-
Όσον αφορά τα 30 άλογα, δεν ξέρω αν σου έμεινε από τα ρεγκιουλάριτυ, αλλά σου θυμίζω ότι στις βόλτες δεν σε χρονομετρά κανένας!
Καλά μου παιδιά, δε νομίζω ότι καταλαβαίνετε τι ακριβώς λέμε (ειδικά αν μου τα συγκρίνετε με πιο σύγχρονα μινι 1000ρια και τέτοια). Με 30 ίππους δεν μπορείς να κάνεις ταξίδι με χρονοδιάγραμμα: οταν βρεις ανηφόρα ανάβεις τις βαλβίδες, όταν βρεις κατηφόρα ανάβεις τα φρένα. Σε κάθε περίπτωση θέλει την αποθεραπεία του! Η δε θερμοκρασία παίζει από 60 εως 115C!
Πιστέψτε με, έχω οδηγήσει πολλά και διάφορα σκαθάρια (και με μακφέρσον που δεν έχει καμμία σχέση) πειραγμένα και μη. Δεν έχει καμμία σχέση το ορίτζιναλ με το πιο σύγχρονο. Για να μπορέσεις να ακολουθήσεις (εγώ την παρέα δεν μπορώ να την ακολουθήσω ούτε με το σύγχρονο που έχει 105 άλογα αλλά λέμε τώρα, πες για κάποιον λιγότερο κουλομαρία από εμένα) πρέπει να κάνεις ακροβασίες κινδυνεύοντας είτε να το ανεβάσεις σε κανένα δέντρο είτε να πάρεις τη βαλβίδα εξαγωγής του τρίτου στη μασχάλη.
Προσωπικά, δε γουστάρω τίποτα από τα δύο και προτιμώ να το κάνω χαλαρές βόλτες συντήρησης και μικροεπισκευές στο χωριό μου που δεν ενοχλώ και κανέναν.
Όπως επίσης (παρεξήγηση) δε γουστάρω να βλέπω τη φάτσα μου στο πάτωμα όταν το σηκώνω (γιατί τότε δε θα μπορώ να το πάω βόλτα ούτε θα μπορώ να το ψαχουλεύω όπως τώρα, όποτε μου δίνεται η ευκαιρία). Κάποια στιγμή όταν βαρεθώ να παίζω ίσως το πάω για ολική ανακατασκευή να το πουλήσω 15χιλιάρικα όπως οι άλλοι 'μερακλήδες'.Για την ιστορία, μέσα, αν προσέξετε καλά, έχει τη γυναίκα μου, τα βιβλία μας και τους καφέδες μας (ενώ δε φαίνονται και τα σκουπίδια από το φαϊ μας στο πικνικ που προηγήθηκε). Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς συζητούμε εδώ; Πως ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιούμε τα αμάξια μας; Τι πιστεύουμε ότι είναι καλό και τι όχι; Τι θεωρούμε ασφαλές και τι επικίνδυνο ο καθένας;
Νόμιζα ότι τα είχαμε ξεπεράσει σαν παρέα αυτα...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Για να μπορέσεις να ακολουθήσεις (εγώ την παρέα δεν μπορώ να την ακολουθήσω ούτε με το σύγχρονο που έχει 105 άλογα αλλά λέμε τώρα, πες για κάποιον λιγότερο κουλομαρία από εμένα) πρέπει να κάνεις ακροβασίες κινδυνεύοντας είτε να το ανεβάσεις σε κανένα δέντρο είτε να πάρεις τη βαλβίδα εξαγωγής του τρίτου στη μασχάλη.
OK, όταν πάρω ένα τέτοιο http://www.youtube.com/watch?v=LFt7nWltFRE&feature=related θα σε φωνάζω για χαλαρές βόλτες. Άσε τους άλλους να κυνηγιούνται.
... προτιμώ να το κάνω χαλαρές βόλτες συντήρησης και μικροεπισκευές στο χωριό μου που δεν ενοχλώ και κανέναν. ... Για την ιστορία, μέσα, αν προσέξετε καλά, έχει τη γυναίκα μου, τα βιβλία μας και τους καφέδες μας...
Είσαι σε καλό δρόμο!
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς συζητούμε εδώ; ...
Δεν μπορώ να μιλήσω εξ' ονόματος όλων, εγώ πάντως σε πειράζω.
