-
Το πρόβλημα σε τίτλους:
-
πολλές κατηγορίες συνταξιούχων παίρνουν πολύ περισσότερα από αυτά που έδωσαν
-
τα ταμεία καταληστεύτηκαν ιδίως από τη δεκαετία του 80 και μετά (αλλά και πιο πριν)
-
άλλο το ταμείο πχ των ελεύθερων επαγγελματιών, που γέμιζε με πραγματικές εισφορές, κι άλλο το ταμείο του ΟΓΑ ή των ΔΥ, που γέμιζαν από άλλα ταμεία ή ενέσεις του κρατικού προϋπολογισμού, για μηδενικές ή χαμηλές/πλασματικές εισφορές
-ΕΦΑΠΑΞ
- το κερασάκι: [τα έχω ξαναγράψει] το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας -όπως και πολλών άλλων- ακολουθεί την αρχή της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων.
-->Δηλαδή, αν σε δεδομένη χρονική περίοδο το παραδάκι φτάνει μόνο για 'μισές' συντάξεις σε βάθος Χ χρόνου, θα δοθούν μισές συντάξεις, δεν θα δοθούν ολόκληρες σ' όποιον προλάβει πρώτος.
ΟΛΕΣ οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήξεραν από σοβαρές αναλογιστικές μελέτες (όχι της....ΓΣΕΕ κι άλλων ανάλογων φορέων) ότι το πράγμα δεν έβγαινε. Αλλά προτίμησαν να σπρώξουν το πρόβλημα στους επόμενους, αφού λεφτά υπήρχαν, κάτι θα γινόταν, περήφανα γηρατειά, τα λεφτά να τα δώσει το κεφάλαιο κλπ. -
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Εχω δουλεψει 37 χρονια σαν ΙΥ και καθε μηνα τα εσκαγα κανονικα εγω και ο εργοδοτης μου για να ερθει καποια μερα να αρχισω και γω να παιρνω πισω τα λεφτα ΜΟΥ..ΜΟΥ.. το καταλαβαινετε εσεις ολοι που ζητατε να μειωθουν οι συνταξεις ετσι συληβδην ολες και απο ολους;
Αλλη μια φορα για να το καταλαβετε...
Η συνταξη που παιρνω και δεν ξερω ως ποτε θα ζω για να τη παιρνω ειναι τα δικα ΜΟΥ λεφτα που τα εδωσα στο κρατος για τα γεραματα μου...Οσα Ευρω μου κοβει το κρατος αυτοματα με ΚΛΕΒΕΙ.....Γκεγκε;;Πράγματι πίστεψες ότι επί 37 χρόνια σου κάνανε κρατήσεις, για να πάρεις κάποτε μία κανονική σύνταξη ή για να έχεις μία αξιοπρεπή υγειονομική περίθαλψη;
Εγώ πάντως πλέον που πλησιάζω στα 20 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, ποτέ δεν πίστεψα ότι μου κάνουν κρατήσεις για 'μένα στο μέλλον'. Τις κρατήσεις τις κάνουν για κάποιους στο 'παρόν' ή για να βουλώσουν μαύρες τρύπες, του κράτους, του παρόντος ή του παρελθόντος.
Και ένα χαρτί που δίνουν εκεί με κάτι μηχανογραφημένα (πλέον) ένσημα, μάλλον για τα μάτια του κόσμου είναι.Για αυτό το λόγο θα έπρεπε να υπάρχει μόνο ιδιωτική ασφάλιση και ο καθένας να πράττει ότι θέλει για τον εαυτό του.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εχω δουλεψει 37 χρονια σαν ΙΥ και καθε μηνα τα εσκαγα κανονικα εγω και ο εργοδοτης μου για να ερθει καποια μερα να αρχισω και γω να παιρνω πισω τα λεφτα ΜΟΥ..ΜΟΥ.. το καταλαβαινετε εσεις ολοι που ζητατε να μειωθουν οι συνταξεις ετσι συληβδην ολες και απο ολους;
Η συνταξη που παιρνω και δεν ξερω ως ποτε θα ζω για να τη παιρνω ειναι τα δικα ΜΟΥ λεφτα που τα εδωσα στο κρατος για τα γεραματα μου...Οσα Ευρω μου κοβει το κρατος αυτοματα με ΚΛΕΒΕΙ.....Γκεγκε;;εχεις απολυτο δικιο.-
το θεμα οτι τα λεφτα που εδινες εσυ (ολοι μας), πηγαν να πληρωθουν συνταξεις 2-3-4000€ καποιων που πηραν συνταξη με 15-20 χρονια 'εργασιας', προνοιακες παροχες σε μαιμου τυφλους, κουτσους, χαζους.
