-
παντως φταιει και ο εισαγωγες που δεν δινει ξεκαθαρη γραμμη για το ποτε θα ερθουν τα νεα μοντελα στις αντιπροσωπειες ωστε ο υποψηφιος πελατης να εχει σαφη εικονα. εγω οπως εχω ξαναγραψει 3 ρωτησα 3 διαφορετικες απαντησεις πηρα. και κατι που εγω δεν το καταλαβαινω. το αμαξι εχει κυκλοφορησει ηδη σε καποιες χωρες π.χ. ισπανια. ειναι δυνατον στην ελλαδα να θελουν να το φερουν τελη ιουλιου? παει το καλοκαιρι τοτε δυσκολα αυγουστιατικα θα πουλησουν αμαξια. μονο οσοι το εχουν προπαραγγειλει αλλα θα περιμενουν ολοι αυτοι με το αυριο και αυριο?
ισως τα βλεπω επιφανειακα αλλα κρινω απο τον εαυτο μου.
-
Ο χρήστης james9 έγραψε:
παντως φταιει και ο εισαγωγες που δεν δινει ξεκαθαρη γραμμη για το ποτε θα ερθουν τα νεα μοντελα στις αντιπροσωπειες ωστε ο υποψηφιος πελατης να εχει σαφη εικονα. εγω οπως εχω ξαναγραψει 3 ρωτησα 3 διαφορετικες απαντησεις πηρα. και κατι που εγω δεν το καταλαβαινω. το αμαξι εχει κυκλοφορησει ηδη σε καποιες χωρες π.χ. ισπανια. ειναι δυνατον στην ελλαδα να θελουν να το φερουν τελη ιουλιου? παει το καλοκαιρι τοτε δυσκολα αυγουστιατικα θα πουλησουν αμαξια. μονο οσοι το εχουν προπαραγγειλει αλλα θα περιμενουν ολοι αυτοι με το αυριο και αυριο?ισως τα βλεπω επιφανειακα αλλα κρινω απο τον εαυτο μου.
Δεν ξέρω για την συγκεκριμένη περίπτωση αλλά στο εμπόριο αυτά είναι πολύ συνηθισμένα φαινόμενα και έχουν να κάνουν με το εργοστάσιο συνήθως και όχι με τους εδώ ντήλερς.
-
Καταλαβαινω οτι μπορει να υπαρχουν καθυστερησεις, αλλα εδω και πολλους μηνες υπαρχει καθετη πτωση στις πωλησεις αυτοκινητων. Δηλαδη θελετε να πειτε οτι και καλα τα εργοστασια καθυστερουν την παραγωγη και παραδωση ενος αυτοκινητου? Μου φαινεται ακρως παραδοξο στους καιρους που ζουμε γιατι δεν μιλαμε για μοντελα για λιγους αλλα για αμαξια παραγωγης! Τι δηλαδη, δεν εχει η ρενω να παραδωσει αυτοκινητα λογω υπερβολικης ζητησης?? Επιμενω στην αποψη μου οτι δεν εγινε καν η παραγγελια του αυτοκινητου!Ας μας πει ο αμεσα ενδιαφερομενος αν του εδειξαν τιμολογιο παραγγελιας!
-
και εμενα κατι δεν μου παει καλα παντως. αν φταιει τελικα η ρενο μιλαμε για μεγαλο fail που κοστιζει πωλησεις .
