-
Ο χρήστης Demetriades έγραψε:
Νομίζω ότι αυτό γίνεται έτσι ώστε να φύγει από τη θέση του μετακινούμενος προς τα πάνω ή προς τα κάτω, όχι να αποκολληθεί σαν οβίδα.
Kαι στο rally autralia προπερσι ειχε φυγει το μοτερ στο LANCER του DELECOUR ΟΤΑΝ ΕΣΚΑΣΕ ΣΤΟ ΔΕΝΔΡΟ!(μαζι με τη μουρη και το roll cage!)
ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αυτοκινητο ΘΑ ΦΥΓΕΙ ο κινητηρας σε περιπτωση σφοδρης συγκρουσης.
ΦΙΛΕ CHRISTOS69 ΔΕΝ ειναι το ιδιο πραγμα το παραδειγμα που εφερες εγω δεν κατεστρεψα δενδρα και δαση ΠΛΗΡΩΣΑ οτι εβαλα στο αυτοκινητο ,δεν κλαιω στο foroum προηδοποιησα να προσεχετε για να μην την πατησετε οπως εγω
ΦΙΛΕ manosk
MHN κατακρινεις ανθρωπους που εχουν το ιδιο παθος με σενα,αλλα περισσοτερες τεχνικες γνωσεις και ηθος ωστε να μην βαζουν σε κινδυνο τη ζωη των αλλων στο δρομο!!!!
Σκεφτηκεσ μηπωσ οτι ο τροχονομος εδειξε υπερβαλλον ζηλο η τελοσπαντων δεν του αρεσε η φατσα μου?????
τελος τι να κανω που ζω στην περιοχη της βουτας να μην περναω για να παω σπιτι,
ΜΙΑ ΡΗΜΑΔΑ ΑΛΛΑΓΗ ΛΩΡΙΔΑΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕ Γ.....Ε!!!!!!!!
(και κοιταξα μην ερχεται και κανενα παπι και τον κλεισω -
Ο χρήστης EVO2 έγραψε:
[..........................τελος τι να κανω που ζω στην περιοχη της βουτας να μην περναω για να παω σπιτι,
ΜΙΑ ΡΗΜΑΔΑ ΑΛΛΑΓΗ ΛΩΡΙΔΑΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕ Γ.....Ε!!!!!!!!
(και κοιταξα μην ερχεται και κανενα παπι και τον κλεισωδεν εχεις μεχρι τωρα απαντησει [αν θες βεβαια] στην ερωτηση και δικη μου αλλα και αλλων φιλων αν ηξερες ή οχι τι θα συνεβαινε με το αυτοκινητο σου σε περιπτωση που σε σταματουσαν οχι απαραιτητα για παραβαση αλλα και για ελεγχο ρουτινας.
-
μα η μετατροπη στον κινητηρα σε απλο ελεγχο δεν ειναι ορατη,και το τουρμπισμα και τα μεγαλα φρενα δεν απαγορευονται,
-
Ο χρήστης EVO2 έγραψε:
μα η μετατροπη στον κινητηρα σε απλο ελεγχο δεν ειναι ορατη,και το τουρμπισμα και τα μεγαλα φρενα δεν απαγορευονται,σε οποιοδηποτε ελεγχο μπορει να γινει ελεγχος αρ.πλαισιου και κινητηρα χωρις να χρειαζονται ιδιαιτερες γνωσεις ή εξειδικευμενα εργαλεια.
εαν λοιπον κανεις αλλαξει κινητηρα και δεν το δηλωσει ειτε επειδη δεν θελει ειτε επειδη δεν μπορει καθε φορα που κυκλοφορει θα πρεπει να εχει τον φοβο του ελεγχου και των επιπτωσεων του.......επισης αν σε περιπτωση προκλησης ατυχηματος διαπιστωθει κατι τετοιο απο την ασφαλιστικη εταιρεια μπορει να υπαρξουν και περαιτερω προβληματα για την πιθανη εισπραξη αποζημιωσης.
τελικα το αυτοκινητο το πηγαν στο υπ.μεταφορων για ελεγχο απο μηχανολογο ή στα ΚΤΕΟ;;
-
Επειδή μάλλον δύσκολα θα το κυβομετρήσουν, αν δεν έχει αλλάξει μηχανή μπορεί να τη γλιτώσει με πρόστιμο και υποχρέωση αλλαγής της εξάτμισης (για να μειωθεί ο θόρυβος).
