-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Κανενας φορολογικος έλεγχος στις πολυεθνικες στην Ελλαδα - Το μνημόνιο δεν περιλαμβάνει μέτρα περιορισμου φοροδιαφυγης
http://www.chountis.gr/index.php?page=t ... 11&id=1855
και τι ακριβως μας περιοριζει να τα περιλαβουμε εμεις απο μονοι μας;
το μνημόνιο δεν είναι κατα του καπιταλισμού και του κεφαλαίου αρα είναι ΚΑΚΟ
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Κανενας φορολογικος έλεγχος στις πολυεθνικες στην Ελλαδα - Το μνημόνιο δεν περιλαμβάνει μέτρα περιορισμου φοροδιαφυγηςhttp://www.chountis.gr/index.php?page=t ... 11&id=1855
Επίσης αν και το διάβασα δε λέει πουθενά να τραβάμε το καζανάκι στη τουαλέτα αφού κάνουμε κακάκια, δηλαδή θέλουν να ΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ κανονικά
-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Δηλαδή θα έλεγε κανείς πως μόνο ένας εντελώς ηλίθιος θα ήταν φανατικα εναντίον όσων αναφέρει ένα έγγραφο που δεν έχει ιδέα τι λέει.
Άραγε τι είναι αυτοί που δεν το διάβασαν και το ψήφισαν??
Άραγε τι είναι αυτοί που το ξεφύλλισαν ή που διάβασαν μερικές σελίδες του και νομίζοντας ότι το ξέρουν, φανατικά το στηρίζουν?
Εντελώς ηλίθιος ή βολεμένος, είναι αυτός που πιστεύει ότι το μνημόνιο είναι απλά ένα ''έγγραφο'' για τον λαό.
Το μνημόνιο ήταν υποχρεωμένοι να το έχουν διαβάσει όλοι όσοι το υπέγραψαν και όχι ο κόσμος που ούτε καν ρωτήθηκε όταν γιαυτο.
Ο κόσμος εκ των υστέρων κλήθηκε με την ψήφο του να το εγκρίνει η να το απορρίψει χωρίς οι πολιτικοί που το εφάρμοσαν να έχουν εξηγήσει όπως έπρεπε την κατάσταση και ποιες ήταν οι πραγματικές απαιτήσεις του.
Όποτε τους συνέφερε έλεγαν πως κάποιο μέτρο είναι όρος του μνημονίου για να μας δώσουν τα λεφτά, ενώ την ίδια στιγμή τους διέψευδαν οι έξω. Ήταν επόμενο η πλειοψηφία του λαού να το ταυτίσει και όχι άδικα με την πολιτική που οριζόντια και άδικα συνεχώς του παίρνει χωρίς να βλέπει ορατά αποτελέσματα.
Σίγουρα όπως ακούμε έχει και σημεία που θα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί πολλά χρόνια πριν στην χώρα μας, αυτό όμως δεν είναι άλλοθι για οριζόντιο πετσόκομμα στα πάντα.
Μια σύμβαση ή μια πολιτική κρίνεται όχι μόνο από τις προθέσεις της αλλά και από την δυνατότητα ρεαλιστικής εφαρμογής της.
Παγκοσμίως οι περισσότεροι οικονομολόγοι και αναλυτές εξηγούν γιατί το μνημόνιο όχι μόνο δεν μας σώζει αλλά μας βουλιάζει μέρα με τη μέρα και πιο βαθιά στην φτώχια και στην εξαθλίωση. Εσύ δεν το βλέπεις στην καθημερινότητα και στην αγορά αυτό ?? Που ζεις στις Βερσαλλίες και τρως παντεσπάνι, ως άλλη Αντουανέτα ?
Ουσιαστικά στο όνομα του μνημονίου ο λαός κλήθηκε να απορρίψει την πολιτική που επί 2 χρόνια τον έχει γονατίσει. Δεν απέρριψε απλά έγγραφα που πρέπει να είσαι οικονομολόγος για να τα κατανοήσεις ούτε κάτι άλλο που να χρειάζεται να είσαι παντογνώστης ΙΚΕ για να το γνωρίζεις!!
Τώρα, αν εσύ επιμένεις ακόμα ότι ο λαός θα έπρεπε να το διαβάσει για να δει τις συνέπειες της εφαρμογής ή ακόμα και της επιλεκτικής εφαρμογής του για να του εναντιωθεί ή για να το στηρίξει, από την στιγμή που εδώ και 2 χρόνια το ζει, τότε τι να πω.. Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεις την ύπαρξη εξωγήινης ζωής…+10000000000000000
φανταστικό ποστ, δεν είχα εσένα προσωπικά στο μυαλό μου όταν άνοιγα το τόπικ αυτό αλλά ήξερα πως θα υπάρχεις
-
Εγω περιμενω ΓΚ
Sent from my bahatela
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Εγω περιμενω ΓΚSent from my bahatela
+1
Και ζητώ ανάλυση/αναγωγή στις θέσεις του Καμμένου.