καποια αλλα πηγαν για να καλυψουν αλλες τρυπες απατεωνων που διαχειρηστηκαν δημοσιο χρημα.
οτι περισσεψε απο τα παραπανω, το παιρνεις εσυ σημερα/αυριο σε συνταξη. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Και οπως ειπα πιο πριν, υπαρχουν αλλα που πρεπει να κοπουν πρωτα και μετα οι συνταξεις.
Έχω κι εγώ 36 χρόνια δουλειάς σαν ΙΥ, όπως ο DAP κι επειδή σύμφωνα με το μισθό μου ανήκω στην κατηγορία των υψιλόμισθων, ανάλογες ήταν και είναι και οι κρατήσεις προς το ΙΚΑ - από το οποίο δεν έχω πάρει ούτε ασπιρίνη, όποτε χρειάστηκα κάτι πλήρωσα το γιατρό και τα φάρμακα - και άκουσα με έκπληξη και τρόμο κάποιον αρμόδιο να λέει, ότι δεν είναι σωστό και δίκαιο να υπάρχουν συνταξιούχοι των 1400€ όταν κάποιοι που εργάζονται παίρνουν 500€!!..
...μα πάντα υπήρχαν εργαζόμενοι που πληρώνονταν με το βασικό όπως πάντα υπήρχαν και υψηλόμισθοι. Οι εισφορές στο ΙΚΑ ήταν ανάλογες του μισθού του καθένα και η σύνταξη στο τέλος ήταν ανάλογη του ύψους των εισφορών... από πού είναι σωστό και δίκαιο, βγαίνοντας στη σύνταξη να πάρω τα ίδια με κάποιον που πλήρωνε 2-3... 5 φορές λιγότερα απ' όσα πλήρωνα/πληρώνω εγώ?
Πιστεύω ότι κάποιο δικαστήριο, αν χρειαστεί, θα με δικαιώσει...
Τό 'πα κι έφυγε κι ένα βάρος από πάνω μου, γιατί οι περισσότεροι εδώ μέσα μας έχουν βάλει όλους σ' ένα σακί... -
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Η συνταξη που παιρνω και δεν ξερω ως ποτε θα ζω για να τη παιρνω ειναι τα δικα ΜΟΥ λεφτα που τα εδωσα στο κρατος για τα γεραματα μου...Οσα Ευρω μου κοβει το κρατος αυτοματα με ΚΛΕΒΕΙ.....Γκεγκε;;εχεις απολυτο δικιο.-
το θεμα οτι τα λεφτα που εδινες εσυ (ολοι μας), πηγαν να πληρωθουν συνταξεις 2-3-4000€ καποιων που πηραν συνταξη με 15-20 χρονια 'εργασιας', προνοιακες παροχες σε μαιμου τυφλους, κουτσους, χαζους.
καποια αλλα πηγαν για να καλυψουν αλλες τρυπες απατεωνων που διαχειρηστηκαν δημοσιο χρημα.
οτι περισσεψε απο τα παραπανω, το παιρνεις εσυ σημερα/αυριο σε συνταξη. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Και οπως ειπα πιο πριν, υπαρχουν αλλα που πρεπει να κοπουν πρωτα και μετα οι συνταξεις.
Έχω κι εγώ 36 χρόνια δουλειάς σαν ΙΥ, όπως ο DAP κι επειδή σύμφωνα με το μισθό μου ανήκω στην κατηγορία των υψιλόμισθων, ανάλογες ήταν και είναι και οι κρατήσεις προς το ΙΚΑ - από το οποίο δεν έχω πάρει ούτε ασπιρίνη, όποτε χρειάστηκα κάτι πλήρωσα το γιατρό και τα φάρμακα - και άκουσα με έκπληξη και τρόμο κάποιον αρμόδιο να λέει, ότι δεν είναι σωστό και δίκαιο να υπάρχουν συνταξιούχοι των 1400€ όταν κάποιοι που εργάζονται παίρνουν 500€!!..
