-
Για το DSG θα συμφωνήσω σε ότι λέει ο καβουρας ! Μόλις οδήγησα DSG το αγορασα με DSG και δεν θέλω χειρωκινητο ΠΟΤΕ ξανά ! Μια χαρα έλεγχο έχεις στο manual mode και το 90% εκει το οδηγώ ειδικά στο βουνό είναι απόλαυση !!! Μην μου πεις στο ότι στο μανουαλ σου ανεβάζει σχέση όταν πας στον κόφτη ! Δηλαδή τι θες να βαρας κοφτες και χρήστες με χειροκινητο εκει αλλάζουν και πιο νωρίς ! Τα περι DSG vs manual ας μην τα ξανά αναλύσουμε και τον μπερδεψουμε και χαλάσουμε απίστευτες σελίδες εδώ μέσα .
Όσο για το xds θες ένα καλώδιο (27ευρω) και ένα λάπτοπ επίσης κάποιος απο το κλαμπ μπορεί να το ΚΆΝΕΙ άνετα αν δεν βιαζετε . Πάντως 220 ευρω για ένα απλό τικαρισμα στο λάπτοπ ΔΕΝ ΔΊΝΩ να έλεγα ότι μπαίνει κάτι έξτρα μηχανικά ναι .
Όσο για τα έξτρα αν δεν το πάρει έκδοση GT το sport n style είναι απαραίτητο και τσαμπα απο τιμή . Μετα ας ΒΆΛΕΙ ότι θέλει .Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Κατα τα αλλα, εφοσον παρεις την εκδοση απο 160ps και πανω, θα προτεινα να επιλεξεις το εξτρα ηλεκτρομπλοκε XDS (ουσιαστικα ενα αναβαθμισμενο, αλλα ιδιαιτερα αποτελεσματικο στην πραξη, λογισμικο που συνεργαζεται με το ESP)
το οποιο περιοριζει διακριτικα αλλα αποτελεσματικα τασεις υποστροφης, υπο πιεση.
Το κοστος του ειναι 240ευρω.Sorry που επεμβαινω, το βασικο 160αρι Scirocco στην βασικη εκδοση, ειναι χωρις xds?
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Κατα τα αλλα, εφοσον παρεις την εκδοση απο 160ps και πανω, θα προτεινα να επιλεξεις το εξτρα ηλεκτρομπλοκε XDS (ουσιαστικα ενα αναβαθμισμενο, αλλα ιδιαιτερα αποτελεσματικο στην πραξη, λογισμικο που συνεργαζεται με το ESP)
το οποιο περιοριζει διακριτικα αλλα αποτελεσματικα τασεις υποστροφης, υπο πιεση.
Το κοστος του ειναι 240ευρω.Sorry που επεμβαινω, το βασικο 160αρι Scirocco στην βασικη εκδοση, ειναι χωρις xds?
Aπ, οσο γνωριζω ναι, προσφερεται ως εξτρα με χρεωση περιπου 240ευρω οπως ειπα και πριν, αν θυμαμαι καλα.
Υπαρχει βεβαια η ευκολη-συμφερουσα λυση που αναφερει ο winner, αλλα αυτος -ο κατοχος scirocco και καλωδιου VCDS- που θα πραγματοποιησει την αλλαγη, θα πρεπει να ξερει απολυτως τι κανει, , καθοτι στο menu υπαρχουν αρκετες δυνατοτητες τροποποιησης, καποιες απο τις οποιες εαν αλλαχτουν καταλαθως πχ, ενδεχομενως να μην υπαρχει δυνατοτητα επαναφορας, ή ευκολα να γινει καποιο μπερδεμα στις τροποποιησεις.
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Καλησπέρα! Χαίρομαι που γράφω σε αυτό το τοπικ καθώς ετοιμάζομαι σιγά σιγά να παραγγείλω το νέο μου αυτοκίνητο , vw scirocco 1.4tsi 160. ...
Φιλε, μου η γνωμη μου ειναι να μην κανεις την κινηση διοτι προσωπικα το θεωρω πεταμενα λεφτα...Καλυτερα να περιμενεις και να βαζεις τα χρηματα στην ακρη ωστε να παρεις κατι καλυτερο που θα αξιζει... Τωρα απο εκει και περα δικια σου τσεπη, your rules....
Συνηθως οσοι πανε να παρουν Σιροκο δεν εχουν μυαλο για κατι αλλο, και κατα 80% δεν εχουν καν παει να κοιταξουν αλλο μοντελο στα ιδια λεφτα... (και λιγοτερα), αλλιως δε θα ειχαμε γεμισει Σιροκο.