Αν έχει αλλάξει κινητήρα, το πολύ - πολύ να υποχρεωθεί να το δηλώσει, προσκομίζοντας βεβαίωση μηχανολόγου για τα κυβικά εκατοστά.
Θεωρώ δύσκολο να γίνει κατάσχεση, αν θέλεις EVO2 μας ενημερώνεις για τις εξελίξεις. -
ο αριθμος πλαισιου ειναι οκ οπως και το αυτοκινητο, ο κινητηρας εχει δηλωθει αλλαγμενος ,το αυτοκινητο κρατηθηκε γιατι δεν εχει περασει κτεο,
απ οτι μου ειπαν σημερα μαλλον θα το παρω συντομα πισω!!!!!!!!!!!!!! -
Ο χρήστης EVO2 έγραψε:
ο αριθμος πλαισιου ειναι οκ οπως και το αυτοκινητο, ο κινητηρας εχει δηλωθει αλλαγμενος ,το αυτοκινητο κρατηθηκε γιατι δεν εχει περασει κτεο,
απ οτι μου ειπαν σημερα μαλλον θα το παρω συντομα πισω!!!!!!!!!!!!!!αρα πολυ καυγας για το τιποτα.
-
Slivi
Δεν ειπα οτι ΕΣΥ ειπες αυτο που ανεφερα, απλα επειδη απαντησες σε εμενα θεωρησαν σωστο να σου απαντησω και το εκανα με την ιδια διευκρινηση αυτων που ειπα εγω, που πηγαινε στον Manosk
Manosk
Δεν ξερεις, οποτε για αυτο μην καταδικαζεις εκ των προτερων οτι ΔΕΝ θα ειναι 'ανθεκτικο'. Επισης οπως ειπαμε δεν ειναι 'κατασκευασμα' αλλα ενα ακομα αυτοκινητο με αλλαγμενο το μοτερ. Αφου δεν το μαμα Hyundai εχει το ιδιο πλαισιο με τα Evo2-3, τοτε ΜΑΛΛΟΝ δεν υπαρχει και προβλημα, σωστα?
Eva
Κανεις λαθος. Αμα τρακαρεις μονη σου, η ασφαλιστικη ΣΟΥ δεν ΣΕ πληρωνει. Αμα εχεις μεικτη και αδηλωτα εξτρα, η ασφαλιστικη σου πληρωνει μονο τα μαμα πραγματα που πρεπει να αλλαχτουν. Αμα εχεις μεικτη και δηλωμενες τις μετατροπες/εξτρα, η ασφαλιστικη σου πληρωνει για να κανει το αμαξι οπως ηταν δηλαδη και τα εξτρα και τις μετατροπες.
Ililias+Astrag
τα μονα που μπορει να θεωρηθει παρανομο ειναι
ρυποι (ελεγχος απο συνεργειο ρυπων)
θορυβος (ελεγχος απο μπατσους χωρις να ξερουν πως να τον κανουν)
αδηλωτη αλλαγη μοτερ η αριθμων πλαισιου η χρωματος.Αφου το μοτερ ηταν δηλωμενο, τελικα αυτο που εγινε μαλλον ηταν να δουνε το αυτοκινητο τουμπανιασμενο και να θεωρησουν αυτοματα οτι ολο και κατι παρανομο θα εχει πανω, χωρις να κοιταξουν οι ιδιοι και αυτοματα τον εστειλαν για περαιτερω ελεγχο στο κτεο
Γενικα: το μοτερ φευγει απο το αμαξι επειδη ειναι βαρυ και σε δυνατη συγκρουση εχει μεγαλη ορμη, ας μην ξεχναμε οτι το μονο που το κραταει στο σασσι ειναι οι (εν μερει λαστιχενιες) βασεις μοτερ...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
..................
Ililias+Astragτα μονα που μπορει να θεωρηθει παρανομο ειναι
αδηλωτη αλλαγη μοτερ η αριθμων πλαισιου η χρωματος.Αφου το μοτερ ηταν δηλωμενο, τελικα αυτο που εγινε μαλλον ηταν να δουνε το αυτοκινητο τουμπανιασμενο και να θεωρησουν αυτοματα οτι ολο και κατι παρανομο θα εχει πανω, χωρις να κοιταξουν οι ιδιοι και αυτοματα τον εστειλαν για περαιτερω ελεγχο στο κτεο
...................