-
Ανακατασκευες 100.000 ευρω απο την VW.
http://www.classicdriver.com/uk/magazin ... p?id=15948
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
κινδυνεύοντας είτε να το ανεβάσεις σε κανένα δέντρο είτε να πάρεις τη βαλβίδα εξαγωγής του τρίτου στη μασχάλη.'πήρε να χαλάσει το φασόλι, πήρε να μαραζώσει το λεμόνι, η πιπεριά γ@μήθηκε.....'
Βρε Αλεξ μη μασάς. Στη βόλτα δεν έχουμε ωράριο. Ούτε σε περιμένει κανείς με το χρονόμετρο. Χαλλλαρά κι ας φτάσουμε μεθαύριο. Άλλωστε όσο πιο πολύ κρατάει η διαδρομή, τόσο καλύτερα. Κι αν διαμαρτυρηθούν τα πιτσιρίκια, τα μπριζώνουμε στο Gay Boy και ησυχάζουμε .
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
κι εγώ να σε πειράξω θέλησα
και να σου δείξω ότι θα γούσταρα να σε δω μαζί με το Σκάθαρο (εν προκειμένω) σε κάμια συνάντηση/βόλτασόρι D-Jet, δεν ήθελα να το παρεξηγήσεις
-
Ο χρήστης Great8 έγραψε:
κι εγώ να σε πειράξω θέλησα
και να σου δείξω ότι θα γούσταρα να σε δω μαζί με το Σκάθαρο (εν προκειμένω) σε κάμια συνάντηση/βόλτασόρι D-Jet, δεν ήθελα να το παρεξηγήσεις
Δεν υπάρχει καμμία παρΑξήγησις, μάστορά μου...
Αλλά, ούτως ή άλλως, δεν έχουμε βγει βόλτα εδώ και 1 χρόνο - για ποια συμμετοχή δήλωσα απών, ωρέ παιδιά καημένα;
Άλλωστε υπάρχουν και τα αχαλίνωτα άλογα της σπορ κρεββατοκάμαράς μου που δουλεύει εξαιρετικά τώρα τελευταία... πρέπει να φέρω σώνει και καλά και το σκαθάρι; (Πες ότι είναι για να περάσει type approval απο την παρέα.. )
ΣΣΣΣΣΕ παρακαλώ, μάστορα τώρα... -
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Καλά μου παιδιά, δε νομίζω ότι καταλαβαίνετε τι ακριβώς λέμε (ειδικά αν μου τα συγκρίνετε με πιο σύγχρονα μινι 1000ρια και τέτοια). Με 30 ίππους δεν μπορείς να κάνεις ταξίδι με χρονοδιάγραμμα: οταν βρεις ανηφόρα ανάβεις τις βαλβίδες, όταν βρεις κατηφόρα ανάβεις τα φρένα. Σε κάθε περίπτωση θέλει την αποθεραπεία του! Η δε θερμοκρασία παίζει από 60 εως 115C!
Πιστέψτε με, έχω οδηγήσει πολλά και διάφορα σκαθάρια (και με μακφέρσον που δεν έχει καμμία σχέση) πειραγμένα και μη. Δεν έχει καμμία σχέση το ορίτζιναλ με το πιο σύγχρονο. Για να μπορέσεις να ακολουθήσεις (εγώ την παρέα δεν μπορώ να την ακολουθήσω ούτε με το σύγχρονο που έχει 105 άλογα αλλά λέμε τώρα, πες για κάποιον λιγότερο κουλομαρία από εμένα) πρέπει να κάνεις ακροβασίες κινδυνεύοντας είτε να το ανεβάσεις σε κανένα δέντρο είτε να πάρεις τη βαλβίδα εξαγωγής του τρίτου στη μασχάλη.Το γκρι 4L μου είναι 3 γαϊδάρια και 350 κυβικά λιγότερα απο εσένα αλλά δεν με προβλημάτισε ποτέ σε όλα αυτά που σκέφτεσαι, ούτε σε ταξίδια, ούτε σε φόρτωμα, ούτε στο να ακολουθήσω την παρέα
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Το γκρι 4L μου είναι 3 γαϊδάρια και 350 κυβικά λιγότερα απο εσένα αλλά δεν με προβλημάτισε ποτέ σε όλα αυτά που σκέφτεσαι, ούτε σε ταξίδια, ούτε σε φόρτωμα, ούτε στο να ακολουθήσω την παρέα
Σε κοπάνα για ειδική του ιστορικού πέρισυ,μπροστά εγώ με σύγχρονο peugeot 1600 110hp πλακωμένος,δεν μπορούσα με τίποτα να ξεκολλήσω από το κατρέλ!
