-
Μιας και πιάσαμε τα βαψίματα...
Έχουμε κανένα μήνα που βάψαμε τα σπίτια μας, εγώ με τον πατέρα μου. Για χρώμα χρησιμοποιήσαμε το neopal eco της vivechrom.
Όλα καλά από άποψης αποτελέσματος αλλά το σπίτι μου μυρίζει κάτι σαν μπογιά αν παραμείνει κλειστό για κάποιες ώρες, ιδίως αν επικρατεί ζέστη. Στο πατρικό μου πάλι δεν έχει εμφανιστεί η μυρωδιά αυτή, αν και βάφτηκε μετά.Προς το παρόν αερίζω όσο μπορώ το σπίτι αλλά δεν ξέρω αν αυτό θα λύσει το πρόβλημα. Ξέρει κανείς κάτι;
-
Ξύλινα βαμμενα και πολυκαιρισμενα κάγκελα: υπάρχει κανένας πιο εύκολος τρόπος να φύγει η παλιά σκασμενη μπογιά εκτός από το ανελέητο γυαλοχαρτισμα που κάνω, ώστε να τα βάψω;
-
Πιστόλι θερμού αέρα.
http://www.e-shop.gr/search_main.phtml? ... 1%C5%D1%C1
-
Τοιχος επιφανειας 13τμ και τοιχος 22τμ ποσα κιλα χρωμα χρειαζονται για να βαφτουν με πλαστικο? 2 πεντακιλα αρκουν?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ξύλινα βαμμενα και πολυκαιρισμενα κάγκελα: υπάρχει κανένας πιο εύκολος τρόπος να φύγει η παλιά σκασμενη μπογιά εκτός από το ανελέητο γυαλοχαρτισμα που κάνω, ώστε να τα βάψω;Ανάλογα τον τύπο της μπογιάς και του ξύλου μπορεί να μή φεύγει με πιστόλι. Εγώ είχα δοκιμάσει σε ένα παλιό τραπέζι και καιγόταν η μπογιά μαζί με το ξύλο αλλά δέν ξεκόλαγε.
Αλλά δέν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις, αν είναι ο τυπος μπογιας που φεύγει έυκολα θα είναι παιχνιδάκι. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Τοιχος επιφανειας 13τμ και τοιχος 22τμ ποσα κιλα χρωμα χρειαζονται για να βαφτουν με πλαστικο? 2 πεντακιλα αρκουν?Aν δεν παιζει κατι ιδιαίτερο, και 5λτ φτανουν. Μη σου πω 3 αν είσαι οικονόμος στη μπογιά.
-
Συνήθως θέλεις 1λίτρο/6-8τμ. Το 5λιτρο, αραιωμένο 10-15%, θα σου φτάσει προσεκτικά δουλεύοντας, μόνο για 1 χέρι.
Σε καλύπτει όμως 1 επίστρωση???? -
Αν τη δουλεύεις καλά τη βούρτσα, σου φτάνει και για 2 χέρια (σαν ατάκα από τσόντα ακούγεται).
Μιλάμε για περίπου ένα ταβάνι και 2 τοίχους από ένα δωμάτιο 3x4. Ε, φτάνει και για δεύτερο χέρι, εκτός αν μιλάμε για extreme αλλαγή χρώματος.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ξύλινα βαμμενα και πολυκαιρισμενα κάγκελα: υπάρχει κανένας πιο εύκολος τρόπος να φύγει η παλιά σκασμενη μπογιά εκτός από το ανελέητο γυαλοχαρτισμα που κάνω, ώστε να τα βάψω;drdino, υπάρχουν κάποια προϊόντα για αυτή τη χρήση, τα λεγόμενα remover αλλά είναι ιδιαίτερα ισχυρά και θέλουν μεγάλη προσοχή κατά τη χρήση. Εάν δεν έχεις σχετική πείρα μην το επιχειρήσεις. Το πιστόλι θερμού αέρα κάνει καλή δουλειά αλλά κατά τη γνώμη μου δε γλυτώνεις πολύ χρόνο σε σχέση με το γυαλόχαρτο.
Δώσε μεγάλη προσοχή στο χρώμα που θα χρησιμοποιήσεις μετά ώστε να μην αντιμετωπίσεις αντίστοιχα προβλήματα στο μέλλον. -
Ναι, αυτό θυμάμαι από παλιότερη φορά που είχα χρησιμοποιήσει πιστόλι, απλά δεν έχεις τόση σκόνη και παλινδρομική κίνηση.
Εδώ στο νησί δεν έχω και πολλές επιλογές σε μπογιές, υπάρχει κάτι που να αντέχει περισσότερο σε περιβάλλον με αλάτι, βροχές και ανελέητο ήλιο το καλοκαίρι;
Sent from my GNex using smoke signals.
-
βεβαίως υπάρχει.
[spoiler:vleaqakz]το λένε αλουμίνιο[/spoiler:vleaqakz] -
Τον .... πέθανες !!!
-
Αλουμινενιο καγκελο με σχεδια; Καλή κρυάδα : lol:
Δεν επιτρέπεται ευτυχώς, για μπογιά ξέρεις κάτι;Sent from my GNex using smoke signals.
