-
ποσα χλμ ειχες να αλλαξεις λαδια Μαρκο?
-
Εγώ έχω γράψει για το δικό μου επανειλημμένως (βλ. topic +/- του αυτοκινήτου σας).
Απλά τώρα θα συμφωνήσω με τους 'συναδέλφους' (στα περί οδικής συμπεριφοράς και κινητήρα, δεν έχω κάτι να προσθέσω).
Αυτό που θα πω είναι πως το δικό μου παρουσίασε και κάποια μικροσκοπικά στίγματα σκουριάς, τα οποία καλύφθηκαν με μπογιά εν ρυπεί οφθαλμού. Γενικά έχω βάψει όλα σημεία (με πινελάκι και παχιά μπογιά) στο αμάξωμα, τα οποία μαζεύουν αρκετή βρομιά, έτσι προοληπτικά.
Τώρα είμαι ΟΚ!!Πάντως βρίσκω τα ανταλλακτικά της Peugeot αρκετά φθηνά. Ειδικά δε αν απευθυνθείς σε μη εξουσιοδοτημένα καταστήματα ανταλλακτικών και σε μη εξουσιοδοτημένα συνεργεία (τα οποιά σε αφήνουν να βλέπες και να πασπατεύεις), το κόστος μπορεί να μειωθεί κατά πολύ!!!
Η συντήρηση που του κάνω είναι πολύ τακτικότερη και αυστηρότερη της προβλεπόμενης.Ο κινητήρας (που στην περίπτωσή μου είναι σαν το κρασί! Όσο παλιώνει, τόσο καλύτερος γίνεται! ) θέλει 98+ οκτάνια. Τα πυράκια, που χτυπάει με 95άρα, είναι χαμηλής έντασης και δεν βλάπτουν τον κινητήρα (μάλλον).
Η 100άρα ΕΚΟ και ΒΡ, που χρησιμοποιώ, κάνουν τον κινητήρα να δουλεύει καλύτερα και χωρίς 'παρατράγουδα'
Μετά τις 3.500 rpm ζωντανεύει για τα καλά, αλλα και πριν είναι ικανοποιητικότατος! Το ελαφρύτερο αμάξωμα (σε σχέση με το 206cc) δεν επιτρέπει τα ανεπίτρεπτα κρεμάσματα (στα πολύ χαμηλά)...Το σαζμάν του στην αρχή ήταν μετριότατο, ενώ τώρα (αφού μεσολάβησαν και 2 αλλαγές βαλβολίνης) έχει βελτιωθεί σημαντικά. Γενικά όμως το φοβάμαι. Άλλωστε πάει πολύς καιρός που τα κατεβάσματα μόνο με συγχρονισμό (ξερογκαζιά) τα κάνω...
Απ' ότι βλέπω, ΕΥΤΥΧΩΣ που ΔΕΝ έχω multiplex, ΔΕΝ έχω οθονούλα ή trip computer και δεν συμμαζεύεται. Τι να κάνεις! Τα ultimate driving machines δεν πρέπει να νοθεύονται!!!
Ο μπιλιαδόρος του συνοδηγού (μάλλον αυτό είναι) άρχισε να ακούγεται ρε γμτ!!!
Η επιχείρηση 'σκούπα' περιόρισε σε πολύ σημαντικό βαθμό τους καταιγιστικούς τριγμούς!
Επίσης μου αρέσουν και τα λάστιχα της πόρτας, τώρα που τα πέρασα με σπρέυ σιλικόνης 2-3 φορές και λάμπουν, ενώ η υφή (στο άγγιγμα) που αποκτήσανε είναι πολύ τρυφερή και απαλή... (λέτε να θέλω επειγόντως γυναίκα!;; )Τα καθίσματα Bucket (έτσι θα τα λέω τώρα! ) ακόμα τα χαίρομαι!
Ειδικά μετά τον καθαρισμό (με ειδικό προϊόν) των ταπετσαριών, αυτές ζωντάνεψαν (ξεπατώθηκα για 3 ώρες για να γλυτώσω τα ευρώ) και μαζί τους ζωντάνεψαν και τα καθίσματα, τα οποία ανέκτησαν εκείνο το ολοζώντανο μαύρο χρώμα τους!! (γενικά μέσα το έχω πολύ καθαρό)Η ακαμψία του πλαισίου του είναι σε πολυ καλά επίπεδα, μιας και τα 'τεστ του γρύλλου' το αποδεικνύουν!