Για καποιο λογο το Σιροκο εχει μονο τυφλους λατρεις και μονο τυφλους haters. -
Συνηθως οσοι πανε να παρουν Σιροκο δεν εχουν μυαλο για κατι αλλο, και κατα 80% δεν εχουν καν παει να κοιταξουν αλλο μοντελο στα ιδια λεφτα... (και λιγοτερα), αλλιως δε θα ειχαμε γεμισει Σιροκο.
Για καποιο λογο το Σιροκο εχει μονο τυφλους λατρεις και μονο τυφλους haters.Ισχυει...Παντως οδηγικα μονο 'μετριο' δεν ειναι, παροτι απο αρκετους εχει χαρακτηριστει ως τετοιο.
Απλως τα ορια του ειναι αρκετα υψηλοτερα συγκριτικα, και μεχρι εκει δεν μεταφερει στο 100% την μεγιστη δυνατη πληροφορηση, αλλα φιλτραρισμενη σε ενα βαθμο, καθοτι προκειται ουσιαστικα για ενα μικρομεσαιο GT με πικαντικη, ψευδοκουπε εμφανιση, και οχι ενα απολυτο GTI, ή καποιο extreme εμφανισιακα αυτοκινητο, που θα πρεπει σωνει και καλα με τα χρηματα που κανει να προσφερει και αντιστοιχες της extreme εμφανισης, (για καποιους τουλαχιστον) οδηγικες συγκινησεις... -
Κ εγω δε το πολυσυμπαθουσα,εκανα ενα ταξιδακι ως συνοδηγος με χειροκινητο 160αρι ροκο και δεν αλλαξα γνωμη,πολυ ανετο,μαζευε χιλιομετρα ευκολα,ομως στο τελος της ημερας ενα golf θα ηταν πιο ανετο,εφοσον το ροκο δε βγαζει αυτη την αλητεια που εμφανισιακα υποσχεται.Επισης προσωπικα μ ενοχλει να βλεπω πανομοιοτυπα με το δικο μου αυτοκινητα κατα 10δες καθημερινα
Τελος βασικος παραγοντας που δε το συμπαθω ειναι το απαραδεκτο εμφανισιακα εσωτερικο του,γουστα θα μου πειτε,αλλα το θεωρω αισχρο για την κατηγορια τιμης του αυτοκινητου -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Για καποιο λογο το Σιροκο εχει μονο τυφλους λατρεις και μονο τυφλους haters.Ισχυει...Παντως οδηγικα μονο 'μετριο' δεν ειναι, παροτι απο αρκετους εχει χαρακτηριστει ως τετοιο.
Απλως τα ορια του ειναι αρκετα υψηλοτερα συγκριτικα, και μεχρι εκει δεν μεταφερει στο 100% την μεγιστη δυνατη πληροφορηση, αλλα φιλτραρισμενη σε ενα βαθμο, καθοτι προκειται ουσιαστικα για ενα μικρομεσαιο GT με πικαντικη, ψευδοκουπε εμφανιση, και οχι ενα απολυτο GTI, ή καποιο extreme εμφανισιακα αυτοκινητο, που θα πρεπει σωνει και καλα με τα χρηματα που κανει να προσφερει και αντιστοιχες της extreme εμφανισης, (για καποιους τουλαχιστον) οδηγικες συγκινησεις...Εχει κατι που πορωνει πολλους... Κυριως εμφανισιακα... Απλα σαν value for money to 160αρι παιρνει 0 με τονο...
Το R απο τη αντιθετη αξιζει τα λεφτα του κατα την γνωμη μου... Αλλωστε ενα πληρως εξοπλισμενο 160αρι δεν εχει και τερααααστια χρηματικη διαφορα απο το R. -
Για καποιο λογο το Σιροκο εχει μονο τυφλους λατρεις και μονο τυφλους haters.όπως?
το 80% πως βγαινει? εγώ δεν πιστεύω πως παει κανεις να δώσει 22χλρ 'ετσι' -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
όπως?
το 80% πως βγαινει? εγώ δεν πιστεύω πως παει κανεις να δώσει 22χλρ 'ετσι'Απλα γουσταρουν Σιροκο παιρνουν Σιροκο!!! Το ειχαν δει στις διαφημισεις, τους αρεσε εξωτερικα, το ειχε παρει ο ταδε φιλος τους και ηταν ενθουσιασμενος, εχουν ακουσει οτι τα turbo ειναι γρηγορα και κανουν και μοστρα, ειναι και VW... Ε τι αλλο θελει ο μεσος Ελληνας για να αγορασει αμαξι?
Και το 80% βγαινει απο τον μεσο Ελληνα... Κατα την γνωμη μου ενα τετοιο ποσοστο παιρνει ενα αμαξι επειδη του γυαλισε, και πολυ πιθανο να μην το χει κανει ουτε ενα τεστ ντραιβ, και ενα 20% ξερει τι πηρε, ειτε στο περιπου, ειτε ακριβως...
