-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Θα κατεβάσω μερικά extensions , ίσως το Tabbrowser Preferences βοηθήσει.Ναι , σε site με εικόνες είναι το πρόβλημα
Νομίζω πως θα σε βοηθήσει Βασίλη.
Firefox 1.0 σπίτι-γραφείο. Στο σπίτι παίζει και ο IE 6.0 για τις γυναίκες. (Κάποτε πρέπει να κάτσω να τους δείξω τον firefox...).
Χρησιμοποιώ IE μόνο όταν η σελίδα δεν παίζει σωστά με firefox.Τι να τους δείξεις βρε Τάκη? Στη χρήση το ίδιο πράγμα είναι Για τις σελίδες που λες, όσο περισσότεροι χρησιμοποιούμε Firefox, τόσο θα λιγοστεύουν αυτές που δεν τις δείχνει σωστά. Είναι θέμα του webmaster να προσαρμόσει τη σελίδα και όχι του browser
περί extensions
τα δικά μου είναι τα:
-ΒugMeNot (όποιος θέλει να μάθει τι κάνει ας μου ρίξει pm, γιατί θα μας κόψουν οι Mods)
-AdBlock ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ: τελευταία έκδοση η v5 d2 nightly 39
-ieview: ανοίγει την παρούσα σελίδα με τον 'ακατανόμαστο' (iexplorer). Κάποιοι webmasters δυστυχώς ακόμα να μάθουν...
-image zoom: κάνει ακριβώς αυτό που λέει, ζουμ σε εικόνες ΜΕΣΑ στη σελίδα.
-Smiley Xtra: το γνωστό που λέγαμε πιο πάνω για τα smilies
-ConQuery: φοβερά χρήσιμο. Με δεξί κλικ σε highlighted κείμενο ή σε κάποιο λινκ, ψάχνεις στο Internet για αυτό μέσα από Google, Yahoo, Amazon ή όποιο άλλο θες εσύ, χωρίς copy+paste πάνω δεξιά στο 'γκουγκλόκουτο' -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Firefox 1.0 σπίτι-γραφείο. Στο σπίτι παίζει και ο IE 6.0 για τις γυναίκες. (Κάποτε πρέπει να κάτσω να τους δείξω τον firefox...).
Χρησιμοποιώ IE μόνο όταν η σελίδα δεν παίζει σωστά με firefox.Δηλαδή τι διαφορετικό πρέπει να μάθουν;
Υπάρχει και ένας άλλος ενδιαφέρον τρόπος. Δες εδώ:http://www.firefoxie.net/.
Αρχικά δεν θα καταλάβουν καν ότι δεν άνοιξαν τον IE...
EDIT: Disclamer: Δεν το έχω δοκιμάσει γιατί δεν με ενδιαφέρει το θέμα.
Η μητέρα μου π.χ. δεν είχε κανένα πρόβλημα να μεταβεί από IE σε FF, χωρίς τέτοια κολπάκια. -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Υπάρχει και ένας άλλος ενδιαφέρον τρόπος. Δες εδώ:http://www.firefoxie.net/.Αρχικά δεν θα καταλάβουν καν ότι δεν άνοιξαν τον IE...
EDIT: Disclamer: Δεν το έχω δοκιμάσει γιατί δεν με ενδιαφέρει το θέμα.
Η μητέρα μου π.χ. δεν είχε κανένα πρόβλημα να μεταβεί από FF σε IE, χωρίς τέτοια κολπάκια.Φοβερό!!!
Πώς και μου είχε ξεφύγει??? -
απαράδεκτο!
σιγά μη θέλω να μοιάζει στον ακατανόμαστο ο ωραίος μου Μοζίλλας -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
απαράδεκτο!
σιγά μη θέλω να μοιάζει στον ακατανόμαστο ο ωραίος μου ΜοζίλλαςΜα δεν απευθύνεται σε εσένα που έχεις επιλέξει συνειδητά ποιον browser θα χρησιμοποιήσεις, αλλά σε χρήστες που δεν έχουν ιδέα από υπολογιστές και το μόνο που ξέρουν είναι 'πάτα το κουμπί για να ανοίξει, μετά σε αυτό το μπλέ e, και τέλος γράψε στην μπάρα διευθύνσεων (ή ακόμα χειρότερα, αυτό να είναι ρυθμισμένο για homepage).
