-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
10 λεπτά ανοιχτό το αυτοκίνητο και 5 λεπτά βόλτα δεν φορτίζουν την μπαταρία.
Πρέπει να αφήσεις το αυτοκίνητο το λιγότερο 30 λεπτά ανοιχτό και να πας κάποια διαδρομή περίπου 1 ώρα συνεχούς οδήγησης ώστε να φορτίσει κάπως η μπαταρία.Υπάρχει και η ποιο χαλαρή λύση του φορτιστή, που απλά φορτίζεις την μπαταρία και δεν ασχολείσαι με βόλτες και κατανάλωση βενζίνης.
Πάντως τα 6 χρόνια είναι κάπως πολλά. Όσο να'ναι θα έχει πέσει η αυτονομία της μπαταρίας. Μάλλον θα πρέπει να ετοιμάζεσαι και για μπαταρία.
Στην αγορά κυκλοφορούν πάρα πολλές μάρκες μπαταριών σε διάφορες τιμές. Με 50 euro αγοράζεις μία μέση κατηγορία. Ρόλο παίζουν και τα Ah. (αμπερώρια). Όσο περισσότερα τόσο ανεβαίνει και η τιμή. Φυσιολογικά θα επιλέξεις μπαταρία με 45Ah ή 50Ah. Οπότε να υπολογίζεις κάπου εκεί στα 50euro με 60euro. Μην ξεχάσεις να ζητήσεις και εγγύηση!...
Μια κλειστού τύπου μπαταριά χρειάζεται 20+ ώρες φόρτιση από φορτιστή.
Μετά από 6 χρόνια, δεν βάζεις χέρι στην τσέπη αυτού, που του προτείνεις αλλαγή!. Έτσι πρέπει να κάνει.
Το να «επιλέξεις» δεν ευσταθεί τεχνικά. Διαβάζεις τι γράφει η προηγούμενη, και παίρνεις την ίδια, η κατιτί μεγαλύτερη.
Φιλικά
Α. -
+1
Δεν αξίζει να ασχολείσαι με 6 ετών μπαταρία. Τα έβγαλε τα λεφτά της, ακόμα και να είναι καλή άντε να αντέξει άλλο ένα χρόνο.
Πάρε καινούρια.
-
Τα 50ε το βρίσκω χλομό για μια 50ah. Στα 60 αρχίζει και καθαρίζει!.
Λάβετε υπόψη σας ότι είδα σε συνάδελφο, να παραλαμβάνει από κάποιον μπαταρίες, από αυτοκίνητα που ‘κόβουν’. Πληρώνουν 5ε και εισπράττουν……
Και δυο φορές να σουν την αλλάξουν σε ένα χρόνο, είναι κερδισμένοι. Βεβαία αυτές δεν έχουν της ασφάλειες στους πόλους!. Σίγουρα και η τελευταίοι δεν είναι ‘τζάμι’!.
Αυτό προέκυψε στην σκέψη μου, διότι θυμήθηκα ότι ένα φίλος εδώ μέσα, όταν πήγε στο πλαίσιο της εγγύησης να την αλλάξει, δεν του έδωσαν την ίδια μάρκα. Αυτό σημαίνει ότι δεν την πήγε πίσω για να την αντικαταστήσει ο συνάδελφος, και την έκανε ‘γαργάρα’!. Εκτός εάν είναι τόσο χουβαρντάς!.....
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Μια κλειστού τύπου μπαταριά χρειάζεται 20+ ώρες φόρτιση από φορτιστή.
Μετά από 6 χρόνια, δεν βάζεις χέρι στην τσέπη αυτού, που του προτείνεις αλλαγή!. Έτσι πρέπει να κάνει.
Το να «επιλέξεις» δεν ευσταθεί τεχνικά. Διαβάζεις τι γράφει η προηγούμενη, και παίρνεις την ίδια, η κατιτί μεγαλύτερη.
Φιλικά
Α.Σόρυ, αλλά δεν καταλαβαίνω σχεδόν τίποτα από αυτά που γράφεις.