Μέχρι που ανέβασε θερμοκρασία και σταμάτησε.. -
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Το γκρι 4L μου είναι 3 γαϊδάρια και 350 κυβικά λιγότερα απο εσένα αλλά δεν με προβλημάτισε ποτέ σε όλα αυτά που σκέφτεσαι, ούτε σε ταξίδια, ούτε σε φόρτωμα, ούτε στο να ακολουθήσω την παρέα
To 4l σου είναι 30 χρόνια πιο σύγχρονο και 250 κιλά ελαφρύτερο...(και εσύ άλλα 60 από εμένα άρα 310).
Άλλωστε ,όπως είπαμε, το τι γουστάρει να κάνει ο καθένας είναι προσωπικό θέμα.
Κατα τη γνώμη μου, αν, τόσο ο σκαραβαίος όσο και το 4L, στην εποχή τους ήταν λύσεις ανάγκης για τις περισσότερες οικογένειες (αν είχες φράγκα θα έπαιρνες κάτι άλλο ή θα το κράταγες, στην περίπτωση του 4L ή του μίνι κυρίως λόγω πρακτικότητας, για δεύτερο), η χρήση τους για ταξίδια σήμερα* αγγίζει, τα όρια του μαζοχισμού (αν είσαι μόνος σου) και του απαράδεκτου (αν βάζεις μέσα και κόσμο για να κάνεις την πλάκα σου εσύ***).*Μην αρχίσετε τώρα εσείς με τα άλφα, τα ροβερ, τα άουντι και τα μερσεντέ με τις μηχανάρες, τις αναρτησάρες και τις φρενάρες σας...δε μιλάμε για το ίδιο πράγμα..
**όπου έχεις 2 μέρες το πολύ και δεν μπορείς να ρισκάρεις να τις φας με το ΚΤΕΛ..Όπως το ζευγάρι των Γερμανών που πετύχαμε πρόσφατα με το Τ1 (με ιστορικές γερμανικές πινακίδες) που ήρθαν για διακοπές στην Ελλάδα... για 4 μήνες!
***αν όλος ο κόσμος είχε 4l και σκαθάρια δε θα σημαίνε τίποτα... όταν εκεί έξω υπάρχουν ένα σωρό άσχετοι που οδηγούν γρήγορα σύγχρονα αυτοκίνητα, ανυπόμονοι να σε περάσουν, με το δικό σου και πολύ περισσότερο με το δικό μου είναι να μη σου τύχει...
-
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
To βαζω εδω μιας και ειναι μισο-VW.Wheeler Dealers- Porsche 914.
καλά, έχει πολύ ψέμα η εκπομπη...όταν έχει φουσκώσει η κολώνα του συνοδηγού και έχει βγει το χρώμιο από το βυνίλιο συνήθως από κάτω κρύβεται μια πανούκλα (έχει τη μπαταρία ακριβώς εκεί!)
Το κατσαρωμένο λάστιχο του προφυλακτήρα πως το ίσιωσε;;;; -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Άλλωστε ,όπως είπαμε, το τι γουστάρει να κάνει ο καθένας είναι προσωπικό θέμα.
That's the point!
Για την άποψή σου περι μαζοχισμού, θα διαφωνήσω. Προσωπικά προτιμώ να διαρκέσει το ταξίδι μου λίγο παραπάνω και να δω πολλά περισσότερα απο τη διαδρομή, ή να ανακαλύπτω καινούριες διαδρομές, παρά να με τρώει το άγχος για το αν έριξα το χρόνο μου στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη κατά 2 λεπτά, και να προσπαθώ να αποδείξω σε κάθε ευκαιρία ότι το 'αμάξι' μου είναι γλήγορο...
Επίσης να είσαι σίγουρος ότι όταν υπάρχουν κι άλλοι συνεπιβάτες μου το κατευχαριστιούνται, κι ας μην έχουν παρά ελάχιστη επαφή με αυτό που λέμε εμείς 'κλασικό αυτοκίνητο'.Σε κοπάνα για ειδική του ιστορικού πέρισυ,μπροστά εγώ με σύγχρονο peugeot 1600 110hp πλακωμένος,δεν μπορούσα με τίποτα να ξεκολλήσω από το κατρέλ!