Ωραία! εδώ είναι το e-mail σου'.Αυτοί οι χρήστες έχουν μάθει να τα κάνουν μηχανικά αυτά, και αν αλλάξει ο,τιδήποτε, πανικοβάλλονται(το έχω δει να συμβαίνει).
Οπότε, εαν υπάρχουν χρήστες αυτού του τύπου στο pc σου/της οικογένιάς σου, εφαρμόζεις αυτό απλώς και μόνο για να ξεμπερδέψεις από μια πιθανή πηγή spyware. -
χμ... δεν το είχα σκεφτεί έτσι... δίκιο έχεις. Μόλις ρώτησα φίλη μου ποιον browser χρησιμοποιεί και η απάντηση ήταν αποστομωτική:
-Τι είναι browser?
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
KATEBASA TO MOZILLA FIRE FOX 1.0 KAI DEN MOY ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΕΝΩ ΣΤΟ 0,8 ΤΑ ΕΒΓΑΖΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ , ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ
Θα επιλέξεις File(Αρχείο)->Import...(Στα ελληνικά είναι 'εισαγωγή' νομίζω),
και θα σου εμφανίσει τον οδηγό εισαγωγής ρυθμισεων.
Εκεί θα επιλέξεις να μεταφέρεις τις ρυθμίσεις του IE και λογικά θα είσαι οκ.Από extensions, βάλτε και το Mozilla Archive Format (υπάρχει σίγουρα στο http://www.extensionsmirror.nl ), είναι πολύ χρήσιμο αν στέλνετε ιστοσελίδες σε φίλους ή θέλετε να αποθηκεύετε σελίδες στον δίσκο για μελλοντική αναφορά, γιατί αποθηκεύει τα πάντα (κείμενο, εικόνες) σε ένα αρχείο.
Επίσης, χρησιμοποιοώ και το BBCode το οποίο μεταφέρει τις περισσότερες λειτουργίες των phpBB based Boards (σαν αυτό εδώ που είμαστε) στο μενού που εμφανίζεται όταν κάνετε δεξί κλικ.
Πολύ χρήσιμο και αυτό!να σε καλα ρε φιλαρακι ευχαριστω τωρα εμφανιστηκαν ολα
-
Firefox παιδιά είναι ο καλύτερος με διαφορά.
http://www.mozilla-europe.org/el/products/firefox/
Στο παραπάνω Link πηγαίνετε για να κατεβάσετε τον Mozilla Firefox.Όχι άλλο internet explorer.
-
Θα ήθελα μια βοήθεια παρακαλώ πολύ σχετικά με τον Mozila Firefox 1.0 που κατέβασα και εγκατέστησα.
Έκανα κανονικά την εγκατάσταση όλα καλά οι ρυθμίσεις κ.λ.π. απο τον ie μεταφέρθηκαν κανονικά αλλά όταν άνοιξα τον firefox το Norton internet security που έχω με ρώτησε αν θέλω να επιτρέψει την πρόσβαση σε αυτόν τον browser εγώ ο χάχας πάτησα 'όχι' και από τότε δεν με αφήνει να τον χρησιμοποιώ.
Όπως θα καταλάβατε δεν είμαι και κανένα ξεφτέρι σε αυτά και θα ήθελα αν μπορεί κάποιος συνφορουμίτης να μου πεί πως θα μπορέσω να κάνω τον firefox να λειτουργήσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον απαντήσει. -
'Ενα φεγγάρι το είχα εγκαταστήσει το NIS, μεγάλη πατάτα, βγάλε το καλύτερα.
Λοιπόν, κάνεις διπλό κλικ στο εικονίδιο κάτω δεξιά και ανοίγει το παράθυρο του Norton. Επιλέγεις το Firewall (Norton Personal Firewall ή κάπως έτσι θα το λένε), βρίσκεις τις ρυθμίσεις για τα προγράμματα και αλλάζεις κάπως την προεπιλεγμένη ρύθμιση (βάλε του να επιτρέπεται πάντα η πρόσβαση).Αν δεν το έχεις νόμιμα το πρόγραμμα, άλλαξέ το με το Norton Antivirus Corporate Edition, είναι πολύ ελαφρύτερο από NAV 2003-4-5 και δεν λήγει ποτέ. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι στην εγκατάσταση να επιλέξεις να εγκατασταθεί ως Client αντί Server.
