-
Για τι τιμές μιλάμε?
-
150€ περίπου ο τόνος. Επιπλέον έκπτωση με τη χρήση του ονόματος μου.
-
Παντως Σερρες παραγγείλαμε πριν μερικες μερες 2 τοννους για 200€!!!
Βεβαια ηταν ψιλοφρεσκα οπότε 2 τονοι δεν ηταν με τη καμία!
-
Τόσο περίπου τα βρίσκω κι εγώ.
Πέρασα από μεγάλη μάντρα με σίδερα στην περιοχή του αεροδρομίου (Θεσσαλονίκη) και είδα μεγάλη πινακίδα ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ και αντί σίδερα είχε γεμίσει την μάντρα κοντά στο δρόο με ξύλα.
Τι να κάνει ο κόσμος αφού δεν χτίζεται τίποτε κάποια δουλειά πρέπει να κάνει.ΑΛΛΑ για τι ξύλα μιλάμε;
Οξιά, βελανιδιά; έχουν μεγάλη διαφορά σε βάρος ανά κυβικό. -
σιδεραδες, οικοδομικα υλικα, εμποροι σχιστολιθων, μπετατζηδες υπαρχουν και πουλανε ξύλα στη περιοχη μου. Προσθετουν απλα ακομη μια ειδικοτητα στην αδεια λειτουργειας του ή είναι στη ζούλα?
-
Ο χρήστης geofust έγραψε:
150€ περίπου ο τόνος. Επιπλέον έκπτωση με τη χρήση του ονόματος μου.Πολλα 130€/τονο . Στο χωριο τζαμπα (αξια ανεκτιμητη )
-
Ο χρήστης geofust έγραψε:
150€ περίπου ο τόνος. Επιπλέον έκπτωση με τη χρήση του ονόματος μου.Αν θέλεις γράψε το site δεν νομίζω να θεωρείται διαφήμιση.
Στην ανατολική αττική πήρα με 160 τον τόνο, βέβαια πέτυχα (εμφανώς) καλά-ξερά ξύλα ελιά και δρυ. Πέρυσι την είχα πατήσει αφού τα είχα πάρει 200 ευρώ και ήταν ψιλοχλωρά...
Τα 130 για Αθήνα είναι όνειρο απατηλό -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
150€ περίπου ο τόνος. Επιπλέον έκπτωση με τη χρήση του ονόματος μου.
Αν θέλεις γράψε το site δεν νομίζω να θεωρείται διαφήμιση.
Στην ανατολική αττική πήρα με 160 τον τόνο, βέβαια πέτυχα (εμφανώς) καλά-ξερά ξύλα ελιά και δρυ. Πέρυσι την είχα πατήσει αφού τα είχα πάρει 200 ευρώ και ήταν ψιλοχλωρά...
Τα 130 για Αθήνα είναι όνειρο απατηλόΗ τοποθεσια φαινεται στο προφιλ μου
-
Για Αθήνα θεωρώ πως τα 150 είναι τελεία τιμή. Γι αυτό το λόγο διαπραγματευτικα και πέτυχα έκπτωση 5% σε όσους του στείλω. Οποίος ενδιαφέρεται το σαιτ είναι warmhome.gr Αν επικοινωνήσετε πείτε του εκ μέρους του Γιώργου Χαλκιά για να σας κάνει την έκπτωση. Δεν είναι μεγάλη αλλά όπως και να έχει είναι ένα κέρδος στις μέρες που ζούμε.
-
Ευχαριστούμε πολύ μάλλον θα την εκμεταλλευτούμε την προσφορά!
-
Και εχει πεσει το εξης διλημμα (βεβαια υπαρχουν απαντησεις ) για το σπιτι στο χωριο (μαιζονετα)
Ξυλοσομπα vs Τζακι. Αποκλειστικε το ενδεχομενο ενεργειακου τζακιου για φετος, καθοτι δεν μενουμε μονιμα πανω, οποτε το υψηλο κοστος του ενεργειακου τζακιου κρινει την δαπανη απαγορευτικη και εμειναν να παιζουν μπαλα το απλο τζακι, που το μεγαλυτερο θετικο στοιχειο ειναι το ψησιμο και μια ξυλοσομπα με φουρνο. Το καλο με το απλο τζακι ειναι το ψησιμο οπως προαναφερθηκε και η ωραια συντροφια (καλα αμα εχεις κανα γκομενακι ειναι αλλη φαση ), αλλα πως θα ζεσταθει ο ενιαιος χωρος των 75-80τμ?? Εδω χανει εδαφος γιατι η θερμοτητα του τζακιου ειναι μπροστα και γενικα γυρω τριγυρω. Εδω ερχεται η ξυλοφουρνοσομπα που ζεσταινει τον χώρο πολυ ποιο αποτελεσματικα. Κοστος για τα ξυλα ειναι μικρο (εγω τα κοβω και τα κουβαλαω και εχω κατι βουνα γυρω τριγυρω ). Εσεις τι λετε??