Ποιος κανόνας λέει ότι μία μπαταρία θέλει 20+ ώρες για φόρτιση;
Με ποιον φορτιστή, στα πόσα A και με ποια τάση στην πεσμένη μπαταρία;Το να 'επιλέξει' ευσταθεί κανονικότατα.
Δεν θα του πω εγώ τι θα κάνει. Ο καθένας ας κάνει ότι θέλει.Τα υπόλοιπα περί τιμών και μάρκες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο τα αφήνω ασχολίαστα.
-
Τι δεν καταλαβαίνεις?. Ρώτα να πάρεις απάντηση.
Σίγουρα θέλει μια κλειστού τύπου 20+ ώρες εάν έχει ζωή ακόμη. Εάν δεν έχει, μέγεθος μετρίσιμο, σκουπίδια.
Το να «επιλέξει» είναι μπούρδα. Πως θα επιλέξει εάν δεν γνωρίζει τους κανόνες ?.
Και βέβαια δεν είσαι εις θέση να σχολιάσεις γραφές μου, εκτός εάν είσαι συνάδελφος, η έμπορος έμπυρος στο αντικείμενο.
Α. -
Πανω απο ολα εμπυρος μαστορα
Sent from my MB525 using a vodka burner with retro livery
-
Α και για τη ιστορία. Ρωτάς για τάση, μια παπαριά!. Στα αμπέρ φορτίζονται στο 1/10 της χωρητικότητα, έως το 1/20 εξού και οι 20ωρες + . Με τι φορτιστή?. Αυτόν για την κουρευτική σου μηχανή….
Άσε να πουν τι να κάνει, αυτό που πρέπει, αυτοί που γνωρίζουν .
Α. -
Παλι εμπυρος Αντωνη? Για χαλαρωσε λιγο
-
Μα σίγουρα το 1958, ξεκίνησα σαν ηλεκτρολόγος!. Και πουλώ σήμερα με τα ‘κεσάτια’ τουλάχιστον μια την ημέρα. Γιατί να το κρύψουμε άλλωστε (όπως λέει και ο δρακουμέλ…)!.
Α.
Α. -
μετα απο 6 χρονια και 1 μηνα τελικα το αλμερα μου εμεινε απο μπαταρια.αλλαχτηκε με μια century 60 Amh 550 amper ρευμα εκκινησης.
-
Σοφά απάντησες κ. mod.
Α.Τοτε καλυτερα για υπνο αλλιως θα εχει κρυο μπανιο
-
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
μετα απο 6 χρονια και 1 μηνα τελικα το αλμερα μου εμεινε απο μπαταρια.αλλαχτηκε με μια century 60 Amh 550 amper ρευμα εκκινησης.
!
A. -
αναλωσιμα κυριε αντωνη....!αναλωσιμα.αυτα τα θαυμαστικα και τα Α που βαζεις δεν καταλαβαινω πολλες φορες τι θες να πεις.πες μια κουβεντα βρε αδερφε.
-
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
αναλωσιμα κυριε αντωνη....!αναλωσιμα.αυτα τα θαυμαστικα και τα Α που βαζεις δεν καταλαβαινω πολλες φορες τι θες να πεις.πες μια κουβεντα βρε αδερφε.
Το Α. σημαίνει Antonis-team!. Συγκοπτόμενο…
Το θαυμαστικό σημαίνει ότι συμφωνώ με την ενέργεια σου….
Μα με έστειλαν για ύπνο, και αυτό θα κάνω.
Α. -
Μέτα απο 6 χρόνια τι να κρατησέις μια μπαταρία, πόσο ακόμα, τα έβγαλε τα λεφτά της! Παίρνεις μια καινούργια και την περνάς μια 4ετία, ούτε φορτιστές, ούτε τπτ οι βενζίνες πιο πολλά στοιχίζουν ακόμα και το καθιερωμένο σέρβις.