-
δεν υπάρχει τίποτα.
η μόνη 'λύση' είναι να μην τα αφήνεις να ξεφτίζουν ώστε τελικά να γυαλοχαρτάρεις πολύ λιγότερο και να βάφεις πάνω στη παλιά μπογιά.ΥΓ, τα πάντα μπορούν να γίνουν σε σχέδιο με αλουμίνιο.αρκεί να πληρώσεις.
-
Το πιο συχνά δεν είναι εφικτό, μια φορά τον χρόνο επισκέπτεται το σπίτι. Έλεγα μήπως υπήρχε κάποια ανθεκτικότερη μπογιά από αυτές της σειράς.
Δεν αντιλέγω για τα αλουμίνια, απλά δεν ταιριάζουν αφενός στην αισθητική μου για την συγκεκριμένη εφαρμογή, αφετέρου δεν ξέρω αν επιτρέπεται.
-
καλά ούτε ένα χρόνο δεν αντέχει?
εγώ νόμιζα πως τα βγάζει 2-3 χρόνια.
να πας σε κατάστημα με είδη ναυπηγικής(θα πρέπει να έχει στο νησί). να σου δώσουν απο αυτά που βάφουν τις βάρκες.
είναι η τελευταία ελπίδα για να βγάζει λίγο παραπάνω.δεν κάνω πλάκα.
πάντως παίζει ρόλο και το ξύλο. -
Το ξύλο είναι παλιό, πάνω από 25-30 χρόνια. Καινούριο δεν γίνεται γιατί πολύ απλά κάνεις δεν ασχολείται, όλοι οι ξυλουργοί δουλεύουν εργολαβίες και πάνω. Εδώ επισκευή σε πόρτα που μου έσπασαν ήθελα και τελικά αναγκάστηκα να κόψω κόντρα πλακέ θαλάσσης μόνος μου και να την φτιάξω.
Κοίταξε, τα συγκεκριμένα είναι εντελώς εκτεθειμένα στα στοιχεία. Αλάτι και βροχές τον χειμώνα, μυαλά ήλιος από ανατολή και δύση το καλοκαίρι. Συνήθως τον επόμενο χρόνο που πηγαίνω αφότου τα έχω βάψει.αρχίζει το σκάσιμο και τον επόμενο χρόνο θέλει ξανά.
Δεν έχω πρόβλημα με τις επισκευές κλπ, μου αρέσουν τα μερεμέτια, απλά έλεγα μήπως μπορώ να αποφύγω το ενδιάμεσο και σίγουρα τα σκασίματα δεν βοηθάνε το ξύλο. Θα ρωτήσω στα ναυτικά είδη που είπες.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Αν τη δουλεύεις καλά τη βούρτσα, σου φτάνει και για 2 χέρια (σαν ατάκα από τσόντα ακούγεται).Μιλάμε για περίπου ένα ταβάνι και 2 τοίχους από ένα δωμάτιο 3x4. Ε, φτάνει και για δεύτερο χέρι, εκτός αν μιλάμε για extreme αλλαγή χρώματος.
προκειτε για extreme αλλαγη απο λευκο ντουβαρι σε δίχρωμο κοκκινο και πορτοκολι ( ή κατι τετοιο). Γιατο εχω δύο μετρημενες επιφανειες. Μαλλον θα παρω για αρχη δύο 5κιλα, ενα για το καθε χρωμα κα ιελπιζω να φτάσει. Βούρτσα παλια, πλέον δουλευω καλα το ρολο.
-
καλοκαιριατικα την επιασε η τρελα την μανα μου να αλλαξει την κουζινα.
εχουμε φτασει στο σημειο λιγο πριν κλεισουν ολα να μπουνε πλακακια και ντουλαπια.ο ντουλαπας λεει...να βαλει ο πλακατζης πλακακια στον τοιχο και να ερθω εγω μετα..(Σεπτεμβρη)
ο πλακατζης λεει...γιατι να βαλεις πλακακι πισω απο το ντουλαπι, αφου εχει ετσι και αλλιως τοιχο δικο του;; δεν θα φαινεται τιποτα...να βαλουν οι ντουλαπαδες και ερχομαι μετα εγω τον Σεπτεμβρη και κλεινω τα κενα...ερωτημα τι παει σωστα;;;
και ας μετατεθει η ολη δουλεια τον σεπτεμβρη, καθως το κοβω να εριζουν απο καλοκαιρινη ραστωνη...
-
Πρώτα θα βάλεις την κουζίνα. Εκτός αν σε πείσουν να βάλεις πρώτα πλακάκια οπότε η κουζίνα θα μπει ΑΘΛΙΑ.
Οι τοίχοι και οι σοβάδες είναι στραβοί. Η κουζίνα θα μπει ίσια (αν ο κουζινάς είναι καλός) και θα αφήσει κενά από τους τοίχους.
Τα πλακάκια θα μπούνε μετά και ο τεχνίτης θα προσέξει ώστε να χαθούν οι ατέλειες.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]