...μα πάντα υπήρχαν εργαζόμενοι που πληρώνονταν με το βασικό όπως πάντα υπήρχαν και υψηλόμισθοι. Οι εισφορές στο ΙΚΑ ήταν ανάλογες του μισθού του καθένα και η σύνταξη στο τέλος ήταν ανάλογη του ύψους των εισφορών... από πού είναι σωστό και δίκαιο, βγαίνοντας στη σύνταξη να πάρω τα ίδια με κάποιον που πλήρωνε 2-3... 5 φορές λιγότερα απ' όσα πλήρωνα/πληρώνω εγώ?
Πιστεύω ότι κάποιο δικαστήριο, αν χρειαστεί, θα με δικαιώσει...
Τό 'πα κι έφυγε κι ένα βάρος από πάνω μου, γιατί οι περισσότεροι εδώ μέσα μας έχουν βάλει όλους σ' ένα σακί...Επαναλαμβανω, δεν ειναι θεμα δικαιου/αδικου, ειναι οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ για τις συνταξεις που ξεραμε. Εκτος αν αποφασισουμε να κοψουμε απο αλλου δαπανες (τις γραφω απο πανω).
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Έλα ντε. Μακάρι να βγουν στην αγορά μήπως και υπάρξει εξορθολογισμός στις τιμές.Θεωρεις οτι αυτη τη στιγμη υπαρχει ελλειψη ακινητων στην αγορα και κρατιουνται οι τιμες ψηλα γι αυτο?
Μα καλα ρε παιδι μου, ουτε μια σοβαρη δικαιολογια της π@τσας δε μπορειτε να σκεφτειτε?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Έλα ντε. Μακάρι να βγουν στην αγορά μήπως και υπάρξει εξορθολογισμός στις τιμές.
Θεωρεις οτι αυτη τη στιγμη υπαρχει ελλειψη ακινητων στην αγορα και κρατιουνται οι τιμες ψηλα γι αυτο?
Μα καλα ρε παιδι μου, ουτε μια σοβαρη δικαιολογια της π@τσας δε μπορειτε να σκεφτειτε?
Θα σε χαλάσει να λειτουργήσουν οι όροι της ελεύθερης αγοράς να μειωθούν οι τιμές και να γίνει ακόμα πιο προσβάσιμη η αγορά κατοικίας;
-
Έλα ντε. Μακάρι να βγουν στην αγορά μήπως και υπάρξει εξορθολογισμός στις τιμές.
Θεωρεις οτι αυτη τη στιγμη υπαρχει ελλειψη ακινητων στην αγορα και κρατιουνται οι τιμες ψηλα γι αυτο?
Υπάρχει πολύς κόσμος με μετρητό που με μια σοβαρή μείωση των τιμών θα έκανε την κίνηση, αλλά όσο συντηρεί το κράτος αυτή τη φούσκα δεν πρόκειται να δούμε αγοραπωλησίες.
Επίσης πρέπει και οι τράπεζες να σταματήσουν να κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι. -
Ξαναρωταω, υπαρχει ελλειψη κατοικιων και δεν κινειται η αγορα?
-
Ξαναρωταω, υπαρχει ελλειψη κατοικιων και δεν κινειται η αγορα?Όχι.
-
Και πως ακριβως η αρση πλειστηριασμων πρωτης κατοικιας θα βοηθησει σε αυτη την κατευθυνση?
Και ποιους ακριβως θα βοηθησει? -
Και πως ακριβως η αρση πλειστηριασμων πρωτης κατοικιας θα βοηθησει σε αυτη την κατευθυνση?
Και ποιους ακριβως θα βοηθησει?Αν τα βγάλει στην αγορά με τιμές 50% (λέμε τώρα) κάτω από αυτές της αγοράς θα συμπαρασύρει τις τιμές όλων των ακινήτων.
-
στις παραλίες της Κένυα αγοράζονται ή νοικιάζονται με τον χρόνο κατοικίες με 2000 €* και πολλοί γερμανοί, σκανδιναβοί, κυρίως συνταξιούχοι πηγαίνουν και περνάνε κρέμα κάθε καλοκαίρι....
- στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και ντόπια νεαρή για όλες τις δουλειές , οικιακή βοηθός, μαγείρισσα, 69 στάσεις χωρίς εσώρουχο κλπ.
αρχίζω να πιστεύω ότι όταν απαιτούν οι τροικανοί μέτρα για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας έχουν στο μυαλό τους τέτοια 'προιόντα' γιατί δεν φαντάζομαι να σχεδιάζουν δημιουργία εργοστασίων κατασκευής σειριακών σασμάν ή αθλητικών υποδημάτων....