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν ξέρω, ιδιώτης, κάποιοι ΔΥ, τι σημασία έχει; Το χαρτί μετράει.
Αν εννοεις τα σεμινάρια που γίνονται από το ίδιο το δημόσιο (ινστιτουτο επιμόρφωσης) δεν βλέπω που είναι το κακό να τα παρακολουθήσει κάποιος. Είναι σε αρκετά καλό επίπεδο, και σαφώς είναι χρήσιμα για κάποιον που δεν ξέρει την τύφλα του. Επίσης το γεγονός ότι δίνουν κάποια μόρια στο φάκελο του υπαλλήλου το θεωρώ σωστό και θεμιτό. Προφανώς, το ότι κάποιος έκανε ένα σεμινάριο word δεν σημαίνει ότι θα τον βάλουν επικεφαλής της ομάδας ηλ. διακυβέρνησης (εκεί έτσι κι αλλιώς βαζουν εξωτερικούς συμβούλους / παντογνώστες, που τα γ@μανε όλα και σε 3 μήνες φεύγουν). Αν εννοεις κατι αλλο, αδυνατώ να το καταλαβω (ΤΜ Μ. Καψής). Αν τρολάρεις, πες μου ν αρχισω κι εγω το ντέφι.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Κανενας φορολογικος έλεγχος στις πολυεθνικες στην Ελλαδα - Το μνημόνιο δεν περιλαμβάνει μέτρα περιορισμου φοροδιαφυγης
http://www.chountis.gr/index.php?page=t ... 11&id=1855
και τι ακριβως μας περιοριζει να τα περιλαβουμε εμεις απο μονοι μας;
Τιποτα. Ειπα το αντιθετο;
το μνημόνιο δεν είναι κατα του καπιταλισμού και του κεφαλαίου αρα είναι ΚΑΚΟ
Δε θα επρεπε να περιλαμβανεται καποια αναλογη οδηγια πιστευεις;
Επίσης αν και το διάβασα δε λέει πουθενά να τραβάμε το καζανάκι στη τουαλέτα αφού κάνουμε κακάκια, δηλαδή θέλουν να ΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ κανονικά
Υπαρχουν πολλα αυτονοητα που αναφερονται στο μνημονιο ομως...
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Δηλαδή θα έλεγε κανείς πως μόνο ένας εντελώς ηλίθιος θα ήταν φανατικα εναντίον όσων αναφέρει ένα έγγραφο που δεν έχει ιδέα τι λέει.
Άραγε τι είναι αυτοί που δεν το διάβασαν και το ψήφισαν??
Άραγε τι είναι αυτοί που το ξεφύλλισαν ή που διάβασαν μερικές σελίδες του και νομίζοντας ότι το ξέρουν, φανατικά το στηρίζουν?
Εντελώς ηλίθιος ή βολεμένος, είναι αυτός που πιστεύει ότι το μνημόνιο είναι απλά ένα ''έγγραφο'' για τον λαό.
Το μνημόνιο ήταν υποχρεωμένοι να το έχουν διαβάσει όλοι όσοι το υπέγραψαν και όχι ο κόσμος που ούτε καν ρωτήθηκε όταν γιαυτο.
Ο κόσμος εκ των υστέρων κλήθηκε με την ψήφο του να το εγκρίνει η να το απορρίψει χωρίς οι πολιτικοί που το εφάρμοσαν να έχουν εξηγήσει όπως έπρεπε την κατάσταση και ποιες ήταν οι πραγματικές απαιτήσεις του.
Όποτε τους συνέφερε έλεγαν πως κάποιο μέτρο είναι όρος του μνημονίου για να μας δώσουν τα λεφτά, ενώ την ίδια στιγμή τους διέψευδαν οι έξω. Ήταν επόμενο η πλειοψηφία του λαού να το ταυτίσει και όχι άδικα με την πολιτική που οριζόντια και άδικα συνεχώς του παίρνει χωρίς να βλέπει ορατά αποτελέσματα.
Σίγουρα όπως ακούμε έχει και σημεία που θα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί πολλά χρόνια πριν στην χώρα μας, αυτό όμως δεν είναι άλλοθι για οριζόντιο πετσόκομμα στα πάντα.
Μια σύμβαση ή μια πολιτική κρίνεται όχι μόνο από τις προθέσεις της αλλά και από την δυνατότητα ρεαλιστικής εφαρμογής της.