Η ποιότητα βαφής είναι αρκετά καλή (6 χρόνια εγγύηση στο χρώμα), αλλά μερικά σημαδάκια στο καπώ δεν μπόρεσα να τα αποφύγω... Πάντως το έχω κερώσει ήδη μια φορά (πάλι ξεπατώθηκα για να γλυτώσω τα ευρώ)...
Η συμπεριφορά (όπως και η νεκροψία στις Σερρες και στο Αιγίνιο έδειξε) έχει αρκετά σπορ προφίλ, ενώ τα κρατήματα (φοράω Toyo T1-S, τα οποία χρίζουν αλλαγής) είναι πάντα στο ύψος των περιστάσεων.
Το καλό είναι ότι, λόγω του ότι έχει αποθέματα ροπής, είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ρυθμίσιμο με το γκάζι. Αυτό με βγάζει ασπροπρόσωπο ακόμα και στις ανοικτές γρήγορες καμπές, όπου παρόλο που το αμάξι δεν εμπνέει και πολύ σταθερότητα, εγώ μπαίνω αρκετά δυνατά, ώστε να νιώθω εντονότατες τάσεις πλεύσης...
Στις στροφές μέχρι 140 km/h (πολύ σχετικό είναι αυτό το όριο), το αυτοκίνητο έχει να σου προσφέρει πολύ ενδιαφέρουσες οδηγικές εμπειρίες. Είναι εύκολο στην γρήγορη οδήγησή του, μιας και, όπως είπα, τα αποθέματα ροπής κάνουν την διαφορά!Τα φρένα και το τιμόνι είναι πάρα πολυ καλά και πολύ καλό, αντίστοιχα...
-
Εγώ πάντως παιδιά η αιτία που πήρα το leon, είναι ένα 206CC 1.6 που είχα πριν. Μέσα σε 1.5 χρόνο (εντός εγγύησης δηλαδή) είχα αλλάξει 8 map sensors, 3 εγκεφάλους, 1 πλεξούδα μηχανής, και 1 πολλαπλή εξαγωγής που είχε ραγίσει.
Με το που άλλαξα την πλεξούδα το πούλησα, οπότε δεν ξέρω αν τα προβλήματα σταμάτησαν. Τα εξουσιοδοτημένα που επισκεπτόμουν, ήταν το ένα χειρότερο από το άλλο καθώς και η Lion με είχε γραμμένο κανονικά.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Åãþ ðÜíôùò ðáéäéÜ ç áéôßá ðïõ ðÞñá ôï leon, åßíáé Ýíá 206CC 1.6 ðïõ åß÷á ðñéí. ÌÝóá óå 1.5 ÷ñüíï (åíôüò åããýçóçò äçëáäÞ) åß÷á áëëÜîåé 8 map sensors, 3 åãêåöÜëïõò, 1 ðëåîïýäá ìç÷áíÞò, êáé 1 ðïëëáðëÞ åîáãùãÞò ðïõ åß÷å ñáãßóåé.Ìå ôï ðïõ Üëëáîá ôçí ðëåîïýäá ôï ðïýëçóá, ïðüôå äåí îÝñù áí ôá ðñïâëÞìáôá óôáìÜôçóáí. Ôá åîïõóéïäïôçìÝíá ðïõ åðéóêåðôüìïõí, Þôáí ôï Ýíá ÷åéñüôåñï áðü ôï Üëëï êáèþò êáé ç Lion ìå åß÷å ãñáììÝíï êáíïíéêÜ.
ÃåíéêÜ ðïëëÜ CC åßôå 1,6 åßôå 2,0 âãÜæïõí ðïëëÜ ðñïâëÞìáôá ...áíôßóôïé÷á ìå áõôÜ ðïõ áíáöÝñåéò áíôéìåôùðßæåé äßëéôñïò CC ,ìÜëëïí ðÜåé ãéá êáôáëýôç áíôßèåôá ïé 'êëåéóôïߨ' åßìáóôå ðéï ýóõ÷ïé áðï ôÝôïéá ó÷åôéêÜ ðÜíôá .......