Για firewall, βάλε το Zone Alarm Pro. Για αρχάριους είναι ό,τι πρέπει, ενώ κυκλοφορεί και σε δωρεάν έκδοση που είναι πλήρως λειτουργική για τα απλά πράγματα. -
firefox και ξερο ψωμι!
-
manosk σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια στο 'ξεμπλοκάρισμα'
αλλά και για τις λοιπές πληροφορίες θα τα ψάξω αυτά που λες. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
'Ενα φεγγάρι το είχα εγκαταστήσει το NIS, μεγάλη πατάτα, βγάλε το καλύτερα.γιατί το antivirus πάει πίσω??? Εγώ όλα αυτά τα 'βαρίδια' της Symantec τα έστειλα στον όξω από δώ, τι να το κάνω να μου 'προστατεύουν' το pc και να μου κόβουν performance στο μισό???
ή μήπως περιμένουν ΟΛΟΙ οι χρήστες να έχουν μηχανήματα που 'φυσάνε'??? Βασιλικότεροι του βασιλέως έχουν καταντήσει κι αυτοί, ή αλλιώς πιο Μάικροσοφτ κι από Μάικροσοφτ (-Θέλουμε ένα σκασμό λεφτά, για να σας ρημάξουμε το pc) -ευχαριστώ, δεν θα πάρω!
-
Βάλε το Norton Corporate Edition, όπως γράφω παραπάνω. Καμία σχέση. Το Norton Antivirus είναι για τελείως αρχάριους και γεμίζει σκουπίδια το σύστημα προστατεύοντάς τους και από την ασχετοσύνη τους. Το άλλο περιορίζει τη δράση στα απαραίτητα. Και είναι μόλις 18 ΜΒ το αρχείο (συμπιεσμένο).
-
Όχι Μάνο. Έχω το κακό να είμαι λίγο απόλυτος, πλέον antivirus από 'αλλού' (F-Prot)
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Όχι Μάνο. Έχω το κακό να είμαι λίγο απόλυτος, πλέον antivirus από 'αλλού' (F-Prot)πολυ καλο! το ειχα για μια περιοδο...τωρα εχω kaspersky
παιδια...πρεπει να βαλουμε linux! -
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
Όχι Μάνο. Έχω το κακό να είμαι λίγο απόλυτος, πλέον antivirus από 'αλλού' (F-Prot)
πολυ καλο! το ειχα για μια περιοδο...τωρα εχω kaspersky
παιδια...πρεπει να βαλουμε linux!Kαι εγώ Kaspersky έχω...είναι άψογο!
Μέχρι και πριν 1 χρόνο είχα όλα τα Νorton AVs από το 2001.Κάποια στιγμή έπεσε στα χέρια μου το Kaspersky.
Eκανα ένα scan και μου βρήκε 3 ιούς και 2 trojans ενώ το Norton κοιμόνταν τον ύπνο του δικαίου...
Αυτό μετρά για μένα, το αποτέλεσμα και όχι η «φίρμα»...Δείτε αυτή την έρευνα
http://www.virus.gr/fullxml/default.asp?id=86&mnu=86
απλά κοιτάξτε που είναι το Corporate (13η θέση) και το F Prot (10η θέση) σε αποτελεσματικότητα ενώ το Kaspersky (1ο)...
-
oxi to kasperksy δεν ειναι γνωστο αλλα δεν το ξερει κανεις στην ελλαδα...στην αμερικη ειναι πολυ γνωστο!
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
oxi to kasperksy δεν ειναι γνωστο αλλα δεν το ξερει κανεις στην ελλαδα...στην αμερικη ειναι πολυ γνωστο!Ρώσοι είναι, οι καλύτεροι του χώρου!
-
Firefox τον τελευταίο καιρό. Δεν έχω εξοικειωθεί πλήρως, αλλά σε σύγκριση με τον ΙΕ, κλάσεις ανώτερος...
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#1]