-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
98cm!!!!!!Nope!
-
36,82 GB (Αν είναι η wikipedia)
Νομίζω πως το βρήκα αλλά πήγα και κοίταξα την εγκυκλοπαίδεια , ξέρω ξέρω είμαι ζαβολιάρης. -
Ο χρήστης syele έγραψε:
Βλέπω κόλλησε το θέμα. Μπορώ να βάλω ένα;
Ένα απλό (ή μήπως δύσκολο?) για αρχήΜια εγκυκλοπαίδεια είναι τοποθετημένη στη βιβλιοθήκη. Ένα σκουλίκι αρχίζει να τρώει την εγκυκλοπαίδεια ξεκινώντας από την 1η σελίδα του πρώτου τόμου έως και την τελευταία σελίδα του τελευταίου τόμου. Το σκουλίκι κινείται σε ευθεία και οριζόντια γραμμή αυστηρά. Αν υποθέσουμε ότι η βιβλιοθήκη αποτελείται από 10 τόμους, ο κάθε τόμος συνολικά (σελίδες και εξώφυλλα) είναι 10 εκ., ενώ το κάθε εξώφυλλο είναι 1 εκ., τότε πόσο απόσταση διένυσε το σκουλίκι τρώγοντας;
82 εκ
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Βλέπω κόλλησε το θέμα. Μπορώ να βάλω ένα;
Ένα απλό (ή μήπως δύσκολο?) για αρχήΜια εγκυκλοπαίδεια είναι τοποθετημένη στη βιβλιοθήκη. Ένα σκουλίκι αρχίζει να τρώει την εγκυκλοπαίδεια ξεκινώντας από την 1η σελίδα του πρώτου τόμου έως και την τελευταία σελίδα του τελευταίου τόμου. Το σκουλίκι κινείται σε ευθεία και οριζόντια γραμμή αυστηρά. Αν υποθέσουμε ότι η βιβλιοθήκη αποτελείται από 10 τόμους, ο κάθε τόμος συνολικά (σελίδες και εξώφυλλα) είναι 10 εκ., ενώ το κάθε εξώφυλλο είναι 1 εκ., τότε πόσο απόσταση διένυσε το σκουλίκι τρώγοντας;
82 εκ
Αυτό νομίζω και γω.
Για το γρίφο του Barout τώρα, μήπως:
II-I=I ; -
Γιατί βρε παιδιά 82 τα εξώφυλλα δεν τα έτρωγε ούτε υπολογίζονται στην απόσταση;
Το συνολικό πάχος των 10 τόμων είναι 100 εκατοστά. Το σκουλήκι αφού ξεκινά από το πρώτο φύλλο του πρώτου τόμου δεν διανύει το πρώτο εκατοστό (κάθε εξώφυλλο ένα εκατοστό). Επίσης δεν διανύει το τελευταίο εκατοστό μια και σταματά στο τελευταίο φύλλο του τελευταίου τόμου, δηλαδή δεν τρώει το τελευταίο εξώφυλλο.
Οπότε 100-2 (τα δυο εκατοστά των δυο εξώφυλλων) = 98.
Θα με πάτε ξανά στα θρανία μου φαίνεται!!! -
1 μέτρο παίδες
-
@barout
II Ξ ΙΙ (Ξ ειναι η ταυτοσημια αλλα...) -
Εμμανουήλ και γω έτσι νόμισα στην αρχή, μετά όμως παρατήρησα την εγκυκλοπαίδεια και έκανε 'κλικ'. Είναι λίγο πονηρός ο γρίφος. Κι αυτό γιατί στην βιβλιοθήκη οι τόμοι (όπως όλα τα βιβλία και οι 4Τροχοί ) είναι τοποθετημένοι ανάποδα. Δηλαδή ως εξής:
Πρώτος τόμος-->|σελίδα100--σελίδα1||τόμος 2 μέχρι τόμος 9||σελίδα100--σελίδα1| -
δίκιο έχεις Δημήτρη.
οπότε τελικά η σωστή απάντηση είναι: 82 εκατοστά + το πάχος 2 σελίδων = 82,16 εκατοστά
σωστά Στέλιο?
-
Γιατί θεωρείς δεδομένο ότι το σκουλήκι θα ξεκινήσει από αριστερά και θα τερματίσει δεξιά. Αν ήσουν Άραβας ή Εβραίος δεν θα το είχες τόσο φυσικό.
-
Οχι δεν ειναι αυτο.
Προσοχη δεν πρεπει να βαλεις + - * / . Απλως καποια γραμμουλα/ες θα μετακινηθει/ουν.
Το ΙΙ-Ι=Ι δεν γινεται γιατι ναι μεν σπας το V σε ΙΙ αλλα εξαφανιζεις το δευτερο Ι μετα το ισον οκ;
-
Ο χρήστης DimitrisDS έγραψε:
Εμμανουήλ και γω έτσι νόμισα στην αρχή, μετά όμως παρατήρησα την εγκυκλοπαίδεια και έκανε 'κλικ'. Είναι λίγο πονηρός ο γρίφος. Κι αυτό γιατί στην βιβλιοθήκη οι τόμοι (όπως όλα τα βιβλία και οι 4Τροχοί ) είναι τοποθετημένοι ανάποδα. Δηλαδή ως εξής:
Πρώτος τόμος-->|σελίδα100--σελίδα1||τόμος 2 μέχρι τόμος 9||σελίδα100--σελίδα1|Από τον πρώτο και τον τελευταίο τόμο τρώει δηλαδή μόνο τα εξώφυλλα (2 εκατοστά).Σωστός!!!
