-
Αυτό το καλοκαίρι , καλώς εχόντων των πραγμάτων , θα έχουμε αυτάρκεια σε φασολάκια-ντομάτες-αγγούρια-μελιτζάνες και πιπεριές.
-
Μπραβο παιδες !
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Αυτό το καλοκαίρι , καλώς εχόντων των πραγμάτων , θα έχουμε αυτάρκεια σε φασολάκια-ντομάτες-αγγούρια-μελιτζάνες και πιπεριές.
........................................Με καλό νερό τα ποτίζεις; Κάνε και κανά ξεχορτάριασμα
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
............................................. Κάνε και κανά ξεχορτάριασμα
Είναι στο πρόγραμμα για αυριο το απόγευμα.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
............................................. Κάνε και κανά ξεχορτάριασμα
Είναι στο πρόγραμμα για αυριο το απόγευμα.
Αν αυτο το χορταρι ειναι αυτο που υποψιαζομαι κ μαλλον αυτο ειναι ,σε λιγο θα στα πνιξει ολα κ το ξεχορταριασμα ειναι ανεφικτο .
-
Ψάχνω φυτά για το μπαλκόνι μου αλλά έχω δύο προβλήματα. Το ένα είναι οτι έχει απευθείας ήλιο μόνο κανα 2 ώρες το πρωί και αυτό όχι σε όλα τα σημεία του. Το δεύτερο είναι οτι το σπίτι μου έχει πολύ αέρα. Όχι συνέχεια, αλλά 1-2 φορές το μήνα θα του δώσει και θα καταλάβει, πχ βρίσκω τις καρέκλες και τα τραπέζια τούμπα.
Έχω βάλει διάφορα φυτά και λουλούδια μέχρι τώρα αλλά τα μόνα που αντέξανε είναι όσα έχουν σκληρά φύλλα και χοντρό κορμό, πχ μια δράκαινα και ένα άλλο που θυμίζει φίκο.
Υπάρχει κάποιο λουλούδι που να αντέχει σε αυτές τις συνθήκες? Έβαλα μια γλάστρα με μαργαρίτες και φαινόταν να πάει καλά. Μία μέρα έκανε αέρα και την επόμενη το πρωί όλα τα λουλούδια της ήταν μαραμένα και απο τότε δέν ξαναζωντάνεψε
-
Τι θυμήθηκα...
-
Μεγαλώνουμε
-
εγω σημερα κλαδεψα λιγο τη συκια και τη μουρια
-
ωραια περιποιημενα, αλλα αν ειναι αυτα με τα σχοινια αγγουριες, λαθος που τα εβαλες μαζι με τις ντοματες. Αν και στη σαλατα 'δενουν' πολύ, στο κήπο πρέπει να ειναι απομακρυνσμενα.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
ωραια περιποιημενα, αλλα αν ειναι αυτα με τα σχοινια αγγουριες, λαθος που τα εβαλες μαζι με τις ντοματες. Αν και στη σαλατα 'δενουν' πολύ, στο κήπο πρέπει να ειναι απομακρυνσμενα.Ωχ!....για πες , γιατί?
Θα έχουμε απώλειες?
Πειραματική φέτος η καλλιέργεια -
μην αγχώνεσαι.
Αγγούρια θα φας σίγουρα.
Ντομάτες ίσως όχι -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
μην αγχώνεσαι.
Αγγούρια θα φας σίγουρα.
Ντομάτες ίσως όχι(Πίκρα...)
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
μην αγχώνεσαι.
Αγγούρια θα φας σίγουρα.Θα φροντισει η κυβερνηση για αυτο !
Sent from my GT-S5570
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ψάχνω φυτά για το μπαλκόνι μου αλλά έχω δύο προβλήματα. Το ένα είναι οτι έχει απευθείας ήλιο μόνο κανα 2 ώρες το πρωί και αυτό όχι σε όλα τα σημεία του. Το δεύτερο είναι οτι το σπίτι μου έχει πολύ αέρα. Όχι συνέχεια, αλλά 1-2 φορές το μήνα θα του δώσει και θα καταλάβει, πχ βρίσκω τις καρέκλες και τα τραπέζια τούμπα.
....Ίσως δεν είναι αυτό ακριβώς που ψάχνεις, αλλά στο μπαλκόνι έχω 12 χρόνια τώρα μια βοκαμβίλια η οποία είναι πολύ ανθεκτική. Έχει τραβήξει τα πάνδεινα (όχι δεν τη βασανίζω συστηματικά) και αντέχει μια χαρά. Φοβερό αέρα το χειμώνα (ο δυτικός στον Πατραϊκό κόλπο), μέχρι και χιόνι, ενώ ένα καλοκαίρι χάλασε το αυτόματο πότισμα και τη βρήκα Αύγουστο μήνα με δέκα φύλλα... συνήλθε μια χαρά. Λουλούδια η δική μας βγάζει δύο φορές το χρόνο, μία την άνοιξη και μία αργότερα το καλοκαίρι. Μόλις διάβασα πως χρειάζεται πολύ φως, αλλά έχω δει και σε βορινά μπαλκόνια βοκαμβίλιες.
Άσχετο τώρα με το ερώτημά σου: μία λεμονιά σε πεζοδρόμιο, που φτάνει μέχρι τον 1ο όροφο. Μια χαρά λύση για τα λεμόνια, αλλά και για ίσκιο.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
ωραια περιποιημενα, αλλα αν ειναι αυτα με τα σχοινια αγγουριες, λαθος που τα εβαλες μαζι με τις ντοματες. Αν και στη σαλατα 'δενουν' πολύ, στο κήπο πρέπει να ειναι απομακρυνσμενα.Γιατί αυτό ; Πρώτη φορά το ακούω. Εδώ και αρκετά χρόνια που τα βάζω σχετικά κοντά δεν είχα κάποιο πρόβλημα ...
-
Δεν ξερω γιατι, αλλα τελευταια χρονια τα βαζομε χωριστα. Καποιος μας το είχε πει. Πρεπει να αποτρεπεται καποιο ζωυφιο που επηρεαζει τα αγγουρια να εκτρεφεται στις ντοματιες ή το αναποδο...
-
Όντως κάτι τέτοιο πρέπει να παίζει.
Κάτι αντίστοιχο αναφέρεται και εδω http://www.ftiaxno.gr/2009/04/blog-post.html . -
Στα μποστανάκια, βασιλικοί και κατηφέδες, οπωσδήποτε.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Στα μποστανάκια, βασιλικοί και κατηφέδες, οπωσδήποτε.Να το τεκμηριώνετε παρακαλώ
εδιτ:
ΑΚΥΡΟ, διάβασα το 'γιατί' στο λινκ του Κων/νου
κηπος-φυτά