1 1/2 ÷ñüíï ôþñá ìüíï âåíæßíç êáé ÆïõÜí ...á êáé ìéá ôåôñÜäá ëÜóôé÷á
Continental out Pirelli P7 in -
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Αυτό που θα πω είναι πως το δικό μου παρουσίασε και κάποια μικροσκοπικά στίγματα σκουριάς, τα οποία καλύφθηκαν με μπογιά εν ρυπεί οφθαλμού.
Σκουριά!
Σε αυτοκίνητο αυτής της δεκαετίας?
Θα μου επιτρέψεις να πω ότι η εμφάνιση σκουριάς σε τόσο καινούργια αυτοκίνητο είναι απαράδεκτη από κατασκευαστικής απόψεως. -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Σκουριά!
Θα μου επιτρέψεις να πω ότι η εμφάνιση σκουριάς σε τόσο καινούργια αυτοκίνητο είναι απαράδεκτη από κατασκευαστικής απόψεως.Ναι, και 'γω απόρησα με αυτά τα κρούσματα. Μιλάμε για μικροσκοπικά στίγματα, τα οποία φαίνονται μόνο αν πλησιάσεις. Έχουν καφέ χρώμα, άρα μάλλον σκρουρίτες είναι.
Νομίζω οι σημερινές βαφές εμπερέχουν μαγνητικά σωματίδια, τα οποία έλκονται από το άβαφο αμάξωμα, που έχει από πριν μαγνητιστεί. Έτσι η βαφή πάει παντού.
Επίσης όλα τα μεταλλικά μέρη του αμαξώματος είναι επιψευδαργυρωμένα (γαλβάνισμα). Οι συγκολλήσεις είναι πολύ προηγμένης τεχνολογίας και ουσιαστικά δεν νομίζω να δημιοργούν πρόβλημα στην αντισκωριακή προστασία.
Αυτά γίνονται στις σύγχρονες μονάδες παραγωγής.Τέλος πάντων, θεώρησα ότι αν το πήγαινα στην αντιπροσωπεία, δεν θα δίνανε σημασία σε αυτά, μιας και είναι απειροελάχιστα (σε μέγεθος, όχι σε πλήθος).
Εξάλλου μερικά τα άφησα για πολύ καιρό άβαφα επίτηδες και είδα ότι παραμένουν στάσιμα. Τέλος πάντων, τι να πω... -
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Ο κινητήρας (που στην περίπτωσή μου είναι σαν το κρασί! Όσο παλιώνει, τόσο καλύτερος γίνεται! ) θέλει 98+ οκτάνια. Τα πυράκια, που χτυπάει με 95άρα, είναι χαμηλής έντασης και δεν βλάπτουν τον κινητήρα (μάλλον).
Η 100άρα ΕΚΟ και ΒΡ, που χρησιμοποιώ, κάνουν τον κινητήρα να δουλεύει καλύτερα και χωρίς 'παρατράγουδα'Μπα... εμένα και με 100άρα βενζίνη πάλι βαράει πειράκια κάτω από τις 1800σαλ... Με 95άρα δε... τρακτέρ...
Μετά τις 3.500 rpm ζωντανεύει για τα καλά, αλλα και πριν είναι ικανοποιητικότατος! Το ελαφρύτερο αμάξωμα (σε σχέση με το 206cc) δεν επιτρέπει τα ανεπίτρεπτα κρεμάσματα (στα πολύ χαμηλά)...
Πάντως, πολύ χαμηλά (κάτω από 1800σαλ) είναι σαν σβυστός...
Απ' ότι βλέπω, ΕΥΤΥΧΩΣ που ΔΕΝ έχω multiplex, ΔΕΝ έχω οθονούλα ή trip computer και δεν συμμαζεύεται.
ΤΥΧΕΡΕ!!!!!
Τι να κάνεις! Τα ultimate driving machines δεν πρέπει να νοθεύονται!!!
