-
Ευτυχως πηρα το διπλωμα οδηγησης και απαλαχτηκα μια για παντα απο τις σχολες οδηγησης .
Θα ηθελα να ρωτησω το εξης :
Ποια ειναι η ιδανικη γραμμη κατα την εκτελεση μιας στροφης απο μια μοτοσυκλετα ? Εχω ακουσει οτι διαφερει απο αυτες των αυτοκινητων. Θα ηθελα οποιος ξερει να ποσταρε και ενα σχεδιαγραμμα για καλυτερη κατανοηση. ΕυχαριστωΥ.Γ. : Ξερω οτι ειναι ακαιρες τεοιες ερωτησεις για εναν τοσο νεο οδηγο που δεν εχει καν αγορασει ακομα δικη του μηχανη, αλλα να πως να το πω .....
ΜΕ ΤΡΩΕΙ Ο ΠΟΠΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΑΘΩ -
Ευτυχως πηρα το διπλωμα οδηγησης και απαλαχτηκα μια για παντα απο τις σχολες οδηγησης .
Ποια ειναι η ιδανικη γραμμη κατα την εκτελεση μιας στροφης απο μια μοτοσυκλετα ? Εχω ακουσει οτι διαφερει απο αυτες των αυτοκινητων. Θα ηθελα οποιος ξερει να ποσταρε και ενα σχεδιαγραμμα για καλυτερη κατανοηση. ΕυχαριστωΥ.Γ. : Ξερω οτι ειναι ακαιρες τεοιες ερωτησεις για εναν τοσο νεο οδηγο που δεν εχει καν αγορασει ακομα δικη του μηχανη, αλλα να πως να το πω .....
Διαβασε το πιο κατω θεμα 'πως στριβει μια μοτοσυκλετα'. Ισως σε βοηθησει να καταλαβεις καποια πραγματα. Γενικως θα την βρεις την ακρη μονος σου, αλλα και οι συμβουλες απο γνωστες του αντικειμενου καμμια φορα σωζουν!
-
Και για να μην ψάχνεις....
-
Ευχαριστω για το ενδιαφερον παιδια , εχω διαβασει το παρακατω αρθρο . Αυτο που θελω να μαθω ειναι ακριβως η θεση της μοτοσυκλετας στην εισοδο και πανω στη στροφη για να εχουμε το ταχυτερο στριψιμο (ας υποθεσουμε οτι εχουμε τις ιδανικες κλισεις και ολα τα αλλα)
Ευχαριστω [/b]
-
Άσε το ταχύτερο στρίψιμο και φρόντισε να οδηγείς με ασφάλεια. Κάνε τα πάντα πριν τη στροφή, φρενάρισμα, κατέβασμα ταχυτήτων, πότε συμπλέκτη κατά την διάρκεια της στροφής. Σκέψου, το να μπεις στη στροφή είναι σίγουρο, το να βγεις από αυτή είναι το θέμα.
-
Συμφωνώ με τον luck. Για οδήγηση σε δημόσιους δρόμους ρίξε μια ματιά και εδώ: http://www.motorcycle-training.f2s.com/position.html. Για πίστα κοίτα εδώ http://www.aprilia.com/portale/eng/caferac_articolo.phtml?id=42.
Σε γενικές γραμμές η τοποθέτηση της μηχανής πάει κάπως έτσι:. Όμως για καλύτερους χρόνους σε πίστα υποθέτω ότι διαφοροποιείται αναλόγως της μηχανής που έχεις και του στυλ οδήγησής σου (πόσο αργά πέφτεις στα φρένα κλπ.κλπ.)
ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