-
Γεια χαρα σε όλους,
Πρόκειται να αγοράσω το Colt το επόμενο διάστημα και σκέφτομαι τι χρώμα να επιλέξω ...Είμαι μεταξύ Μολυβί(μεταλλικό) και Κόκκινου.
Ειδικά για το Κόκκινο υπάρχει επιλογή μεταξύ απλού και ενός περλέ.Δεδομένης της φήμης ότι τα κόκκινα γενικά ξεθωριάζουν/ξεβάφουν ποια είναι η γνώμη σας?Μεταλλικό-περλέ ή απλής επίστρωσης?
Επίσης υπάρχει διαφορά μεταξύ Περλέ και Μεταλλικού?
Το θεμα έχει επαναδιατυπωθεί(http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=6539&highlight=���������+�����)
απλά ζητώ την εμπειρία σας...Thanks,Adios Bros
-
Γεια χαρα σε όλους,
Πρόκειται να αγοράσω το Colt το επόμενο διάστημα και σκέφτομαι τι χρώμα να επιλέξω ...Είμαι μεταξύ Μολυβί(μεταλλικό) και Κόκκινου.
Ειδικά για το Κόκκινο υπάρχει επιλογή μεταξύ απλού και ενός περλέ.Δεδομένης της φήμης ότι τα κόκκινα γενικά ξεθωριάζουν/ξεβάφουν ποια είναι η γνώμη σας?Μεταλλικό-περλέ ή απλής επίστρωσης?
Το θεμα έχει επαναδιατυπωθεί(http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=6539&highlight=���������+�����)
-
Γεια χαρα σε όλους,
-
Το μη μεταλλικό κόκκινο είναι ευπαθές σε κουτσουλιές/ρετσίνια κλπ και ξεθωριάζει από τον ήλιο. Πάρε αυτό με ειδική επίστρωση για να έχεις το κεφάλι σου (σχετικά) ήσυχο.
-
Αν σ' αρέσει το κόκκινο πάρτο.
Όλα τα χρώματα είναι πια διπλής επίστρωσης και δεν ειναι ευπαθή όπως παλιά. -
Και όμως έχει δίκιο. Είναι γεγονός οτι το κόκκινο ξεθωριάζει πιο γρήγορα. Υπάρχει η επιστημονική τεκμηρίωση αλλα μη με κουράζετε τώρα. Εχει να κάνει με την ιδιότητα της επιφάνειας να απορροφά κάποιο μέρος της ακτινοβολίας και να αποδίδει το χρώμα. Το κόκκινο ξεθωριάζει πιο γρήγορα γιατί καίγεται πιο γρήγορα γιατί αντανακλά πιο κάθετα. Μοιραία θα ξεθωριάσει σς 3-5 χρόνια αλλα με ενα γυαλισματάκι επανέρχεται αμέσως. Πάντως εγω θα το διάλεγα γιατί είναι πιο ορατό σε σχέση με ενα ανθρακί το οποίο κάποιες φορές είναι κάπως αόρατο στην άσφαλτο. Σε σχετική μελέτη της ADAC αναφέρεται οτι τα κίτρινα και κόκκινα παρ΄όλο που είναι κυρίως γρήγορα αυτοκίνητα έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά ατυχημάτων.
-
Λοιπόν, ιδού το παράδοξο!!
Η Σπορτβάγκον μου είναι (φυσικά... ) κόκκινη. Είτε δεις τις εξωτερικές λαμαρίνες που τις βλέπει ο ήλιος, είτε μέσα από τις πόρτες (γύρω από τις τσιμούχες κλπ) το χρώμα είναι ίδιο και απαράλλαχτο.
ΔΕΝ ξέρω αν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το παρκάριζε σε σκιά ή ήλιο... Όμως σε εμένα έβγαλε ένα καλοκάιρι σε ντάλα αλύπητο ήλιο στη μέση χωραφιού... (τέλος αυτά τώρα που μετακόμισα όμως! )
Πάλι δεν βλέπω διαφορά καμίαΚάποια στιγμή όταν το αγόρασα όμως (πριν... το χωράφι...) του ξεκόλλησα ένα μικρό αυτοκολλητάκι που είχε βάλει η αντιπροσωπία όπου το αγόρασε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης (κι εγώ εν συνεχεία...) γιατί μου την έσπαγε να έχει επάνω ο,τιδήποτε... (αν μπορούσα θα έβγαζα και τις πινακίδες )
Όταν το ξεκόλλησα είδα πως το χρώμα στο ΚΑΛΥΜΜΕΝΟ μέρος ήταν άλλο χρώμα από το ακάλυπτο. Λογικό θα πει κανείς, δεν το έβλεπε ο ήλιος και ΔΕΝ ξέβαψε... ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΟΜΩΣ!!! Το καλυμμένο είναι πιο ανοιχτόχρωμο κόκκινο από το καλυμμένο!!! Ξεθώριασε το καλυμμένο, ή με τον ήλιο σκουραίνει αυτό το κόκκινο;; -
Θαύμα! Θαύμα!
Μήπως ο προηγούμενος του είχε κάνει κανένα σπέσιαλ κέρωμα με χρωματιστό κερί;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θαύμα! Θαύμα!Μήπως ο προηγούμενος του είχε κάνει κανένα σπέσιαλ κέρωμα με χρωματιστό κερί;
Τι να σου πω καράφλιασα όταν το είδα!!