-
Ο χρήστης oiko79 έγραψε:
Καταλαβαινω οτι μπορει να υπαρχουν καθυστερησεις, αλλα εδω και πολλους μηνες υπαρχει καθετη πτωση στις πωλησεις αυτοκινητων. Δηλαδη θελετε να πειτε οτι και καλα τα εργοστασια καθυστερουν την παραγωγη και παραδωση ενος αυτοκινητου? Μου φαινεται ακρως παραδοξο στους καιρους που ζουμε γιατι δεν μιλαμε για μοντελα για λιγους αλλα για αμαξια παραγωγης! Τι δηλαδη, δεν εχει η ρενω να παραδωσει αυτοκινητα λογω υπερβολικης ζητησης?? Επιμενω στην αποψη μου οτι δεν εγινε καν η παραγγελια του αυτοκινητου!Ας μας πει ο αμεσα ενδιαφερομενος αν του εδειξαν τιμολογιο παραγγελιας!Τιμολόγιο παραγγελίας;
Δεν έχω καμια σχέση με τον κλάδο αλλά είμαι στο εμπόριο και από αυτά που λες μου φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καταλαβαινω οτι μπορει να υπαρχουν καθυστερησεις, αλλα εδω και πολλους μηνες υπαρχει καθετη πτωση στις πωλησεις αυτοκινητων. Δηλαδη θελετε να πειτε οτι και καλα τα εργοστασια καθυστερουν την παραγωγη και παραδωση ενος αυτοκινητου? Μου φαινεται ακρως παραδοξο στους καιρους που ζουμε γιατι δεν μιλαμε για μοντελα για λιγους αλλα για αμαξια παραγωγης! Τι δηλαδη, δεν εχει η ρενω να παραδωσει αυτοκινητα λογω υπερβολικης ζητησης?? Επιμενω στην αποψη μου οτι δεν εγινε καν η παραγγελια του αυτοκινητου!Ας μας πει ο αμεσα ενδιαφερομενος αν του εδειξαν τιμολογιο παραγγελιας!
Τιμολόγιο παραγγελίας;
Δεν έχω καμια σχέση με τον κλάδο αλλά είμαι στο εμπόριο και από αυτά που λες μου φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα.
Δηλαδη εσυ που εισαι στο εμποριο οταν κανεις μια παραγγελια πως την κανεις, με το περιστερι? Δεν εχεις κατι που να λεει τι παραγγειλες , που, ποτε και ποτε θα παραλαβεις?
Αλλα ξεχασα, μαλλον θα περιμενεις να σου απαντησουν παλι με το περιστερι! -
Ο χρήστης oiko79 έγραψε:
Τιμολόγιο παραγγελίας;
Δηλαδη εσυ που εισαι στο εμποριο οταν κανεις μια παραγγελια πως την κανεις, με το περιστερι? Δεν εχεις κατι που να λεει τι παραγγειλες , που, ποτε και ποτε θα παραλαβεις?
Αλλα ξεχασα, μαλλον θα περιμενεις να σου απαντησουν παλι με το περιστερι!Δεν το κανεις με τιμολογιο αλλα με δελτιο παραγγελιας.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τιμολόγιο παραγγελίας;
Αλλα ξεχασα, μαλλον θα περιμενεις να σου απαντησουν παλι με το περιστερι!Δεν το κανεις με τιμολογιο αλλα με δελτιο παραγγελιας.
Συμφωνω απολυτως, το λεμε με αλλη λεξη(τιμολογιο/δελτιο παραγγελιας) αλλα η σημασια ειναι η ιδια. Δεν παραγγελνεις ενα αυτοκινητο με ενα τηλεφωνημα οπως θελει να μας πεισει ο Realzeus.
-
Ο χρήστης oiko79 έγραψε:
Τιμολόγιο παραγγελίας;
Αλλα ξεχασα, μαλλον θα περιμενεις να σου απαντησουν παλι με το περιστερι!Αστείος είσαι αλλά να σου απαντήσω κι εγώ μετά τον Bill33.
Στο εξωτερικό παραγγέλνεις με αίτηση παραγγελίας, σου στέλνουν pro forma request, την επιβεβαιώνεις και την πληρώνεις μέσω τραπέζης και τότε σου φορτώνουν. Με την παράδοση έρχεται και το τιμημένο το τιμολόγιο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τιμολόγιο παραγγελίας;
Αλλα ξεχασα, μαλλον θα περιμενεις να σου απαντησουν παλι με το περιστερι!Αστείος είσαι αλλά να σου απαντήσω κι εγώ μετά τον Bill33.
Στο εξωτερικό παραγγέλνεις με αίτηση παραγγελίας, σου στέλνουν pro forma request, την επιβεβαιώνεις και την πληρώνεις μέσω τραπέζης και τότε σου φορτώνουν. Με την παράδοση έρχεται και το τιμημένο το τιμολόγιο.
Μπορεις να το ονομασεις οπως θελεις, αν κολλησες στο τιμολογιο παραγγελιας και οχι στο δελτιο παραγγελιας τοτε ουδεν σχολιον. Και στο εξωτερικο που λες δεν πληρωνεις απαραιτητα, εξαρταται απο την φερεγγυοτητα που εχεις. Μπορει να δωσεις μια προκαταβολη, μπορει και να μην δωσεις τιποτα. Ολα εξαρτωνται απο τι πελατης εισαι, φερεγγυος ή οχι!