το αυτοκινητο δεν ειχε περασει ΚΤΕΟ και γιαυτο τον εστειλαν εκει.
πριν χρονια πηρανε τις πινακιδες απο εταιρικο αυτοκινητο που ειχε δοθει στην γυναικα μου και τις παρελαβε μονο εφ'οσον περασε απο ΚΤΕΟ.
για τον θορυβο εχουν dbλομετρα ομως μαλλον δεν τα πολυχρησιμοποιουν παρα μονο αν γινει κανενα μπλοκο συνοδεια καμερων ετσι για εντυπωσιασμο.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
kala tou kanane kai tou to pirane,ap to na to plirwsei o kathenas mas pou paei volta irema me tin oikogeneia tou to savatokiriako na xeskasei me to na pesei panw tou kanena vlammeno pou tin exei dei shumacher...opoios thelei trelitses se kammia pista paidia...kairos itan...
Θα μπορούσα και θα'πρεπε να σου ρίξω τέτοιο κράξιμο που να μην ξέρεις που να κρυφτείς, αλλά δε μου φταίνε σε τίποτα οι άλλοι φορουμάδες να διαβάζουν βρισιές λιμανίσιες (που όμως σου αξίζουν).
Αντ'αυτού, θα προτιμήσω τις διαδικτυακές εικαστικές τέχνες για να αναπαραστήσω ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που, αν ήταν κέντημα, θα'χες κάνει την προίκα σου προ πολλού.
Skullone, αν δεν ήξερα τον τρόπο που γράφεις, θα ήθελα να σε κράξω απίστευτα. Δεν ξέρεις από που θα αρχίσεις να κράζεις, αν βρεθείς στην ανάποδη θέση, δηλαδή να είσαι εσύ με την οικογένειά σου το υποψήφιο θύμα. Φυσικά και δεν έχει απόλυτο δίκιο ο xristaras, αλλά ας μη βλέπουμε τα πράγματα μονόπλευρα.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
..................
Ililias+Astragτα μονα που μπορει να θεωρηθει παρανομο ειναι
...................
το αυτοκινητο δεν ειχε περασει ΚΤΕΟ και γιαυτο τον εστειλαν εκει.
πριν χρονια πηρανε τις πινακιδες απο εταιρικο αυτοκινητο που ειχε δοθει στην γυναικα μου και τις παρελαβε μονο εφ'οσον περασε απο ΚΤΕΟ.
για τον θορυβο εχουν dbλομετρα ομως μαλλον δεν τα πολυχρησιμοποιουν παρα μονο αν γινει κανενα μπλοκο συνοδεια καμερων ετσι για εντυπωσιασμο.
Κανεις λαθος. Αμα δεν εχεις ΚΤΕΟ ειναι προστιμο 150κατι ευρω, τωρα για τις πινακιδες τι να σου πω, ισως χαριστικα δεν τις ειχαν παρει απο φιλο πριν 1-2 μηνες, παντως το αμαξι δεν στο παιρνουν...
Για τον θορυβο εχουν dBμετρα και τα χρησιμοποιουν συνεχεια σε Λιμανακια και βουτα, το θεμα ειναι οτι τα χρησιμοποιουν ΛΑΘΟΣ και οταν τους το λες σου λενε 'πηγαινε στο δικαστηριο να αθωοθεις' (αφου βεβαια μεινεις χωρις πινακιδες για κατι μηνες μεχρι την δικη.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Eva
Κανεις λαθος. Αμα τρακαρεις μονη σου, η ασφαλιστικη ΣΟΥ δεν ΣΕ πληρωνει. Αμα εχεις μεικτη και αδηλωτα εξτρα, η ασφαλιστικη σου πληρωνει μονο τα μαμα πραγματα που πρεπει να αλλαχτουν. Αμα εχεις μεικτη και δηλωμενες τις μετατροπες/εξτρα, η ασφαλιστικη σου πληρωνει για να κανει το αμαξι οπως ηταν δηλαδη και τα εξτρα και τις μετατροπες.
Άλλα λέω, άλλα λες αλλά τελικά λέμε τα ίδια!
