-
εφοσον φιλε μου στην αδεια δε γραφει 'ΦΙΧ' ξεχνα το.
-
ενα αγροτικο το οποιο ομως τωρα δεν εχει αδεια αγροτικου....
αν το αγορασω μπορω να το καμω αγροτικο? η πρεπει να εχει εκτελονιστει σαν αγροτικο
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
ενα αγροτικο το οποιο ομως τωρα δεν εχει αδεια αγροτικου....αν το αγορασω μπορω να το καμω αγροτικο? η πρεπει να εχει εκτελονιστει σαν αγροτικο
Τι σκεφτεσαι να παρεις??
-
Εννοεις οτι εχει αδεια επαγγελματικου? αν ναι δεν εχεις προβλημα, γινεται κ αγροτικο.
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Εννοεις οτι εχει αδεια επαγγελματικου? αν ναι δεν εχεις προβλημα, γινεται κ αγροτικο.Ευθυμη νομιζω πως λεει οτι το οχημα που θελει να παρει ειναι μεν αγροτικο αλλα δεν ειναι δηλωμενο σαν αγροτικο αλλα πχ το εχει σαν εργολαβικο.
-
Εργολαβικο δεν εχει τυχει να δω απ'οσο ξερω ομως αν εχει εκτελωνιστει ως ΦΙΧ εισαι οκ
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Εργολαβικο δεν εχει τυχει να δω απ'οσο ξερω ομως αν εχει εκτελωνιστει ως ΦΙΧ εισαι οκΕβαλα τυχαιο παραδειγμα βρηκες και κολλησες στο εργολαβικο
-
μου ειπε οτι το εχει 'ΙΧ' ...
πρεπει να παρω ενα αγροτικο 4χ4 παλευουμε τοσο καιρο να βρουμε ενα αλλα ακομα τζιφος
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
μου ειπε οτι το εχει 'ΙΧ' ...πρεπει να παρω ενα αγροτικο 4χ4 παλευουμε τοσο καιρο να βρουμε ενα αλλα ακομα τζιφος
Θες να σου βρω??? Οτι θες απο πμ
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
μου ειπε οτι το εχει 'ΙΧ' ...
Αυτο μαλλον σημαινει οτι δεν το πηγαινει σε βουνα χωραφια κλπ... οπως και να'χει βλεπεις την αδεια και σιγουρευεσαι
-
Καλησπέρα σε όλους,
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ενα VW T3 syncro. H άδεια του είναι επαγγελματικού (φορτηγάκι).
Εγώ το θέλω για:
-Να μαζευω τις ελιές μου απο 2 αγροτεμάχια που εχω στα μεσόγεια.
-Να κάνω και καμια εκδρομή σε ορεινά μέρη.Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ:
Μπορώ να το αγοράσω και να το χρησιμοποιώ σαν ιδιώτης?
Ή μήπως μπορώ να το αγοράσω σαν αγροτικό?
(δεν έχω κάποια δική μου επιχείρηση)Ευχαριστώ εκ των προτέρων....
-
Το έχω ξανα γράψει και παλαιότερα.Πας στην διεύθηνση γεωργίας της περιοχής σου με την φορολογική σου δήλωση που γράφει που είναι τα χωράφια,στρέματα,είδος καλιέργιας.Αν τα στρέματα που έχεις είναι παραπάνω απο το ελάχιστο της κάθε καλιέργιας,τότε παίρνεις το Ο.Κ. και μόνο τότε μπορείς να το αγοράσεις στο ονομά σου με αγροτική άδεια.Πριν την μεταβίβαση 'ομως πρέπει ο πωλητής να πάει στην εφορία του και να πληρώσει την υπεραξία που θα του βγάλουν.
-
Καταρχην ευχαριστώ,
Στην φορολογική μου δήλωση δεν φαίνεται το είδος καλλιέργειας (δεν είμαι επαγγελματίας αγρότης αν και η ποσότητα ελαιόδενδρων θα διακαιολόγουσε επαγγελματική δραστηρίοτητα).Αν τα στρέματα που έχεις είναι παραπάνω απο το ελάχιστο της κάθε καλιέργιας,τότε παίρνεις το Ο.Κ. και μόνο τότε μπορείς να το αγοράσεις στο ονομά σου με αγροτική άδεια.Πριν την μεταβίβαση 'ομως πρέπει ο πωλητής να πάει στην εφορία του και να πληρώσει την υπεραξία που θα του βγάλουν.