-
Επειδή έχω έγκυρη πληροφόρηση, χωρίς καμιά προσπάθεια υποτίμησης της άποψης σου, δυστυχώς με το κλάδο αυτοκινήτου σου λείπουν στοιχεία.
Στη Renault δελτίο παραγγελίας δεν υπάρχει, όπως και στις περισσότερες εταιρείες. Οι παραγγελίες γίνονται μέσα από ένα ειδικό online σύστημα μέσα από το οποίο παρακολουθείται η όλη διαδικασία, από το πότε μπαίνει σε διαδικασία παραγωγής μέχρι το πότε έφτασε τελωνείο.
Τώρα σχετικά με τα Megane facelift έγινε το εξής. Για να δεχτεί παραγγελία το σύστημα από Ελλάδα πρέπει να ξεκλειδώσει η παραγγελιοληψία από το εργοστάσιο. Και επειδή μπορεί σε κάποιες χώρες να υπάρχει αυξημένη ζήτηση αντί πχ να ξεκλειδώσει 15 Μαρτίου θα ξεκλειδώσει 15 Μάιου. Οι ημερομηνίες τυχαίες.
Οπότε ο φίλος παραπάνω ήταν απλά άτυχος λόγω αλλαγής μοντέλου.
-
Ο χρήστης oiko79 έγραψε:
... Και στο εξωτερικο που λες δεν πληρωνεις απαραιτητα, εξαρταται απο την φερεγγυοτητα που εχεις. Μπορει να δωσεις μια προκαταβολη, μπορει και να μην δωσεις τιποτα. Ολα εξαρτωνται απο τι πελατης εισαι, φερεγγυος ή οχι!Η ιδια η χωρα μας έχει χασει την φερεγγυότητα της διοτι έχει μια 10ετία και που η Ιταλία, η Γαλλία και το Βελγιο τουλαχιστον ήθελαν προπληρωμή με την παραγγελία και πριν καν το φορτωμα της και την παραδοση της! Και μιλάω για εμπορική σχέση ετών (και με προσωπική γνωριμία) με άψογη οικονομική συναλλαγη και σε μεγάλες ποσοτητες.
Ακυρη η προσωποποιηση του πελάτη και η φερεγγυότητα του ή μη!Στη Renault δελτίο παραγγελίας δεν υπάρχει, όπως και στις περισσότερες εταιρείες. Οι παραγγελίες γίνονται μέσα από ένα ειδικό online σύστημα μέσα από το οποίο παρακολουθείται η όλη διαδικασία, από το πότε μπαίνει σε διαδικασία παραγωγής μέχρι το πότε έφτασε τελωνείο.
Τώρα σχετικά με τα Megane facelift έγινε το εξής. Για να δεχτεί παραγγελία το σύστημα από Ελλάδα πρέπει να ξεκλειδώσει η παραγγελιοληψία από το εργοστάσιο. Και επειδή μπορεί σε κάποιες χώρες να υπάρχει αυξημένη ζήτηση αντί πχ να ξεκλειδώσει 15 Μαρτίου θα ξεκλειδώσει 15 Μάιου. Οι ημερομηνίες τυχαίες.Σωστά! Με το ίδιο συστημα ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΟ λειτουργούν ο Θεοχαρακης, o Σαρακακης και ο Σφακιανακης. Μέσω δικτύου απο το εργοστασιο ως τις αποθηκες τους και οι παραγγελιοληψίες ξεκινούν απο το εργοστασιο και οχι απο τον εισαγωγέα!
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Επειδή έχω έγκυρη πληροφόρηση, χωρίς καμιά προσπάθεια υποτίμησης της άποψης σου, δυστυχώς με το κλάδο αυτοκινήτου σου λείπουν στοιχεία.Στη Renault δελτίο παραγγελίας δεν υπάρχει, όπως και στις περισσότερες εταιρείες. Οι παραγγελίες γίνονται μέσα από ένα ειδικό online σύστημα μέσα από το οποίο παρακολουθείται η όλη διαδικασία, από το πότε μπαίνει σε διαδικασία παραγωγής μέχρι το πότε έφτασε τελωνείο.
