Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Επίσης αν και το διάβασα δε λέει πουθενά να τραβάμε το καζανάκι στη τουαλέτα αφού κάνουμε κακάκια, δηλαδή θέλουν να ΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ κανονικά
Υπαρχουν πολλα αυτονοητα που αναφερονται στο μνημονιο ομως...
Υπάρχουν πολλά αυτονόητα που αναφέρονται, τα περισσότερα προφανώς δεν εφαρμόζονται και υπάρχουν και άλλα που δεν αναφέρονται και πάλι δεν εφαρμόζονται.
Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό, δεν θυμάμαι να έχει κατηγορήσει κανείς το μνημόνιο σαν ελλειπές αλλά σαν καταστροφικό για την Ελλάδα ασχέτως αν του αποδίδουν πράγματα που δεν περιέχει χωρίς καν να το έχουν διαβάσει. Ακούγεται σαχλό και ηλίθιο αλλά είναι η πραγματικότητα.
Πολλοί συμπολίτες μας (όπως ο παρακάτω πχ) με βάση την στάση αυτή επιλέγουν και ψηφίζουν κάποιον που έχει σημαία την κατάργηση του μνημονίου επειδή δεν τους αρέσουν οι επώδυνες πολιτικές που από τη μία δεν υπάρχουν στο μνημόνιο και από την άλλη διαιωνίζονται και επιδεινώνονται από όσους αυτούς έχουν κάνει την κατάργησή τους σημαία.
Το τόπικ αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα κάποιοι να μάθουν επιτέλους τι λέει το μηνμόνιο (ασχέτως αν συμφωνούν ή διαφωνούν με όλο ή μέρος του, θα ξέρουν τι στο ΜΠ***o λέει επιτέλους) αλλά ο βασικότερος στόχος του είναι να καταστήσει σαφές σε όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι πως μία πολύ μεγάλη μερίδα της κοινωνίας απλά δεν έχει ιδέα για τι πράγμα μιλάει και είναι ζυμάρι έτοιμο να πλαθεί στα χέρια του κάθε καιροσκόπου. Κάποιοι (οι περισσότεροι ελπίζω) είναι απλά ανενημέρωτοι ή έστω επιπόλαιοι, άλλοι είναι απλά φαντασμένοι βλάκες. Οι δεύτεροι είναι χάσιμο χρόνου, για τους άλλους όμως ο καθένας μας έχει χρέος να μεταφέρει ήρεμα και πολιτισμένα τις γνώσεις που έχει και να ενημερωθεί (πάλι ήρεμα και πολιτισμένα) από τους υπόλοιπους.
*= δεν προεξοφλώ πως όσοι δεν έχουν διαβάσει όσα λέει το μνημόνιο μόλις το δουν θα συμφωνήσουν απόλυτα ή μερικώς με αυτό. Προσωπικά σέβομαι την άποψη αυτού που θα μου πει διαφωνώ με το χ και το ψ (ή και με όλα αναλυτικά) από όσα αναφέρονται αλλά αυτός που είναι απλά 'αντιμνημονιακός' επειδή 'το ζεί' μου προκαλεί θλίψη (και γέλιο οκ).
Πάντα στην διάθεση σου για να σου θυμίζω πόσο εκτός πραγματικότητας είσαι.
Καθόλου εκτός πραγματικότητας δεν είμαι, άτομα με απόψεις σαν τις δικές σου τους βλέπω κάθε μέρα, δεν μου κάνουν εντύπωση.