Ο Φίλτατος cmarin απάντησε πρώτος αλλά χωρίς εξήγηση.Όσον αφορά το quiz του barout σωστό μου φαίνεται αυτό του DimitrisDS. Το άλλο είναι ταύτιση και όχι ισότητα.
-
Το δεν ειναι αυτο απευθυνεται στη δικη μου απαντηση;
-
Αν δεν ισχυει η ταυτιση δινω και αλλη εναλλακτικη:
Ρίζα 1=1 (βαριεμαι να ψαχνω σε ινζερτ συμβολ) -
Οι παραδοχές που κάνετε τις θεωρώ λάθος. Ούτε είναι θέσφατο ότι η τοποθέτηση σε μια βιβλιοθήκη θα γίνει με τη σειρά που αναφέρετε ούτε ότι το σκουλήκι θα κάνει τη διαδρομή όπως σώνει και καλά θέλουμε. Στην δική βιβλιοθήκη τα τεύχη είναι τοποθετημένα το τελευταίο στην τέρμα αριστερή άκρη και το πρώτο στην τέρμα δεξιά άκρη. Στην δική βιβλιοθήκη θα κάνει 98 εκατοστά διαδρομή!!!!!
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Πρώτος τόμος-->|σελίδα100--σελίδα1||τόμος 2 μέχρι τόμος 9||σελίδα100--σελίδα1|>Από τον πρώτο και τον τελευταίο τόμο τρώει δηλαδή μόνο τα εξώφυλλα (2 εκατοστά).Σωστός!!!
Ο Φίλτατος cmarin απάντησε πρώτος αλλά χωρίς εξήγηση.Όσον αφορά το quiz του barout σωστό μου φαίνεται αυτό του DimitrisDS. Το άλλο είναι ταύτιση και όχι ισότητα.
χμ... θα επιμείνω ότι είναι 82,16 τα εκατοστά. Έγραψες από την 1η του πρώτου μέχρι ΚΑΙ την τελευταία του τελευταίου.
Μια εγκυκλοπαίδεια είναι τοποθετημένη στη βιβλιοθήκη. Ένα σκουλίκι αρχίζει να τρώει την εγκυκλοπαίδεια ξεκινώντας από την 1η σελίδα του πρώτου τόμου έως και την τελευταία σελίδα του τελευταίου τόμου. Το σκουλίκι κινείται σε ευθεία και οριζόντια γραμμή αυστηρά. Αν υποθέσουμε ότι η βιβλιοθήκη αποτελείται από 10 τόμους, ο κάθε τόμος συνολικά (σελίδες και εξώφυλλα) είναι 10 εκ., ενώ το κάθε εξώφυλλο είναι 1 εκ., τότε πόσο απόσταση διένυσε το σκουλίκι τρώγοντας;
-
Ο χρήστης barout έγραψε:
Οχι δεν ειναι αυτο.Προσοχη δεν πρεπει να βαλεις + - * / . Απλως καποια γραμμουλα/ες θα μετακινηθει/ουν.
Το ΙΙ-Ι=Ι δεν γινεται γιατι ναι μεν σπας το V σε ΙΙ αλλα εξαφανιζεις το δευτερο Ι μετα το ισον οκ;
Το δεύτερο Ι μετά το ίσον σκέφτηκα να το κάνω - (μείον) στο πρώτο σκέλος της ισότητας γιαυτό εξαφανήστηκε Δεν μας είχες πει ότι δεν επιτρέπονται + και - .
Edit: Τώρα είδα την απάντηση του greo, πρέπει να είναι η σωστή. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αν δεν ισχυει η ταυτιση δινω και αλλη εναλλακτικη:
Ρίζα 1=1 (βαριεμαι να ψαχνω σε ινζερτ συμβολ)Οντως ετσι ειναι ριζα 1=1
Σωστος μπραβο μπραβοοο
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πρώτος τόμος-->|σελίδα100--σελίδα1||τόμος 2 μέχρι τόμος 9||σελίδα100--σελίδα1|>>Από τον πρώτο και τον τελευταίο τόμο τρώει δηλαδή μόνο τα εξώφυλλα (2 εκατοστά).Σωστός!!!
χμ... θα επιμείνω ότι είναι 82,16 τα εκατοστά. Έγραψες από την 1η του πρώτου μέχρι ΚΑΙ την τελευταία του τελευταίου.
Δεν έχεις άδικο...
-
Καλά τώρα από πού προκύπτει ότι οι τόμοι έχουν εκατό φύλλα;;
Το έχουμε ξεφτιλίσει λίγο ή μου φαίνεται;
QUIZ!!!!!!