Παγκοσμίως οι περισσότεροι οικονομολόγοι και αναλυτές εξηγούν γιατί το μνημόνιο όχι μόνο δεν μας σώζει αλλά μας βουλιάζει μέρα με τη μέρα και πιο βαθιά στην φτώχια και στην εξαθλίωση. Εσύ δεν το βλέπεις στην καθημερινότητα και στην αγορά αυτό ?? Που ζεις στις Βερσαλλίες και τρως παντεσπάνι, ως άλλη Αντουανέτα ?
Ουσιαστικά στο όνομα του μνημονίου ο λαός κλήθηκε να απορρίψει την πολιτική που επί 2 χρόνια τον έχει γονατίσει. Δεν απέρριψε απλά έγγραφα που πρέπει να είσαι οικονομολόγος για να τα κατανοήσεις ούτε κάτι άλλο που να χρειάζεται να είσαι παντογνώστης ΙΚΕ για να το γνωρίζεις!!
Τώρα, αν εσύ επιμένεις ακόμα ότι ο λαός θα έπρεπε να το διαβάσει για να δει τις συνέπειες της εφαρμογής ή ακόμα και της επιλεκτικής εφαρμογής του για να του εναντιωθεί ή για να το στηρίξει, από την στιγμή που εδώ και 2 χρόνια το ζει, τότε τι να πω.. Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεις την ύπαρξη εξωγήινης ζωής…+10000000000000000
φανταστικό ποστ, δεν είχα εσένα προσωπικά στο μυαλό μου όταν άνοιγα το τόπικ αυτό αλλά ήξερα πως θα υπάρχεις
Πάντα στην διάθεση σου για να σου θυμίζω πόσο εκτός πραγματικότητας είσαι.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Υπαρχουν πολλα αυτονοητα που αναφερονται στο μνημονιο ομως...
Υπάρχουν πολλά αυτονόητα που αναφέρονται, τα περισσότερα προφανώς δεν εφαρμόζονται και υπάρχουν και άλλα που δεν αναφέρονται και πάλι δεν εφαρμόζονται.
Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό, δεν θυμάμαι να έχει κατηγορήσει κανείς το μνημόνιο σαν ελλειπές αλλά σαν καταστροφικό για την Ελλάδα ασχέτως αν του αποδίδουν πράγματα που δεν περιέχει χωρίς καν να το έχουν διαβάσει. Ακούγεται σαχλό και ηλίθιο αλλά είναι η πραγματικότητα.
Πολλοί συμπολίτες μας (όπως ο παρακάτω πχ) με βάση την στάση αυτή επιλέγουν και ψηφίζουν κάποιον που έχει σημαία την κατάργηση του μνημονίου επειδή δεν τους αρέσουν οι επώδυνες πολιτικές που από τη μία δεν υπάρχουν στο μνημόνιο και από την άλλη διαιωνίζονται και επιδεινώνονται από όσους αυτούς έχουν κάνει την κατάργησή τους σημαία.
Το τόπικ αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα κάποιοι να μάθουν επιτέλους τι λέει το μηνμόνιο (ασχέτως αν συμφωνούν ή διαφωνούν με όλο ή μέρος του, θα ξέρουν τι στο ΜΠ***o λέει επιτέλους) αλλά ο βασικότερος στόχος του είναι να καταστήσει σαφές σε όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι πως μία πολύ μεγάλη μερίδα της κοινωνίας απλά δεν έχει ιδέα για τι πράγμα μιλάει και είναι ζυμάρι έτοιμο να πλαθεί στα χέρια του κάθε καιροσκόπου. Κάποιοι (οι περισσότεροι ελπίζω) είναι απλά ανενημέρωτοι ή έστω επιπόλαιοι, άλλοι είναι απλά φαντασμένοι βλάκες. Οι δεύτεροι είναι χάσιμο χρόνου, για τους άλλους όμως ο καθένας μας έχει χρέος να μεταφέρει ήρεμα και πολιτισμένα τις γνώσεις που έχει και να ενημερωθεί (πάλι ήρεμα και πολιτισμένα) από τους υπόλοιπους.
*= δεν προεξοφλώ πως όσοι δεν έχουν διαβάσει όσα λέει το μνημόνιο μόλις το δουν θα συμφωνήσουν απόλυτα ή μερικώς με αυτό. Προσωπικά σέβομαι την άποψη αυτού που θα μου πει διαφωνώ με το χ και το ψ (ή και με όλα αναλυτικά) από όσα αναφέρονται αλλά αυτός που είναι απλά 'αντιμνημονιακός' επειδή 'το ζεί' μου προκαλεί θλίψη (και γέλιο οκ).
Πάντα στην διάθεση σου για να σου θυμίζω πόσο εκτός πραγματικότητας είσαι.
