-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Σημερα πηγα γαι μια βολτα με το bmx για να ξεσκασω σε μερικους χωματοδρομους και μετα απο μερικα χιλιομετρα ειχα κλαταρισμα απο ριζα πευκου!!!!!!!!!!!!!!!
Σε μια ανοιχτη δεξια στην μεσα πλευρα ειχε ενα πευκο του οποιου κομματια απο τις ριζες εξειχαν απο τον δρομο
Φανταστειτε αυτα τα κλωναρια να περισσευουν 3-4 απο το εδαφος.
Αφου περασα τα πρωτα με αλματακι στην προσγειωση χτυπησα μια δευτερη ριζα με το πισω και BOOOM.
Ετσι κατελειξα να κανω 4 χιλιομετρα κατηφορα με σκασμενο πισω, προς μεγαλη μου χαρα οταν εφτασα σπιτι καταλαβα οτι δεν ειχε στrαβωσει η ζαντα
photo upload
Αυτο ειναι το οδομετρο απο το ποδηλατο που χρησιμοποιειται μονο καθε σαββατο απο την πρωτοχρονιαΚατ' αρχάς έχουμε το ίδιο οδόμετρο.
Κατα δεύτερον εσύ φταις. Έπρεπε να ακούσεις τις σημειώσεις που έλεγαν 'χάσιμο από αριστερά και πατημένη δεξιά όχι μπούκα'.Ο συνοδηγος μου (ξαδερφος) ξεχασε το τετραδιο στο service park (σπιτι) αλλα ευτυχως ειχε το καρνε μαζι, γιατι αλλιως
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Γιατι δεν εχετε σαμπρελες μαζι σας;Δεν κουβαλαω σαμπρελες γιατι εκτος απο την σαμπρελα πρεπει να κουβαλαω 2 καστανιες με δεκαεννιαρια καρυδακια και προεκτασεις, δεκαρι κλειδι για το φρενο, τρομπα, σακιδιο για ολα αυτα..................
-
Οντας άσχετος από ποδήλατα, δεν ήξερα οτι υπήρχαν ποδήλατα John Deere!
-
Ο χρήστης giannis tsaknis έγραψε:
Γιατι δεν εχετε σαμπρελες μαζι σας;
Δεν κουβαλαω σαμπρελες γιατι εκτος απο την σαμπρελα πρεπει να κουβαλαω 2 καστανιες με δεκαεννιαρια καρυδακια και προεκτασεις, δεκαρι κλειδι για το φρενο, τρομπα, σακιδιο για ολα αυτα..................
Νομίζω επιβάλλεται να κουβαλάς τα παραπάνω. Δεν είναι το τρελό βάρος και ένα σακίδιο δεν το αισθάνεσαι και πολύ(+ σίγουρος χώρος για τα πράγματα σου)
-
Kacey, σπανίως έχω το Ultrasound μαζί μου όταν βγαίνω για ποδήλατο. Για την κυρά το πήρα, για να την ξεαγχώσω λίγο που φοβάται τα σκυλιά. Τώρα που το λες πάντως, έχω καιρό να διασταυρωθώ με ζόρικο κόπρο.
Σαμπρέλες και τα λοιπά στο σπίτι. Ή στον ποδηλατά. Πόσο συχνά παθαίνετε λάστιχο, ώστε να τα έχετε ανάγκη; Και πόσο μακριά θα είστε από τον πολιτισμό; Δε λέω, αν πάω καμιά εκδρομή στο χώμα και είμαι μακριά από τα πάντα, καλό είναι να τα έχω μαζί. Αλλά μέσα στην πόλη, τι να τα κάνω;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Πόσο συχνά παθαίνετε λάστιχο, ώστε να τα έχετε ανάγκη;O giannis tsaknis σχεδόν σε κάθε πόστ!
Για αυτόν το είπα συγκεκριμένα. -
δλδ ρε dimsabas όταν σου σκάσει το λάστιχο εντός πολιτισμού τι κάνεις ακριβώς?
εγώ δυστυχώς στις τελευταίες βόλτες έχω σερί ατυχιών.
και σε χώμα και σε άσφαλτο.
σε χώμα, ειδικά τώρα καλοκαίρι και σε διαδρομές όχι πολυσύχναστες, τα αγκάθια είναι σίγουρος κίνδυνος.
αφού σκέφτομαι μήπως καταφύγω σε αυτή τη προστατευτική ταινία που βάζουν απο μέσα απο το λάστιχο.
με tubeless κλπ δεν μπλέκω. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
αφού σκέφτομαι μήπως καταφύγω σε αυτή τη προστατευτική ταινία που βάζουν απο μέσα απο το λάστιχο.Elaborate dat please.
