-
Έχω AMD, παίζει κάποιο ρόλο μήπως; Α, επίσης είχε μπει και σε safe mode όταν bootαρε (αυτό το έγραφε στα BIOS) . Αυτό έγινε 2 φορές.
Edit: Αν ανεβάσω απ' το Control Panel της NVidia το HT Bus τότε ανεβαίνει και η ταχύτητα στο CPU-Z...
-
σε ολους τους συγχρονους επεξεργαστες ανεβοκατεβαινει η συχνοτητα, αυτο βεβαια το πειραζεις αν θες
εδω ανεβοκατεβαινει στα κινητα
(αν δεις στo frequency stats) -
Όχι όμως και στο δικό μου κινητό...
Ναι ρε συ αλλά θα έπρεπε να μου λέει την maximum ταχύτητα στο cpu...
-
το cpuz διαβαζει σε real time χρονο τη ταχυτητα , για αυτο σου ειπα να τρεξεις intel burn , να στρεσσαρει 100% να δεις τι θα σου γραφει τοτε
το τι λενε τα υπολοιπα (bios κτλ..) δε ξερω και δεν εχει σημασια
το cpuz ειναι εργαλειο με το οποιο καταγραφονται και πιστοποιουνται τα ρεκορ συχνοτητων, δεν ειναι καμια μαλακια
οτι λεει ισχυει
-
Και πάλι τα ίδια, δεν πάει πάνω από 2.805... ΑΛΛΑ, αν ανεβάσω την ταχύτητα απ' το nvidia control panel, δείχνει κανονικά στο cpuz όση του βάλω...
-
τι σχεση εχει το nvidia control panel με τον επεξεργαστη ?
-
Μπορείς να αλλάξεις την ταχύτητα του bus. (απ' το device seetings)
-
ε μαλλον κατι κανει λαθος το συγκεκριμενο
επεξεργαστη μονο απο bios πειραζε
-
Αυτό κάνω, δεν αποθηκεύω τις ρυθμίσεις στο πρόγραμμα. Ανέβασα λίιιιιιγο τα volt, και ανέβασε 57 βαθμούς... Οπότε το άλλαξα... Τέλος πάντων πάλι τα ίδια γίνονται.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το cpuz διαβαζει σε real time χρονο τη ταχυτητα , για αυτο σου ειπα να τρεξεις intel burn , να στρεσσαρει 100% να δεις τι θα σου γραφει τοτετο τι λενε τα υπολοιπα (bios κτλ..) δε ξερω και δεν εχει σημασια
το cpuz ειναι εργαλειο με το οποιο καταγραφονται και πιστοποιουνται τα ρεκορ συχνοτητων, δεν ειναι καμια μαλακια
οτι λεει ισχυει
αμα δεν βλεπει σωστα το bios τοτε πας για μητρικη απλο ειναι σαφως και εχει σημασια τι λεει το bios πανω απ ολα
-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Αυτό κάνω, δεν αποθηκεύω τις ρυθμίσεις στο πρόγραμμα. Ανέβασα λίιιιιιγο τα volt, και ανέβασε 57 βαθμούς... Οπότε το άλλαξα... Τέλος πάντων πάλι τα ίδια γίνονται.Μήπως είναι underclocked από το BIOS?
-
το bios ή το properties του υπολογιστη μπορει να λεει μια μεγιστη καθορισμενη τιμη (αν και στα bios απο οτι θυμαμαι δουλευει παντα φουλ συχνοτητα)
οταν ομως το pc αραζει η συχνοτητα συνηθως πεφτει εκτος κι αν το εχεις ρυθμισει εσυ να μην πεφτει
με το cpuz βλεπεις ακριβως συχνοτητα εκεινης της στιγμης
προφανως απο αυτα που λεει η μητρικη διαβαζει , απλα καμια φορα γινονται μαλακιες , θελει reset και γενικα δεν ειναι καλη ιδεα να πειραζεις cpu απο εφαρμογες και μαλιστα της nvida
-
μα πως ανεβαζεις την cpu απο nvidia προγραμμα? μονο ενα ξερω που το κανει αυτο εκεινο το fusion της ati οπου γενικα αλλαζει πολλα αλλα πρεπει να εχεις και amd Cpu..
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτό κάνω, δεν αποθηκεύω τις ρυθμίσεις στο πρόγραμμα. Ανέβασα λίιιιιιγο τα volt, και ανέβασε 57 βαθμούς... Οπότε το άλλαξα... Τέλος πάντων πάλι τα ίδια γίνονται.
Μήπως είναι underclocked από το BIOS?
@Cabala10 αυτό λέω κι εγώ... Βασικά κάτι που παρατήρησα, έχω ένα widget που έλεγε θερμοκρασία CPU ταχύτητα κλπ. Τα πρώτα δευτερόλεπτα που ήταν ανοιχτό το pc λέει κανονικά 3066 MHz αλλά μετά πέφτει στα 2800 πάλι...
Δία από κει το ρυθμίζω, και στο boot μου βγάζει την ταχύτητα που το ρύθμισα.
Μήπως πρέπει να πειράξω το multiplier...?
-
τι Cpu εχεις?
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
μα πως ανεβαζεις την cpu απο nvidia προγραμμα? μονο ενα ξερω που το κανει αυτο εκεινο το fusion της ati οπου γενικα αλλαζει πολλα αλλα πρεπει να εχεις και amd Cpu..Άπιστοι Θωμάδες...
-
καντο reset στα default ριξε τιμες στο bios οπως ηταν και βαλε αυτο
http://sites.amd.com/us/game/downloads/ ... rview.aspx -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
τι Cpu εχεις?Amd Athlon X2 5400+ στα 2.8GHz.
Edit: οκ το κατεβάζω
-
οκ και τώρα;
-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
οκ και τώρα;παιξε με αυτο εχει αρκετα προφιλ η αμα θες ανεβαζεις το ρολοι μονος σου προφανως..
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]