Καθόλου εκτός πραγματικότητας δεν είμαι, άτομα με απόψεις σαν τις δικές σου τους βλέπω κάθε μέρα, δεν μου κάνουν εντύπωση.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Αν νομίζεις ότι η μηχανοργάνωση του δημοσίου τομέα είναι επιπέδου πρακτικής ΙΕΚ, εισαι απλώς εκτός τόπου και χρόνου.
Η αντιμετώπιση που περιγράφεις (έλα μωρε, να βαλουμε δυο παιδακια να γραψουν ενα προγραμματακι, ουτε διασυνδεση χρειαζεται ουτε τιποτα) ειναι αυτη που μας εφερε στο σημειο αυτο.
Πληροφοριακα, τετοιου ειδους προγραμματακια (κακογραμμενα και αυτονομα) υπαρχουν παμπολα.
Οσον αφορα την προταση σου για την καταχωρηση των δεδομενων (προσληψεις) αφηνω τον manosk να την κρινει.
Η σωστη και πλήρης μηχανογράφηση του δημοσίου απαιτεί αρχικά την αλλαγή των διαδικασιών του δημοσίου διότι, πολύ απλά, κάποιες δεν μηχανογραφούνται. Έχουν μια τέτοια πολυπλοκότητα που μόνο συστήματα τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να δαμάσουν.
Εγώ δεν αναφέρομαι στην πλήρη μηχανογράφηση του δημοσίου, αναφέρομαι στα ελάχιστα στοιχεία που απαιτούνται για να κάνεις κάποιες απλές αναζητήσεις και διασταυρώσεις.
Αν είσαι του αντικειμένου θα καταλάβεις τι εννοώ.
Από εκεί και πέρα η πλήρης μηχανογράφηση μπορεί να γίνει σταδιακά και αφού απλοποιηθούν οι διαδικασίες που λέω παραπάνω.Η καταχώρηση των δεδομένων είναι μεγάλο project λόγω όγκου και όχι πολυπλοκότητας αλλά έχουν δοθεί εδώ και καιρό κονδύλια από την ΕΕ ειδικά για αυτόν τον σκοπό και στην τελική το αποτέλεσμα θα υπερκαλύψει το κόστος.
Σε μερικές, δε περιπτώσεις, δεν χρειάζεται καν όπως στο παράδειγμα της αίτησης για έναρξη επιχείρησης που ανέφερα, όπου το ζητούμενο είναι να ελέγξεις το γρηγορόσημο. Πόσα χρήματα θα εξοικονομούσες μόνο από αυτό; Πόσο πολύπλοκο πιστεύεις ότι είναι ένα τέτοιο πρόγραμμα και πόσο χρόνο υλοποίησης απαιτεί; -
Ο χρήστης pro έγραψε:
Αν εννοεις τα σεμινάρια που γίνονται από το ίδιο το δημόσιο (ινστιτουτο επιμόρφωσης) δεν βλέπω που είναι το κακό να τα παρακολουθήσει κάποιος. Είναι σε αρκετά καλό επίπεδο, και σαφώς είναι χρήσιμα για κάποιον που δεν ξέρει την τύφλα του. Επίσης το γεγονός ότι δίνουν κάποια μόρια στο φάκελο του υπαλλήλου το θεωρώ σωστό και θεμιτό. Προφανώς, το ότι κάποιος έκανε ένα σεμινάριο word δεν σημαίνει ότι θα τον βάλουν επικεφαλής της ομάδας ηλ. διακυβέρνησης (εκεί έτσι κι αλλιώς βαζουν εξωτερικούς συμβούλους / παντογνώστες, που τα γ@μανε όλα και σε 3 μήνες φεύγουν). Αν εννοεις κατι αλλο, αδυνατώ να το καταλαβω (ΤΜ Μ. Καψής). Αν τρολάρεις, πες μου ν αρχισω κι εγω το ντέφι.
Τι έγραψα, είδες; Στήνουν τραπεζάκια για 'σεμινάρια' (όχι ΙΝΕΠ, τίποτα τέτοιο) και μοιράζουν βεβαιώσεις από την υπηρεσία τους.
Στόχος, αυτός που είπα, είναι πασιφανές. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τι έγραψα, είδες; Στήνουν τραπεζάκια για 'σεμινάρια' (όχι ΙΝΕΠ, τίποτα τέτοιο) και μοιράζουν βεβαιώσεις από την υπηρεσία τους.
Στόχος, αυτός που είπα, είναι πασιφανές.Άσε που θα πάρουν και 'επίδομα πληροφορικής' μετά
-
Tα περι εργασιας κλπ μεταφερθηκαν στο viewtopic.php?f=13&t=15032&start=9135 [mod]
έχετε διαβάσει το κείμενο του Μνημόνιου?