Η σομπα που γινεται η αναφορα ειναι η μεσαια και κοστιζει 380€ -
Την ξυλόσομπα χωρίς δεύτερη κουβέντα
(ευκαρία να μάθει το γκομενάκι να μαγειρεύει) -
τη ξυλοσομπα, εκτος αν θες να κουβαλας ξυλα, οχι για να ζεστενεσαι, αλλα για ολα τα αλλα που ανεφερες.
Και η συγκεκριμενη, βουλγαρικη ε? -
Εγώ λέω δώσε κανα Ε παραπάνω κ πάρε μια καλύτερη. Μπροστά σου θα το βρεις.
Επίσης λέω πως αν την θέλεις κυρίως για θέρμανση, πάρε μια καλή σόμπα κ άφησε τον φούρνο.
Εσύ, εννοείται, θα πάρεις αυτό που σου αρέσει κ σε βολεύει περισσότερο. -
Χθες το βράδυ περνούσα από κάτι επαρχιακούς δρόμους και έπεσε το μάτι μου σε μια αποθήκη με καυσόξυλα.
Ήταν ένα φορτηγό και μάλλον ετοιμαζόταν να ξεφορτώσει, αλλά το περίεργο ήταν ότι έτρεχαν πολλά νερά από την καρότσα. Παίζει να τα έβρεχαν για να πάρουν βάρος;
-
Μπαααααααααααα.......
-
Και εγω νομιζα πως δροσιζαν τα ξυλα λογω καυσωνα
@ililias η λυση θα ειναι προσωρινη για φετος (θελω να πιστευω δλδ ) γιατι και το σπιτι θελει κατι μερεμετακια ακομα. Παντως θα ψηνεται και κανα φαγακι στον φουρνο . Θελω να πιστευω -
παιζει και για διαμερισμα τετοια λυση ή μαλακια ειπα?
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Και εγω νομιζα πως δροσιζαν τα ξυλα λογω καυσωναΔεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από ξύλα με υγρασία.
Δεν ανάβουν καλά αλλά το χειρότερο είναι ότι (αν είναι φρέσκα) και έχουν 50% υγρασία είναι σαν να βάζεις στη σόμπα 10 κιλά κανονικά ξύλα (κάτω από 20% υγρασία) και να ρίχνεις και 3 λίτρα νερό στη φωτιά.
Όλο αυτό το νερό η σόμπα πρέπει να το βράσει - η περισσότερη ζέστη από τα ξύλα ξοδεύεται για να βράσει η υγρασία.Γενικά, πολλή ζέστη φεύγει από την καπνοδόχο.
Φαντάσου σε ένα καύσιμο σαν το πετρέλαιο - χωρίς καθόλου υγρασία - για κάθε λίτρο πετρέλαιο που καταναλώνει ο λέβητας φεύγει πάνω από 1 λίτρο νερό (ατμός) από την καμινάδα.
Αν έχεις χλωρά ξύλα χάνεται όλη η ζέστη τους από την υγρασία που έχουν.Αν έχεις καθαρό καύσιμο πχ αέριο, μπορείς να πάρεις ένα λέβητα συμπύκνωσης. Αυτοί έχουν ανοξείδωτο καπναγωγό και συμπυκνώνουν την υγρασία στα καυσαέρια κερδίζοντας την ζέστη που θα έφευγε από την καπνοδόχο.
-
Ήρθε η ώρα της εγκατάστασης ξυλολέβητα αεριοποίησης 25kW.
Ηλία, θέλω την εμπειρία σου.Υπάρχει εγκατάσταση λέβητα πετρελαίου η οποία θα παραμείνει και θα προστεθούν 2 δοχεία αδράνειας από 800 λτρ το καθένα τα οποία θα μπαίνουν στο κύκλωμα μόνο μετά από τρίοδη βάνα δηλαδή αν έχουν ζεστό νερό.
Ο ξυλολέβητας θα ζεσταίνει με δικό του κυκλοφορητή μόνο τα δύο δοχεία αδράνειας (έχουν σερπαντίνα).
Ερώτηση:
Η καπνοδόχος είναι μεγάλη και εύκολο να καθαριστεί (αν χρειαστεί).
Ο καπναγωγός (από τον λέβητα μέχρι την καπνοδόχο) θα είναι μονωμένος και σοβαντισμένος και δεν θα μπορεί να καθαριστεί. Χρειάζεται καθάρισμα ή επειδή θα είναι ζεστός όλη η βρωμιά θα φεύγει έξω στην καπνοδόχο;Τα δοχεία αδράνειας (1600 λίτρα συνολικά) είναι λίγα για την εγκατάσταση;
Τον χειμώνα καίω από 10-30 λίτρα πετρέλαιο τη μέρα.
Φίλος του πατέρα μου λέει ότι 1.600 λίτρα δεν είναι τίποτε (αυτός είχε εργοστάσιο κατασκευής λεβήτων και το 1980 είχε βάλει στη μεζονέτα του 8000 λίτρα δοχείο αδράνειας - πριν 3 χρόνια σε καινούριες μεζονέτες έβαλε 25.000 δοχείο αδράνειας αλλά αυτές έχουν αντλίες θερμότητας και ηλιακούς συλλέκτες για θέρμανση).
Ξυλόσομπα