Προφανώς και άμα τρακάρεις μόνος σου η ασφάλεια δεν σε καλύπτει (εκτός και αν είναι μεικτή).
Εγώ είπα ότι από το νόμο η ασφάλεια είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ και γι'αυτό το τόνισααααααα να επαναφέρει το αυτοκίνητό σου στην κατάσταση του εργοστασίου. Άλλο που τις περισσότερες φορές οι εμπειρογνώμονες ορισμένων εταιριών το παρακάμπτουν και δικαιολογούν και τα aftermarket αξεσουάρ.
Η ΕΘΝΙΚΗ ας πούμε δεν δικαιολογεί για το δικό μου αυτοκίνητο προφυλακτήρα Sporting (που φοράω) παρόλο που είναι από ίδιο μοντέλο της Fiat άλλα μόνο προφυλακτήρα από Seicento S που γράφει η άδεια (είναι μη βαφόμενος και φυσικά πιό φτηνός)... Το ξέρω γιατί όταν χρειάστηκε μόνο στα χέρια που δεν πιαστήκαμε με τον πραγματογνώμονα... Σήμερα όμως που ήρθε ο πραγματογνώμονας της ασφάλειας ΓΑΛΑΞΙΑΣ ούτε καν ασχολήθηκε... Αλλαγή προφυλακτήρα είπε και φέρτε μου τιμολόγιο...Και ξαναλέω ότι εγώ σε όσες ασφαλιστικές έχω ρωτήσει ΔΕΝ ασφαλίζουν εξτρά αξεσουάρ αυτοκινήτου (εκτός από ηχοσυστήματα). Μόνο σε μεικτή ασφάλεια ασφαλίζεις ό,τι θέλεις
-
Ρε Eva...
Και ξαναλέω ότι εγώ σε όσες ασφαλιστικές έχω ρωτήσει ΔΕΝ ασφαλίζουν εξτρά αξεσουάρ αυτοκινήτου (εκτός από ηχοσυστήματα). Μόνο σε μεικτή ασφάλεια ασφαλίζεις ό,τι θέλεις
Αυτο που λες δεν ειναι λογικο.
Αμα δεν ειναι μεικτη η ασφαλεια (αρα δεν σε πληρωνει αμα τρακαρεις μονος σου) , ΓΙΑΤΙ να ασφαλισεις εξτρα για περιπτωση τρακαρισματος? Αφου σε τρακαρισμα λεφτα θα παρεις η απο τον αλλον που σε τρακαρε (οποτε θα τα παρεις ολα τα λεφτα για τα εξτρα/μετατροπες), η απο την δικια σου μονο σε μεικτη οπου μπορεις να ασφαλισεις τα εξτρα.
Εκτος αν εννοεις οτι δεν ασφαλιζουν τα εξτρα για κλοπη, που ειναι απαραδεκτο.
-
Ο χρήστης slivi έγραψε:
Åñþôçóç êñßóåùò ðñïò ôïõò åíèïõóéþäåéò ðñïëáëÞóáíôåò: Áí êýñéïé/åò (ìïõ îýðíçóå ðÜëé ôï öåìéíéóôéêü ìïõ ) áñ÷ßóïõìå íá îå÷ùñßæïõìå ôéò ìåôáôñïðÝò óå ìåôáôñïðÝò ðïõ 'êÜèïíôáé êïõôß', ìåôáôñïðÝò 'áõôþí ðïõ ãíùñßæïõí' , ìåôáôñïðÝò 'ðïõ äåí ÷ñåéÜæïíôáé Ýãêñéóç õðïõñãåßïõ' êáé Üëëá óõíáöÞ ðïéïò åßíáé áõôüò ðïõ èá ìáò ðñïóôáôÝøåé óôïí äñüìï áðü ôéò ìåôáôñïðÝò 'áõôþí ðïõ äåí ãíùñßæïõí', áõôÝò ðïõ 'äåí êÜèïíôáé êïõôß' êáé áõôÝò 'ðïõ ÷ñåéÜæïíôáé Ýãêñéóç õðïõñãåßïõ'; ÈõìÜôáé êáíåßò áðü ôï Forum áôý÷çìá ðñï 10 åôßáò óôçí Êçöéóßáò üðïõ êéíçôÞñáò áðü 'öôéáãìÝíï' uno ìåôÜ áðü óýãêñïõóç âñÝèçêå óôï êÜèéóìá ìéáò êïðÝëáò ï÷Þìáôïò ðïõ áêïëïõèïýóå; ÈÝëåé êáíåßò áðü ôïõò 'åíèïõóéþäåéò' íá åîçãÞóåé óôïõò ãïíåßò ôçò êïðÝëáò ãéáôß ÷Üèçêå Ýíáò Üíèñùðïò, ãéá íá êÜíåé êÜðïéïò 'ãñÞãïñïò' ôï êÝöé ôïõ;¼ôáí üëïé ðéóôåýù óôïí ÷þñï ôïõ óõãêåêñéìÝíïõ Forum ëïéäïñïýí öáéíüìåíá ÷ñçìáôéóìïý óôá ÊÔÅÏ äåí ìðïñïýìå íá äçìéïõñãïýìå êÜóôåò êáé íá åîáéñïýìå åáõôïýò áðü ôïí íüìï èåùñþíôáò ìáò 'ãíùñßæïíôåò'.