Επίσης μου αρέσουν και τα λάστιχα της πόρτας, τώρα που τα πέρασα με σπρέυ σιλικόνης 2-3 φορές και λάμπουν, ενώ η υφή (στο άγγιγμα) που αποκτήσανε είναι πολύ τρυφερή και απαλή... (λέτε να θέλω επειγόντως γυναίκα!;; )
Η ποιότητα βαφής είναι αρκετά καλή (6 χρόνια εγγύηση στο χρώμα), αλλά μερικά σημαδάκια στο καπώ δεν μπόρεσα να τα αποφύγω...
Εδώ θα διαφωνήσω, μιας και, όπως αποδεικνύουν τα χιλιάδες σημαδάκια (που δεν έχουν τα άλλα αυτοκίνητα της οικογένειας που κινούνται πάνω κάτω στους ίδιους δρόμους), η ποιότητα της βαφής είναι μετριότατη...
Είναι εύκολο στην γρήγορη οδήγησή του, μιας και, όπως είπα, τα αποθέματα ροπής κάνουν την διαφορά!
Ναι...
Δεν λέω ότι δεν μ' αρέσει το αμάξι, αλλά έχει 1-2 μειονεκτήματα... Τα ήξερα όταν το αγόρασα, οπότε με τίποτα δεν έχω μετανιώσει για την επιλογή μου... ΔΕΝ είναι το καλύτερο στην κατηγορία (αυτό κατ' εμέ είναι το Clio), αλλά είναι το καλύτερο για εμένα
ποσα χλμ ειχες να αλλαξεις λαδια Μαρκο?
Αλλαγή λαδιών κάθε 20.000χλμ Σπύρο... έτσι λέει η Lion...
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Αυτό που θα πω είναι πως το δικό μου παρουσίασε και κάποια μικροσκοπικά στίγματα σκουριάς, τα οποία καλύφθηκαν με μπογιά εν ρυπεί οφθαλμού.
Σκουριά!
Θα μου επιτρέψεις να πω ότι η εμφάνιση σκουριάς σε τόσο καινούργια αυτοκίνητο είναι απαράδεκτη από κατασκευαστικής απόψεως.Συμφωνώ tsilis... Απαράδεκτο
Δημήτρη, πιστεύω πως έπρεπε να πας στη Lion και αν σου έλεγαν οτιδήποτε (δεν το νομίζω, με βάση την εμπειρία μου με αυτούς) να τους έριχνες ένα καλό χέρι βρίσιμο... Άκουσ' εκεί σκουριά σε καινούριο αμάξι!!! Θα το κοιτάω καλύτερα και το δικό μου...
-
Δε νομίζω με λίγο χρώμα ότι διορθώθηκε το πρόβλημα...
Πρέπει να το κοιτάξεις λιγάκι καλύτερα 'Δημήτριος'... -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Εδώ θα διαφωνήσω, μιας και, όπως αποδεικνύουν τα χιλιάδες σημαδάκια (που δεν έχουν τα άλλα αυτοκίνητα της οικογένειας που κινούνται πάνω κάτω στους ίδιους δρόμους), η ποιότητα της βαφής είναι μετριότατη...τα ίδια παράπονα έχω κι εγώ από το 307 μου δυστυχώς. η βαφή, ειδικά στα μεταλλικά μέρη του αμαξώματος (όχι σε προφυλακτήρες και φτερά, που είναι πλαστικά), είναι ευπαθέστατη
-
Ρε παιδιά το έψαξα το αμάξι. Δεν έχει κάτι το χειροπιαστό. Αυτά τα στιγματάκια δεν ξέρω τι σκ@τ@ είναι...
Απ' την άλλη τι να πω... Εξάλλου έχω και άλλα 8+ χρόνια μπροστά μου, μέχρι να λήξει η εγγύηση (12 χρόνια)...
-
Δημήτρη, δώσε περισσότερες πληροφορίες για τον καθαρισμό των καθισμάτων αν θέλεις...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Λοιπόοον, σήμερα επέστρεψα από το δεύτερο σέρβις, των 40.000χλμ - το μεγάλο μου είπαν (ωωωωχ είπα εγώ...Η λυπητερή έχει ως εξής...