-
όπως?
το 80% πως βγαινει? εγώ δεν πιστεύω πως παει κανεις να δώσει 22χλρ 'ετσι'Απλα γουσταρουν Σιροκο παιρνουν Σιροκο!!! Το ειχαν δει στις διαφημισεις, τους αρεσε εξωτερικα, το ειχε παρει ο ταδε φιλος τους και ηταν ενθουσιασμενος, εχουν ακουσει οτι τα turbo ειναι γρηγορα και κανουν και μοστρα, ειναι και VW... Ε τι αλλο θελει ο μεσος Ελληνας για να αγορασει αμαξι?
Και το 80% βγαινει απο τον μεσο Ελληνα... Κατα την γνωμη μου ενα τετοιο ποσοστο παιρνει ενα αμαξι επειδη του γυαλισε, και πολυ πιθανο να μην το χει κανει ουτε ενα τεστ ντραιβ, και ενα 20% ξερει τι πηρε, ειτε στο περιπου, ειτε ακριβως...
εντυπωσιακο ε;
και ολα αυτα συμβαινουν μονο για το σιρικο και μονο επειδη ειναι vw -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εντυπωσιακο ε;
και ολα αυτα συμβαινουν μονο για το σιρικο και μονο επειδη ειναι vwEιπα εγω αυτο? Αυτα ισχυουν απο το Ατος μεχρι την SLK... Κι οχι μονο για την Ελλαδα αλλα εδω ειμαστε λιγο περισσοτερο των φημων και κοιταμε παραπανω τι πηρε ο γειτονας...
-
όπως?
Μάλλον το μπερδεύεις με το golf. Επίσης τι ποσοστό αγοράζει αυτοκίνητο για στροφιλίκια??
-
εντυπωσιακο ε;
και ολα αυτα συμβαινουν μονο για το σιρικο και μονο επειδη ειναι vwEιπα εγω αυτο? Αυτα ισχυουν απο το Ατος μεχρι την SLK... Κι οχι μονο για την Ελλαδα αλλα εδω ειμαστε λιγο περισσοτερο των φημων και κοιταμε παραπανω τι πηρε ο γειτονας...
α δε το ειπες; Ε θα καταλαβα λαθος μαλλον...
σε ολες τις χωρες κοιτανε τι πηρε ο γειτονας.
αυτο που βασιλευει στην Ελλαδα ειναι η αγραμματοσυνη (δεν μιλαω για πτυχια) και ο φθονος.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
και ολα αυτα συμβαινουν μονο για το σιρικο και μονο επειδη ειναι vw
- 1
Επίσης περί χρημάτων. Το 2009 όταν πρωτοκυκλοφόρησε, ενα 160άρι παρόμοιου εξοπλισμού με μια Mito 155 είχαν κανα 1000άρικο διαφορά στην τιμή max. Στη μιτο πέσανε οι τιμές για άλλους λόγους προφανώς. Το ότι το θεωρεί ο Orestis.D ακριβό εμένα δε μου λέει κάτι. Εμένα πχ μου φαίνεται λογική η τιμή του.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Μάλλον το μπερδεύεις με το golf. Επίσης τι ποσοστό αγοράζει αυτοκίνητο για στροφιλίκια??
Οσοι πηραν Σιροκο δηλαδη πανε ταπα οπου βρουν στροφη?
-
Μα το ακριβώς αντίθετο λέω...
-
τρελοι ειναι; Δεν εχουν Ψ4
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τρελοι ειναι; Δεν εχουν Ψ4
-
Μα τί πάθατε και μου λέτε τόσο ασχημα λογια για το σιρόκο , πάνω που έκανα την επιλογή..;;;
Δηλαδή να γυρίσω σε κάτι ανάμεσα σε α3 116 ή κούπερ.. τα ζύγισα και πιστευω ττο σιροκο ειναι το καλύτερο.. -
Ο χρήστης audikon έγραψε:
Μα τί πάθατε και μου λέτε τόσο ασχημα λογια για το σιρόκο , πάνω που έκανα την επιλογή..;;;
Δηλαδή να γυρίσω σε κάτι ανάμεσα σε α3 116 ή κούπερ.. τα ζύγισα και πιστευω ττο σιροκο ειναι το καλύτερο..Ρε μια χαρα ειναι το Σιροκο, αν εχεις τα λεφτα και σ αρεσει και εμφανισιακα προχωρα! Προφανως για να λες Α3 και κουπερ, ΕΧΕΙΣ τα λεφτα...
VW Scirocco