-
έχω ακούσει για μια ταινία που μπαίνει μεταξύ σαμπρέλας και ελαστικού και γλιτώνεις πολλά απο αγκάθια και λοιπά ξένα αντικείμενα.
δεν ξέρω ακριβώς ποιες παίζουν στην αγορά αλλά υποτίθεται οτι κάνει σχετικά καλή δουλειά.
άλλοι λένε βάλε tubeless για να γλιτώνεις και αγκάθια κλπ και snake bites (που η ταινία δεν καλύπτει).
αλλά είναι πολύ περιπέτεια για τα γούστα μου. -
δλδ ρε dimsabas όταν σου σκάσει το λάστιχο εντός πολιτισμού τι κάνεις ακριβώς?Εξαρτάται από την ώρα, τον τόπο και τη διάθεση! Από το να το φουσκώσω ώστε να με βγάλει μέχρι το επόμενο ποδηλατάδικο μέχρι το να τηλεφωνήσω στη σύζυγο να έρθει με το αμάξι για να μαζέψει. Πάντως, σίγουρα δεν έρχεται η καταστροφή.
Αναφορικά με την προστατευτική ταινία, σίγουρα κάνει κάποια δουλειά, αφού είναι 1-2 χιλιοστά πλαστικού που όλο και κάτι θα προφυλάξουν. Δε λέει κανείς πως είναι πανάκεια, αλλά κάτι θα γλιτώσεις. Αρκεί να μην την πατήσεις όπως εγώ. Είχα φορέσει τέτοιες στο ΜΤΒ και ξεκινώ να κάνω το γύρο της λίμνης Πλαστήρα. Κάπου στα μέσα της διαδρομής, πετυχαίνω το μοναδικό ίσως βενζινάδικο της περιοχής και αποφασίζω να τιγκάρω αέρα, ώστε να πηγαίνω με λιγότερη κόπωση. Φαίνεται πως παραήταν ο αέρας, γιατί στο τέλος κλάταρε η πίσω σαμπρέλα. Πώς; Η προστατευτική ταινία δεν τελείωνε στις άκρες ομαλά, αλλά έκανα σα σκαλοπατάκι. Με το φούσκωμα, η σαμπρέλα αγκάλιασε το σκαλοπατάκι και μετά από κάμποσα χλμ (καμιά 15αριά) σκίστηκε και με άφησε στη μέση του δρόμου. Τη συνέχεια τη φαντάζεσαι (αφού δεν υπάρχουν ποδηλατάδικα, σκέψου ποια είναι η άλλη επιλογή...)
-
μετά απο τις βόλτες της μαυρούλας ειχε έρθει η ώρα της αΣημούλας πού να τη συγκρατήσεις, φωναζε να φύγουμε επιτέλους
ο λόγος που θα ποστάρω εδω την ιστορία της ειναι επειδή πλεον είμαστε ολοι οι ποδηλατάδες μια οικογένεια τους άλλους δεν τους χωνεύω
κι επειδή ειχαμε κέφια ειπαμε να περάσουμε απο τα γνωστά στεκια, εκει που οι οφφ μπαλανς καταστάσεις δινουν και παίρνουν. ερημιά, πρασινάδα, αλλά και καθολου φύλαξη... φιδάκια, δενδρογαλιές και αετοί φοβισμένα λαγουδάκια και σκηνικά βγαλμένα απο ταινίες
είχε απο ολα ο μπαξτσές. τυφλές στροφες, πλακόστρωτα, τυφλά πλακόστρωτα και κόντρα βελάκια
πολύ ψωμι ακομα και το πράμα οδηγουσε προς τη σωστή κατεύθυνση, ακριβώς μετα το χάσιμο, βρέσιμο, μετά στο τελος του χωνιού που οδηγά στο φως και πάλι... κι απο κει ξανά στα σκοτάδια... μικρή στάση για συλλογή μανιταριών και παλι τίγκα στο οφφ και ον μπαλανς.
καπου εκεί αρχιζει ο δρόμος προς την επιστροφή, αλλά προτού γινει αυτό γιατι να μην τελικιάσει, για το καλό του πράματος δλδ
ειπαμε, οπου παει η μαυρούλα πάει και η αΣημούλα με άμμο ή χωρίς.
home sweet home
-
37/37 ενεργά links! Εύγε!
Τι δρομάρα... Που είναι? Auf Deutchland ?
-
πού αλλού...