Τώρα σχετικά με τα Megane facelift έγινε το εξής. Για να δεχτεί παραγγελία το σύστημα από Ελλάδα πρέπει να ξεκλειδώσει η παραγγελιοληψία από το εργοστάσιο. Και επειδή μπορεί σε κάποιες χώρες να υπάρχει αυξημένη ζήτηση αντί πχ να ξεκλειδώσει 15 Μαρτίου θα ξεκλειδώσει 15 Μάιου. Οι ημερομηνίες τυχαίες.
Οπότε ο φίλος παραπάνω ήταν απλά άτυχος λόγω αλλαγής μοντέλου.
Καλημέρα, δέχομαι απόλυτα την τεκμηριωμένη απάντηση σου! Το online σύστημα τη στιγμή που κανεις την παραγγελία δεν σου δίνει τη δυνατότητα να τυπωσεις κάτι που να αναφέρει τα στοιχεία της παραγγελίας και υποθετική ημερομηνία παραλαβής; Το θέμα 'βρωμάει' στα εξής:τον ενημερώνουν ότι θα αργήσει η παράδοση του αυτοκινήτου γιατι τελικά θα του δώσουν το facelift και όχι αυτο που έχει παραγγείλει,ο εξοπλισμός θα είναι ο ίδιος;οι ταπετσαριες θα είναι στο χρώμα που έχει γίνει η παραγγελία;τα αξεσουαρ θα είναι τα ίδια; Πχ. Το Citroen c4 Picasso μεχρι το facelift ειχε αεροσακο γονατων οδηγου,με το facelift τον καταργησαν! Αυτα είναι ερωτήματα που ο άμεσα ενδιαφερόμενος μπορει να μας απαντήσει!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
... Και στο εξωτερικο που λες δεν πληρωνεις απαραιτητα, εξαρταται απο την φερεγγυοτητα που εχεις. Μπορει να δωσεις μια προκαταβολη, μπορει και να μην δωσεις τιποτα. Ολα εξαρτωνται απο τι πελατης εισαι, φερεγγυος ή οχι!
Η ιδια η χωρα μας έχει χασει την φερεγγυότητα της διοτι έχει μια 10ετία και που η Ιταλία, η Γαλλία και το Βελγιο τουλαχιστον ήθελαν προπληρωμή με την παραγγελία και πριν καν το φορτωμα της και την παραδοση της! Και μιλάω για εμπορική σχέση ετών (και με προσωπική γνωριμία) με άψογη οικονομική συναλλαγη και σε μεγάλες ποσοτητες.
Ακυρη η προσωποποιηση του πελάτη και η φερεγγυότητα του ή μη!Στη Renault δελτίο παραγγελίας δεν υπάρχει, όπως και στις περισσότερες εταιρείες. Οι παραγγελίες γίνονται μέσα από ένα ειδικό online σύστημα μέσα από το οποίο παρακολουθείται η όλη διαδικασία, από το πότε μπαίνει σε διαδικασία παραγωγής μέχρι το πότε έφτασε τελωνείο.
Τώρα σχετικά με τα Megane facelift έγινε το εξής. Για να δεχτεί παραγγελία το σύστημα από Ελλάδα πρέπει να ξεκλειδώσει η παραγγελιοληψία από το εργοστάσιο. Και επειδή μπορεί σε κάποιες χώρες να υπάρχει αυξημένη ζήτηση αντί πχ να ξεκλειδώσει 15 Μαρτίου θα ξεκλειδώσει 15 Μάιου. Οι ημερομηνίες τυχαίες.Σωστά! Με το ίδιο συστημα ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΟ λειτουργούν ο Θεοχαρακης, o Σαρακακης και ο Σφακιανακης. Μέσω δικτύου απο το εργοστασιο ως τις αποθηκες τους και οι παραγγελιοληψίες ξεκινούν απο το εργοστασιο και οχι απο τον εισαγωγέα!