-
σίγουρα καθάρισες καλά την κόλλα από το αυτοκόλλητο?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
σίγουρα καθάρισες καλά την κόλλα από το αυτοκόλλητο?Ίσως και όχι, ήταν δύσκολο να ξεκολλήσει, γιατί κάθε γραμματάκι ήταν ξεχωριστό αυτοκόλλητο...
-
Πάρε μια μεσαία αλοιφή και τρίψε το με ενα κομάτι βαμβάκι. Πιο έντονα εκεί που ήταν τα γράμματα και πιό απαλά άπλωσέ το πιό έξω. Η διαφορά δεν θα φαίνεται όχι γιατί δεν υπάρχει , αλλά γιατί θα σβήνει απαλά και όχι με γραμμές. Παρεπιπτόντως, το βαμβάκι θα κοκκινήσει.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Αν σ' αρέσει το κόκκινο πάρτο.
Όλα τα χρώματα είναι πια διπλής επίστρωσης και δεν ειναι ευπαθή όπως παλιά.Σωστός ο Χρήστος!
Αν σου αρέσει κόκκινο, να το πάρεις κόκκινο!
Καλό να σκέφτεσαι και το μέλλον, αλλά όχι υπερβολές. Σε 3-5 χρόνια, ίσως ρωτάς τι χρώμα να πάρεις το επόμενο αυτοκίνητό σου. Πάρε αυτό που σου αρέσει περισσότερο σήμερα, για να μην το μετανιώσεις!
Πιστεύω μάλιστα ότι αν σου έχει μπει 'στο μάτι' συγκεκριμένο χρώμα, ακόμα κι αν δεν είναι ετοιμοπαράδοτο, αξίζει να το περιμένεις... -
Èá äéáöùíÞóù... Ôï êüêêéíï ÷ñþìá èáìðþíåé ðÜñá ðïëý ãñÞãïñá óå üëá ôá ìïíôÝëá ðïõ Ý÷ù õðüøç ìïõ. Íïìßæù üôé åßíáé êñßìá íá öáßíåôáé ìåôÜ áðü 3-4 ÷ñüíéá ôï áõôïêßíçôü óïõ ðïëõêáéñéóìÝíï...Óôçí ïéêïãÝíåéá õðÜñ÷åé êüêêéíï áõôïêßíçôï (äåí ôï åðÝëåîá åãþ) êáé äåí îÝöõãå áðü ôï í êáíüíá...
-
Ο χρήστης dino έγραψε:
Πάρε μια μεσαία αλοιφή και τρίψε το με ενα κομάτι βαμβάκι. Πιο έντονα εκεί που ήταν τα γράμματα και πιό απαλά άπλωσέ το πιό έξω. Η διαφορά δεν θα φαίνεται όχι γιατί δεν υπάρχει , αλλά γιατί θα σβήνει απαλά και όχι με γραμμές. Παρεπιπτόντως, το βαμβάκι θα κοκκινήσει.Αν κοκκινίσει το βαμβάκι δε σημαίνει πως θα ξεβάφω το χρώμα μου όμως;
-
Παίδες,τό καντέτ μου είναι κόκκινο,απλό χρώμα,Ελληνικής συναρμολόγησης/βαφής,είκοσι χρονών καί όμως δέν έχει ξεβάψει.Από αυτά τά είκοσι χρόνια,τά πρώτα ένδεκα ήταν παρκαρισμένο στό δρόμο,ενώ τά εννέα τελευταία σέ πυλωτή.
-
Ναι. Στην πραγματικότητα η αλοιφή αφαιρεί ενα λεπτό στρόμα βαφης και βγαίνει απο κάτο το 'φρέσκο'. Οι λεπτές αλοιφές συνήθς κάθονται πάνω στο χρώμα και γυαλίζουν. Οι μεσαίες αφαιρούν μόνο το οξειδωμένο-διαβρωμένο στρώμα. Και οι χοντρές (scratch removers) τρίβουν σαν πάρα πολύ ψιλό χαρτί τριβής (σαν χαρτί 3000 ας πούμε).
Μια κανονική βαφή μπορεί να δεχθεί 7-8 φορές επισκευή με το χέρι στο ίδιο σημείο χωρίς να υπάρχει οσιαστικό πρόβλημα (εφ όσον μένεις μακριά απο γωνίες-ακμές). -
Τελικά ανακάλυψα οτι στο Colt ουσιαστικά υπάρχει μόνο μία επιλογή για το κόκκινο. Αυτό που βλέπετε εδώ(Spicy Red) και δεν είναι μεταλλικό...
Το λεγόμενο Ruby Red (περλέ) είναι αυτό:
...το οποίο δε με ενθουσιάζει καθόλου.
Μάλλον πάω για το μολυβί γιατί στο Spicy Red δεν μπενουν κόκκινα καθίσματα...φτου! -
Γιατι μολυβί βρε παιδάκι?
Πολυ μουνταμάρα!!
Πάρε το κοκκινάκι ειναι κούκλα -
Χάλι μαύρο το 'ruby red'. Κοίτα, αν σου αρέσει τόσο το κόκκινο, ΠΑΡΕ ΤΟ! Ας ψιλοξεθωριάσει, θα του κάνεις ένα κέρωμα επαγγελματικό και θα λάμψει πάλι. Μην πάρεις όμως χρώμα που δεν θα σε τραβάει από την αρχή, θα το μετανιώσεις αργότερα περισσότερο από κάποιο θάμπωμα.
Κόκκινο χρώμα ...Ξεβάβει?