-
μπορει και να το εχω ξαναγραψει πριν 4 χρονια.
βασικα εχω τρια παιδια και η μητερα τους ειναι απο το εξωτερικο .
ηρθε λοιπον παλι η ωρα που η γιαγια τους τους πληρωσε τα εισητηρια για να πανε να την δουνε τωρα το καλοκαιρι.
το γαμημενο ελληνικο κρατος εχει τα διαβατηρια 3ετη και εχουν ληξει.
σε ολες τις αλλες χωρες ειναι 5ετη και για τα παιδια.
μεχρι να φτασουν να γινουν 12 χρονων και να εχουν ταυτοτητα θα πρεπει να ξαναβγαλουν.
το κοστος εκδοσης διαβατηριου στην ελλαδα ειναι 73ε στην σκανδιναυια 50.
την προηγουμενη φορα το εθεσα θεμα , σε ολους τους ευροβουλευτες και στα κομματα του ευροκυνοβουλειου.
για διακριση σε βαρος των παιδιων.
οι περισσοτεροι ευροβουλευτες δεν το γνωριζαν , και υποσχεθηκαν οτι θα ανακινησουν το θεμα . πεη μπλε. -
ντρεπομαι να ζητησω απ την γιαγια να στειλει λεφτα και για τα διαβατηρια.
-
Καλα τους κανουν!!επιτελους ΔΕΝ θελουμε παιδια στην Ελλαδα,παιζουν μπαλα το μεσημερι και μας χαλανε τα αυτοκινητα,δε μπορει να κοιμηθει και ο παππους!
-
Κάνουν και παρκούρ στα αμάξια μας, μην το ξεχνάμε αυτό.
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
'Επέστρεψαν' τα παιδιά τους στην εφορία!'...Όπως περιγράφει στο protothema.gr ο τρίτεκνος ...........
Ορισμένοι - και το εννοώ, δεν το λέω τυχαία- αφού απέκτησαν αισίως 2 παιδιά, το ... σκέφτηκαν καλύτερα και έκαναν και 3ο παιδί (ή και 4ο) για να έχουν τα όποια ευεργετήματα-διευκολύνσεις αποκόμιζαν (εισοδήματος, εργασίας, κατοικίας κ.λ.π,) και όχι γιατί ήταν σκοπός της έγγαμης ζωής τους, ή έστω, τα 'έστειλε' ο καλός θεούλης .
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι γονείς αυτοί, δεν αγαπάνε όλα τα παιδιά τους.
Όμως -ΙΜΗΟ- δεν πρέπει να δημιουργούνται οικογένειες με 'πονηρά σκεπτικά' ! -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
'Επέστρεψαν' τα παιδιά τους στην εφορία!
'...Όπως περιγράφει στο protothema.gr ο τρίτεκνος ...........
Ορισμένοι - και το εννοώ, δεν το λέω τυχαία- αφού απέκτησαν αισίως 2 παιδιά, το ... σκέφτηκαν καλύτερα και έκαναν και 3ο παιδί (ή και 4ο) για να έχουν τα όποια ευεργετήματα-διευκολύνσεις αποκόμιζαν (εισοδήματος, εργασίας, κατοικίας κ.λ.π,) και όχι γιατί ήταν σκοπός της έγγαμης ζωής τους, ή έστω, τα 'έστειλε' ο καλός θεούλης .
Όμως -ΙΜΗΟ- δεν πρέπει να δημιουργούνται οικογένειες με 'πονηρά σκεπτικά' ! -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Όμως -ΙΜΗΟ- δεν πρέπει να δημιουργούνται οικογένειες με 'πονηρά σκεπτικά' !Πρεπει να ειναι η μεγαλυτερη μαλακια που εχω διαβασει στο φορουμ.-
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Όμως -ΙΜΗΟ- δεν πρέπει να δημιουργούνται οικογένειες με 'πονηρά σκεπτικά' !Πρεπει να ειναι η μεγαλυτερη μαλακια που εχω διαβασει στο φορουμ.-
Να σαι καλά !
-
καλα, απεξω απο το χωρο... προφανως δεν εχετε ιδεα μερικοι για το cost structure οικογενειας με παιδια... και τη μεταβολη τους απο 1 σε 2 σε 3 κτλ..
Δεν ειναι το βασικο κινητρο φυσικα οι επιδοτησεις του κρατους για να κανεις 3ο παιδι, αλλα για οσους ηταν στο μεταιχμιο, επαιζε σημαντικο ρολο στην αποφαση
Εγω τελικα εμεινα στα δυο, αλλα ομολογω οτι το ειχα σκεφτει. οχι δηλαδη 'να κανω και 3ο για να τσεπωνω την επιχορηγηση' αλλα μιας και θελαμε και ενα τριτο παιδι αλλα δεν εβλεπα να βγαινουμε μετα, σιγουρα θα βασιζομουνα και σε αυτο αν τελικα το ειχα κανει -
Παιδιά με οικονομοτεχνικά κριτήρια?
Εντάξει, κατάλαβα, σας χτύπησε η ζέστη. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Πρεπει να ειναι η μεγαλυτερη μαλακια που εχω διαβασει στο φορουμ.-
Αν και δεν μου αρέσει να γίνομαι δικηγόρος κανενός... αλλα καλέ μου άνθρωπε μου, αν σε χαλάει μην το διαβάζεις. Ο άνθρωπος δεν έβρισε κανένα... είπε κάτι που 'παίζει' και γω κιολας το έχω δει να συμβαίνει. Οι λοιποί χαρακτηρισμοί είναι άστοχοι τουλάχιστον...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Παιδιά με οικονομοτεχνικά κριτήρια?