Ναι αλλά δεν τους λες ότι η κοπάνα ήταν χωμάτινη και σπαστήρι σε κάποια σημεία, και παρ' ολα αυτά το πήγαινες αέρα το 'ασφάλτινο' Πεζώ. Φανταστείτε ότι για να τον φτάσω έγινε η βενζίνη στο καρμπυρατεράκι μου φραπέ απο το κοπάνημα...γι αυτό και σταματήσαμε. Μου φαίνεται το stradale σε αδικεί, άλλαξέ το σε fuoristrada
-
Βασικά επειδή έχω οδηγήσε αντίστοιχα ασθενικά οχήματα (πχ το 5άρι το 900αρι ) το κόλπο είναι να βρείς ένα φορτηγό , ένα SUV , ένα ΚΤΕΛ βρε παιδί και να κάτσεις από πίσω να σου κόβει τον αέρα.....
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Βασικά επειδή έχω οδηγήσε αντίστοιχα ασθενικά οχήματα (πχ το 5άρι το 900αρι ) το κόλπο είναι να βρείς ένα φορτηγό , ένα SUV , ένα ΚΤΕΛ βρε παιδί και να κάτσεις από πίσω να σου κόβει τον αέρα.....Μάστορά μου, τα ΚΤΕΛ εδώ πάνε πιο γρήγορα από τα ΙΧ!
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
βρε δημητρη οταν ξαναβγεις βολτα απογευματακι προς τα εδω, ριξε κανα τηλεφωνο...θα ηθελα να το δω και απο κοντα και μια χαλαρη βολτιτσα δεν θα με χαλαγε καθολου μα καθολου...
Thanx! Στην επόμενη βολτα θα έρθω προς τα εκεί!
σιγα μην περιμενα...ηρθα εγω και το θαυμασα απο κοντα.
Ευχαριστω και για την βολτα και για το καφεδακι.
Την κατασταση μεσα-εξω δεν την συζητω...με εντυπωσιασε.
ΤΟ μοτερακι του μια χαρα και στην ανηφορα no problemo.
Και στις στροφες πολυ ΟΚ...Τιποτα δεν με χαλασε...ολα μου αρεσαν(ναχε και 1 ανθοδοχειο...εκτος αν δεν το ειδα εγω)
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
Τιποτα δεν με χαλασε...ολα μου αρεσαν(ναχε και 1 ανθοδοχειο...εκτος αν δεν το ειδα εγω)
Για το ανθοδοχείο μου το είπε και άλλος και οφείλω να πω οτι δεν το είχα σκεφθεί....
Αλέξανδρε τι κάνουμε με αυτό?
-
Τιποτα δεν με χαλασε...ολα μου αρεσαν
(ναχε και 1 ανθοδοχειο...εκτος αν δεν το ειδα εγω)
Για το ανθοδοχείο μου το είπε και άλλος και οφείλω να πω οτι δεν το είχα σκεφθεί....
easy.
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from= ... =1&_ipg=50 -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
easy.
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from= ... =1&_ipg=50Ευχαριστώ! Δεν υπάρχει όμως 'γνήσιο'με σφραγίδα VW?
-
easy.
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from= ... =1&_ipg=50Ευχαριστώ! Δεν υπάρχει όμως 'γνήσιο'με σφραγίδα VW?
Δεν εχω δει να υπάρχει και πολύ αμφιβάλλω ότι υπήρξε ποτέ. Τα περισσοτερα 'ορέτζεναλ' είναι Rosenthal ή Kamei και τα χρησιμοποιούσαν στα περισσότερα Γερμανικά αυτοκίνητα της εποχής.
Προσωπικά δεν το βρίσκω καθόλου κακό (ίσα ίσα... καλύτερο από ένα δέρμα απλωμένο στο ταμπλώ που σκίζονται οι Ιταλοί ότι είναι φινέτσα και πρέπει να μας αρέσει)!
Αν ψήνεστε και κάνουμε κίνηση είμαι μέσα αρκεί να μην πάμε σε κάτι παλαβό...
(και τα taunus έχουν συχνα Blumenvase, Νίκο!) -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
(ίσα ίσα... καλύτερο από ένα δέρμα απλωμένο στο ταμπλώ που σκίζονται οι Ιταλοί ότι είναι φινέτσα και πρέπει να μας αρέσει)!Είπαμε Αλέξανδρε, αυτοί δεν πρόκειται να καταλάβουν ποτέ!
Αν ψήνεστε και κάνουμε κίνηση είμαι μέσα αρκεί να μην πάμε σε κάτι παλαβό...
(και τα taunus έχουν συχνα Blumenvase, Νίκο!)Και εγώ μέσα είμαι.... Πως κολάνε αυτά στο ταμπλώ?
Classic Volkswagen Forum