Μάρκο θυμάσαι χτες που σου έλεγα ότι πρέπει να πάω για ιμάντες; Μαζί με τον μεταβλητό και μια τρόμπα νερού η οποία ήταν στα τελευταία της, αναμένεται πάνω από 500Ε το κουστούμι.
Πληροφοριακά πάντως το service των 40.000 μου είχε έρθει 210, χωρίς βέβαια αλλαγή μπουζί, και μετά το απαραίτητο παζάρι, αφού στην αρχή η τιμή που μου πέταξε ήταν γύρω στα 300. -
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Λοιπόοον, σήμερα επέστρεψα από το δεύτερο σέρβις, των 40.000χλμ - το μεγάλο μου είπαν (ωωωωχ είπα εγώ...
Η λυπητερή έχει ως εξής...
Μάρκο θυμάσαι χτες που σου έλεγα ότι πρέπει να πάω για ιμάντες; Μαζί με τον μεταβλητό και μια τρόμπα νερού η οποία ήταν στα τελευταία της, αναμένεται πάνω από 500Ε το κουστούμι.
Αϊ αϊ αϊ... Εμ... Alfa δεν ήθελες;;;
Πληροφοριακά πάντως το service των 40.000 μου είχε έρθει 210, χωρίς βέβαια αλλαγή μπουζί, και μετά το απαραίτητο παζάρι, αφού στην αρχή η τιμή που μου πέταξε ήταν γύρω στα 300.
Εμ, lion δεν ήθελα;;;
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Δημήτρη, δώσε περισσότερες πληροφορίες για τον καθαρισμό των καθισμάτων αν θέλεις...Λοιπόοοοον....
Έχουμε και λέμε : Πας και αγοράζεις ένα μπουκάλι καθαριστικό της Formula 1. Αυτό έχει στο στόμιό του πιστόλι για να ψεκάζει (σαν το AZAX).
Για να κάνεις καλή δουλειά, πρέπει να ξοψέψεις ένα μπουκάλι (8 ευρώ το ένα, νομίζω), ίσως και παραπάνω.
Σου προτείνω αυτό το προϊόν, μιας και είναι αποτελεσματικό και δεν είναι σπρέυ (ξέρεις, το όζον!). Υπάρχουν και σπρέυ που κάνουν το ίδιο καλή δουλειά (π.χ. της Α35). Το σπρέυ είναι φθηνότερο (5 ευρώ), αλλά περιέχει λιγότερη ποσότητα.Καλό είναι επίσης να μην τα πολυαναπνέιες αυτά. Εγώ ψέκαζα μια μεγαλούτσικη επιφάνεια και έφευγα από το αμάξι. Περίμενα να φύγει το ντουμάνι και ξανάμπαινα...
Μετά έκανα και μια γρήγορη βολτίτσα στην περιφερειακή με τέρμα ανοικτά και τα δύο παράθυρα.Ψεκάζεις καλά-καλά σε μια επιφάνεια και αφήνει να εξατμιστεί (περίπου 1~1,5 λεπτά, ανάλογα με το πόσο 'πότισε' το κάθισμα). Μετά σκουπίζεις καλά (μετά λίγου τριψίματος) την επιφάνειά σου και that's al!!
Καμιά φορά μπορεί να χρειαστεί και 2 χέρια μια επιφάνεια, αν έχεις επίμονους λεκέδες. -
Thanks!
Κάνει και για βελούδο/alcantara ή μόνο για ύφασμα?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Thanks!Κάνει και για βελούδο/alcantara ή μόνο για ύφασμα?
Κάνει για όλα... (έτσι γράφουν οι οδηγίες τουλάχιστον)
-
Οκ. Ελπίζω μόνο να μη χρειάζεται να ανέβω μέχρι την περιφερειακή για να ξεμυρίσει, γιατί το κόστος ανεβαίνει πολύ παραπάνω από τα 8 ευρώ.
-
Τί είναι το καθαριστικό της Formula 1 και από που το προμηθεύεσαι?
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Τί είναι το καθαριστικό της Formula 1 και από που το προμηθεύεσαι?Από τό:www.scuderiaferrari.com
Εμπειρίες μετά από ένα χρόνο με Peugeot 206