωνα ΑΝΕΚ, ΜΗΝΩΙΚΩΝ και αεροπορικών εταιριών διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή!!!!!!
-
Λαθος ο Εμμανουηλ και σωστος ο ililias!
Σε καμμια περιπτωση δεν μπορουμε να αποτρεψουμε την αυξηση της θερμοκρασιαςΥΓ Ευτυχως γιατι ηθελα να φυγω και δεν θα ηθελα να 'κρεμασω' το θρεντ. A demain
-
Ο χρήστης DimitrisDS έγραψε:
Δε μας είπες πόσα εκατοστά είναι τα τοιχώματα του ψυγείου και αν υπάρχουν σκουλήκια στο δωμάτιο.Και βεβαια τι χρωμα ειναι αλλα και τι μαρκα
-
Ένσταση!
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Απλά απλά θα αυξηθεί.
Θα έμενε αναλλοίωτη **αν **το ψυγείο είχε απόδοση 50 τις εκατό ενώ θα μειωνόταν **αν **είχε απόδοση πάνω από 50 τις εκατό κάτι όμως που δεν συμβαίνει μια και οι αποδώσεις είναι μικρότερες.Όχι τίποτε άλλο, δεν έχω και έτοιμο γρίφο.
-
Ενσταση σε τι; Αφου εσυ ανακηρυχτηκες νικητης
-
Θα μεινει αμεταβλητη. Το συστημα ειναι μονωμενο.
Αλλα ξεχασα, μουφα ο γριφος γιατι δεν ειναι μονωμενο το συστημα αφου ερχεται ενεργεια απο εξω!... -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ενσταση σε τι; Αφου εσυ ανακηρυχτηκες νικητηςΑκριβώς σε αυτό!
Νικητής είναι ο EMMANOYHL ο γρήγορος! -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ενσταση σε τι; Αφου εσυ ανακηρυχτηκες νικητης
Ακριβώς σε αυτό!
Νικητής είναι ο EMMANOYHL ο γρήγορος!Ηλιά μην το κουράζουμε. Εσένα ανακήρυξε νικητή. Γράψε τον επόμενο γρίφο.
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Το ,16 από πού προκύπτει Σπύρο; Δεν ανάφερα καθόλου αριθμούς σελίδων. Όλες οι σελίδες ενός τόμου είναι 8 εκ. Τρώει 8 ολόκληρους τόμους = 80 εκ + 2 εξώφυλλα (2 εκ) = 82 εκ.έμεινα με τη λάθος εντύπωση ότι είχες πει 100 σελίδες ο τόμος
πρέπει ωστοσο να παραδεχθείς ότι έτσι όπως το θέτεις είναι σίγουρα πάνω από 82 εκ, δηλαδή 82 εκ. + το πάχος 2 σελίδων, αφού λες ότι τρώει και την πρώτη και την τελευταία.
Καλά τώρα από πού προκύπτει ότι οι τόμοι έχουν εκατό φύλλα;;
Το έχουμε ξεφτιλίσει λίγο ή μου φαίνεται;μην πυροβολείτε τον πιανίστα, ευχαριστώ!
το κουράσαμε όντως, ο επόμενος!!
-
Ο επόμενος?
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Ηλιά μην το κουράζουμε. Εσένα ανακήρυξε νικητή. Γράψε τον επόμενο γρίφο.Όχι τίποτε άλλο, δεν έχω και έτοιμο γρίφο.
ΒΟΗΘΕΙΑ! [Vegos mode]ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ![/Vegos mode]
-
Καλέ μου άνθρωπε!
Εντάξει λοιπόν αφού δεν προλαβαίνει ο ililias θα σας δώσω ένα γρίφο για να ασχοληθούν όσοι θέλουν, μέχρι να επιστρέψει:
Κάποιος κύριος Χ, βρίσκεται σε ένα δωμάτιο κλεισμένος. Το δωμάτιο έχει μόνο δύο εξόδους, οι οποίες καλύπτονται από δύο κλειστές πόρτες (για τους πονηρούς, κλειδαρότρυπες, χαραμάδες κλπ δεν παίζουν ). Η μία πόρτα οδηγεί στην σωτηρία, η άλλη στην κόλαση. Ο Χ δυστυχώς δεν ξέρει ποια πόρτα οδηγεί που και σα να μην έφτανε αυτό, αν ανοίξει τη μία πρέπει να ακολουθήσει αυτή την έξοδο. Δεν έχει δηλαδή δικαίωμα να ανοίξει και τις δύο. Δύσκολα τα πράγματα δηλαδή αν δε θέλει να μείνει για πάντα μέσα στο δωμάτιο.
Για καλή ( ; ) του τύχη, μέσα στο δωμάτιο βρίσκονται και δύο νάνοι. Οι νάνοι ξέρουν που οδηγεί η κάθε πόρτα. Το πρόβλημα είναι ότι ο ένας νάνος λέει πάντα την αλήθεια, ενώ ο άλλος λέει πάντα ψέμματα. Αλλά ο Χ δεν ξέρει ούτε ποιος νάνος είναι ο ψεύτης και ποιος ο ειλικρινής.
Ο κύριος Χ έχει το δικαίωμα να κάνει μόνο μια ερώτηση σε ένα νάνο, (όχι μια στον καθένα, αλλά μία και μοναδική).
Τί θα πρέπει να ρωτήσει για να βρει την σωτήρια έξοδο;Τον συγκεκριμένο γρίφο τον άκουσα πριν μερικά χρόνια σε μια ραδιοφωνική εκπομπή, επί δύο ώρες τηλεφωνούσαν ακροατές χωρίς όμως να βρει κανένας τη λύση. Ούτε και οι παρουσιαστές τα κατάφεραν όπως παραδέχτηκαν. Και γω δυστυχώς όχι, αλλά και κανένας από όσους τον διηγήθηκα. Ελπίζω να μη σας προδιάθεσα αρνητικά, δεν είναι δα και τίποτα φοβερό. Όσοι ξέρουν την απάντηση ας περιμένουν λίγο για να προσπαθήσουν και οι άλλοι.
-
ερώτηση: οι νάνοι γνωρίζουν ο ένας για τον άλλο ποιος λέει ψέμματα και ποιος αλήθεια?
αν ισχύει αυτό που λέω, τότε η απάντηση είναι μάλλον εύκολη...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ερώτηση: οι νάνοι γνωρίζουν ο ένας για τον άλλο ποιος λέει ψέμματα και ποιος αλήθεια?Ναι το γνωρίζουν.
-
τότε λοιπόν, αρκεί να ρωτήσει ο Χ τον ένα νάνο 'τι θα μου απαντούσε ο άλλος?'
αν ρωτήσει τον ψεύτη, αυτός θα απαντήσει ψέμματα, ότι δηλαδή ο ειλικρινής νάνος θα τον στείλει στην κόλαση.
αν ρωτήσει τον ειλικρινή, αυτός θα απαντήσει με ειλικρίνεια, ότι δηλαδή ό ψεύτης θα τον στείλει ΠΑΛΙ στην κόλαση.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ρωτάει και ό,τι απάντηση πάρει πάει στην άλλη πόρτα. Σωστός?
(άλλο ένα boolean πρόβλημα, γουστάρω!)
QUIZ!!!!!!