-
Χτες πήγα βόλτα στην Πάρνηθα με ένα φίλο. Αφήσαμε το αμάξι χαμηλά στο τελεφερίκ και ανεβήκαμε μέχρι την Αγία Τριάδα. Θέλαμε να φτάσουμε στο Καζίνο, αλλά είχε περάσει 10 το βράδυ και δεν είχα πάρει διανυκτέρευση από τον Δοίκα. :llol:
Μπορεί το συγκεκριμένο κομμάτι να κάηκε πριν χρόνια και να παραμένει σεληνιακό τοπίο, στην περίπτωσή μας όμως αυτό ήταν πλεονέκτημα. Γιατί λίγο το φως του φεγγαριού,λίγο τα φώτα της Αθήνας από κάτω, έβλεπες τα πάντα χωρίς περαιτέρω φωτισμό. Μοναδική αίσθηση, που δε θα ήταν εφικτή αν το μέρος ήταν κατάφυτο. Ιδανική θερμοκρασία (ίσως και λίγο χαμηλότερη από το ιδανικό, άντε να το πετύχεις αυτό Ιούνιο μήνα σε άλλο σημείο της Αθήνας) και ανυπομονώ να ξαναπάω νύχτα με φεγγάρι.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Σαμπρέλες και τα λοιπά στο σπίτι. Ή στον ποδηλατά. Πόσο συχνά παθαίνετε λάστιχο, ώστε να τα έχετε ανάγκη; Και πόσο μακριά θα είστε από τον πολιτισμό; Δε λέω, αν πάω καμιά εκδρομή στο χώμα και είμαι μακριά από τα πάντα, καλό είναι να τα έχω μαζί. Αλλά μέσα στην πόλη, τι να τα κάνω;
+1
βέβαια δεν έχω πάθει ΠΟΤΕ λάστιχο αλλά και να πάθω θα καλέσω οδική τον πατέρα μου.
μου την σπάνε σακκίδια, τσαντάκια και λοιπά να τα κουβαλάω. -
δεν εχω κανει τα ΤΟΟΟΟΣΑ χλμ, αλλα θεωρω στην πολη πολυ δυσκολο να παθει καποιος λαστιχο (εκτος αν πεσεις σε καμμια χαραδρα και διαλυσεις ζαντα. Εκει, οτι και να εχεις μαζι σου, το παιρνεις στο χερι!)..
Επισης, με μια ματια που εριξα, τα δρομισια λαστιχα, τουλαχιστον για τα υβριδια, εχουν ενισχυσεις - λεει - που προστατευουν απο τρυπηματα, οποτε η ζωη γινεται πιο ευκολη..
Εδω και λιγες μερες, οταν θελω να κανω δουλειες με το ποδηλατο, υποχρεωτικα κουβαλαω σακιδιο πλατης μαζι μου, αφ ενος για το πεταλο, εφ εταιρου για να βαλω τα ψωνια υστερα...
Καποιες φορες δεν ειναι ιδιαιτερα βολικο, θα ηθελα πολυ πλαϊνες , αλλα ενα φιλαρακι που του το ειπα, με εκραξε... -
εγώ βλέπω συχνότατα πλαϊνές και δεν είναι καθολου για κράξιμο.
-
πανεύκολα παθαίνεις λάστιχο.
περιοχές υψηλότατου κινδύνου είναι γύρω απο κάδους σκουπιδιών.
αλλά και σπασμένα τζαμάκια απο ψιλοτρακαρίσματα, έξω απο οικοδομές (σπάνιο πλέον) και αλλού.εντάξει η 'οδική βοήθεια' είναι λύση αλλά σίγουρα όχι πανάκεια. εγώ έχω τσαντάκι σέλας στο αστικό ποδήλατο και σακίδιο (όπου βάζω και πολλά άλλα μέσα) για ΜΤΒ και off road/off balance εξορμήσεις.
ίσως να φταίει που κάνω και χλμ και όχι μόνον γύρω γύρω απο το σπίτι σαν 10χρονο.....
-
ίσως να φταίει που κάνω και χλμ και όχι μόνον γύρω γύρω απο το σπίτι σαν 10χρονο.....
η δική μου βόλτα είναι 55 χλμ.
δεν έχω πάθει ούτε ένα κλατάρισμα.
(θα με γκαντεμιάσετε στο τέλος αλλά έτσι είναι)
-
εντάξει και 10χλμ τρέχουν σε ολυμπιακό στάδιο, if you catch my drift
ΥΓ. εννοείται οτι κάνω πλάκα.
και εννοείται οτι είσαι γκαντεμιασμένος πλέον.
Η ζωή...ποδήλατο!