-
Καλησπερα παιδια, Γινεται μετατροπη ενος αυτοκινητου απο μπροστοκινητο/πισωκινητο σε τετρακινητο?
-
Καλησπερα παιδια, Γινεται μετατροπη ενος αυτοκινητου απο μπροστοκινητο/πισωκινητο σε τετρακινητο?
-
-
ολα γινονται αν εχεις λεφτα για πεταμα
-
Σε κάποια αυτοκίνητα που έβγαιναν προσθιοκίνητα αλλά και τετρακίνητα γίνεται πιο εύκολα μια και το πλαίσιό τους ήταν το ίδιο και υπήρχαν βασικές ευκολίες όπως πχ χώρος για να περάσει ο άξονας. Τέτοιες μετατροπές νομίζω έχουν γίνει σε Lancia Delta και αυτοκίνητα του VAG.
Εκτός από την μετάδοση της κίνησης θα πρέπει να κάνεις και άλλες αλλαγές. Εννοώ θέση κινητήρα, εμπρός σύστημα, πίσω σύστημα, αναρτήσεις κλπ. Ειδικά αν από εμπρός το κάνεις μόνο πίσωκίνητο (συνήθως τετρακίνητο καταργώντας το εμπρός αν γίνεται) να ξέρεις ότι οι προσπάθειές σου θα είναι πολύ εκτεταμένες για να το κάνεις οδηγήσιμο.
Εννοείται ότι άμα θέλεις μπορείς να κόψεις ράψεις και να βάλεις ό,τι θέλεις σε οποιοδήποτε αμάξι (οι αμερικάνοι είναι καλοί σε αυτού του είδους τις καγκουριές αλλά εκεί ο νόμος τους το επιτρέπει) και αν έχεις κάνει καλή δουλειά ίσως και να μην φοβηθείς να βάζεις την οικογένειά σου μέσα. Το κατά πόσον θα μπορέσεις να κάνεις το αυτοκίνητο αυτό όμως νόμιμο καταλαβαίνεις ότι είναι μια άλλη ιστορία.
Ίσως είναι πιο εύκολο να φτιάξεις ένα σασί από την αρχή και να πειραματιστείς σε πίστες. -
Και ποσο μπορει να κοστισει η δημιουργια ενος νεου πλαισιου;
( θα κανω και νια ασχετη ερωτηση: απο που μαθατε να δουλευετε πανω στο αυτοκινητο; Εχετε σπουδασει ή μπορω κι εγω να μαθω;) -
Αμα θες πισωκινητο, παρε πισωκινητο τοσο απλα. Το να κανεις τοσο βαρβατη μετατροπη θα ειναι ασκοπο πεταμα χρηματων και μετα, τουλαχιστον εγω, θα φοβομουν να οδηγησω κατι το οποιο εχει υποστει αμφιβολου ποιοτητας μετατροπη απο την καθε μαστορατζα ολα τα φτιαχνω-ολα τα μαχαιρωνω.
-
Ο χρήστης spyman έγραψε:
Καλησπερα παιδια, Γινεται μετατροπη ενος αυτοκινητου απο μπροστοκινητο/πισωκινητο σε τετρακινητο?Πολυ απλά...ΟΧΙ !
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Πολυ απλά...ΟΧΙ !
Φυσικά και γίνεται, το θέμα είναι πόσα λεφτά έχεις και σε ποια χώρα είσαι.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
εγω δεν μπαινω μεσα παντως
-
Τέθηκε τέτοιο θέμα;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πολυ απλά...ΟΧΙ !
Πως γινεται ρε Ντινε;
Πρεπει να αλλαξει ολο το πατωμα του αυτοκινητου για να φιλοξενησει το κιβωτιο, τον κεντρικο αξονα και το διαφορικο. Θα πρεπει να βρεθει κιβωτιο, μοτερ και μεταδοση (πιθανον απο αλλο, πισωκινητο κατασκευαστη) κι αρα αναρτησεις/υποπλαισια κλπ που θα πρεπει να κουμπωσουν 100% στο υπαρχον σασι και βεβαιως να δουλεψουν και τα ηλεκτρονικα. Μετα πρεπει να βρεις νεα (ή εντελως αλλο ή/κ νεο) τοποθεσια για το ρεζερβουαρ, εξατμιση κλπ.
Δε γινονται αυτα τα πραγματα. Αν τα πεις αυτα σε καποιον μαστορα θα βαλει τα γελια. Οσα χρηματα κι αν εχεις κανενας δε θα αναλαβει τετοια μετατροπη.
Ας παρει ο ανθρωπος με 4-5Κ ενα ΜΧ5 να τελειωνει...
-
Αρα Νικο γινεται..
Υπαρχει πισωκινητο saxo vts με κινητηρα απο civic vtec στην Αγγλια οπως και gtv με 2 μοτερ και 4κινηση στην Ολλανδια. -
Όπως και πολλά celica στη χώρα μας που έυκολα έγιναν 4κίνητα.
-
Παιδια θεωρητικη ειναι η ερωτηση! Μην κοροιδευετε. Ασε που καποιος νπορει να εχει ορεξη να ασχοληθει ο ιδιος και ας του παρει 5 χρονια. Αν ειχα τις τεχνικες γνωσεις θα το εκανα ετσι για πλακα..
-
Ο χρήστης spyman έγραψε:
Παιδια θεωρητικη ειναι η ερωτηση! Μην κοροιδευετε. Ασε που καποιος νπορει να εχει ορεξη να ασχοληθει ο ιδιος και ας του παρει 5 χρονια. Αν ειχα τις τεχνικες γνωσεις θα το εκανα ετσι για πλακα..Θεωρητικα ολα γινονται.Στην πραξη ομως παιζουν πολλα ρολο.
-
Αυτοί εδώ έχουν δώσει ρέστα πάντως. Δες όλες τις φωτό.
http://www.bmwblog.com/2009/08/14/bmw-o ... -m3/m3-80/
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Πολυ απλά...ΟΧΙ !
Πως γινεται ρε Ντινε;
http://www.topgear.com/uk/car-news/fiat ... 2011-05-27
-
Το saxo μπορει να γινει και τετρακινητο με τετρακινηση από AX 4x4.
-
Είχε τύχει να δω πριν 4-5 χρόνια σε ένα ηλεκτρολογείο στην Καλογρέζα, ένα 106 με κινητήρα Honda S2000 μπροστά, στον διακήκη άξονα και σασμάν διαφορικό πίσω απο Alfa Romeo 3000...
Αγωνιστικό ήταν, δεν ξέρω σε ποιά κατηγορία, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι μου άρεσε πολύ η σύληψη της ιδέας και η δουλειά...
Ενα λευκό ήταν, ίσως το ξέρουν όσοι ασχολούνται με αγώνες αυτής της ελεύθερης? κατηγορίας... -
Eπιτρέπει η saloon τέτοιες ελευθερίες?
Πάντως δεν το έχω δει να τρέχει, εκτός αν χρησιμοποιείται σαν track day car ή σε drift...
Μετατροπη σε πισωκινητο