Επειδή είμαι στο κλάδο του φαρμάκου,τουλάχιστον στο συγκεκριμένο κλάδο παίζει ακόμα ρόλο η φερεγγυότητα και αναλόγως πληρώνεις τους προμηθευτές από το εξωτερικό! Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι το εξής: είμαι ιδιώτης και πάω σε μια αντιπροσωπεία και παραγγελνω ένα αυτοκίνητο, δεν μπορω να απαιτήσεων να μου δώσουν μετά από μερικές μέρες ένα αποδεικτικό ότι όντως εγινε η παραγγελία;;;
-
Ο χρήστης oiko79 έγραψε:
είμαι ιδιώτης και πάω σε μια αντιπροσωπεία και παραγγελνω ένα αυτοκίνητο, δεν μπορω να απαιτήσεων να μου δώσουν μετά από μερικές μέρες ένα αποδεικτικό ότι όντως εγινε η παραγγελία;;;Φυσικα μπορούν και την εκτυπωνουν και την δινουν εκεινη τη στιγμή διοτι υπογραφεται κιόλας. Αποτελει δεσμευτικο εγγραφο!
-
Μπορούν να σου δώσουν το κωδικό παραγγελίας στο σύστημα και να ρωτάς για το που βρίσκεται το αυτοκίνητο(πχ αν είναι σε φάση κατασκευής, αν έχει μπει πλοίο, αν έχει πατήσει τελωνείο κλπ). Η απλά κάποια εκτύπωση αυτού από το σύστημα.
Δεν δίνεται κάποιο αποδεικτικό γιατί το εργοστάσιο δεν έχει θέμα δέσμευσης.
Ακόμη κι αν το αυτοκίνητο έχει μπει στο καράβι και κάποιος πελάτης ακυρώσει παραγγελία, τα logistics είναι τόσο προηγμένα που ακόμη και οnboard μπορούν να το στείλουν σε άλλη χώρα πχ.
Πρόβλημα αποκτά η εκάστοτε εδώ αντιπροσωπεία αν το αυτοκίνητο πατήσει τελωνείο. Οπότε μια ειδική παραγγελία μπορεί να δυσκολευτεί να τη πουλήσει.Συγκεκριμένα τα νέα megane/scenic είναι καλύτερα εξοπλισμένα από αυτά που αντικαθιστούν. Αφού γίνεται τώρα καταχώρηση παραγγελίας μπορεί κάποιος να επιλέξει τώρα ταπετσαρίες εξτρα κλπ. Και αφού ο αντιπρόσωπος λόγω της καθυστέρησης δεσμεύεται για τη παλιά τιμή η οποία λόγω μεγάλης προσφοράς είναι χαμηλότερη από του facelift ο πελάτης βγαίνει κερδισμένος ως προς αυτοκίνητο αλλά καθυστερεί σε χρόνο παράδοσης.
Πάντως τώρα με τη κρίση υπάρχουν πολλά κολλήματα που μπορεί να καθυστερήσουν μια παραλαβή που να μην εξαρτάται από τον κεντρικό αντιπρόσωπο απαραίτητα.
-
Ο χρήστης oiko79 έγραψε:
Τιμολόγιο παραγγελίας;
Μπορεις να το ονομασεις οπως θελεις, αν κολλησες στο τιμολογιο παραγγελιας και οχι στο δελτιο παραγγελιας τοτε ουδεν σχολιον. Και στο εξωτερικο που λες δεν πληρωνεις απαραιτητα, εξαρταται απο την φερεγγυοτητα που εχεις. Μπορει να δωσεις μια προκαταβολη, μπορει και να μην δωσεις τιποτα. Ολα εξαρτωνται απο τι πελατης εισαι, φερεγγυος ή οχι!
Στο εξωτερικό εδώ και χρόνια δε δέχονται πίστωση από Ελλάδα λόγω ενδεχομένου πτώχευσης και άρα μη πληρωμής από τις Ελληνικές τράπεζες ή αδυναμία αποστολής εμβάσματος. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στην συντριπτική πλειοψηφία των κλάδων. Τώρα για να λες ότι στα φάρμακα δεν ισχύει, θα δεχθώ τον λόγο σου.
-
Αυτό άντε να συμβαίνει από τα μέσα του 10. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει νωρίτερα. Δυστυχώς αυτό θα ενταθεί προσεχώς...
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Αυτό άντε να συμβαίνει από τα μέσα του 10. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει νωρίτερα. Δυστυχώς αυτό θα ενταθεί προσεχώς...Από το 9 σε μερικές περιπτώσεις.
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/2456006/
Τα Megane facelift αρχίσανε να μοιράζονται στις εκθέσεις.
Renault Megane III