σε λίγο στο τοπικό θα τίθεται το ερώτημα εντός ή εκτός ευρωζώνης;....
-
Μέσα έπεσες πάλι.
http://www.holidaylettings.co.uk/kenya/ -
Και ποιους ακριβως θα βοηθησει?Θα βοηθήσει αυτούς που εννοείς, αλλά και τους πιστωτές να μαζέψουν -καλώς ή κακώς- το ... όποιο χρήμα!
Δεν φταίμε όσοι αγοράζουμε (-σαμε) αυτά που μπορούμε, να την πληρώνουμε (με την έλλειψη ρευστότητας και τη 'ανακεφαλαιοποίηση' των τραπεζών με δανεικά ΔΝΤ) για εκείνους που αγόρασαν ότι ονειρεύτηκαν, χωρίς να μπορούν.
Γέμισε ο τόπος διαμερίσματα και μεζονέτες των 300-400.000€ , που αγόραζαν και τα ... παρδαλά κατσίκια.
Ούτε είναι απάντηση: οι τράπεζες έχουν επισφάλειες, οπότε... περαστικά τους.
Για να ελαττώσουν αυτήν τη χασούρα τους και να 'δανειστούν' λιγότερο, πρέπει να πλειστηριάσουν. Τι να κάνουμε ... -
Αντιλαμβανεσαι οτι αυτο το αγορασε οσο φτανουν τα χερια σου επιδεχεται πολλαπλων ερμηνειων?
Να ρωτησω κατι, γιατι μπερδευτηκα.
Η απαγορευση πλειστηριασμου αφορα την πρωτη κατοικια μονο? -
Αντιλαμβανεσαι οτι αυτο το αγορασε οσο φτανουν τα χερια σου επιδεχεται πολλαπλων ερμηνειων?
Το ίδιο μάλλον θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε όλοι, αλλά.... δεν !Η απαγορευση πλειστηριασμου αφορα την πρωτη κατοικια μονο?
Ν. 3869/10 - Αρθρο 9
Αν βγάζεις άκρη .... ( χωρίς ειρωνεία ) -
Τίποτα δεν ειναι πανάκεια και κάθε οικονομική απόφαση έχει και τα αντίστοιχα trade-offs. Το θέμα ειναι το προσδοκόμενο αποτέλεσμα να είναι καλύτερο απο την υπάρχουσα κατάσταση. Το σχέδιο για τους πλειστηριασμούς (δεν έχω ιδέα πως λειτουργούν στην Ελλάδα) έχει το ρισκο να επιδεινώσει περισσότερο τη θέση των τραπεζών διότι η αξία των υποθηκων θα μειωθεί, τα επισφαλή δάνεια θα ανέβουν κ όλα αυτά σε ένα ήδη δύσκολο κλίμα και με περισσότερες ρυθμίσεις στο άμεσο μέλλον (Βασιλεία ΙΙΙ κλπ). Απο την άλλη ίσως να γίνει και πιο εύκολο να πάρουν ρευστό άμεσα, αλλά με αρκετές ζημίες. Η μείωση της αξίας των ακινήτων όμως θα βοηθήσει να κινηθεί λίγο η αγορά και μπορεί π.χ. να μειώσει άμεσα ή έμμεσα το κόστος κ την απαιτούμενη επενδυση στην ίδρυση επιχειρήσεων.
Μάλλον θετικό μέτρο.
-
Χμμ, ο γέροντας είχε ρίξει τη μαντεψιά.
viewtopic.php?p=2487874#p2487874
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Χμμ, ο γέροντας είχε ρίξει τη μαντεψιά.viewtopic.php?p=2487874#p2487874
Όταν θα τσιμπήσω τη σπιταρόνα σε τιμή κατιμά θα σε καλέσω για BBQ
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Χμμ, ο γέροντας είχε ρίξει τη μαντεψιά.
viewtopic.php?p=2487874#p2487874
Όταν θα τσιμπήσω τη σπιταρόνα σε τιμή κατιμά θα σε καλέσω για BBQ
να βάλεις καλό σύστημα ασφαλείας γιατί αυτός που είχε πληρώσει το μισό και λόγω ανεργίας του το πήρανε....μπορεί να έρθει να το βάλει φωτιά....
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)