Áí ëÝù êÜôé ðáñÜëïãï åßíáé êáëïäå÷ïýìåíç ÊÁÈÅ êñéôéêÞ ðÜíù óå áõôÜ ðïõ ëÝù üìùò êáé ü÷é óå áõôÜ ðïõ êÜðïéïé èÝëïõí íá äéáâÜæïõí
ìå üëç ôçí êáëÞ äéÜèåóç èá óïõ áðáíôÞóù .
Ïé êéíçôÞñåò åßíáé ó÷åäéáóìÝíïé íá áðïêïëëçèïýí êáôá êýñéï ëüãï ðñïò ôá êÜôù üðùò åßðå êáé óõíöïñïõìÜò üôáí ðçãáßíïõí óôï áõôïêßíçôï ðïõ áêïëïõèåß ôüôå ç óýãêñïõóç äåí åßíáé ìéá áðëÞ ìåôùðéêÞ áëëÜ Ýíá ìåãÜëï êïìöïýæéï.Ï êéíçôÞñáò Þôáí åíüò Ïõíï áëëÜ Þôáí êáé Ïýíï ôï áõôïêßíçôï.(áí èõìÜìáé êáëÜ)Èá ìðïñïýóå íá óõìâåß êáé óå ìÞ öôéáãìÝíï åßíáé èÝìá êáèáñÜ ôùí äõíÜìåùí ðïõ èá áóêçèïýí êáé áðï ðïéÜ ðëåõñÜ èá áóêçèïýí.
Íáé óôç ÷þñá ôçò áñðáêüëëáò êáé ôïõ óáðïõíüöïõóêïõ åíôõðùóéáóìïý åßíáé ðïëý ðéï åýêïëï íá öôéá÷ôåß ìéá êéíçôÞ âüìâá ðáñÜ Ýíá óùóôü áõôïêßíçôï óå ìåôáôñïðÞ .ÄéêáéïëïãçìÝíá Ý÷åéò åíóôÜóåéò êáé åãþ èá åß÷á áí äåí ãíþñéæá áëëÜ ïé äåêáðßóôïíåò åßíáé Ýíá ðñÜãìá óåâáóôÞò áîßáò ðïõ óðÜíéá ôï âëÝðåéò óå ìåôáôñïðÞ ,Ý÷ù äåß áñêåôÝò êáé äåß÷íåé ôïõëÜ÷éóôïí óïâáñüôçôá óôï èÝìá 'ÓôáìáôÜù ìüíïò ' ü÷é ìå ôçí áñùãÞ ôùí Üëëùí Þ ôïõ ðåñéâÜëëïíôïò (êïëþíåò ,ôïß÷ïé êëð).
Ïóï ãéá ôï ðïý åßíáé ôá ðñáãìáôéêÜ üñéá ôùí êáíïíéóìþí ðïõ áöïñïýí ìåôáôñïðÝò áðëÜ áíöÝñù üôé üôéäÞðïôå îåöåýãåé ôùí ïñßùí ðïõ èÝôåé ï êáôáóêåõáóôÞò åßíáé ðáñÜíïìï êáé ìéá áõóôçñÞ åöáñìïãÞ ôïõ íüìïõ èá áñêïýóå íá óôåßëåé óôïí ÏÄÄÕ ôï óýíïëï ôùí öôéáãìÝíùí .