Εντάξει, κατάλαβα, σας χτύπησε η ζέστη.Να ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα πονηρου...ποσα παιδια εχεις ρε λαμογιοπατέρα;
Ειδες το φτηνο εισιτηριου του λεωφορειου και ειπες ας κανω καμια δεκαρια -
Απαντήσεις, όπως του rxdrifter και του ΚiloΜeater , είναι κατανοητές.
Ακόμα και ο ililias, που αν δεν κάνω λάθος έχει 4 (???) παιδιά, απάντησε - σχολίασε με ένα διαφορετικό τρόπο.Όποιος θέλει λοιπόν, ξαναδιαβάζει το ποστ μου και το τι γράφει. Άλλωστε , δεν έγραψα καμιά 'σοφία', ούτε αναφέρθηκα στο σύνολο όσων έχουν 3-4 και πάνω παιδιά. Και γνωρίζω 2 οικογένειες που απέκτησαν 3ο παιδί, πρωτίστως για τα χ-ψ προνόμια, που χωρίς αυτά γνώριζαν ότι θα περιοριζόταν σαφώς η δυνατότητά τους να πορευτούν στη ζωή.
Αλλά απαντήσεις προσβλητικές , δεν τις επιστρέφω κάν, παρότι με στεναχωρούν έως με θυμώνουν.
Tiger, ... με τιμάς ! -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
αν δεν έχεις καταλάβει, το κράτος έχει ανάγκη από πιτσιρίκια για να μπορείς να παίρνεις την σύνταξή σου, γι αυτό κι έδωσε τα κίνητρα.
Λογικά σκεπτόμενοι λοιπόν** όλοι **αυτοί οι γονείς, εφόσον είδαν ότι το κράτος τους βοηθάει αποφάσισαν να προχωρήσουν με την λογική κι όχι επειδή γαμάγανε χωρίς καπότα και να κάνουν κι άλλο ένα παιδί που πολύ θα το θέλανε αλλά χωρίς την βοηθεια δεν θα το τολμούσαν γιατί δεν θα έβγαιναν.E, κόψε και συ κάτι.....
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Να ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα πονηρου...ποσα παιδια εχεις ρε λαμογιοπατέρα;
Ειδες το φτηνο εισιτηριου του λεωφορειου και ειπες ας κανω καμια δεκαριαο ililias ... έχει 4 (???) παιδιά
Ούτε καν 5. Να φανταστείς, ούτε το Ζαφίρα δεν γεμίζουμε καλά καλά, μένει μια θέση άδεια (γι' αυτό κ δεν μπορεί να στρίψει, του χαλάει το ζύγισμα).
Παλικάρια, τα παιδιά δεν τα κάνουμε σκεπτόμενοι τα λ7 αλλά τις αντοχές μας. Αυτές δοκιμάζονται κάθε μέρα, κάθε ώρα. Και όσο τα παιδιά μας μεγαλώνουν, μεγαλώνουν και οι υποχρεώσεις μας. Και όχι, δεν εννοώ τις οικονομικές.
Γνώμη μου είναι ότι όσοι δεν κάνουν παιδιά επικαλούμενοι οικονομικούς λόγους, λένε ψέμματα στους εαυτούς τους. Επίσης, εξαιρώντας τις περιπτώσεις προβλήματος, πως καλύτερα κανένα παρά ένα παιδί μόνον. Αν είναι μια φορά δύσκολο να μεγαλώσεις σωστά δυο+ παιδιά, το να μεγαλώσεις σωστά ένα είναι 10 φορές δύσκολο... -
Προσπαθησα να βρω ενα βιντεακι που ειχε μπει και εδω αλλα ματαια.Ελεγε ,στο περιπου, μια κυρια σε αυτο οτι εκανε 3ο παιδι για να κερδισει καποια μορια και να μπει σε δημοσια υπηρεσια και οτι τωρα που κοπηκαν αυτα τα προνομια εχει προβλημα και οτι το κρατος τους κοροιδεψε.
-
Μαλάκες υπάρχουν παντού, Βασίλη. Δεν σημαίνει τπτ, όμως.
Η κυρία ίσως θα είναι κακός γονιός κ τα παιδιά της ίσως θα έχουν ψυχολογικά 'θέματα' - που θα περάσουν σε επόμενη γενιά κοκ. Μια λύση υπάρχει, αλλά δεν την συζητάει κανένας: Παιδεία. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μαλάκες υπάρχουν παντού, Βασίλη. Δεν σημαίνει τπτ, όμως.
Η κυρία ίσως θα είναι κακός γονιός κ τα παιδιά της ίσως θα έχουν ψυχολογικά 'θέματα' - που θα περάσουν σε επόμενη γενιά κοκ. Μια λύση υπάρχει, αλλά δεν την συζητάει κανένας: Παιδεία.Και εγω νομιζα οτι θα ελεγες ευνουχισμος η στειρωση....
-
Αυτό θα ήταν φασισμός.
-
Δεν θα επέμβω, απλά θα σημειώσω πόση πλάκα έχει πως τσιμπήσατε ομαδικά στα τρολλαρίσματα που έπεσαν στις προηγούμενες σελίδες
(μα που είναι η φατσούλα με το ποπκορν όταν τη χρειάζεσαι; )
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...