Όσο αφορά τις τιμές να βρείς με 50 ευρώ 50αρα μπαταρία το αποκλειώ.Θυμάμαι τιμές όταν πήγα να αλλάξω την δικιά μου, η ελληνικές η Recor στα 44Αh μου την άφηνε 50 ευρω ενω η 52Αh είχε 60. Οι ποιο 'μεγάλες' μάρκες όπως Varta, Bosch κλπ από 60-65 ευρω και άνω η 44-45Αh ενώ για 50Αh+ 70+ ευρώ. -
Ο χρήστης Madwalker έγραψε:
Μέτα απο 6 χρόνια τι να κρατησέις μια μπαταρία, πόσο ακόμα, τα έβγαλε τα λεφτά της! Παίρνεις μια καινούργια και την περνάς μια 4ετία, ούτε φορτιστές, ούτε τπτ οι βενζίνες πιο πολλά στοιχίζουν ακόμα και το καθιερωμένο σέρβις.
Όσο αφορά τις τιμές να βρείς με 50 ευρώ 50αρα μπαταρία το αποκλειώ.Θυμάμαι τιμές όταν πήγα να αλλάξω την δικιά μου, η ελληνικές η Recor στα 44Αh μου την άφηνε 50 ευρω ενω η 52Αh είχε 60. Οι ποιο 'μεγάλες' μάρκες όπως Varta, Bosch κλπ από 60-65 ευρω και άνω η 44-45Αh ενώ για 50Αh+ 70+ ευρώ.Να προσθέσω ότι εκτός από την υψηλότερη τιμή δεν προσφέρουν ουσιαστικά τίποτα παραπάνω οι επώνυμες, εκτός αν το αμάξι έχει start - stop οπότε πας ουσιαστικά σε βαθιάς εκφόρτισης που από όσο ξέρω συνήθως βρίσεις μόνο 'επώνυμες μάρκες' και σε αστρονομικές τιμές
-
Τι δεν καταλαβαίνεις?. Ρώτα να πάρεις απάντηση.Δεν χρειάζεται να ρωτήσω.
Εμπιστεύομαι τις γνώσεις μου, την εκπαίδευση μου και την επαγγελματική μου εμπειρία.Πάντως καλό θα ήταν πριν την 'πεις' σε κάποιον να κάτσεις να διαβάσεις τι ακριβώς γράφει.
Γιατί π.χ. από την αρχή διευκρίνισα ότι δεν αναφέρομαι σε πλήρη φόρτιση, ούτε σε φορτιστές:
Πρέπει να αφήσεις το αυτοκίνητο το λιγότερο 30 λεπτά ανοιχτό και να πας κάποια διαδρομή περίπου 1 ώρα συνεχούς οδήγησης ώστε να φορτίσει **κάπως **η μπαταρία.
Και επίσης διευκρίνισα ότι η μπαταρία μάλλον θέλει αλλαγή:
Πάντως τα 6 χρόνια είναι κάπως πολλά. Όσο να'ναι θα έχει πέσει η αυτονομία της μπαταρίας. Μάλλον θα πρέπει να ετοιμάζεσαι και για μπαταρία.
υ.γ. και θεωρώ ότι εδώ δεν βρισκόμαστε για να αποδείξουμε ποιος είναι ο καλύτερος και ο περισσότερο γνώστης.
Αλλά να διατυπώνουμε απόψεις. -
Εγώ τι να πω για την δικιά μου; Πριν απο μερικές μέρες έκλεισε 7ετία και πάω για τον 8ο χρόνο.
Φτού φτού να μην την ματιάσω. -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Εγώ τι να πω για την δικιά μου; Πριν απο μερικές μέρες έκλεισε 7ετία και πάω για τον 8ο χρόνο.
Φτού φτού να μην την ματιάσω.Tου εμπορίου ή την είχε το αμάξι απο το εργοστάσιο; Γτ αν είναι του εμπορίου τότε μάλλον ψωνίζεις απ' το Τσέρνομπιλ
-
Ο χρήστης Madwalker έγραψε:
Φτού φτού να μην την ματιάσω.Tου εμπορίου ή την είχε το αμάξι απο το εργοστάσιο; Γτ αν είναι του εμπορίου τότε μάλλον ψωνίζεις απ' το Τσέρνομπιλ
Που σημαίνει φίλε?.
Α.
Μπαταρία αυτοκινήτου...