ÐáñÜäåéãìá ÷áìÞëùìá êÜôù ôùí 2-3 ðüíôùí ,áëëáãÞ öùôéóôéêþí óùìÜôùí(âáììÝíá ìáõñá ð.÷) ,óêïýñá -êáôñÜìé -ôæÜìéá (äçìéïõñãïýí óýã÷õóç óå óùóôéêÜ óõíåñãåßá ãéá ôïí åíôïðéóìü ôùí åìðëåêïìÝíùí óôï áôý÷çìá êáé êáèõóôåñïýí óçìáíôéêÜ áðåãêëùâéóìü ) æÜíôåò êáé ëÜóôé÷á åêôüò ïñßùí ,êáôáëýôåò óôï ñÜöé áíôß óôçí åîÜôìéóç êáé ðïëëÜ Üëëá .
Ôþñá ãéá ôïí EVO2 ôï ìüíï ðïõ ìðïñþ íá ðþ åßíáé üôé Ýêáíå êÜôé** óùóôÜ ìç÷áíïëïãéêÜ** ,íïìïèåôéêÜ üìùò ã@@@ôá .Óõãíþìç ãéá ôçí Ýêöñáóç .
Ïóï ãéá ôçí êïðÝëá ëõðÜìáé üðùò êáé ãéá ôïí êÜèå áíèñùðï ðïõ ÷Üíåôáé Üäéêá áðï öôáßîéìï Þ êáé ìáëáêßá áëëÜ ïýôå êáé ìÝíá ìïõ åîÞãçóå êáíåßò ãéáôß Ýðñåðå íá ÷áèïýí 3 óõíÜäåëöïß ìïõ åîáéôßáò åíüò êáèùóðñÝðåé êõñßïõ ðïõ äåí åß÷å ðåéñÜîåé ðïôÝ ôï áìÜîé ôïõ êáé ðÞãáéíå óéãÜ ðëçí üìùò ìåèõóìÝíïò ðáñáâéÜæïíôáò Stop åðáñ÷éáêïý äñüìïõ ìå áðïôÝëåóìá íá âñåèåß ìðñïóôÜ óôï áõôïêßíçôï ôùí ðáéäéþí êáé ôá õðüëïéðá íá ãñáöôïýí óå ìÜñìáñïðëáêåò ?Óå áõôïýò ôïõò ãïíåßò ôé åîçãåßò?
Áõôü åßíáé ôï äÜóïò .............. ï evo2 êáé ï êÜèå áíôßóôïé÷ïò ðïõ èá êÜíåé ìéá áíôßóôïé÷ç ðñïóåãìÝíç ìåôáôñïðÞ åßíáé áðëÜ èÜìíïé ïýôå êáí äÝíôñá .åíôåëþò öéëéêÜ ðáñáèÝôù áõôÜ ðïõ óêÝöôïìáé ùò ôá ðéï åðéêßíäõíá
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ρε Eva...Και ξαναλέω ότι εγώ σε όσες ασφαλιστικές έχω ρωτήσει ΔΕΝ ασφαλίζουν εξτρά αξεσουάρ αυτοκινήτου (εκτός από ηχοσυστήματα). Μόνο σε μεικτή ασφάλεια ασφαλίζεις ό,τι θέλεις
Αμα δεν ειναι μεικτη η ασφαλεια (αρα δεν σε πληρωνει αμα τρακαρεις μονος σου) , ΓΙΑΤΙ να ασφαλισεις εξτρα για περιπτωση τρακαρισματος? Αφου σε τρακαρισμα λεφτα θα παρεις η απο τον αλλον που σε τρακαρε (οποτε θα τα παρεις ολα τα λεφτα για τα εξτρα/μετατροπες), η απο την δικια σου μονο σε μεικτη οπου μπορεις να ασφαλισεις τα εξτρα.
Ακριβώς αυτό. Ο λόγος που πρέπει να τα δηλώσεις και να τα ασφαλίσουν ως έξτρα έχει να κάνει με την μερική κλοπή.
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Οι κινητήρες είναι σχεδιασμένοι να αποκολληθούν κατα κύριο λόγο προς τα κάτω όπως είπε και συνφορουμάς όταν πηγαίνουν στο αυτοκίνητο που ακολουθεί τότε η σύγκρουση δεν είναι μια απλή μετωπική αλλά ένα μεγάλο κομφούζιο.
