-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
εντάξει η 'οδική βοήθεια' είναι λύση αλλά σίγουρα όχι πανάκεια. εγώ έχω τσαντάκι σέλας στο αστικό ποδήλατο και σακίδιο (όπου βάζω και πολλά άλλα μέσα) για ΜΤΒ και off road/off balance εξορμήσεις.
+1. Την ίδια τακτική ακολουθώ.
Και εγώ δεν μιλάω για τα λάστιχα γιατί δεν έχω πάθει ποτέ..
-
Δεν έπαθες λάστιχο, δεν το'στριψες. -Ταμερλάνος
-
Μα δεν θελω να το στριβω εγω προσωπικα. Γραφω αποστασεις με νορμαλ ευθειες κ στροφες οπως η λ. Μαραθωνος κτλ. Στα βουνα με το μτβ ειναι πολυ ευκολο να παθεις λαστιχο χωρις να το στριψεις.
-
o Tαμερλάνος μίλησε. σταμάτα τη κλάψα.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
o Tαμερλάνος μίλησε. σταμάτα τη κλάψα. -
Αυτά μόνο στο Ελλαδιστάν γίνονται.
'Ποδηλατοδρομία' σε ξεκάρφωτο ποδηλατόδρομο 190 μέτρων...Έσκισαν τον δρόμο, πέταξαν κάτι κολωνάκια μέσα στη μέση και το βάπτισαν ποδηλατόδρομο.
Και από εκεί μέσα περνούν κυρίως μηχανάκια τώρα... Πάντως ποδήλατο δεν έχω δει. Λογικό.Και αυτό το βαπτίζουν 'πράσινη διαδρομή με πολλά διασκεδαστικά δρώμενα' και 'κυκλοφορώ στο Μαρούσι με ποδήλατο'.
Μα πόσο τρελός είναι ο κόσμος τελικά;http://www.maroussi.gr/frontoffice/port ... &cnode=400
https://maps.google.com/maps?f=d&source ... 02411&z=19
υ.γ. α! Από την σοβαρή μελέτη που έγινε στον 'τεράστιο αυτό ποδηλατόδρομο', έγιναν ήδη κάποιες καθιζήσεις του οδοστρώματος, έσπασαν και κάτι σωλήνες ΕΥΔΑΠ, τρέχουν κάτι νερά και πλέον προσφέρει και offroad διασκέδαση με λάσπη λακούβες κλπ...
-
Καμμιά άποψη για το http://www.balkbikes.gr/shop/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1255&category_id=159&option=com_virtuemart&Itemid=95 έχει κανείς?
Με 2 λόγια θέλουμε ποδήλατο μέχρι 300€ άντε λίγο πιο πάνω χώρις ιδιαίτερες απαιτήσεις με σκοπό την κίνηση κυρίως σε άσφαλτό άντε και κανά λίγο χωματάκι!
Κάθε βοήθεια - άποψη δεκτή. -
395 ευρώ Ideal Megisto.
300 ευρώ Ideal Crossmo.
Πολύ καλό value for money, και ελληνική εταιρεία. -
το Crossmo, θα σε ικανοποιησει μια χαρα!
Δε νομιζω να υπαρχει λογος να ψαξεις για κατι αλλο -
Ο χρήστης tm έγραψε:
το Crossmo, θα σε ικανοποιησει μια χαρα!
Δε νομιζω να υπαρχει λογος να ψαξεις για κατι αλλοΗ διαφορά τους είναι στις ταχυτήτες μόνο? Το ένα 21 και το άλλο 24 αν κατάλαβα σωστά? Επίσης ξέρουμε αν η ανάρτηση κλειδώνει?
-
Προσοχή στη λεπτομέρεια: ασορτί αλυσίδα! -
Στα fixed και single speed συνηθίζεται αυτό με την αλυσίδα.
Έκανα ένα fixed της KCP βόλτα την προηγούμενη εβδομάδα. Φοβερή αίσθηση και θέλει συνεχώς υπολογισμούς(στις κινήσεις σου αλλά και το που θα τοποθετηθείς στο δρόμο) και αυτοσυγκράτηση . Λίγο να του έδινες έφευγε!
-
Φρένα είχε?
-
Το συγκεκριμένο ναι.
Αλλά μόνο και μόνο γιατί έχει flip-flop πίσω κέντρο. Δηλαδή γίνεται και fixed και single speed με το γυρισμα του τροχού. -
Μια ερωτηση:
ξερει καποιος που μπορω να συσκευασω ποδηλατο?? για αεροπορικη αποστολη?? χωρις να μου πιασουν τον λοκο?? δεν θελω να το διαλυσουν σε ροδες τιμονι κ.λ.π.
-
H πιο φθηνή και εύκολη λύση είναι να βρεις μια μεγάλη κούτα ποδηλάτου ( ).
Ωστόσο θα χρειαστεί να βγάλεις τουλάχιστον τον μπροστινό τροχό,να χαλαρώσει το τιμόνι ώστε να έρθει σε ευθεία με το σκελετό και ίσως να βγάλεις τα πηδάλια. Εννοείται γεμίζεις την κούτα με κάτι μαλακό (bubble wrap κτλπ).Άκυρο τώρα είδα ότι ρώτησε ΠΟΥ και όχι ΠΩΣ αλλά δεν το σβήνω
Ρώτα σε ένα τοπικό ποδηλατάδικο.
-
ναι αυτο μαλλον θα πρεπει να γινει..... στους ειδικους.......
-
αποκλείεται να μην στο αποσυναρμολογήσουν μερικώς.
σίγουρα ο ένας τροχός θα βγει.
πιθανόν και το τιμόνι ή/και τα πετάλια. -
Έχω ένα κουρσάκι Clermont του 1978, το οποίο πέρασε την περισσότερη ζωή του σε εσωτερικό χώρο και είναι σε πολύ καλή κατάσταση σκελετού. Λέω να το φρεσκάρω, ώστε να μπορώ να κάνω καμιά βόλτα όταν πηγαίνω στο πατρικό.
Θα αλλάξω αλυσίδα, τακάκια, σαμπρέλες/λάστιχα, ντίζες και την σέλα που είναι από σκέτο πλαστικό. Θα χρειαστεί κάτι άλλο?
Αλυσίδα θέλει 3/32' νομίζω? Είναι 2χ5 ταχύτητες. Πόσους κρίκους, ξέρουμε, ή την βγάζω πρώτα και μετράω? Στα λάστιχα 23mm είναι καλά για γενική χρήση?
Έχει πουθενά κάνα καλό οδηγό αναπαλαίωσης?
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Έχω ένα κουρσάκι Clermont του 1978, το οποίο πέρασε την περισσότερη ζωή του σε εσωτερικό χώρο και είναι σε πολύ καλή κατάσταση σκελετού. Λέω να το φρεσκάρω, ώστε να μπορώ να κάνω καμιά βόλτα όταν πηγαίνω στο πατρικό.
Ψάξε σε πιο εξειδικευμένα φόρουμ όπως cyclist.gr , podhlates.gr κ.α
Με το καλό!
Η ζωή...ποδήλατο!