Τι εννοείς όταν λες τα στρέμματα να είναι παραπάνω απο την καλλιεργεια?
Η υπεραξία σε τι επίπεδα κυναίνεται? γιατι αν μιλάμε για χιλιάρικά είναι δύσκολο...Ευχαριστώ!
-
Για να μπορεις να βγάλεις άδεια αγροτη η όπως αλλιώς το λένε πρέπει να έχεις ένα μινιμουμ οριο καλλιεργήσιμου οικοπέδου. δεν μπορεις πχ να πας με 200 μέτρα φυτεμένες ντομάτες και αγκουράκια να δηλσεις αγρότης μόνο και μόνο για να έχεις land rover 110.
( Αυτό το έκαναν αρκετοι , δήλωναν ένα χέρσο οικόπεδο στην Άνω Κωλοπετινείτσα μονο και μονο για να έχουν 4χ4). -
Υπαρχει ποιο απλη λυση. Στην φορολογικη σου δηλωση βαζεις ενα αγροτικο εισοδημα της ταξης των 200-300€ και με την φορολογικη δηλωση πας και αγοραζεις το οχημα που θες σαν Αγροτικο.
-
Υπαρχει ποιο απλη λυση. Στην φορολογικη σου δηλωση βαζεις ενα αγροτικο εισοδημα της ταξης των 200-300€ και με την φορολογικη δηλωση πας και αγοραζεις το οχημα που θες σαν Αγροτικο.
Για να μπορεις να βγάλεις άδεια αγροτη η όπως αλλιώς το λένε πρέπει να έχεις ένα μινιμουμ οριο καλλιεργήσιμου οικοπέδου. δεν μπορεις πχ να πας με 200 μέτρα φυτεμένες ντομάτες και αγκουράκια να δηλσεις αγρότης μόνο και μόνο για να έχεις land rover 110.
OK κατανοητό, αλλά το αμάξι έχει αδεια επαγγελματικού. Δεν πρέπει να αλλάξει??
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Υπαρχει ποιο απλη λυση. Στην φορολογικη σου δηλωση βαζεις ενα αγροτικο εισοδημα της ταξης των 200-300€ και με την φορολογικη δηλωση πας και αγοραζεις το οχημα που θες σαν Αγροτικο.Θωμά δεν ισχυει αυτο που λές.Να το πω διαφορετικά,με 20 ρίζες ελιές ΔΗΛΩΜΕΝΕΣ ,δεν μπορείς να πάρεις με 150 ΔΗΛΩΜΕΝΕΣ άνετα.
-
Ο χρήστης fulmonte έγραψε:
OK κατανοητό, αλλά το αμάξι έχει αδεια επαγγελματικού. Δεν πρέπει να αλλάξει??
Δεν διάβασες τι έγραψα πιο πάνω.ΠΡΙΝ την μεταβίβαση εσύ παίρνεις το Ο.Κ. απο την διευθηνση γεωργίας και ο πωλητής πηγαίνει στην εφορία του με τα βιβλία της επιχηρησής του και του βγάζουν την υπεραξία που πρέπει να πληρώσει.Μετα πηγαίνεται και οι δυο στο μεταφορών με τα χαρτιά σας και κάνεται την μεταβίβαση Το ποσό της υπεραξίας είναι θέμα του πωλητή και όχι δικό σου.
-
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
Θωμά δεν ισχυει αυτο που λές.Να το πω διαφορετικά,με 20 ρίζες ελιές ΔΗΛΩΜΕΝΕΣ ,δεν μπορείς να πάρεις με 150 ΔΗΛΩΜΕΝΕΣ άνετα.
Γιατι ποιος ειπε οτι τα ψαχνουν?? Εχω ατομα στον περιγυρο, που εχουν παρει αγροτικο οχημα με τον τροπο που ανεφερα. .
-
Αν δηλώνεις αγροτικό εισόδημα και έχει κάποιο αγροτεμάχιο στην ιδιοκτησία σου μπορεις να αγοράσεις ένα αγροτικό. Απλα υπάρχουν 2 τύποι το αγροτικο και το ημιαγροτικο.
Οι περισσότεροι έχουν το δευτερο.
Αγροτικό αυτοκίνητο