Πολύ καλημέρα μας, αυτό δεν το γνώριζα και δεν το είχα ξαναδεί και πουθενά, σε όσα τεστ του euroncap είχα δει και γενικά crash test δεν το είδα ποτέ να συμβαίνει, βέβαια άλλο πράγμα να πέφτεις σε τοίχο με 50+ και άλλο σε δέντρο με 120+....
Ο κινητήρας ήταν ενός Ουνο αλλά ήταν και Ούνο το αυτοκίνητο.(αν θυμάμαι καλά)Θα μπορούσε να συμβεί και σε μή φτιαγμένο είναι θέμα καθαρά των δυνάμεων που θα ασκηθούν και απο ποιά πλευρά θα ασκηθούν.
Ίσως να έχεις δίκιο, εγώ είχα την εντύπωση ότι ήταν uno που του είχαν φορέσει τον υπερσυμπιεζόμενο κινητήρα με μετατροπή. Ίσως και να κάνω λάθος, αλλά θυμάμαι την συγκεκριμένη ιστορία πολύ έντονα και μου κάνει εντύπωση....
Ναι στη χώρα της αρπακόλλας και του σαπουνόφουσκου εντυπωσιασμού είναι πολύ πιο εύκολο να φτιαχτεί μια κινητή βόμβα παρά ένα σωστό αυτοκίνητο σε μετατροπή .
Αυτή είναι η βασική μου ένσταση φίλοι συνφορουμίτες, δεν μίλησα για την συγκεκριμένη βελτίωση ως βελτίωση (είπα και στο πρώτο post ότι δεν είμαι εγώ αυτός που θα την κρίνω) αλλά για το ότι θα όφειλε να είναι νόμιμη, ιδίως την στιγμή που είναι τόσο προσεγμένη....
Οσο για την κοπέλα λυπάμαι όπως και για τον κάθε ανθρωπο που χάνεται άδικα απο φταίξιμο ή και μαλακία αλλά ούτε και μένα μου εξήγησε κανείς γιατί έπρεπε να χαθούν 3 συνάδελφοί μου εξαιτίας ενός καθωσπρέπει κυρίου που δεν είχε πειράξει ποτέ το αμάξι του και πήγαινε σιγά πλην όμως μεθυσμένος παραβιάζοντας Stop επαρχιακού δρόμου με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά στο αυτοκίνητο των παιδιών και τα υπόλοιπα να γραφτούν σε μάρμαροπλακες ?Σε αυτούς τους γονείς τι εξηγείς?
Αυτό ακριβώς είναι το νόημα της ένστασής μου φίλε gskarmou. Απέναντι στο νόμο ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε όλοι ίσοι. Και τον μεθυσμένο σαλίγκαρο που πήρε τους ανθρώπους στο λαιμό του να ρωτούσες θα σου έλεγε το γνωστό ελληνικό 'εγώ δεν έχω ανάγκη, εγώ ξέρω...' αυτή την φοβερή ελληνική 'γνώση' φοβάμαι και πιστεύω ότι ο νόμος πρέπει να είναι νόμος για όλους. Όχι ότι αποτελεί πανάκεια, αλλά μέσα στο αλαλούμ που λέγεται ελληνική άποψη περί αυτοκίνησης είναι η μόνη ασφαλιστική δικλείδα που υπάρχει, μαζί βέβαια με την λογική (η οποία όμως στους ελληνικούς δρόμους αποδεικνύεται πολύ υποκειμενική).
Αυτό είναι το δάσος .............. ο evo2 και ο κάθε αντίστοιχος που θα κάνει μια αντίστοιχη προσεγμένη μετατροπή είναι απλά θάμνοι ούτε καν δέντρα .
Σύμφωνοι, αλλά by the book παίδες, γιατί να περάσεις τέτοια περιπέτεια αφού είναι οκ η όλη μετατροπή;
απ οτι μου ειπαν σημερα μαλλον θα το παρω συντομα πισω!!!!!!!!!!!!!!Eλπίζω να ξεμπερδέψεις με αυτή την ιστορία φίλε, αίσια, όπως διάβασα ότι μάλλον θα τελειώσει.
Slivi
Δεν ειπα οτι ΕΣΥ ειπες αυτο που ανεφερα, απλα επειδη απαντησες σε εμενα θεωρησαν σωστο να σου απαντησω και το εκανα με την ιδια διευκρινηση αυτων που ειπα εγω, που πηγαινε στον Manosk
Φίλε kacey, εγώ απάντησα στο post σου με quote, πάνω σε συγκεκριμένη θέση σου.
Στην δική σου απάντηση διάβασα:
'slivi+manosk .....
.....Και το συμπερασμα ειναι μην βγαζετε συμπερασματα για πραγματα που δεν ξερετε σιγουρα τι ισχυει.
ΥΓ απο που βγαλατε το συμπερασμα οτι εχει αρχισει το κοψε-ραψε σε πλαισιο ρε παιδια, αντιθετα ειπε ακριβως οτι τα δυο αυτοκινητα εχουν το ιδιο σασσι οποτε τα μηχανικα του evo2 καθονται πανω στο hyundai χωρις να χρειαζονται εκτεταμενες μετατροπες (η και καμμια, οσον αφορα το πλαισιο).'Sorry, αλλά συνήθως θυμάμαι πολύ καλά τί ακριβώς λέω και γράφω....
-
**Evo2 Ýãñáøå
ï áñéèìïò ðëáéóéïõ åéíáé ïê ïðùò êáé ôï áõôïêéíçôï, ï êéíçôçñáò å÷åé äçëùèåé áëëáãìåíïò ,ôï áõôïêéíçôï êñáôçèçêå ãéáôé äåí å÷åé ðåñáóåé êôåï,
áð ïôé ìïõ åéðáí óçìåñá ìáëëïí èá ôï ðáñù óõíôïìá ðéóù!!!!!!!!!!!!!! **
Añá ç ìåôáôñïðÞ åßíáé íüìéìç ,÷ôýðçóåò 9áñåò óôï Üã÷ïò ðÜíôùò Áíôå êáëïýò äñüìïõò -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ρε Eva...
Και ξαναλέω ότι εγώ σε όσες ασφαλιστικές έχω ρωτήσει ΔΕΝ ασφαλίζουν εξτρά αξεσουάρ αυτοκινήτου (εκτός από ηχοσυστήματα). Μόνο σε μεικτή ασφάλεια ασφαλίζεις ό,τι θέλεις
Ακριβώς αυτό. Ο λόγος που πρέπει να τα δηλώσεις και να τα ασφαλίσουν ως έξτρα έχει να κάνει με την μερική κλοπή.
Για μερική κλοπή μιλούσα... Δεν το διευκρίνησα όμως ε;
-
Πολύ νταβαντούρι (από την πλευρά της Τροχαίας) λοιπόν για το «τίποτα» (ΚΤΕΟ).
Γιατί τόσα σαπάκια που κυκλοφορούν με την στάμπα του «περασμένου ΚΤΕΟ» γιατί δεν τα σταματούν οι κύριοι τροχονόμοι?
Οι μηχανολογικές τους γνώσεις σταματούν στα αλλαγμένα μοτέρ, θέλει μυαλό για να καταλάβεις ότι ένα σαπάκι ΔΕΝ πρέπει να κυκλοφορεί και ας έχει ταμπελίτσα ΚΤΕΟ..?Αχ βρε Ελλάδα...
-
Slivi
μπλεξαμε, τωρα καταλαβαμε ο ενας τον αλλον. Ξεκινησα να απανταω στον manosk και εν μερει σε εσενα, και το τελικο μου συμπερασμα πηγαινε σε οποιον ειπε αυτο που του καταλογισα, πραγμα που προφανως δεν εκανες εσυ.
επισης, στα crash test το μοτερ δεν εκσφενδονιζεται γιατι πολυ απλα ειναι μεταξυ αυτοκινητου και τειχου...Που να παει το ερημο ?
Παντως τα μοτερ γενικα ξεκολλανε και φευγουν σε δυνατες συγκρουσεις. Εδω WRC πο υειναι ραμμενα οσο δεν παει αλλο και το μοτερ ειναι βιδωμενο πανω στο πλαισιο και φευγουν μοτερ μερικες φορες (σπανια, αλλα εχει γινει).
ΜΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑΝΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!HAPPY END!!!!!!